Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 355356357358359 ... 2910>
Повідомлення Додано: Суб 14 січ, 2023 06:21

Wisznia2021 написав:
  Дюрі-бачі написав:
  stm написав:Кем они были в Украине?

Та по різному, але 2/3 знайшли працю близьку до фаху: тут проєктувала дахи - там бані, тут на заводі крутив джгути - там машини збирає, тут вікна робила - там акваріуми...
От медикам значно важче - треба процедури підтвердження диплому, якісь ліцензії, до роботи навіть санітаром не підпускають з вулиці...
Колегам по університету теж не особливо сподобалось: там треба менше працювати, але значно якісніше, тільки одна залишилась.

Тут писали, что в Німеччині дівчинку- біженку- українську студентку мед університету взяли в клініку якимось помощником і навіть до нескладних операцій допустили. Я розумію, що людина розказує те, що йому розповіла мама дівчинки, а мама- говорить і не стидається.

Мадам, не забываете Вы чувака. :lol:
Дополнение к инфе.
С универом таки не срослось.
Что не получилось - не в курсе.
Но то, что присутствовала на операциях - да.
Charite.
Обновлений инфы больше нет, так как она не от мамы, а от папы.
А папа сейчас на фронте, редко выходит на связь.
Как будет что дополнить, учитывая Ваш неугасающий интерес, я обязательно и всенепременно тут-же сию минуту Вас извещу.
rjkz

Подякував: 8661 раз.
Подякували: 5477 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Суб 14 січ, 2023 06:42

akurt написав:
  барабашов написав:Исходя из последнего абзаца овощи в США никакие не выращиваются, кроме тех, посадка, уход и уборка которых полностью автоматизированы, а пошлин на мексовские нет вообще? А с мясом не куриным гормональным бройлерным с птицефабрик как там тогда? Всегда хороший стейк был со свободного выпаса бизончика. А за хрюшками на бекон и окорока уход тоже тщательный нужен чтоб они в помоях своих от инфекций не передохли

Вы немного ошибаетесь.
1. Овощи/фрукты в США выращивают - это можно легко увидеть, сев за руль авто и проехать от Сан Франциско на юг - в сторону Лос Анджелеса - вы увидите огромные поля - в основном клубники.
Вы же понимаете, что выращивание клубники в этом случае есть выгодным - ибо товар скоропортящийся.
Но в продаже и много других СОПУТСТВУЮЩИХ овощей и фруктов.

2. Вы были выдели "колхозные" - там "фермерские" - рынки в в Калифорнии - ну реальное убожество... Но торгуют, и есть покупатели - типа фермерское, типо настоящее... Реально смеются рынки и вашего Днепра, и моего Львова.
А турецкие просто хохочут и катаются от смеха...

3. Мясо есть в продаже очень разное. Самое дешевое - там такое НЕ ПОКУПАЮТ вообще - свинина.
Я сейчас даже цену не могу вспомнить - кажется 2 доллара фунт - отличная свинина - но все понимают что это несъедобное и я ни разу не видел чтобы кто-то покупал.
Курятины полно в продаже тоже цену не помню - я тоже такое не покупал.
Кажется 1/2 и 1 доллар фунт.
Говядина - лосось - морепродукты - это основое для покупки/продажи.
Цена от 9,99$ за фунт (примерно 1/2 кг).
По цене почти билета на автобус.
Для сравнения: минимальная оплата за труд со шваброй в Макдональдс/In-n-Out - 15 долларов в час.
Прокормиться можно.
По поводу налогов/акцизов: вот что меня удивило, так это то, что гигантский ассортимент вин Франции, Чили, Южной Африки - и все они гораздо дешевле (!!!) Калифорнийских.
Цены на вина от 3 долларов до 35 долларов (конечно, есть и по 100 долларов).
Я покупал к ужину примерно по 10-16 долларов и только Калифорнийские.

