|
Дочекалися: долар пробив психологічну позначку на міжбанку - |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Додано: Чет 19 вер, 2013 08:19
Правління Національного банку України П О С Т А Н О В А від 16 вересня 2013 р. № 365 м. Київ
Про порядок надходження коштів в іноземній валюті на поточні рахунки фізичних осіб в межах України
Відповідно до вимог статей 7, 25, 44 Закону України “Про Національний банк України” та розділів II і III Декрету Кабінету Міністрів України від 19 лютого 1993 року № 15-93 “Про систему валютного регулювання і валютного контролю” Правління Національного банку України постановляє: 1. Установити, що надходження коштів в іноземній валюті в межах України на поточний рахунок в іноземній валюті фізичної особи (резидента або нерезидента) здійснюється виключно шляхом переказу коштів в іноземній валюті з іншого власного рахунку або шляхом унесення готівки власником рахунку. Зазначена вимога не поширюється на операції: із зарахування процентів, нарахованих за залишком коштів на власному поточному або вкладному (депозитному) рахунках; з казначейськими зобов’язаннями України та облігаціями внутрішньої державної позики; з купівлі-продажу, обміну (конвертації) іноземної валюти у випадках, установлених законодавством України, в тому числі нормативно-правовими актами Національного банку України; з валютою, одержаною в порядку спадкування; за договорами дарування; з повернення коштів (помилково перерахованих або надмірно сплачених). Внесення готівкової іноземної валюти на поточний рахунок фізичної особи-нерезидента здійснюється на підставі документів, що підтверджують джерела її походження. 2. Зарахування інших надходжень в іноземній валюті в межах України, передбачених законодавством України, на поточний рахунок в іноземній валюті фізичної особи (резидента або нерезидента) не дозволяється. Уповноважений банк зобов’язаний здійснити продаж таких надходжень на міжбанківському валютному ринку України та зарахувати гривневий еквівалент від продажу іноземної валюти на поточний рахунок в національній валюті фізичної особи (резидента або нерезидента). 3. На час дії цієї постанови інші нормативно-правові акти Національного банку України діють у частині, що не суперечить цій постанові.
4. Генеральному департаменту інформаційних технологій та платіжних систем (Синявська Н. Б.) привести нормативно-правові акти щодо використання коштів за поточними рахунками фізичних осіб у відповідність до цієї постанови протягом трьох місяців з дня її офіційного опублікування.
5. Генеральному департаменту грошово-кредитної політики (Щербакова О. А.) після державної реєстрації в Міністерстві юстиції України довести зміст цієї постанови до відома територіальних управлінь Національного банку України та банків України для використання в роботі, а банкам України – до відома їх клієнтів. 6. Контроль за виконанням цієї постанови покласти на першого заступника Голови Національного банку України Приходька Б. В. 7. Постанова набирає чинності з дня її офіційного опублікування.
Голова І. В. Соркін
-
Omega
-
-
- Подякував: 5 раз.
- Подякували: 231 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 19 вер, 2013 08:36
Plain написав:Понимаете, я противник ссудного процента как такового. Хороший программист знает как ему вложиться в развитие. А так он подставляет того, кто берет кредит, т.к. тот должен будет обеспечить своим развитием за спасибо 20-25% нерадивому программисту. Предприниматель еще ничего не предпринял, а уже должен обеспечить чье-то потреблятство или лень. Какое уж тут развитие... Ссудный процент — это вселенское зло. Такая моя принципиальная позиция, спорить не хочу.
пффф. И откуда хороший программист знает куда вкладыватся. И самые главное как потом выбивать долги?
-
delicious
-
-
- Подякував: 130 раз.
- Подякували: 374 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 19 вер, 2013 08:54
Прикольно: мне несколько дней назад на мой комментарий (что "что-то не так") сказали что зря я преживаю что доллар за несколько дней на 1% просел (или гривна - как кому удобно  ), а счас уже выходит он еще на 2% за пару дней просел Интереесно можно и дальше не переживать?  У нас наверно все в порядке - ведь дефляция же? 
-
amator
-
-
- Заблокований
- Подякував: 90 раз.
- Подякували: 209 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 19 вер, 2013 09:11
Откуда 2%? Что на что делили. Интересно же! :)
-
Omega
-
-
- Подякував: 5 раз.
- Подякували: 231 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 19 вер, 2013 09:37
Omega Ну, 2 коп - це хіба не 2%?! Це як в анекдоті: Зустрілися однокласники, один з них двієчник був, а тепер бізнесменом став. Другий його питає, яким чином розбагатів. Той відповідає: Купую жуйки за 2 грн, продаю за 4. На ці 2% і живу
-
090981m
-
-
- Подякував: 6 раз.
- Подякували: 40 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 19 вер, 2013 09:44
-
Lawyer
-
-
- Подякував: 479 раз.
- Подякували: 273 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 19 вер, 2013 10:02
OmegaНу я приблиз взял был 8.10 счас 8.22 и дальше видимо будет идти (почти 2%)
-
amator
-
-
- Заблокований
- Подякував: 90 раз.
- Подякували: 209 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 19 вер, 2013 10:38
Plain написав:Ссудный процент — это вселенское зло. Такая моя принципиальная позиция, спорить не хочу.
Неистребимый миф, усугубляемый тем, что воспринимается без аргументов.
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1510 раз.
- Подякували: 8332 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Чет 19 вер, 2013 10:41
Plain написав: baran написав:Без денег его(и таких как он) кредит был бы дороже
Вот здесь у вас фундаментальная ошибка. Без ссудного процента кредит был бы с нулевым процентом, т.е. дешевле 
Ну так помогите развитию, выдавайте сами кредит с нулевым процентом  А то обличать других легко.
-
Starikan
-
2
-
- Подякував: 2618 раз.
- Подякували: 3165 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 19 вер, 2013 10:44
Faceless написав: Plain написав:Ссудный процент — это вселенское зло. Такая моя принципиальная позиция, спорить не хочу.
Неистребимый миф, усугубляемый тем, что воспринимается без аргументов.
Это всего лишь отсроченная плата за услугу с лихвой. (Например, вам хочется, чтобы я вас сейчас поцеловал. Я говорю "хорошо" и мы подписываем договор. Согласно которому я вас обязываюсь поцеловать сейчас, а вы меня обязываетесь поцеловать завтра и дважды, в другое место, и т.д. (согласно подписанному договору)
-
Изя Гуд
-
-
-
-
-
-
|
|
+ Додати тему
|