Amat написав:Я, например, думаю что «перевод» это шаг к продаже банка с целью сокращения доли государства в банковском секторе.
Як на мене, це просто "декларація", на зразок "за все добре, проти всього поганого". Аби з "Ощадом" так заклопоталися окремі депутати треба: 1) копач від когось "згори" та/або 2) "зелена котлета". Мабуть, комусь досі кортить влаштувати "перетік" депо (раніше активніше тема "опрацьовувалася", роки три тому).
Amat написав:Я, например, думаю что «перевод» это шаг к продаже банка с целью сокращения доли государства в банковском секторе.
Як на мене, це просто "декларація", на зразок "за все добре, проти всього поганого". Аби з "Ощадом" так заклопоталися окремі депутати треба: 1) копач від когось "згори" та/або 2) "зелена котлета". Мабуть, комусь досі кортить влаштувати "перетік" депо (раніше активніше тема "опрацьовувалася", роки три тому).
по-моему даже МВФ рекомендовал типа сократить долю госбанков и сделать одинаковые условия для всех.
Мене дивує дуже стабільний курс гривні. Мої думки, що курс долара в УКраїні міг би коливатися у більш значній мірі, а саме завдяки психологічному факторі, якщо б демінували гривню в 100 разів:
Чому так? А ось чому. Середня зарплата в Україні у травні 2021 року склала 13499 грн. Якщо цю суму поділити на 100, то отримаємо 134,99 Приблизну такий розмір зарплати отримували трудяги в СССР десь в далекому 1984 році (Який же я вже старий пердун і дівчата в мою сторону вже не дивляться, але це лірика Тому курс долара був би при такій деномінації гривні = 0,27 грн за 1 доллар США. І ось, тепер, нікого б не здивував би курс па 0,30 грн за 1 нікомунепотрібний. А якщо курс зростає з 27, 73 і стає 28,50 то це караул для нас теперішніх! А якщо з 0,277 грн за 1$ курс "злетить" до 0,285 грн за 1 $ то на таке "дрібязкове" коливання курсу ніхто не звернув би увагу, окрім спекулянтів. Ось що, імхо, означає психологічний фактор.
по-моему даже МВФ рекомендовал типа сократить долю госбанков и сделать одинаковые условия для всех.
Т.зв. "вимоги/рекомендації МВФ" часто народжуються з подачі місцевих "авторів". Основна вимога МВФ - сбалансованість бюджету (місцеві "пояснюють" МВФ "причини" проблем з балансом, потім легендарні "вимоги МВФ" з'являються в меморандумах, як, наприклад, "підняти ціни на газ", на який МВФ, в принципі, начхати).
DmitryZP написав:Заодно ощад под фонд запихивают в фоне. Почему пишу в фоне - потому что кто-то может и пропустит этот финт от зеленого жулья. 600 они потом когда-нить сделают если по дороге не изменят закон. а Ощад сразу под фонд заводят.
Ви вважаєте це поганим?..
там держали суммы и по 100 млн грн, 100% гарантия возврата
теперь не погано?
У звязку з цим банк перевантажений пасивами і величезною кількістю відділень і обслуговуючого персоналу. Банк активно готують для продажу і щоб продати його вигідніше баланс треба зробити більш привабливим.
orest написав:У звязку з цим банк перевантажений пасивами і величезною кількістю відділень і обслуговуючого персоналу. Банк активно готують для продажу і щоб продати його вигідніше баланс треба зробити більш привабливим.
Де Ви побачили перезавантаженніть відділенями? Є якість пруфи, або просто так сказали? Що бачу я - останні роки 3 ощад і так позакривав безліч відділень. (Джерело https://www.epravda.com.ua/news/2021/01/19/670140/ та http://финбаланс.ком.юа/news/nbu-banki ... shchadbank Ощадбанк у 2019 році зменшив кількість відділень на 303 (до 2327) в 2020 за рік закрив Ощадбанк - 490, залишилось 1 837) Ті що лишились - бачу по своєму району - завжди черга на вулицю + черга в банкомат.
Т.зв. "вимоги/рекомендації МВФ" часто народжуються з подачі місцевих "авторів". Основна вимога МВФ - сбалансованість бюджету (місцеві "пояснюють" МВФ "причини" проблем з балансом, потім легендарні "вимоги МВФ" з'являються в меморандумах, як, наприклад, "підняти ціни на газ", на який МВФ, в принципі, начхати).
да, многое додумывается, искажается, как собственно и то, что у МВФ только одно требование. без никаких к нему комментариев--сбалансировать бюджет
да, многое додумывается, искажается, как собственно и то, что у МВФ только одно требование. без никаких к нему комментариев--сбалансировать бюджет
Требование, заимствованное бюрократами МВФ из старых учебников для западных экономистов, в наших условиях невыполнимо.
orest написав:У звязку з цим банк перевантажений пасивами і величезною кількістю відділень і обслуговуючого персоналу. Банк активно готують для продажу і щоб продати його вигідніше баланс треба зробити більш привабливим.
Де Ви побачили перезавантаженніть відділенями? Є якість пруфи, або просто так сказали? Що бачу я - останні роки 3 ощад і так позакривав безліч відділень. (Джерело https://www.epravda.com.ua/news/2021/01/19/670140/ та http://финбаланс.ком.юа/news/nbu-banki-v-2019-rotsi-zakrili-507-viddilen-z-nikh-303---oshchadbank Ощадбанк у 2019 році зменшив кількість відділень на 303 (до 2327) в 2020 за рік закрив Ощадбанк - 490, залишилось 1 837) Ті що лишились - бачу по своєму району - завжди черга на вулицю + черга в банкомат.
Кількість відділень скорочують усі великі той самий Приват
Станом на 01.01.2021 ПриватБанк мав 1717 відділень. За цим показником він поступається лише Ощадбанку. Протягом 2018 року відбулось скорочення кількості відділень на 222 установи, а за 4 роки – на 871 відділення.
Требование, заимствованное бюрократами МВФ из старых учебников для западных экономистов, в наших условиях невыполнимо.
Согласен. Но, учитывая, что караван идёт: деньги то дают, то обещают, и если принять за начальные условия, что в МВФ не идиоты, то о чём-то усреднённом стороны пытаются договориться, и что там в кулуарах известно очень ограниченному кругу, а значит и утверждать, что МВФ всё побоку, а главное сбалансировать бюджет, мне кажется ошибочно. Да и возвращаясь к истоку дискуссии, я просто считаю, что правильно и логично, если Ощад будет как все банки в плане гарантирования вкладов физлиц и если МВФ так рекомендует, то респект МВФу