Отличная говядина для стейка - от 9,99$ to 28$ за фунт (самая дорогая - это "состаренная").
Цены приведены для октября 2022. Вообще удивился, что за год цены на продукты практически не поменялись никак.
Следующий раз лечу в США 20 мая.

+1
Кстати, да, насчет свинины.
Ее почему-то не едят американцы/канадцы.
Еще в Киеве подофигел, когда моя учитель Инглища из Канады сказала, что свинину не едят.
В американском супермаркете возле меня свинину в основном покупают китайцы и часть "наших".
Не знаю почему, но мы после приезда тоже стали питаться говядиной и курицей.
Свинину пару раз наверное купила жена.
Стоял, разговаривал с соседом-американцем, он несколько импульсивен, проходит сосед русскоязычный с сумкой, сверху лежит упаковка свинины.
Американец как начал орать ему (они лет 25 живут в одном доме) "Что ты купил? Это нельзя есть! Ты убьешь себя!"
Тот уже прощел в подъезд,американец мне:
"He`s gone mad"
Это уже немного за пределами приличия.
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Суб 14 січ, 2023 06:56

Wisznia2021 написав:
  Дюрі-бачі написав:
  akurt написав:в університетах України вже мінімум три роки як зовсім не проводяться ніякі заняття, ніяке доценти не ходять на роботу,

І стиль викладання як в США хороший тільки для вмотивованих студентів.

Очень хорошая правильная фраза. Что- то подобное сейчас наблюдаю на курсах: на каждый уровень 2 толстенькие книжки+ видео+ аудио+ фонетика+ вортлист на каждую тему- т.е. делать-непеределать, сутками можно сидеть- есть, что делать. = наш народ ждёт, что училка задаст задания и скажет, какие слова выучить. Причем, даже есть ответы, т.е. можно и проверить себя. Нет- им должны задать домашнее задание

А зачем?
Училке надо выучить или студенту?
Если не надо, но нет мотивации, а если надо, то училка будет помогать выучить, а мотивированный студент выучит сам.
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Суб 14 січ, 2023 07:10

барабашов написав:rjkz
Николай, харчи от мракобесов из-за ручного труда стоят немного дороже чем даже в ГудВайне думаю, даже если они ездят на бричках и не пользуются ЭЭ от General Electric.
Гормоны даже нынешние качки перед набором веса жрут, на легендах 80-90х это не закончилось, просто надо хороший врач и рядом, или вы думаете что набор веса птицей за 90 дней в 14-25 раз это просто селекция высокопродуктивных домашних кусочек? Почему тогда индюшки так вес быстро не набирают? И стоят кстати не пару баксов за фунт грудки или даже ножки.
Сканы чеков и фото полочек в ваших магазинах гораздо полезнее и весомее многих абзацов текста
Например я сейчас в шоке, что в Мюнхене нормальное непастеризованное пиво сделанное без экстракта хмеля стоит на уровне нашего с этим экстрактом. Остальное естественно дороже

Еще раз.
Законодательно на федеральном уровне, то есть ВО ВСЕХ штатах, ЗАПРЕЩЕНО кормить птицу гормонами. Закон принят еще в 50-х годах прошлого века.
Остальное - селекция, ГМО или курицы-бодибилдеры - меня не интересует.
В Украине мы птицу не ели. От слова совсем. Именно из-за гормонального вскармливания.
Мы скупаемся в нескольких магазах, вот чисто американский сетевой:
https://stopandshop.com/

Поройтесь.
Он считается не очень дешевым.
Мы в нем покупаем часть нащего рациона.
Остальное в других.
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Суб 14 січ, 2023 07:20

Wisznia2021 написав:
  stm написав:Wisznia2021
Спокойно. Мои любимки сдали тест на А2, до B1 не хватило 1 балла. Из приколов, теперь звучит фраза что работать она может только с уровня В1. Чёрт, Вы бы как не выучили язык ходя как на работу каждый день 8 (матюк) месяцев? Конечно и А2 и B1 и более мотивированные B2 уже освоили )))

Вы какой язык выучили ходя как на работу 8 месяцев на курсы? Ходить на курсы не= учиться. И всё таки не В1, а А2, правда?

