somilitark написав:Ну а потім після виборів пішла петіна душа в рефінансний корупційний рай. Нічого вони не тримали, до нового року реальний курс пригав від 18.80 до 24.
Курс 16+ став у вересні, після військової поразки на Донбасі, тоді ж і злили ЗВР, коли тримали цей курс 16, на міжбанку, у 2014. Коли спалили ЗВР і все одно не втримали, у 2015, тоді вже, фактично перейшли на плаваючий курс, і до сьогодні так.
тобто ви свої бакси продали, тре курс до 27 щоб вашому ведмедику вистачіло на згущене молоко (а не голу лапу в березні смоктати)
Невербально відчувається напруженість у ваших словах на мою адресу. Я вам щось завинив? Так я продав $. Але ж не я його на цю гору витягував (ну хіба трішки в Укргазі по 27,9). Більшість із нас просто спостерігали. Досі вважаю, що ми піднялись надто високо і необґрунтовано. Продовжую стояти на своєму, що коридору до 27,8 було достатньо, щоб регулювати перекоси. Так, сподіваюсь ми повернемось до 27,8 в найближчому майбутньому, а потім знову спробуємо сходити вгору.
juristkostya написав:я не совсем понимаю, как учётная ставка 1% (пока рассматривается именно такая цель, насколько я понимаю) может существенно повлиять на инфляцию 7% и, соответственно, на рынки.
Во-первых, ставка - не единственный инструмент. Голдман ожидает начало распродажи активов с баланса ФРС уже в июле.
Во-вторых, ставкой 1% все не ограничится. Даже прошлый выход из количественного расширения, не имевшего таких инфляционных результатов, потребовал увеличения ставки с 0% до 2,5%. Ожидания на ближайшие 12 месяцев выглядят так:
В-третьих, важен факторный анализ инфляции. Половина сегодняшнего уровня в 7% - это вклад сырья, которое очень волатильно и не любит дорогих денег в гораздо большей степени, чем фондовый и долговой рынки. С месяц назад я давал здесь эти данные. Поищите, если интересно
Realist написав:Досі вважаю, що ми піднялись надто високо і необґрунтовано.
НБУ старався як міг, заплющів очі і жував щось у роті. А якщо зараз толком не підніме ставку, то можна сказати він вже відкрито грає проти українців і уряду. Хоча можливо Мінфін сам запропонує ставки десь під 15%, плювати на тот нацбанк, ніякої законодавчої прив'язки обліківкі до ставок по ОВДП немає. Будемо бачити, а покищо ріст на МБ продовжується.
Поднялись выше 28,30. Среди казначеев гуляет инсайд, что поднимут только на 0,5%. Это мало, вот рынок и отыгрывает слухи.
Складається враження, що ринок від початку цього року лише на слухах і торгує. Можливо вже час дивитись на решту факторів? Бики своє зробили. Час фіксувати профіт та накопичувати сили (на новий ривок) інакше, чим ближче до весни, тим більше ведмедів почнуть виходити із зимової сплячки. Час до кінця зими ще є.
на МБ третий день меряются, у кого яйка крепче - у тех, кому нужно купить или кому продать? Уже дважды давали фальшстарт Некоторые уже обосрлись по ̶2̶7̶,̶1̶0̶ 28,10
somilitark написав:Може досить цього трешу? Курс на 30 вересня 2014-го 12.94.
https://charts.finance.ua/ua/currency/order/-/1/usd Нехай не 16, а 13-15, з листопада 16, а в грудні, на мінайлі був вже 20, а на міжбанку 16. Факт той, що попит був більший за пропозицію, і це призвело до зменшення ЗВР, навіть більшими темпами, ніж це було при Янику. Власне тому зараз плаваючий, а не фіксований курс, шоб не повторилась ракета початку 2015.