Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Serg-ik Речь не о правилах применения НДС, а об отображении сумм в таблицах баланса. В частности расчет себестоимости идет сначала без НДС, а потом уже на цену (себестоимость + прибыль) идет НДС сверху.
Эх, молодёжь. Где отражается НДС, который не попадает в налоговый кредит? ПСБУ 9 "Запасы"
Запаси - активи, які:
утримуються для подальшого продажу за умов звичайної господарської діяльності; перебувають у процесі виробництва з метою подальшого продажу продукту виробництва;
Первісною вартістю запасів, що придбані за плату, є собівартість запасів, яка складається з таких фактичних витрат: суми, що сплачуються згідно з договором постачальнику (продавцю) за вирахуванням непрямих податків; суми ввізного мита; суми непрямих податків у зв'язку з придбанням запасів, які не відшкодовуються підприємству;
Налоговый кодекс 197.1. Звільняються від оподаткування операції з:
197.1.14. постачання житла (об'єктів житлового фонду), крім їх першого постачання, якщо інше не передбачено цим підпунктом. У цьому підпункті перше постачання житла (об'єкта житлового фонду) означає: а) першу передачу готового новозбудованого житла (об'єкта житлового фонду) у власність покупця або постачання послуг (включаючи вартість придбаних за рахунок виконавця матеріалів) із спорудження такого житла за рахунок замовника;
198.5. Платник податку зобов'язаний нарахувати податкові зобов'язання виходячи з бази оподаткування, ...............за товарами/послугами, необоротними активами придбаними/виготовленими з податком на додану вартість ............., у разі якщо такі товари/послуги, необоротні активи призначаються для їх використання або починають використовуватися: б) в операціях, звільнених від оподаткування відповідно до статті 197
Так что курсов для директоров по пониманию финотчётности в данном вопросе маловато. Изучайте
Тут вопрос не в бухгалтерии. Тут вопрос в экономике. НДС платить заставят с реализации, если что, я так понимаю. Часть пойдет из НК, который теперь возникнет. Остальное за свой счет. Я правильно понял? Вот остальное перекладудт на плечи покупателей. Поправьте, если я не прав.
slonslon написав:Serg-ik Речь не о правилах применения НДС, а об отображении сумм в таблицах баланса. В частности расчет себестоимости идет сначала без НДС, а потом уже на цену (себестоимость + прибыль) идет НДС сверху.
Хватит хохмить. Данные о реализации указаны не в балансе, а в отчёте о финансовых результатах. НДС, который подрядчик включает в стоимость выполненных для заказчика ( КГС) работ, не включается заказчиком в налоговый кредит, поскольку он в дальнейшем продаёт товар, не облагаемый НДС. Следовательно, НДС от подрядчика включается не в налоговый кредит по счёту 641, а в себестоимость запаса ( товора) по счёту 28, с которого в дальнейшем списывается на расходы по строке "себестоимость реализованного товара". Если Вы или Ваш бухгалтер делаете иначе-вам на консультацию. Хотя я уже дал её.
GADFLY написав:НДС платить заставят с реализации, если что, я так понимаю. Часть пойдет из НК, который теперь возникнет. Остальное за свой счет. Я правильно понял? Вот остальное перекладут на плечи покупателей. Поправьте, если я не прав.
Вы правы. Я так и указал: если КГС будет довольствоваться маржой, которая у него есть, то это будет +0,32% к стоимости квартиры или 3 долл , если метр продают по 1 000 долл. Судя по всему акционеры довольны прибыльностью КГС, уже много лет, значит покупателям КГС не стоит бояться введения НДС. Стоит переживать покупателям КАНа и самому КАНу. Проглотят ли покупатели +8% ценнику или КАНУ придётся придержать коней и отстегнуть 16,67% от маржи
GADFLY написав: Тут вопрос не в бухгалтерии. Тут вопрос в экономике. НДС платить заставят с реализации, если что, я так понимаю. Часть пойдет из НК, который теперь возникнет. Остальное за свой счет. Я правильно понял? Вот остальное перекладудт на плечи покупателей. Поправьте, если я не прав.
Судя по данным НБУ о себестоимости жилищного строительства, НДС, не гасимый НК, добавит к цене в районе 5-7%. Ну или застройщикам придется соответственно подвинуться по прибыли - это будет зависеть от состояния рынка на момент внедрения изменений
GADFLY В теории к цене на продажу (официальной?), кторая была без НДС добавят 20% НДС. А на практике как с курсом доллара - вроде все понятно, а какой он будет через месяц попробуй угадай.
27661 В вайбер группе нашего небольшого массива сегодня пять запросов на покупку участка. Цены х2 к 2019-му Трижды за неделю звонили какие-то археологи по моему объявлению от 2018 в другом кг. Каким это краем к кржн? Таким же, как и время доезда от Академа до Ирпеня
slonslon написав:GADFLY В теории к цене на продажу (официальной?), кторая была без НДС добавят 20% НДС. А на практике как с курсом доллара - вроде все понятно, а какой он будет через месяц попробуй угадай.
Я уверен, что будут подвижки в сторону роста. Насколько -это другой вопрос. Зная, как у нас администрируют НДС (поди докажи НК и т.д), это нововведение отберет часть оборотки у застройщиков, часть заморозит и добавит головняка. Плюс, как и всякая стройка....- это темный лес по отчетности. Там и так много идет без входящего НК. А платить НДС надо будет со всех продаж.
тут знову у "інвесторів" щось не складається https://censor.net/ua/news/3269270/nash ... _prypynyty Наші будинки тримають у заручниках", - інвестори новобудови в Пущі-Водиці вимагають від держави припинити блокувати введення їхнього будинку в експлуатацію "Наші будинки тримають у заручниках", - інвестори новобудови в Пущі-Водиці вимагають від держави припинити блокувати введення їхнього будинку в експлуатаціюДП "Пуща-Водиця" вимагає визнати недійсними договори з будівництва низки житлових комплексів. Частина будинків вже побудована, але їх не вводять в експлуатацію. Про це Цензор.НЕТ розповіли інвестори ЖК "Варшавський Плюс", які опинилися заручниками ситуації. Останніми тижнями навколо київського девелопера Stolitsa Group ширяться різні чутки щодо їхнього конфлікту з державою. Нагадаємо, Фонд держмайна, під чиїм управлінням перебуває ДП "Пуща Водиця", звинувачує девелопера у підписанні ще в 2011 році невигідних інвестиційних договорів із держпідприємством щодо забудови їхніх земель на Виноградарі. Своєю чергою підприємство, будучи також замовником будівництва ЖК "Варшавський", ЖК "Варшавський Плюс", ЖК "Варшавський-2" — звертається до суду із вимогою визнати всі попередні інвестиційні договори недійсними.
Першими наслідки конфлікту відчули на собі пересічні громадяни — інвестори ЖК "Варшавський Плюс", адже дати введення в експлуатацію першої черги нового ЖК на Виноградарі саме збігаються із початком "розбору польотів" із боку держави.
За словами інвесторів, перші три будинки ЖК "Варшавський Плюс" були готові до введення в експлуатацію в 4 кварталі 2020 року, так як це і було заплановано та задокументовано у договорах з інвесторами. За коментарями вони звернулися до девелопера проєкту Stolitsa Group та отримали зовсім неочікувану для себе відповідь: "У нас все готово, але замовник будівництва ДП "Пуща Водиця" відмовляється підписувати необхідні документи для подальшої подачі їх у ДАБІ, тобто ухиляється від своїх зобов’язань замовника будівництва та фактично блокує введення будинків в експлуатацію".