|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Сер 10 лип, 2024 17:52
Xenon написав:всеж таки демократи (що Обама що Байден) - сцикливі пі...си.. ❗️Кірбі про збиття ракет з території Польщі над Україною
Речник Білого Дому відповів на запитання польського видання : «Ми хочемо шукати способи, щоб Україна була ефективною, але ми не хочемо ескалації. Це було б недобре для українців, це було б недобре для поляків, це було б недобре для когось. Ми не хочемо, щоб путін отримав аргументи, що війна була спровокована НАТО, що це війна між московією і Заходом або між московією і США», — сказав він.
Вони не сцикливі. Вони просто легко жертвують пішаків... Нєізбєжниє патєрі. Бо це дрібниці в їх хфілософії та глобальній меті. В них своя гра.
-
detroytred
-
-
- Подякував: 2132 раз.
- Подякували: 3230 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 10 лип, 2024 17:54
detroytred написав:Так так і є. І саме про це я вище підкреслив. Протекціоністи це теж глобалізатори... А сам напрямок глобаліації йде ще з печер. Але різниця у шляхах, методах та наслідках. Глобалісти сучасні -- тому і сучасні, що досягають мети більш цивілізованими шляхами... здебільшого через інтеграцію ринків, вивіз капіталу. А найсучасніші))) через європейські цінності, лгбт, *воно* тощо))) Протекціоністи ж починають з ізоляціонізму, але не можуть)) побудувати собі капіталістичний рай на відокремленому, наприклад, північноамериканському континенті або навіть двох Америках; також як совдеп соціалістичний рай на 1\6 суші. Все рівно потребують розширення.... При вичерпанні межі, ресурсів росту. Тільки можна, як ото варвари... Як Гітлер, Сталін танками, гарматами. А можна, як американці з Китаєм, що обидва в шоколаді. Або як Німеччина з Європою - без жодного пострілу і ЄС, з її по факту головуванням. Те, що Гітлер робив танками. Тільки цивілізовані глобалісти швидко і втрачають владне положення. А невдячні витащені з гівна китайці і т.д., так само як і витащений з кабака Лепс, ставши на ноги, волають -- грабують нас; нє хатім, як було; вимагаємо рівноправ'я... І Німеччина, яка витягла майже всю Європу, тепер в якості ковріка для витирання ніг. Якийсь-то орбани-фіци щось кудахтають. Китайці, які подихали з голоду і на колінах приповзли до Штатів, щоб ті взяли в найм їх робочу силу, тепер Тайвань хочуть, в Африку лізуть і т.д. Раіся, яка якихось три десятки років тому дякувала за лише штани-джинси, окорочка та Пепсі, можливість послухати Джексона, тепер он що співає, як віддячує. А старі цивілізовані перці-глобалісти, як ото Байден шкандибають.. Бо особисті інтереси на якомусь етапі узяли в них гору. Як ізюмінка -- на 300 млн. самий достойний на найвищу посаду в країні -- стариканіще... Догралися. Мортимер ясно показував, що сутність не залежить від форм соцустрою... Методи та форми лише різні. Той же А.Сміт лише наочно яскраво показав це для сфери ринкової економіки. Грубо: якщо ринок розміром з село, то трамвая там ніколи не буде -- на нього і ресурсів нема, і не нужон він в селі)) Вичерпання ресурсів росту. А рости треба... В тому числі і норму прибутку підтримувати в ринку. А як? Коли з розвитком ринку норма прибутку тільки зменшується. Чим розвинутіше ринок, тим вона менше. Тому рішення просте, як двері --- розширення ринку. Ринки вимагають постійного розширення. І не тільки географічного. Хоча по суті все воно географія. Переміщення ресурсів (капіталу -- фінансового, технологічного, матеріального; робочої сили).
Це все що ви написали я б охарактеризував словом "експансія". США в Китаї - це економічна експансія. ЕС - це "об'єднання". Було багато прикладів в історії коли країни об'єднувались, потім об'єднання розпадалось. Тому повторюсь - я не розумію навіщо слово "глобалізація" і що воно означає. І ще - а яке закінчення процесу "глобалізації"? Одна велика країна на весь світ? - цього не буде, я 100% впевнений.
-
andrijk777
-
-
- Подякував: 190 раз.
- Подякували: 286 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 10 лип, 2024 17:56
Schmit А який фінал війни уже комусь відомо ?
-
Ukrainian
-
-
- Подякував: 59 раз.
- Подякували: 782 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 10 лип, 2024 18:01
Ukrainian написав:А який фінал війни уже комусь відомо
Ну за платівками тріо Мареничів ти вже сюди не приїдеш то точно
-
d44
-
-
- Подякував: 4 раз.
- Подякували: 71 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 10 лип, 2024 18:03
andrijk777 написав:. Тому повторюсь - я не розумію навіщо слово "глобалізація" і що воно означає. І ще - а яке закінчення процесу "глобалізації"? Одна велика країна на весь світ? - цього не буде, я 100% впевнений.