"Вам шашечки или ехать" (с)
у меня одна лишняя текущая четверка по биологии перетекла в четверку в аттестат и это лишило меня серебрянной медали за школу.
Как мне это мешает жить?
Формально, я закончил в Киеве В1+ (хотя "училка" из Канады меня оценивала как В2), но при поступлении на курсы при Columbia University был зачислен на последний, 6-й, уровень как эдвэнсд.
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Суб 14 січ, 2023 08:37

rjkz написав:
  flyman написав:
  akurt написав:Дійсно, я точно пам’ятаю, що на екзамені з геометрії в 7-му класі мені попався білет з доведенням теореми Піфагора. Доводив.
Ту ж теорему доводили і Юра, і Сергій, які померли через пару років після закінчення школи від наркотиків, і Майя, яка все життя потім працювала в підвалі Історичного музею. Золота медалістка.

Але зараз знання в освіті не повинні бути застарілі та неактуальні:
- в університетах України вже мінімум три роки як зовсім не проводяться ніякі заняття, ніяке доценти не ходять на роботу, і ніякі студенти взагалі не вчаться. Апофеоз абсурду: захист магістерських робіт в он-лайн режимі за допомогою ZOOM. Це виглядає так: на столі в аудиторії встановлено ноутбук. На екрані - майбутній фахівець щось розказує, поки керівник дипломного проєкта сидить поруч з тим старим ноутбуком - читає новини на своєму смартфоні - а інші "члени ДЕК - а їм від 65 до 80 - дрімають.
- про звичайну школу помовчу.
- навчання в престижних ліцеях Києва вартує більше, ніж навчання в університетах Європи та НІЧОГО не гарантує, тим більше освітнього рівня.

У радянської школи були суттєві переваги: інтенсивне навчання із широким освітнім рівнем.
Але головним недоліком було те, що навчали однаково і тугодумів і розумних: всі однакові.

Давно вже освітня програма за кордоном має іншу направленість: всім дати "середній" достатній для звичайного прожиття рівень освіти.
А ось потім - коли почнуть розкриватися таланти (часто приховані та такі, які ще не розквітли) - "ми тебе навчимо "через не хочу"".
Знаєте, як проходить лекція в університеті USA?
В аудиторію приходить відразу до 450 студентів.
Ніякої переклички, коли старі доценти/професори ставлять "птички" в зошиті/журналі.
Виходить професор та читає лекцію.
Практично ніхто не пише ніяких конспектів.
Професор розказує ідею та напрямок.

Потім говорить: "Все це написано докладно в главах 1-5 ось цієї книжки. В мене вистачило розуму її написати - у вас повинно вистачити прочитати та зрозуміти. Через тиждень зустрічаємося - пишете контрольну роботу".

І тому я - відвідуючи і Стенфорд юніверситі, і інші університети в США - в різних штатах - НЕ дивувався, що серед білого дня або ввечері на газонах кампусів сидять або лежать студенти з книжками у руках.
І тому не дивувався, що у звичайній "сільській школі" в передмісті Сан Францисько у жовтні дивився на 5 чи 6 ШКІЛЬНИХ стадіонів, де школьники - всі в красивих фірмових формах, якими тільки видами спорту не займалися до самого вечора, а не займалися Піфагором.
Тут "2-в-1" - як пояснили мені місцеві мешканці:
- здоров’я, здоровий дух та здорові відносини. Здоров’я – це те, чого не купиш за 100 теорем Піфагора.
- спорт може дати ключ для вступу в найпрестижніші університети...
А знаєте ви, чи не знаєте теорему Піфагора - покаже ваш екзамен для вступу в університет - наприклад, екзамен SAT - здаш на 2 400 балів з 2 400 можливих - як здав син приятеля - українець - будеш навчатися безкоштовно в Гарварді (зараз в докторантурі Стенфорда).
А здаш на 240 балів з 2 400 можливих - підеш працювати в Макдональдс на 19 доларів за годину.

