Realist написав:.. Також прошу врахувати, що швидкість оборотності капіталу у імпортерів суттєво впала. Це теж матиме вплив на курс або вже мало. ..
в связи с падением спроса и перезатаркой складов, с фактическом отсутствием делового сезона, мы сворачиваем закупки, в том числе импорта и распродаемся, пока хоть как то берут. Думаю, многие импортеры с этим столкнулись ныне. Но есть фактор дорогих импортных энергоносителей и топлива. Перекроет ли это экспорт дорогой еды, мне пока не ясно
Ваші слова підтверджують тренд який зараз на МБ. І ще. Всі чомусь забувають про один фактор. Коли товар росте в ціні, то його купляють/споживають суттєво менше. Якщо б цієї ситуації із дорогим газом не трапилось, то її потрібно було б придумати спеціально. Це як холодний душ на голови тих хто отримав зіркову хворобу. Так це боляче. Але Українці по іншому не розуміють Доведено Ковідом і темпами вакцинації. За роки гноблення у нас в генах тотальна недовіра до всього яка заважає розбудовувати Державу. І чим швидше ми наступатимемо на граблі розставлені на нашому шляху, тим швидше розвиватимемось. Парадокс? Так. Але що поробиш. Можливо колись наш скіл дійде до того рівня, що ми навчимось ці граблі обходити. Але поки що - тільки ТАК.
За 8 мiсяцiв 2021 року податковий борг фопів виріс на 451 млн гривень і тепер становить 7,2 млрд грн. З них 2,4 млрд на національному рівні та 4,8 млрд на місцевому.
Щороку загальна сума податкового боргу зростає. Щоправда, ближче до Нового року частина фопів традиційно гасить свої борги. Наприклад, піковою в минулому році стала сума в 7,2 млрд у листопаді, а на початок 2021 сума боргу складала 6,8 млрд грн.
Найбільші суми державі винні підприємці, що займаються роздрібною торгівлею (1,7 млрд грн) та оптовою торгівлею (900 млн грн), складськими господарствами (487 млн грн). Їх борг складає 26%, 14% та 7% від загальної суми боргів фопів відповідно.
Довідкове значення курсу гривні до долара США на 12:00 20.10.2021...............26,2205 Гривна укрепилась на 5 копеек.
МКГ*............7.3692............7.3912...........+0.3% Очередной максимум.
Открылись на 2.5 копейки ниже вчерашнего закрытия. НБУ взял свое сразу. После утреннего кофе опустились на копейку, немного постояли и выросли на полкопейки. После 11, когда рынок вышел на полные обороты, плавно пошли вниз и за час опустились на 2.5 копейки. НБУ, похоже, движению не препятствует. Кажется, как я и предполагал на прошлой неделе, с вхождением рынка в привычное русло после чехарды выходных НБУ вернулся к привычной тактике, которыя допускает небольшое движение. В мире доллар продолжает постепенно восстанавливаться после недавнего падения. Пока скромно. Справочный курс встретили котировками 26.2000 - 26.2200, что на 3 копейки ниже открытия.
НБУ с 15-30 понедельника до 15-30 вторника выкупил 31.5 млн. Остатки на коррсчетах практически не изменились. Незначительный рост объема суточных сертификатов и еще меньшие доходы казначейства были почти полностью компенсированы интервенцией и инкассацией. Можно сказать, что существенных движений не было.
В понедельник объем МБ подскочил с 363.3 до почти рекордных, а для понедельника и рекордных, 697.1 млн. Чистый спрос составил порядка 544 млн. Клиентское предложение существенно выросло и превысило сократившийся спрос.
* кустарный индекс гривны по отношению к корзине мировых валют. Ссылка на методику расчета у меня в подписи, которая видна в профиле.
Realist написав:Ваші слова підтверджують тренд який зараз на МБ.
Не совсем. В противоречие с нарисованной картинкой входят высокие обороты. Да, предложение высокое, но и спрос выше обычного.
Білочка(Бісбанк) виставила 26.19 на 26.29. Кому було дорого, то маєте змогу купити дешевше, як кажуть провести усереднення. Я гадаю, що ковідний фактор зараз вирішальний, все більше регіонів попадають до червоної зони, людям не до імпорта, бо хворіють, вмирають, усі ресурси і резерви домогосподарств кинуті для лікування, загострюється тема вартості енергії. Я гадаю, що весною треба готуватися до вартості газу приблизно в 15-16 грн., не важливо якого видобутку, вітчизняного чи імпортованого. Хто там казав, що зарано заглядати на курс до літа? Можете глянути на табло обмінок, до весни на валютному ринку буде грати ковідна тема, а потім увімкнеться посівна. Так ми 27 не побачимо до кінця літа 22-го. Все просто як апельсин(с).
