Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 681682683684685 ... 1062>
Повідомлення Додано: Сер 12 кві, 2023 10:38

BIGor написав:
  cherchiltank написав:Ну ось дивіться я живу в Києві і здаю в Києві - хай не дорого але навіть однокімнатна приносить мені 3600 доларів в рік, проблем з неплатежами орендаря немає бо не платить - зразу на мороз, і ці проблеми разом з іншими які виникають іноді дуже часто я можу оперативно день в день вирішити, комунальні я плачу сам - тобто не виникне ситуація коли орендар щось не заплатив за світло та тепло і зʼїхав (в Туреччині я так поняв в кінці кінців компанія буде щемити власника а орендар може сидіти в квартирі півроку без електрики але там і так тепло) - який сенс мені брати такуж однокімнатну в Анталії тисяч за 100 якщо в сухому остатку я буду отримувати ті ж гроші а злітати в Анталію це мʼяко кажучи недешево да і зараз неможливо)

А що у Вас в договорі прописано, згідно неплатоспроможності орендаря?

Навіть не читав) мабуть щось на кшалт згідно законодавства України) через обʼєкти пройшло більше 30 орендарів - проблем зі сплатою не було жодного разу - і я сумніваюся що орендар навіть якщо піде в суд зможе півроку сидіти в квартирі - невиконання умов з його боку веде до припинення дії договору плюс є плата за останній місяць якраз на заміну замків) у нас 99 відсотків ринку оренди - неофіційний (податок не платиться) а більше понятійно договірний)
cherchiltank

Подякував: 0 раз.
Подякували: 251 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 12 кві, 2023 23:57

flyman

Подякував: 1607 раз.
Подякували: 2852 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Чет 13 кві, 2023 00:19

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

Bolt написав:
  stm написав:
  beee написав:Тобто по суті людина почала бізнес в чужій країні, навіть не вивчивши, що там з законодавством і в принципі не збираючись платити податки з доходів, а потім ображається на суди, регуляцію і бюрократію?
Це клініка]Ну я наприклад ще не здаю, но читаю и понимаю, что нужен бухгалтер.
Так а сколько наших сдают в Европе не имея понятия о декларации.
на прошлой неделе знакомая сдала в польше. Спрашиваю про налоги. Грит какие налоги?

Никаких, только штрафы и суды, ах, и, бюрократия :-D

Там по моему годик назад сдатчиков прищемили. Они декларацию доход от аренды писали, но показывали, что почти все идёт на ремонт и обслуживание недвижимости, то есть списывали с налога, а теперь платят фиксированный процент.
Ось. знайшов:
https://simpl.rent/artykuly/jak-rozlicz ... woQAvD_BwE
8,5% від суми оренди, побожески поріаняно з тим, що в Україні згідно податкового кодексу(якого ніхто не дотримується)
Я решил скидывать хату по цессии не дожидаясь налогового резидентва. Упаси боже с дегенератами, юзающими факс ввязываться в кошмар.
С меня хватит европейской "надёжности" сохранения средств
Бетон

Подякував: 192 раз.
Подякували: 418 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Чет 13 кві, 2023 08:30

akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1455 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Чет 13 кві, 2023 09:10

beee написав:Упаси боже с дегенератами, юзающими факс ввязываться в кошмар.

Ти в якійсь паралельній Польщі живеш, в мене з банками поки все чітко і безпроблемно.
Переказ коштів - онлайн в два кліка, депозит - аналогічно через аппку чи сайт. Закинути гроші на карту чи рахунок - є вплатомати. Які факси?
BIGor

Подякував: 1463 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 13 кві, 2023 15:40

Притримай коней та спиляй мушку.

BIGor написав:

Ти в якійсь паралельній Польщі живеш, в мене з банками поки все чітко і безпроблемно.
Переказ коштів - онлайн в два кліка, депозит - аналогічно через аппку чи сайт. Закинути гроші на карту чи рахунок - є вплатомати. Які факси?

Це поки в тебе не більше Х2 середньо крайова.
Я обійшов з 10 банок, поки мені Рекао не відкрило зі скрипом рахунок для зепе.
А через рік роботи кредитну картку відмовили відкрити в банка партнера аля Моно у їхньому аналогу Фуршета.
Ще поспостерігаєш за кар"єрним ростом і та подвижками в зепе в колєг.
Хоча тягнути лямку і не виділятися від середньопересіченого, ЄС саме то.
А ще для пенсіонерів, якщо є пенсія не менше мінімальної зряплати.
В мене сестра вже більше 5 років в Польщі, вже і довуд особісти має, а на іпотеку не розжилася. Але і на роботі (продаж сувенірів туристам) не сильно перепрацьовує. Десь так як описує Болт (тільки дачу не будує у вільний час), і проти чого виступає Фейслес.