А знаєте, що абітурієнти - вже прийняті на навчання в універиситети штата Орегон - самі доброваільно та чесно - вже після зарахування - не зважаючи на результати екзаменів - вирішують, в яку саме групу за рівнем знань з математики вони підуть навчатися: знання з математики "нижче середнього", чи для "вундеркіндів". І це дуже дуже мудро: навіщо вундеркінду десятий раз доводити теорему Піфагора...
Все просто... Все дуже просто... І мудро...
Соціально-економічно-розумовий відбір і в навчанні, і в житті, і в роботі...

Тому що, система налаштована так, що в топ групі будеш аутсайдером та відрахують. А в слабкій групі будеш в топі, але самим розумним серед тупих, і користі теж мало.
Я проходив таку "м'ясорубку" в магістратурі на американський кшталт.
Там дають на контрольній завдання, і хто зробив найкраще , тому А+ ( навіть якщо 2 завдання 10 зроблено). А решту оцінюють відносно того з А+. Може бути що зроблено 90%, але в тебе найгірший результат, тобто D-, бо в решти між 91%..100%

З.І.
Зворотня сторона медалі освіти в США:
Дуже дорого і студентські борги вже непід'ємні для економіки в цілому.
Кілька топ вузів, навіть не так, топ кафедр із своєю спеціалізацією, а решта дуже посередні.
Загалом триває так звана інфляція знань. Як писали тут, що колись 7класник СРСР знав те, що в США не в кожному університеті вчать на другому курсі

Я тоже так думал, пока мои дети не пошли в американскую школу.
На самом деле, все оказалось по-другому.
Есть задания теста или экзамена. Они оцениваются в %. Количество правильных ответов от общего.
Немного о математике. я немного подофигел, когда оказалось, что во втором уже классе начинают строить графики и диаграммы.
А таблицу Менделеева начинают в 6-м, причем тоже с удивлением обнаружил, что сходу (это было начало учебного года), то есть с самого начала, на моменте, когда ребенок только увидел таблицу (кстати, она тут немного другая) разжевывается валентность. Я в 7 классе это учил при сссре.
Вообще, на математику самый основной упор.
Насчет того, что писал акурт, что нет домашки.
Это очень зависит от штата и местности.
У моих детей дофига. Но меньше, чем у меня в щколе было.
Практически нет придирок к почерку, а в 5 классе меня заставили переписывать начисто почти законченную тетрадь по русскому языку за мой почерк.
У моих детей с почерком ужас, но это не мешает старшему приносить отличные результаты.
В ссср были оценки у меня например 5 за математику и 1 за ведение тетради.
Писал грамотно, потому что читал с 4 лет и очень много, но по русскому ставили 3 и 2 за почерк.

Насколько наслышан уровень школы зависит от того, где она находится (хороший, плохой район) и от размера налога на недвижимость в этом районе. Дети могут ходить в школу только там, где зарегистрированы. (Часные школы не берём во внимание) Неужели в этих школах так сильно отличается программа, что на выходе получается большой отрыв по знаниям?
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 276 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 14 січ, 2023 09:12