somilitark написав:Білочка(Бісбанк) виставила 26.19 на 26.29. Кому було дорого, то маєте змогу купити дешевше, як кажуть провести усереднення. Я гадаю, що ковідний фактор зараз вирішальний, все більше регіонів попадають до червоної зони, людям не до імпорта, бо хворіють, вмирають, усі ресурси і резерви домогосподарств кинуті для лікування, загострюється тема вартості енергії. Я гадаю, що весною треба готуватися до вартості газу приблизно в 15-16 грн., не важливо якого видобутку, вітчизняного чи імпортованого. Хто там казав, що зарано заглядати на курс до літа? Можете глянути на табло обмінок, до весни на валютному ринку буде грати ковідна тема, а потім увімкнеться посівна. Так ми 27 не побачимо до кінця літа 22-го. Все просто як апельсин(с).
Один пролітаючий поряд чорний лебідь руйнує всю цю ідилію.
Успіх написав:- а в РЕАЛЬНОСТІ - хрін то правда!))
Ви мені зараз нагадуєте фірму Кодак. Яка додана вартість вашої діяльності? А головне - яка перспектива? Бо ви лише кричите і вимагаєте. Задумайтесь над цим. Я розумію. Раніше цього вистачало, щоб назбирати на свою квартиру, а тепер ні. Тому ви і біситесь. Але у нас ринкові відносини, і це їхня характерна особливість. Як тільки ти стаєш не потрібний/ не затребуваний, ринок тебе просто випльовує, а на твоє місце приходить хтось інший. Тому не потрібно тут на все і всіх нарікати бо ми всі в одному човні. А от висновки робити саме вам.
Проект Бюджету -22 Бюджет-2022 построен на прогнозе роста ВВП на 3,8% при инфляции на уровне 6,2% и курсе гривни в диапазоне 28,6-28,7 грн/$. Про інфляцію і курс вони серйозно ? Пам"ятаю, я тут з кимось сперечався про курс в Бюджеті-21 і доводив, що в НБУ сидять не лохи, а поінформовані чуваки... Помилявся Як вірити показникам Бюджету, для кого його складають?
alex10 написав:Проект Бюджету -22 Бюджет-2022 построен на прогнозе роста ВВП на 3,8% при инфляции на уровне 6,2% и курсе гривни в диапазоне 28,6-28,7 грн/$. Про інфляцію і курс вони серйозно ? Пам"ятаю, я тут з кимось сперечався про курс в Бюджеті-21 і доводив, що в НБУ сидять не лохи, а поінформовані чуваки... Помилявся Як вірити показникам Бюджету, для кого його складають?
Настолько я знаю, в прошлом году НБУ уже отказался (потому что "независимый") давать прогноз курса для Бюджета, и тот стал результатом совместного творчества Минэкономики и Минфина. А с учетом принятого вчера Законопроекта 5853, можно вообще расслабиться относительно всего, чтобы думает Кабмин о курсе )
alex10 написав:Проект Бюджету -22 Бюджет-2022 построен на прогнозе роста ВВП на 3,8% при инфляции на уровне 6,2% и курсе гривни в диапазоне 28,6-28,7 грн/$. Про інфляцію і курс вони серйозно ? Пам"ятаю, я тут з кимось сперечався про курс в Бюджеті-21 і доводив, що в НБУ сидять не лохи, а поінформовані чуваки... Помилявся Як вірити показникам Бюджету, для кого його складають?
Действительно. Если курс закладывают 28.6-28.7, то это уже прирост 10% от текущего. Как может тогда гривневая инфляция быть 6.2%? Или они и на 2022 год наивно рассчитывают, что цены в гривне будут почти стоять на месте, пока цены в валюте будут лететь вверх? Надо об этих мечтах рассказать господам из ФРС.
Действительно. Если курс закладывают 28.6-28.7, то это уже прирост 10% от текущего. Как может тогда гривневая инфляция быть 6.2%? Или они и на 2022 год наивно рассчитывают, что цены в гривне будут почти стоять на месте, пока цены в валюте будут лететь вверх? Надо об этих мечтах рассказать господам из ФРС.
не правильно ви рахуєте, тре брати дельти від США, якщо в них інфляція буде 5%, а в нас 6,2%, то дельта по інфляції 1.2%
А тепер берем курс серендній у 2021, скажімо, ПА27 і множим на 1.012 маєм ПА27.32 середній курс у 2022.
Тобто курс заклали завищений (щоб зверстати бюджет побільше).
Востаннє редагувалось flyman в Сер 20 жов, 2021 14:04, всього редагувалось 1 раз.