Олімпіади та освіта форумчан

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Форум Освіта в Україні та світі. Обговорюються питання освіти: куди піти вчитися на фінансові спеціальності, ліцеї, коледжі, вузи, а також обговорення тренінгів, семінарів та курсів, навчання, MBA, друга фінансова освіта.
  #<1 ... 1516171819 ... 29>
Повідомлення Додано: Чет 12 гру, 2024 12:29

_hunter написав:
  Дюрі-бачі написав:
  _hunter написав:Топы (топ-менеджеры) -- это Б-Г/Безос/Маск/...

А я кажу про людей, як Jim Keller (врятував AMD), Ilya Sutskever (розробив основи Chat GPT).

Но Jim Keller НЕ ВЫИГРЫВАЛ олимпиад (уж, простите, не знаю про участие). Ilya Sutskever -- аналогично. Вы что доказать пытаетесь? Что и без "олимпиадности" можно "крутые штуки" изобретать? :roll:

Он пытается доказать, что олимпиадность это вообще не маркер, и в резюме многих топов, такая вещь как "выиграл 10 олипиад в школе" скорее всего отсутствуют, даже если они были по факту. Но люди ставшие топами, скорее всего имели и в юности потенциал выигрывать олимпиады, просто не факт что участвовали. Для того, что бы выиграть, нужно не только быть умным, но и нужно быть участником олимпиады, проявив как минимум такое желание, а максимум обскакать всех конкурентов на кандидата-участника.
Востаннє редагувалось alex_dvornichenko в Чет 12 гру, 2024 12:37, всього редагувалось 2 разів.
alex_dvornichenko

Подякував: 43 раз.
Подякували: 126 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 12 гру, 2024 12:32

detroytred написав:
  _hunter написав: но о том, собственно, и речь: "олимпиадность" -- это очень узкая специализация в очень узких областях...

+100
Коли потрапив на обласну олімпіаду, то дуже здивувався -- а до чого тут школа та школярі??? Тобто широкий профіль освіти.
Там і близько не було школьної програми. Виключно все даааалеко за межами оної.
На районному рівні завдання хоч деякі хоч трохи в межі потрапляли.

Не знаю, что за олимпиада у вас была.
Это уже не выявление способностей, а именно проявление "натасканности".
В моё время бывали очень сложные задачи, но они решались на основе школьных знаний.
И так бывало не только на школьных олимпиадах.
Я помню жуткие вступительные экзамены по математике в 1965, когда было 2 выпуска в один год в связи с возвратом 10-летки. Сыпались даже вполне толковые и знающие. Задачи были посложнее, чем не обл. олимпиадах. Но придраться было не к чему - они решались на основе школьных знаний.
ЛАД
2

Подякував: 5340 раз.
Подякували: 4853 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Чет 12 гру, 2024 12:36

Re: Напад росії і білорусі на Україну

ЛАД написав:
  Дюрі-бачі написав:
  flyman написав:досі нема відповіді на запитання вітальєна:
якщо так багато медалістів та олімпістів, чому країна в такій жо..

Мій досвід показує, що олімпіадники майже ніколи не стають тими, хто приймає рішення. Переважно вони добиваються успіху як виконавці рішень.
  _hunter написав:А так-то вопрос можно еще шире поставить: "почему среди всяких топов всяких Даймлеров/Гуглов/Амазонов/Икей олимпиадников нет"

Хто таку дурню сказав? Якраз там максимум олімпіадників і дослідників. Просто вони максимум значиться в списку авторів звіту, а не публічні персони про яких всі знають

Вполне возможно, что олимпиадники и не должны "принимать решения".
Они должны быть разработчиками, творцами нового. В т.ч. и создателями отчётов, на основании которых принимаются решения.
Эйнштейн был гением, но совсем не уверен, что он был бы хорошим президентом.
Ейнштейн власне і відмовився від пропозиції піти в президенти, сказавши, що не має відповідних знань і досвіду.
Свідомою був людиною.
Faceless
Модератор

Подякував: 1491 раз.
Подякували: 8226 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Чет 12 гру, 2024 12:36

andrijk777 написав:
  sergey_stasyuk555 написав:шкільні медальки це одне, а обл/респ. олімпіади - "ето другоє".
тут відписались два переможці таких олімпіад - фейслесс і андрій777 - я впевнений, що вони входять в 95-й персентиль найуспішніших, як серед пересічних України, так і цього форуму.