Re: Еміграція, заробітчанство

Wisznia2021,це я розповідала,що мою доньку-біженку взяли в стоматологічну клініку в баварському місті спочатку ацубі(асистентом стоматолога),потім через місяць вже працювала гігієністом,тобто робила професійне чищення зубів дорослим і дітям перед термІном(прийомом у лікаря),маючи диплом нашого мед.університету.Мову вчила ще в Украіні і знала непогано(сертифікату нема),взяли після співбесіди,по-людськи і зі співчуттям. Документацію треба вести,читати попередні записи про пацієнтів,розмовляти тільки німецькою зі співвітчизниками,яких зараз багато, щоб інформація від неі контролювалась,але донька справилась.Зараз поміняла клініку,працює так само асистентом і гігієністом,але з більшою зарплатою і кращими умовами праці.В лютому здаватиме екзамен з мови,а за рік-два і з фаху.У іі попередній клініці була лікар(а як вона працювала лікарем без екзамену,цікаво),яка не здала екзамен(кількість спроб платна і обмежена,готуються до екзамену часто з репетитором по фаху),тому і переведена на посаду гігієніста,все ж таки без роботи не залишилась. Німці кажуть,якщо не заробив до 40років грошей,то вже й не заробиш.Лікування співробітників у клініці,куди перейшла донька, безкоштовне.До речі,обов"язково у працівника клініки має бути щеплення від кіру,що мене здивувало.Нема в них і медичних книжок у нашому розумінні,але треба регулярно здавати аналіз крові.Влаштуватися,знаючи мову і з дипломом цілком можливо і лікувальнику(розсилається резюме по різним клінікам).Заморочка з документами є(кількість годин по дисціплінам в мед. універі має відповідати німецьким),але вона вирішується.Навпаки,лікарі з державних клінік,звідки починають наші лікувальники(я не про стоматологію),як тільки здають фахшпрах,намагаються перейти в приватні,бо умови праці в державній лікарні дуже виснажливі через брак персоналу,тому що оплата низька,і лікар часто виконує роботу медсестри і санітарки,крім своіх обов"язків. Державноі стоматологіі в Німеччині нема,тому на старті легші умови праці,але в підсумку лікувальники,які здали екзамен,в майбутньому отримують більшу зарплатню в порівнянні зі стоматологами.Також знаю медсестру,яка зараз працює в Берліні в приватній лабораторіі.Іі дуже цінують за професіоналізм.
Востаннє редагувалось tatmech в Суб 14 січ, 2023 11:25, всього редагувалось 10 разів.
tatmech

Подякував: 11 раз.
Подякували: 16 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 14 січ, 2023 09:59

Bolt написав:Насколько наслышан уровень школы зависит от того, где она находится (хороший, плохой район) и от размера налога на недвижимость в этом районе. Дети могут ходить в школу только там, где зарегистрированы. (Часные школы не берём во внимание) Неужели в этих школах так сильно отличается программа, что на выходе получается большой отрыв по знаниям?

Не знаю такої статистики: гарний/поганий.
Знаю інше: якщо ти знаєш мову та математику, і якщо є клепка в голові - то ми тебе навчимо і ти себе знайдеш.
За моїм досвідом реально талант людини розкривається не раніше, як 20 років.
До цього віку - якісь страждання, то хірургом хоче стати, то на арфі грати.
А реально потім засновує фірму, яка торгує брикетами для опалення.

P.S. Зранку приємне повідомлення прийшло для однієї з тих родин, про які я писав вище, та з якими товаришую: молодшому сину (12 років) після 5,5 місяців очікування канадці узгодили візу CUAET.
В понеділок відправлять паспорт на вклейку візи і десь через 3 тижня будуть летіти вже всією родиною у Вінніпег, де вже "кинув якір" старший з родини син.
akurt

Подякував: 4007 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Суб 14 січ, 2023 14:02

Re: Еміграція, заробітчанство

rjkz написав:Кстати, да, насчет свинины.

В ЄС також в основному віддають перевагу яловичині - бояться холестерину.
  rjkz написав:"Вам шашечки или ехать" (с)

Поганий девіз. Як на мене наші проблеми в значній мірі через це, що йде гра не по правилам, а по "поняттям".
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1118 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Суб 14 січ, 2023 15:01

Ой+ написав:
  rjkz написав:Кстати, да, насчет свинины.

В ЄС також в основному віддають перевагу яловичині - бояться холестерину.

Да, я всегда улыбаюсь покупая прошутто с красной надписью D (хуже нет для здоровья) и прохожу мимо колы с зелёной надписью А. Зато ж 0 сахара )))
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

#<1 ... 355356357358359 ... 2910>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Bolt і 1 гість
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор