Visky написав:adeges Невже Ви справді думаєте, що отак просто можна зі сторони купити, навіть при наявності достатніх сум коштів, а аукціони є прозорими? Там умови прописуються під своїх, додаються всякі уловки, часові обмеження, прочитується "таємна" пропозиція конкурента зі сторони і мінімально перебивається, посилено перевіряють походження його коштів, чинять різноманітний тиск тощо, аби сторонні конкуренти відмовились. Наприклад, приватизація "Більшовика" в Києві тільки завдяки міжнародному гвалту була скасована
Вибачте за офтоп. Я просто уточнити...
Самі аукціони доволі прозорі. А от все що починається після них... Запитайте у молдаван чим закінчилась купівля Марилівки і що вони купляли "на папері" і що отримали по факту. Є держустанови (наподобі ФДМ) а є люди які працюють в держустановах та їхні друзі. Не завжи (практично ніколи) інтереси держустанови (Держави) не збігаються із інтересами працівників держустанови. Тому не виніть тільки "інституції". Людський фактор теж грає важливу роль. Іноді, навіть вирішальну. А спиртзаводи, до речі, це чудові активи для продажу. Якщо вони запрацюють це одні плюси (Податки і акцизи, робочі місця, суміжні робочі місця, розвиток депресивного регіону (села) де знаходиться завод і т.д і т.п) Офтоп завершений.
ПС: на курс практично не звертаю уваги. Включений режим Safe mode хоча б до... замороження війни. В закінчення війни до розпаду росії не вірю. Бо я не Оптиміст і не Песиміст. Мій нік ви знаєте. Та й зараз зміна курсу на 1 грн - це зміна лише на 2,5%, а раніше, це була зміна на майже 4%. При такій інфляції та проблемами із вільною гривнею коливання +/- 2,5% без можливості ними скористатись не мають такого інтересу як раніше.
Сибарит написав:1. Банки имеют право продавать налом всю валюту, купленную у населения по безналу (до этого можно было продавать только половину).
Цікаво лише - як? Як можна продати те, чого нема (я маю на увазі фізичні доляри) Тобто має бути механізм, який буде поповнювати каси банків фізичною валютою...
Хто буде її продавати банкам, НБУ ? Чи вони повернуть безготівковий обмін ?
повернуть безготівковий обмін? під депо на 12 міс (краще на 18)
якщо банк не має фізичного доллара, то для виплати валютних депо він купляє валюту (у інших банків і у НБУ)
-саме так пояснили в відділенні на моє питання-як банк буде повертати валютні депо (зокрема ті 50к по 36,94)
у банків в кассах нуль валюти, чому? тому що кращий курс продажи по Одесі 40,50 у Райфайзена(але він не купує у "некліентів банку")
курс на опт 40,7(40,75)
250грн це не гроші, але дурних мало (щоб йти до касси банку, а там може не бути гривни, або прийом тільки 200, або черга, або ковід і не більше 4-5 у відділення)
як мені казали нач.відділення(4 банків)-банкам взагалі не цікава валюта і валюто обмін сьогодні по деякім причинам
Востаннє редагувалось prodigy в Пон 05 вер, 2022 20:38, всього редагувалось 1 раз.
somilitark написав:По курсу. Скоро буде офіційний курс ближче до 40.
З початку війни банкам дозволялося продавати населенню половину придбаної у клієнтів безготівкової валюти додатково до купленої готівки. Національний банк України оновив валютні обмеження, які необхідні для забезпечення макроекономічної стійкості країни. Про це повідомляє пресслужба НБУ. Зміни стосуються збільшення пропозиції готівкової валюти, врегулювання бізнесом зовнішньої заборгованості та захисту міжнародних резервів. Нові правила почнуть працювати з 6 вересня 2022 року. Зокрема, тепер обсяг готівкової валюти, який може продавати клієнтам банк, включатиме весь обсяг безготівкової валюти, придбаної ним у громадян з 13 квітня, а не половина від нього. "Це рішення сприятиме стабілізації ситуації в готівковому сегменті валютного ринку і не надаватиме суттєвого впливу на міжнародні резерви України", — зазначили в НБУ.
Банкам дозволили і вони продаватимуть більше валюти від нічого. Нехай НБУ в якості моніторингу відправлять new "Леру" банками за покупками долярів.
Visky написав:adeges Невже Ви справді думаєте, що отак просто можна зі сторони купити, навіть при наявності достатніх сум коштів, а аукціони є прозорими? Там умови прописуються під своїх, додаються всякі уловки, часові обмеження, прочитується "таємна" пропозиція конкурента зі сторони і мінімально перебивається, посилено перевіряють походження його коштів, чинять різноманітний тиск тощо, аби сторонні конкуренти відмовились. Наприклад, приватизація "Більшовика" в Києві тільки завдяки міжнародному гвалту була скасована
Вибачте за офтоп. Я просто уточнити...
Самі аукціони доволі прозорі. А от все що починається після них... Запитайте у молдаван чим закінчилась купівля Марилівки і що вони купляли "на папері" і що отримали по факту. Є держустанови (наподобі ФДМ) а є люди які працюють в держустановах та їхні друзі. Не завжи (практично ніколи) інтереси держустанови (Держави) не збігаються із інтересами працівників держустанови. Тому не виніть тільки "інституції". Людський фактор теж грає важливу роль. Іноді, навіть вирішальну. А спиртзаводи, до речі, це чудові активи для продажу. Якщо вони запрацюють це одні плюси (Податки і акцизи, робочі місця, суміжні робочі місця, розвиток депресивного регіону (села) де знаходиться завод і т.д і т.п) Офтоп завершений.
ПС: на курс практично не звертаю уваги. Включений режим Safe mode хоча б до... замороження війни. В закінчення війни до розпаду росії не вірю. Бо я не Оптиміст і не Песиміст. Мій нік ви знаєте. Та й зараз зміна курсу на 1 грн - це зміна лише на 2,5%, а раніше, це була зміна на майже 4%. При такій інфляції та проблемами із вільною гривнею коливання +/- 2,5% без можливості ними скористатись не мають такого інтересу як раніше.
елементи швидкої приХватизації у Львівській області