Це вірно - медалісти це одне, а олімпіади це інше.
Медалісти - це все-таки трудолюбивість, усидчивість, всесторонність, вміння підлизатись до вчителя в деякій мірі - це все більш-менш пригодиться в житті.
Переможці олімпіад - це більше природній дар, талант, але в дуже-дуже вузькій області життя. Слабо пригодиться в житті(або ніяк не пригодиться), якщо не пішов в науку. Наука в кінці 90-х була в дупі, тому я в науку не пішов.
В 95% найуспішніших я звичайно входжу. :D Але точно не входжу в 5% найуспішніших(по критерію бабла) пересічних України і тим більше цього форуму.

Она и сейчас там же, только ещё глубже.
ЛАД
2

Подякував: 5340 раз.
Подякували: 4853 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Чет 12 гру, 2024 12:38

tester7336 написав:
  Faceless написав:Я насправді не можу на 100% сказати, то таке загальне розпорядження чи то просто по ініціативі школи було, мене ці деталі не цікавили. Але цей факт мені подобався найбільше, фактично більшу частину року вдавалося ходити тільки на ті предмети, що мені були цікаві. Класному керівнику то мабуть не дуже подобалося, бо її предмет в цей список не попадав, але обурення була не виказувала. Але ж прогнувся під принуділовку, кажуть :mrgreen:

кстати не только ученикам но и учителю который подготовил выплачивали премиальные.
и чем выше забираешься тем выше премиальные.
я помню как на призовые купил мк51. для семиклашки это было как космос.
не знаю в чем был интерес директора - но он очень хотел что бы школа считалась пусть не топовой в городе но в лидерах. может тогда бюджет школе наливали больше.

Такі да...
Вчителі явно були зацікавлені.
Якось сиджу, пишу, а наша прийшла і почала підказувати... Намагаюсь її спинити, кажу, “знаю, знаю...” -- а вона ж не спиняється! 😂 Хоч і знає ж, зараза, що викладала пів останні року. 😂
Потім на іншій олімпіаді чужі учні казали “а от там було, що училка їм підказувала, учням школи #Х!”, і тут ти розумієш, що Х -- це ти... 😒

А от на обласній були питання, які вона в програму чомусь не включила.
Від нашої школи всі тоді ще думали, що Бізонія -- це країна бізонів...

Невдобно вийшло. 💆

А інша вчителька сина везла на обласну.
І ще на нас накричала, чому її одразу не шукали, коли той син у коридор вийшов...
Теж підказувати хотіла, мабуть. 😂

До речі Антон Санченко цікаво писав про вищу освіту.
Що в Африці її майже нема. Бо люди не хочуть.
А у нас вона вижила у 90ті на хабарях -- бо дуже велике замилування у народу вищими освітами. Чи заздрість? Навіть от зараз, у наш час, у війську, відчувається.
Але цікаво, чи скористаються після війни солдати можливостями навчання для всл? Грошей заробили, вкладіть їх в овдп чи здачу нерухомості і йдіть вчитись. І навіть не стільки вчитись, як побути між розумних людей (теж Санченко дав таке визначення). Але чи ж вкладуть, чи ж підуть?
Bobua

Подякував: 118 раз.
Подякували: 174 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Чет 12 гру, 2024 12:38

ЛАД написав:Она и сейчас там же, только ещё глубже.

На терриитории бывшей СССР да, в развитых странах она в фаворе, только за счёт науки они лидеры во многих сферах.
alex_dvornichenko

Подякував: 43 раз.
Подякували: 126 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 12 гру, 2024 12:40

Напад росії і білорусі на Україну

alex_dvornichenko написав:
  _hunter написав:
  Дюрі-бачі написав:А я кажу про людей, як Jim Keller (врятував AMD), Ilya Sutskever (розробив основи Chat GPT).

