Goodman написав:У найманства є інша сторона медалі , там гроші на першому місці.
А в нас шо на першому? лічно я як шось і роблю то заради грошей) помоєму корисніть людини в суспільстві міряється грошима.взагалі дивно на фінансовому форумі читати про таке відношення до грошей. Ну за шо іще крім грошей? За рідну землю? Ну є трохи. Якшо в спадкується то дітям гектарів 6 нашкребу. це ні туди ні сюди, щоб з землі жити треба гектарів 150. А багато хто тут голодранці -2х комнатна квартира і автомобіль усьо шо нажито. Голодранці...шо їм захищати? Мову соловїну? Європейський вибір? Давайте будем чесними. Тут принцип батога і пряника. Кримінальна відповідальність і гроші. Ні, не буду скривати є люди яким нравиться, адреналін там ... но ми то фінансісти люди раціональні і меркантильні. Тут керівництво любить на якусь муть брати. Ти офіцер ти присягу давав тіпа за корпоратівну гордость беруть. Но ми то з вами знаєм шо ми чужорідні в цій срєді і ніколи своїми не станем. Я не люблю ходить в ногу, бухать спирт і тупить в строю. Я даж не люблю буть в толпі і вболівати за футбол. В першу чергу я інженер і пасічник а вже потім офіцер .
fler написав:Авжеж, прям бачу, як хлопцям пропонують вибір: або даємо роботів і половина з хлопців їдуть додому або даємо міномети й всі лишаються на місцях. А хлопці кричать: давайте міномети, ми додому не хочемо! Дрони тут ні до чого приплітати...
І найголовніше, дрони наразі не замінять ні людей, ні міномети. Це різна зброя для різних задач.
Чукча не читач? Тільки дописувач?
sashaqbl написав:Стосовно одиничних екземплярів супер дронів, які показують на виставках, чи навіть обкатують десь на фронті - це, звісно рух в правильному напрямку, це потрібно, але це аж ніяк не прорив, і не супер досягнення, це взагалі ні про що, і до року 28-30 воно не матиме жодного впливу на перебіг бойових дій.
Та невже? Псковський аеродром та інші масштабні ураження (літаків, цистерн з паливом, штабу чф рф, кораблів тощо ) - це "ні про що"? Ніякого впливу на війні? Та канєшна! Тому я й кажу, що перемогти кацапію ми можемо лише високотехнологічним шляхом, а не виробництвом мінометів чи іншими засобами "вчорашнього дня".
sashaqbl написав:Я б вам радив відправити чоловіка на фронт..
fler написав:Та невже? Псковський аеродром та інші масштабні ураження (літаків, цистерн з паливом, штабу чф рф, кораблів тощо ) - це "ні про що"? Ніякого впливу на війні? Та канєшна!
Стоп-стоп! Давайте окремо котлети, окремо мухи. Ракети, надані партнерами - то одне. Дрони, що в розробці з 17 року - то інше. Дії ГУР в тилу ворога - то третє. Супер-пупер-дупер технології від мінцифри, про які ви вранці писали - то зовсім четверте...
fler написав:Та невже? Псковський аеродром та інші масштабні ураження (літаків, цистерн з паливом, штабу чф рф, кораблів тощо ) - це "ні про що"? Ніякого впливу на війні? Та канєшна!
Стоп-стоп! Давайте окремо котлети, окремо мухи. Ракети, надані партнерами - то одне.
Ок, штаб чф рф викреслюємо зі списку, хоча дрони по ньому раніше прилітали і навіть когось вбило і поранило.
sashaqbl написав:Супер-пупер-дупер технології від мінцифри, про які ви вранці писали ...
Відкрию страшну таємницю - Мінцифри не розробляє технології від слова зовсім))). Є "Положення про Мінцифри", де вказано, чим воно займається, ось лінк: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/501 ... D0%BF#Text Вранці я писала про роботів (виріб, який пройшов випробування), а не про технології Котлети-мухи...))
fler написав:Вранці я писала про роботів (виріб, який пройшов випробування), а не про технології Котлети-мухи...))
Ви або не усвідомлюєте, про що говорите, або брешете. "Виріб, який пройшов випробовування" - це виріб, який був поданий на випробовування як мінімум 2 роки тому, оскільки, на жаль, за весь період війни ніхто не додумався змінити правила прийому на озброєння техніки. Тобто до війни. А значить, він би обов'язково засвітився десь на виставках, чого не було. Та й навіть після прийняття на озброєння, як правило, доведення займає роки. Не кажучи вже налагодження серійного виробництва. Виріб, про який ви написали вранці - це просто тестовий виріб(навіть не передсерійний), який переданий у війська для випробовувань заради медійного хайпу. Ситуація наразі така, що з 90% ймовірністю будь-який боєць підрозділу, куди переданий цей виріб, вибрав би 120 міномет чи пару кулеметів того ж калібру, що й на виробі. На жаль, є купа жертв державної(і не тільки) пропаганди, які, навіть не намагаючись аналізувати, продовжують поширювати під виглядом "інсайдів" весь той інформаційний шлак, який їм згодовують медіапомийки. Оптимізм - це добре, але оптимізм має бути адекватним, інакше буде як з "2-3 тижні" Арестовича.
fler написав:Вранці я писала про роботів (виріб, який пройшов випробування), а не про технології Котлети-мухи...))
Ви або не усвідомлюєте, про що говорите, або брешете. "Виріб, який пройшов випробовування" - це виріб, який був поданий на випробовування як мінімум 2 роки тому... Виріб, про який ви написали вранці - це просто тестовий виріб(навіть не передсерійний), який переданий у війська для випробовувань заради медійного хайпу. Оптимізм - це добре, але оптимізм має бути адекватним, інакше буде як з "2-3 тижні" Арестовича.
Розумію, що вам важко було перейти за наданим посиланням і знайти по тексту: "На фото — готовий експериментальний зразок, який успішно пройшов польові випробування. Зараз команда працює над удосконаленням машини та готується до масштабування виробництва". https://m.censor.net/ua/news/3446710/vi ... _lyut_foto Через тиждень побачу міністра Федорова та спитаю в нього, коли ці роботи РЕАЛЬНО будуть на фронті. Тоді й дізнаємось, хто з вас Арестович)).
fler написав:Розумію, що вам важко було перейти за наданим посиланням і знайти по тексту: "На фото — готовий експериментальний зразок, який успішно пройшов польові випробування. Зараз команда працює над удосконаленням машини та готується до масштабування виробництва".
Польові випробування - це не державні випробування і постановка не озброєння. Це може бути наприклад: переконалися, що він їде кудись і стріляє +/- в заданому напрямку. Команда звісно працює над масштабуванням і вдосконаленням. Коли будуть на фронті - може й завтра. Може й вже на фронті. Це взагалі ні про що. А як, наприклад, на рахунок таких незручних питань: - наскільки змінюється КВО кулемета внаслідок встановлення на платформу? - який настріл кулемета на платформі? - який наїзд платформи? - за яких температурних режимів? - коли розпочнеться серійне виробництво? - які темпи виробництва плануються?(10 в рік - це також серійне виробництво, як і 10 в день) UPD: До речі, сам Федоров на фейсбуці пише "тестуємо". Це просто чергова медійна історія, яка найближчі років 5-6 не виллється ні в що.