Striker написав: ОВДП, які знаходяться в обігу, в розрізі валют, млн грн
Можна такі графіки по роках 2015-2022. З графою усього овгз та зміни?
Щодо курсу. Чесно не розумію радості тутешніх гривнепатріотів. Готівковий курс не росте банально по причині, що при теперішньому режимі, в людей нема вільної грн аби купити доляри, та й декому приходиться здавати доляри, бо реальна інфляція 20-30%.
Shaman написав:те, у кого падают реальные доходы, они не понесут заначки - у них их нет, они просто затянут пояса. а у кого есть заначки - они и не заметят рост цен
заметят и еще как заметят...краска (эстонская) 900грм 530грн(20долл) и цемент(металл) за год +25%, лес +250%
далі буде
в Одесі перший сніг (мокрий)
Востаннє редагувалось prodigy в Суб 04 гру, 2021 10:57, всього редагувалось 1 раз.
Киянам і понаїхавшим якось трудно уявити, що хтось живе за межами цієї агломерації. Мене зараз більше обурює позиція поділу на білих киян та всіх інших:
"20 гривень за проїзд для киян не буде. Для киян розглядається ціна – 12 грн, якщо купляти за "Карткою киянина". Для мешканців області ціна за проїзд складе 14 гривень, якщо купляти проїзний. Якщо людина вирішила один раз проїхати, турист, наприклад, лише тоді ми будемо розглядати ціну до 20 грн", — пояснив він. Що робити жителям Києва без реєстрації і офіційного працевлаштування і чи будуть вони платити 14 або 20 грн за проїзд — міський голова не пояснив. https://kyiv.tsn.ua/nova-vartist-proyiz ... 23691.html
В мене син програміст працює на контору яка зареєстрована в Києві (не ФОП), як і багато інших. Платить значні податки. 60% його подохідного іде в Київ, але якщо він заїде в це місто, то його будуть обдирати на кожному кроці.
Яке провокаційне питання. Скажу крамольну річ - в нашому випадку не плине.
на курс не впливає, інфляцію не стримує. Тоді виникає запитання для чого вони ту облікову ставку піднімають?
п.с.сьогодні вранці в обмінці (південне передмістя Києва) побачив досить непоганий курс для придбання долара - 27.30 ( роздумую чи не прикупити)
"Это же элементарно". Звичайне міряння піпками с порєбріком. Через півтора тижні за порєбріком очікується підвищення ставки на 1%. Якщо у нас не буде підвищення, то ставки зрівняються. А це не добре. ПС. Позавчора зранку купив по 27.27. Не роздумував.
vovakwasov написав:п.с.сьогодні вранці в обмінці (південне передмістя Києва) побачив досить непоганий курс для придбання долара - 27.30 ( роздумую чи не прикупити)
Я на це звертав увагу ще кілька днів тому, обмінки не пішли за міжбанком і банками, тому і питав чи нема когось тут звязаного з обмінками. Думаю в них пропозиція долару переважає попит.