Факси, це скоріше про Німеччину і німців, або польский Дойче банк чи Райфайзен
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Чет 13 кві, 2023 22:38

flyman написав:
  BIGor написав:

Це поки в тебе не більше Х2 середньо крайова.
Я обійшов з 10 банок, поки мені Рекао не відкрило зі скрипом рахунок для зепе.
А через рік роботи кредитну картку відмовили відкрити в банка партнера аля Моно у їхньому аналогу Фуршета.
Ще поспостерігаєш за кар"єрним ростом і та подвижками в зепе в колєг.
Хоча тягнути лямку і не виділятися від середньопересіченого, ЄС саме то.
А ще для пенсіонерів, якщо є пенсія не менше мінімальної зряплати.
В мене сестра вже більше 5 років в Польщі, вже і довуд особісти має, а на іпотеку не розжилася. Але і на роботі (продаж сувенірів туристам) не сильно перепрацьовує. Десь так як описує Болт (тільки дачу не будує у вільний час), і проти чого виступає Фейслес.

Факси, це скоріше про Німеччину і німців, або польский Дойче банк чи Райфайзен

Мені за 30 хв. відкрили в першому ліпшему банку - PKO. На зарплатню взагалі не жалуюсь. А що з ЗП колег не так? А от на легалізацію грошей збираю документи, прийдеться повозитись, тут звичайно треба грати по правилам країни.
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 15 кві, 2023 09:09

Найшов обєкт для інвестиції, https://www.royal-investment.com/inwest ... os-krakow/
Краків, 16,28 м2 за 232 000 зл., 3 хв. громадським транспортом до жд-автовокзалу, цікаво, за скільки окупиться якщо по airbnb здавати (як бачу в Кракові нестача готельних номерів - туристи пруть як не свої)? Хтось має досвід? Саме по прибиранню приміщення і пранню постелей коли здача подобово?
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 15 кві, 2023 11:36

Чисто теоретично:
а) більшість кавалірок там вже продано - це позитив.
б) на airbnb саме в тому мікрорайоні НЕМАЄ НІЧОГО в оренду - то негатив. Непопулярне місце.
в) є пропозиції значно більше до центра Кракова - середні ціни в 40 доларів за добу. Це зовсім НЕ означає, що можна мати 40х30=1200 доларів на імсяць, тому що навряд чи там буде здаватися щось постійно. Максимум 50% днів та максимум 5 місяців на рік.
г) МАКСИМУМ, за що можна здати саме там в сусідніх будинках квартиру це 2 500 злотих, і то не пендюрка в 16 кв. м, а в 27 кв. м.
https://www.domiporta.pl/mieszkanie/wyn ... w/zabiniec

Припустимо виручка буде в 2 200 злотих на місяць або 520 доларів.
Тоді ефективність (без витрат на меблі та оздоблення) може скласти:
232 000 - 100%
12х2200 - х%
х%=12х2200х100/232000=11,37%, що виглядає більш, ніж привабливо.
Але це - чисто теоретично, я не був в Кракові вже років 5.
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1455 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Суб 15 кві, 2023 11:45

BIGor написав:Найшов обєкт для інвестиції, https://www.royal-investment.com/inwest ... os-krakow/
Краків, 16,28 м2 за 232 000 зл., 3 хв. громадським транспортом до жд-автовокзалу, цікаво, за скільки окупиться якщо по airbnb здавати (як бачу в Кракові нестача готельних номерів - туристи пруть як не свої)? Хтось має досвід? Саме по прибиранню приміщення і пранню постелей коли здача подобово?

55кує за апартмент в облцентрі, коли в столиці Києві подібна кавалірка "заходь і живи" обійдеться в 20..25кує,
Але якщо пан збирається займатися подобовою здачею апартаментів замість ІТ, тяжко щось заперечити.
Хіба що дохідність більше 10% річних, і пан мешкає в одному із сусідніх апартментів.

Прання постелей: закупити оптом 10..20 комплектів, здавати в прачєчну раз чи два в тиждень.
Прибирання: аутсорс, якщо лінь самому.
Не спробуєш, сам не взнаєш.
Для початку зніміть на довгосрок 2..3 кімнатну квартиру поряд і спробуйте здавати кімнату подобово. Отримаєте відповіді на власні запитання з перших рук.
Востаннє редагувалось flyman в Суб 15 кві, 2023 11:50, всього редагувалось 1 раз.
flyman

Профіль

1
3
  #<1 ... 681682683684685 ... 1062>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему