Realist по тих цифрах збільшився як долар так і євро. Але я не впевнений що знайшов правильні цифри, бо різняться у різних джерелах. Я думав що можливо залучають під менший відсоток, але ні. А ще ж можна придумати сюди інфляцію долара та євро. Та це вже буде сова та глобус
Игорь написав:Але я не впевнений що знайшов правильні цифри, бо різняться у різних джерелах.
Не совсем. В тех выпусках, о которых упоминал коллега Evgeny, по номиналу евро - 3%, доллар 3.7%. Размещение евро прошло по номиналу, привлечение доллара начиналось по номиналу, а доразмещения мне лень искать. Номинал и дату первичного размещения можно смотреть здесь. Фактические результаты по соответствующей дате здесь.
Офіційний курс гривні до іноземних валют за 1 одиницю Починає діяти з.............11.05.2023..........12.05.2023 дата розрахунку............10.05.2023...........11.05.2023 Євро...............................40,0444................39,9713...-0.18% Долар США....................36,5686................36,5686...зафиксирован Курс евро посчитан, исходя из курса евро к доллару 1.0930 (вчера 1.0950)
Продовження "Зернової ініціативи": Переговори у Стамбулі завершились безрезультатно
У Стамбулі завершилися дводенні переговори за участі представників України, Туреччини, ООН та Росії щодо продовження роботи "зернового коридору", про їх конкретні результати не повідомляється.
Про це віцепрем'єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструкутри Олександр Кубраков повідомив у Facebook.
Фактично контрнаступ почався, рашисти вимагають суттєве в об'ємі зняття санкцій, звичайно на це ніхто не піде. навіть Турція вже не може нічого зробити, тому я вважаю, що ми дуже близькі до завершення угоди про "зерновий коридор".
Це негативно вплине на гривню, але не одразу, можливе деяке подешевшання м'яса, яєць, птиці.
По курсу, столиця трохи знизилась, працює 65 на 70. Спілкувався з міняйлом, запитав про роботу, сказав що дуже погано, оберти дуже впали, вже всі хто хотів перейти в валюту, то перейшов, здають на хлібину, іноді вдається дрібногуртовий об'єм(тисяча чи трохи більше) продати, працюють реально з маржею декілька копійок. Кажуть, що оберти дуже низькі навіть для традиційного мертвого літнього сезона, мовою оригіналу: таке відчуття, що економіка помирає, майже не дихає.
пока мы вывозили пшеницу им разрешили продавать амиак-контрнаступление тут не к чему....наши просто рынок завалили дешевой пшеницей(брали у фермеров же за полцены а то и треть). на этом коридоре миллардерами некоторые стали на взятках и марже цены
Яким чином росія може перешкоджати зерновому коридору, якщо вона вже не контролює всю акваторію чорного моря від Одеси, щоб заблокувати прохід суден...
Валютна лібералізація наступить тільки тоді коли вирішать проблему гривневого навісу в банках/на депосертифікатах. Бачите, наші переживання не даремні (жартую). В НБУ серйозно мізкують як "розрулити" дану ситуацію.(Ось тут все серйозно)