Но Jim Keller НЕ ВЫИГРЫВАЛ олимпиад (уж, простите, не знаю про участие). Ilya Sutskever -- аналогично. Вы что доказать пытаетесь? Что и без "олимпиадности" можно "крутые штуки" изобретать? :roll:

Он пытается доказать, что олимпиадность это вообще не маркер, и в резюме многих топов, такая вещь как "выиграл 10 олипиад в школе" скорее всего отсутствуют, даже если они были по факту. Но люди ставшие топами, скорее всего имели и в юности потенциал выигрывать олимпиады, просто не факт что участвовали. Для того, что бы выиграть, нужно не только быть умным, но и нужно быть участником олимпиады, проявив как минимум такое желание, а максимум обскакать всех конкурентов на кандидата-участника.

Хтось на повному серйозі думає, що в резюме ТОП менеджера залишиться місце для згадки досягнень у шкільні часи, наче у випускника без досвіду, який намагається хоч щось в резюме написати.
Faceless
Модератор

Подякував: 1491 раз.
Подякували: 8226 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Чет 12 гру, 2024 12:41

alex_dvornichenko написав:
  _hunter написав:
  Дюрі-бачі написав:А я кажу про людей, як Jim Keller (врятував AMD), Ilya Sutskever (розробив основи Chat GPT).

>>> что олимпиадность это вообще не маркер
Так я ровно про это же говорил, но человек со мной спорит :)

>>> скорее всего отсутствуют, даже если они были по факту
Угумц: и из школьных газет упоминание об участии/выиграше попросил вырезать -- что б вообще никто не догадался :lol:
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 487 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Чет 12 гру, 2024 12:42

Наскільки мені відомо галогрупи каракалпакського субстрату не впливають на хист в роботехніці.
А набуті дефекти черепної коробки та головного мозку, як у середньоазійських тюрків-манкуртів у т.ч каракалпаків, спадково не передаються

Вернувши (1246 р.) від Орди, Данило не кидав ні на хвилю думки про остаточну розправу з татарською язвою. Поки міг подумати про отверту боротьбу з татарами, Данило взявся в першу чергу знищити т. зв. «татарських людий», себто українські громади, що виломилися зпід княжої влади й піддалися під безпосередню татарську зверхність. Перед у тому «татарофільському» русі вели т. зв. болоховці, українське племя з деякою приміткою турської (чорно-клобуцької) крови, що жило у верхньому байсейні Случі, Горині й Бога, на східньому пограниччю Волині. Болоховці, хоч і займалися хліборобством, всеж таки мали в свойому побуті чимало кочівницьких признак, заєдно бунтувалися проти князів, підпомагали опозицію проти них, а як тільки зявилися на Україні татари, перейшли на їх бік. Вони, як каже літописець «сіяли для татар просо й пшеницю» і не визнавали Данила за свого зверхника. Під погубним впливом болоховців оставали деякі чисто-українські громади на Київщині та Поділлю, що теж воліли платити дань азійським наїздникам, аніж коритися рідній владі й нести на собі обовязки оборони краю перед ворогом. Не диво, що проти них звернувся Данило й почав їх безпощадно винищувати. Він ходив кількома походами проти болоховців й інших «татарських людий», палив їх села, «розкопував їхні греблі» й забирав у неволю й взагалі поводився з ними, як з ворогами і зрадниками ріднього краю.
fox767676

Заблокований
Подякував: 406 раз.
Подякували: 176 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 12 гру, 2024 12:44

_hunter написав:Я ж там чуть раньше писал: да, есть спец-отделы -- куда их берут даже с удовольствием. Но даже там они работают на вполне линейных должностях -- редко (никогда?) дорастая даже до какого-нить VP...

По перше, не "спєцатдєли", а в принципі в FAANG на співбесіді дають доволі таки олімпіадні задачі. Для ВСІХ.
По друге, мати заробіток в 3-4 середні зарплати в США(це по мінімуму, верхня межа в 10-12), як на мене доволі пристойне досягнення.
Не впевнений, що тут на форумі багато таких.
sashaqbl

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

#<1 ... 1516171819 ... 29>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Ірина_, Модератор