Bobua написав:Ще цікаво, що їм платили менше аніж нам! Чи може то в тилу?? Але і так буде менше!! 100$ у грудні 1941 -- це 1915$ у грудні 2022 https://data.bls.gov/cgi-bin/cpicalc.pl ... ar2=202212 50$ -- це нині 957$. А у нас 43т₴ зараз = 1147$ (по курсу ковертдепо). 113т₴ = 3т$ Це дивовижно, що США платить нам нині більше, аніж тоді своїм хлопцям! Хоч би вони не дізнались як у нас "визнають непридатними..." Що "час інший вже".
А по-факту? А по-факту виходить, що за ті кошти(навіть, якщо Ви рік воювали "на передку") можна щось нормальне придбати лише в селі, чи в маленькому містечку)) Бо у великих містах, наприклад, як місто Львів, то придбати можна хіба щось на окраїні/малесеньке/без ремонту, чи з старим ремонтом... А щось +/-нормальне в +/-нормальній локації, навіть, за 1,5ляма грн - просто нема!
Вельмишановні Ваша зарплата фінансується не америнським вуйком, а народом України:
Данило Гетманцев: Загалом якщо брати структуру державного бюджету, то приблизно 40% видатків покривається нашими міжнародними партнерами за рахунок зовнішніх кредитів і грантів. Все, що йде на соціальні виплати, бюджетні програми у сфері охорони здоров’я, освіти, обслуговування боргу, робиться за їхній рахунок. Ще близько 10% видатків держбюджету покривається за рахунок внутрішнього фінансування – через операції з ОВДП, які купуються Нацбанком або розміщуються на регулярних аукціонах. Решта – те, що наша країна заробляє у вигляді бюджетних податків і неподаткових надходжень – витрачається на сектор оборони та безпеки. Повністю. Тому ми і можемо зараз абсолютно щиро говорити, що кожна копійка податків, сплачена людиною, – йде на армію, а кожна копійка, вкрадена у вигляді несплаченого податку, – вкрадена у армії. https://glavcom.ua/longreads/danilo-het ... 95071.html
Звичайно, якби не партнери, то може би з власних коштів не всі гроші ішли би на оборону, але наразі хоча би формально так - Україна фінансує ЗСУ, а партнери практично все решту.
Я бачу (ще з весни) західну зброю. Багато. Бачу величезні зарплати. Спочатку навіть думав, що то якимось kroot-им перцям платять. Тим, що ніби з голівуд-фільмів (бігають, стріляють, сотнями вбивають... ) Але ж ні -- всім платять (крім зовсім знахабнілих алконавтів).
І якось нема бажання бути невдячною худобою (типу москвинів), що не помічає величезного вкладу Заходу.
А от від народу України очікуємо іншого -- довжелезних відпусток, демобілізації-мобілізації, заміни. Тобто того -- що Захід зробити просто не може. Навіть якби раптом чомусь мав таке бажання.
Бо від тривалого перебування тут -- навіть гроші стають лише числами. А от поїхав би Успіх додому на рік-два-три... і зміг би, мабуть, знайти щось "нормальне" за цей млн.
Hotab написав:Але тут мова йде або безкоштовно, або через компенсації грошима США ще невідомо по яким ще цінам і коли. Тому економні німці не хочуть на себе вішати таке ярмо.
Від німців наче потрібно на зараз було надання хоча б лише дозволу на реекспорт.
detroytred написав:відповідь доволі проста та доведена на практиці під час спільних навчань
Я з цієї статті так і не зрозумів, ми можемо швидко доопрацювати свої аеродроми під вимоги F-16 чи ні? І що саме робили, коли закривали полосу в очікуванні західних літаків? Зверху закатали шаром асфальту поверх плит? Ще момент: я не знаю вимоги до зберігання західних літаків, але по вертольотам знаю точно, що Airbus вимагає ангарне зберігання при мінусових температурах. ЮАР-івскі РуйВоки та Орікси (аналог Пуми) - цілорічне ангарне. А зараз наші винищувачі під небом розтикані по всій території аеродромів (яких в Україні чимало, і ворог не може ніяк піймати наші літаки) , щоб не страждати від удару ракет. Ангар же штука стаціонарна. Коротше побачимо. В будь-якому разі це все нам треба. На крайній випадок будуть стояти в Ужгороді, і звідти вилітати на аеродроми підскоку і потім назад на Ужгород.
detroytred написав:Від німців наче потрібно на зараз було надання хоча б лише дозволу на реекспорт
Тоді німцям доведеться придумати якусь іншу причину (крім червоних ліній). Або почати і самим давати. А не хочеться.
Hotab написав:А от кинуті поломані танки (через відсутність запчастин чи своєчасного сервісу) в разі будь-якого відступу - це шкандаль. Це купа відео по світу і так далі.
Я думаю, що це є далеко не останньою причиною. Російська оборонка внаслідок цієї війни втратила купу замовлень. А враховуєчи, що основні їхні замовники - це Азія, Африка та Латинська Америка - питання етичності торгівлі з руснею стояло не на першому місці. Легко побачити, що всі поставки нової зброї йдуть спочатку малими партіями, і тільки після того, як зброя покаже себе - дають більше.
Хотаб Та отож - хз, що там робили зі смугою, і як складно доробити зараз. Я тільки звернув увагу, що таке вже було. І про закриття смуги на ремонт в статті говориться для Ф-15. (І може тільки для одного зі згаданих двох аеродромів).
detroytred написав:Та отож - хз, що там робили зі смугою, і як складно доробити зараз. Я тільки звернув увагу, що таке вже було. І про закриття смуги на ремонт в статті говориться для Ф-15. (І може тільки для одного зі згаданих двох аеродромів).
Так, таке було. Разом з тим - це була одноразова акція + попередня підготовка аеродрому. Чмут розказував (правда це було до повномасштабної війни), що їхні стойки при використанні на наших аеродромах підуть спати душе швидко. Причому наводив приклади використання їх в Іраці. Тобто теоретично їх використовувати можна, а по факту, без перепідготовки слітних смуг - буде багато ремонтів і підвищена аварійність.
detroytred написав:Та отож - хз, що там робили зі смугою, і як складно доробити зараз. Я тільки звернув увагу, що таке вже було. І про закриття смуги на ремонт в статті говориться для Ф-15. (І може тільки для одного зі згаданих двох аеродромів).
Так, таке було. Разом з тим - це була одноразова акція + попередня підготовка аеродрому. Чмут розказував (правда це було до повномасштабної війни), що їхні стойки при використанні на наших аеродромах підуть спати душе швидко. Причому наводив приклади використання їх в Іраці. Тобто теоретично їх використовувати можна, а по факту, без перепідготовки слітних смуг - буде багато ремонтів і підвищена аварійність.
Ну в нас же у владі специ по будуванню "доріг". Побудують і для літаків))
Мова не йде, що легко або і овсім нічого робити не треба для прийому Ф-16 в Україні.