Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Ми в 2008 році придбали 45 метрову двокімнатну квартиру на околиці біля метро за 120 тис дол. Це було щось типу 2600$ за квадрат, або 13к. Скільки тоді коштували новобудови я не знаю, бо не цікавився ринком, але гугл каже що це було щось в тому ж діапазоні. Тобто близько 4 середніх зп за квадрат. В 2013 році наскільки житло в новобудовах Святошинського району коштувало від 10-13 тис грн, тобто 2-2.5 середніх зарплат. В 2015 році квартири вже були десь від 13-15 тис грн +-, тобто ті самі 2-2.5 середні зарплати за квадрат. Зараз середня зарплата зросла вже до 15 тис, а квадрат став коштувати від 19-23 тис грн, тобто квартири подешевшали до 1.5 середніх зарплат. Це все ціни на околицях, як воно в центрі - хз, мало цікавлюсь цим напрямком. Підрахунок досить грубий, але впринципі можна зрозуміти що квартири дорожчають як актив бо зарплати ростуть, але дешевшають як відносна величина - скільки треба витратити середніх зарплат щоб придбати житло.
Востаннє редагувалось Santehnik в Пон 07 жов, 2019 14:41, всього редагувалось 1 раз.
2020-й вносит нервозность, только политическими рисками, формулами "х@@лошмайера" да неадекватным до зубов вооружённым мордором по соседством. Ну и недалёкими и неопытными способностями Зе-шайки-лейки, что-то придумать на ровном месте и получить путч в Киеве от обалдевшего но воевавшего за свою независимость народа. Если эти факторы, удастся обойти, не вижу почему разрыв в цене за кв.метр между недвижимостью в Германии/Польше и Киеве должен возрастать, скорее наоборот.
Ми в 2008 році придбали 45 метрову двокімнатну квартиру на околиці біля метро за 120 тис дол. Це було щось типу 2600$ за квадрат, або 13к. Скільки тоді коштували новобудови я не знаю, бо не цікавився ринком, але гугл каже що це було щось в тому ж діапазоні. Тобто близько 4 середніх зп за квадрат. В 2013 році наскільки житло в новобудовах Святошинського району коштувало від 10-13 тис грн, тобто 2-2.5 середніх зарплат. В 2015 році квартири вже були десь від 13-15 тис грн +-, тобто ті самі 2-2.5 середні зарплати за квадрат. Зараз середня зарплата зросла вже до 15 тис, а квадрат став коштувати від 19-23 тис грн, тобто квартири подешевшали до 1.5 середніх зарплат. Це все ціни на околицях, як воно в центрі - хз, мало цікавлюсь цим напрямком. Підрахунок досить грубий, але впринципі можна зрозуміти що квартири дорожчають як актив бо зарплати ростуть, але дешевшають як відносна величина - скільки треба витратити середніх зарплат щоб придбати житло.
Вывод поверхностный и неверный. В 2008 была ипотека, поэтому 1 метр =4 зп.
В нормальном состоянии 1 метр=2-2.5зп Сейчас 1метр=1.5 зп (и даже ниже) потому что еще не набрались сбережения. Должно вернуться к норме: 1 метр=2.5зп по Киеву, считайте сами сколько это. РАКЕТА!!
Зы: сочусьвую вашему влету в 2008, надеюсь хоть не в валютную ипотеку покупали?
Оранжевый-хит сезона написав:точно, думаю ОВГЗ ещё год не протянут(
И куда люди понесут деньги? Снижение ставок по доллардепо в свое время стало триггером решения о покупке. Потом открылась тема с валютными колебаниями и гривнедепо, потом гривневые ОВГЗ при стабильном курсе. Неминуемое снижение ставок по ОВГЗ даст часть топлива для ракеты.
airmax78 написав:Слушаю по радио историю улицы Липской. ПЦ конечно. Похуже любого кладбища.
у вас нет своего канала youtube с трансляцией умных мыслей, распорядка дня, рациона питания, схемы передвижения и т.д.? слушал бы вместо того, чтобы читать...