Повторюсь -- глобалізація не має мети. Це об'єктивний процес. Який йде хоч завдяки бажанням когось, хоч проти їх бажання. А от чим він закінчиться? Дискусії тривали роками))) Мортимер -- темні століття... Я (раніше вважав) -- розвиток через інтенсифікацію (а не через екстенсівні інструменти). Тепер не знаю. Поки прогнозують великі світові центри, зони. Єдине, що бачу (штучне?) --- те, що інститути держави руйнуються-деградують майже всюди. Коротше: не мій рівень так глибоко бачити. А толкових думок не зустрічав. З.и. а з Китаєм була не тільки економічна експансія. Культуру та свободи там теж в маси, в суспільство Захід добряче проштовхнув.
-
detroytred
-
-
- Подякував: 2132 раз.
- Подякували: 3230 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 10 лип, 2024 18:10
Та без сумніву - якась "перемога", тільки ніхто не розуміє, як вона має виглядати, чи то наші танки, пиво і гривня в москві, чи кордони 91, чи 2022, чи так як є, чи .....? Якщо серйозно - зпрогнозувати не важко. Є декілька сценаріїв, та навіть найоптимістичніші для нас - значно гірші тих "жахливих і зрадницьких" домовленостей.
Востаннє редагувалось Schmit в Сер 10 лип, 2024 18:17, всього редагувалось 1 раз.
-
Schmit
-
-
- Подякував: 82 раз.
- Подякували: 277 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 10 лип, 2024 18:15
ЛАД написав: fler написав: ЛАД написав:Можно конкретнее - "завжди" це коли, в якому році?
Не розумію для чого ця ̶т̶у̶п̶и̶з̶н̶а̶ глибина питання? В різні роки кацапи нападали, а результат той самий - Україна як була, так і є Україною. Не намагайтеся маніпулювати роками та пропагандонити "вялічіє", якого насправді ніколи не було.
Не намагайтеся маніпулювати словами. Не треба "пропагандонити "вялічіє", але не треба і вигадувати міфи з історії України. Якщо ви пишете: "Завжди тоді, коли нападали", - то будьте ласкаві вказати роки.
Кацапи жодного разу не змогли захопити Україну протягом всієї історії її існування. (Тобто завжди відгрібали). Мені байдуже скільки разів вони нападали і в яких роках це було. Вам треба - шукайте. А мені досить того факту, що вони не захопили нашу країну раніше і зараз у них не вийде, я вже знаю.
-
fler
-
-
- Подякував: 1213 раз.
- Подякували: 1338 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 10 лип, 2024 18:30
detroytred написав:Єдине, що бачу (штучне?) --- те, що інститути держави руйнуються-деградують майже всюди.
Взагалі такого не бачу. Проблема сучасного світу("цивілізованого") - це відсутність особистостей(неординарних, мега-цілеспрямованих людей). Чому так? Очевидно чому. Рівень життя сильно зріс. Діти ростуть в тепличних умовах. На них хухають і хахають. Нові Черчілі(чи хоча б Рейгани) з них не виростуть. Але є надія що і нові путіни не виростуть. Я думаю майбутнє за цифровими правителями. На місці чиновників(а згодом і влади) буде штучний інтелект. Причому цього чекати зовсім небагато(років 20). Якась Фінляндія це впровадить а ми усі подивимось на результат.  І може собі захочемо так само.
-
andrijk777
-
-
- Подякував: 190 раз.
- Подякували: 286 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 10 лип, 2024 18:56
detroytred написав: Xenon написав:❗️Кірбі про збиття ракет з території Польщі над Україною
Речник Білого Дому відповів на запитання польського видання : «Ми хочемо шукати способи, щоб Україна була ефективною, але ми не хочемо ескалації. Це було б недобре для українців, це було б недобре для поляків, це було б недобре для когось. Ми не хочемо, щоб путін отримав аргументи, що війна була спровокована НАТО, що це війна між московією і Заходом або між московією і США», — сказав він.
Вони не сцикливі. Вони просто легко жертвують пішаків...
Вони саме сцикливі. Вони чудово знають, що ніякою жертвою агресора не зупинити. Вони також чудово знають, що для споживачі і так "воюють з Заходом і НАТО", ніякі аргументи їм вже давно не потрібні. Але якщо перевести це знання у публічну площину, то доведеться визнати, що заходів потрібно було вживати "ще вчора", і, принаймні зараз вже включатись по повній. А це ризики, відповідальність, падіння рейтингів, і т.д. А от віддати зжерти Україну і сподіватись, що це затримає звіра достатньо для того, щоб з пошаною піти на пенсію -- це цілком реальний план.
-
M-Audio
-
-
- Подякував: 633 раз.
- Подякували: 503 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Сер 10 лип, 2024 19:01
andrijk777 написав:........ Якось 3,5-мільйонна Фінляндія вистояла проти 170-мільйоного СРСР. Напевно тому що готувалась. .........
Не дуже вистояла. Врешті-решт війну в 1939 програла. І Фінляндія не мала кордону більше 1000 км. І СРСР не мав такої технічної переваги. І ше багато чого можна написати.
Востаннє редагувалось ЛАД в Чет 11 лип, 2024 00:04, всього редагувалось 1 раз.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5347 раз.
- Подякували: 4858 раз.
-
-
Профіль
-
-