edvardd написав:я в своё время писал, получил в 2х банках депо, по 3 банкноты были с пятнами в ультрафиолете, внешне невидно...
При куцому штучному освітленні в касах можна не побачити. В сонячному світлі прані/мочені видно краще (скажімо, легка втрата яскравості/кольорів). Деякі касири в банках свідомо підкладають проблемні купюри при отриманні клієнтом великих сум.
centurionus написав:Деякі касири в банках свідомо підкладають проблемні купюри при отриманні клієнтом великих сум.
на мiй погляд головна проблема "проблемних банкнот" у головах касирiв та у головах тих клiєнтiв якi створюють з цього фетiш та тягають с собою усiляке причандалля щоб виявити "грибок", "плями в ультрафiолетi" та iншу маячню. I винен тут НБУ який свого часу (при тiтонцi Го) намагаючись нi за що не вiдповiдати - вiддав питання визначення платiжностi банкнот iноземних валют на вiдкуп комерцiйним банкам. А хворi на усю голову касирки довели це питання до маразму. Бiльша частина свiту вважа що 100 USD - це завжди 100 USD i тiльки у рядi бананових республiк зробили з якостi банкнот фетiш. До таких останнiм часом доєдналась на жаль i ненька.
Везде принимаю купюры разных годов и с разными износами. Тот же фруктовый Египет берёт всё и только мы самая "богатая" страна скоро начнём их на запах определять.
Shaman написав:таким чином, залишки гроші продовжують збільшуватися, але тепер вже фізики не тримають їх на рахунках, а активно витрачають. з одного боку, це пожвавлення економіки. з іншого боку - збільшується пропозиція вільних грошей.
Alien написав:Бiльша частина свiту вважа що 100 USD - це завжди 100 USD i тiльки у рядi бананових республiк зробили з якостi банкнот фетiш. До таких останнiм часом доєдналась на жаль i ненька.
На жаль, ви зовсім не уявляете тему з купюрами Не останім часом, а це було завжди. Не кажіть того, чого немає
Alien написав:Бiльша частина свiту вважа що 100 USD - це завжди 100 USD i тiльки у рядi бананових республiк зробили з якостi банкнот фетiш. До таких останнiм часом доєдналась на жаль i ненька.
На жаль, ви зовсім не уявляете тему з купюрами Не останім часом, а це було завжди. Не кажіть того, чого немає
Завжди було принес купюру и если видно даже на глаз, что она хреновая, то и банк мог отказать. А сейчас должна быть как из под станка. Не дай бог немного помятая или уже есть малые потёртости, то будут мин. 5 её лупами смотреть, а потом у вас нет другой - эту не принимаем. А чего??? ответ - она помятая и немного изношенная. Раньше вообще носил и грязные и помяты и год по барабану. А с 14 года у каждого в кармане теперь своя лупа и ищем какие то пятна, которых нет. Типа как в 90е годы - красная ртуть - но никто её не видел.
На жаль Ви не уявляєте скільки десятиріч я пропрацював у банку загалом і у сфері готівкового обігу і касових операцій зокрема. Тому тему з банкнотами (а не купюрами) я уявляю на достатньо фаховому рівні.
Не зовсім розумію, що ви вкладаєте в цю алегоріяю, але в Африці ходять доларові банкноти геть чорні від брудних рук (чи може піт у них там чорний, не знаю) . І це зовсім не проблема. А от з роком випуску чомусь і справді морочились. Це щодо місцевих магазинів та ринків. А магазини ООН навіть на рік не дивились.
Не зовсім розумію, що ви вкладаєте в цю алегоріяю, але в Африці ходять доларові банкноти геть чорні від брудних рук (чи може піт у них там чорний, не знаю) . І це зовсім не проблема. А от з роком випуску чомусь і справді морочились. Це щодо місцевих магазинів та ринків. А магазини ООН навіть на рік не дивились.
Бананові республіки - це як би загальне словосполучення - яке характеризує не лише Африку;). Африка дуже різноманітна і в різних країнах є свої особливості. Втім маю визнати що наприклад я саме в Танзанії мав негативний досвід коли відмовлялись брати будь які інші банкноти доларів крім останнього випуску (сині).
Игорь Алексеевич написав:Везде принимаю купюры разных годов и с разными износами. Тот же фруктовый Египет берёт всё и только мы самая "богатая" страна скоро начнём их на запах определять.
Это точно...если с таким подходом отсеивать гривны то там процентов 80% некондиция