Валютний ринок в контексті ДС

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
  #<1 ... 1058710588105891059010591 ... 11936>

Який курс долара Ви прогнозуєте на 01.08.2025?

Опитування проводиться до П'ят 01 сер, 2025 15:44

Валютний ринок в контексті ДС 6.2 5 39
40,00-40,50
0
0
40,50-41,00
0
0
41,00-41,50
3%
1
41,50-42,00
36%
14
42,00-42,50
28%
11
42,50-43,00
10%
4
43,00-43,50
3%
1
43,50-44,00
3%
1
44,00-44,50
0
0
44,50-45,00
0
0
45,00-45,50
0
0
45,50-46,00
8%
3
Більше 46,00
10%
4
Всього голосів : 39
Повідомлення Додано: Вів 20 чер, 2023 22:00

Shaman добре я згоден не додивився взяв М2 за квітень , а написав що за травень . Так він тільки зростає так що я тут навіть виходить по «оптимістичному сценарію» пішов .
Могли б ви на основі ваших данних відняти від М2 доларову/валютну складову і поділити на ЗВР ?
yama

Подякував: 9195 раз.
Подякували: 1071 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Вів 20 чер, 2023 22:12

yama написав:Shaman добре я згоден не додивився взяв М2 за квітень , а написав що за травень . Так він тільки зростає так що я тут навіть виходить по «оптимістичному сценарію» пішов .
Могли б ви на основі ваших данних відняти від М2 доларову/валютну складову і поділити на ЗВР ?

можу, але вважаю це математичною забавкою. хоча треба ще разок все обдумати, можливо є якісь взаємозв'язки. але на форумі хтось колись сказав про цей метод, й інколи його згадують, але вже ніхто не може пояснити чому так.

тому за квітень в попередньому повідомленні я вказав гривневу складову, а сам зроблю, коли вийде вже звіт за травень - але це ближче в кінці місяця
Shaman

Подякував: 769 раз.
Подякували: 1628 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Вів 20 чер, 2023 22:13

Нацбанк скасував визначення незначного зносу іноземних банкнот

Національний банк України з метою запобігання недобросовісним спекуляціям і мінімізації непорозумінь під час обміну готівкової валюти вніс зміни до своєї "нормативки" і скасував визначення незначного зношення банкнот, заборонивши фінустановам відмовляти клієнтам в обміні валюти, якщо лічильник або детектор на касі підтвердив справжність банкнот.

"Це означає, що касир не може "на око" оцінювати справжність банкнот або їхній стан і відмовляти у здійсненні валютно-обмінної операції, бо йому здалося, що не збігається десь малюнок або не такий колір. Отже, ми повністю прибираємо людський фактор!" - написав голова НБУ Андрій Пишний у фейсбуці.

Він наголосив, що до представників банків і небанківських установ донесено принципову позицію НБУ, і в разі порушення такі дії будуть розцінюватися не тільки як недотримання регуляторних вимог НБУ, а й як потенційна ознака шахрайства.

"За такими фактами ми встановлюємо посилений контроль і вживаємо адекватних заходів впливу", - заявив Пишний.

Очільник регулятора уточнив, що Нацбанк залежно від рівня вчиненого правопорушення застосовуватиме заходи впливу, які передбачають штрафи: для банків - до 400 тис. грн, які незабаром буде збільшено за суттєві порушення, для небанківських установ - до 5% від розміру власного капіталу установи.

Пишний нагадав, що НБУ не встановлював жодних обмежень обміну валют на основі року випуску банкнот, і його нормативно-правовими актами прямо заборонено встановлювати будь-які подібні обмеження.

Він повідомив, що 21 червня Нацбанк проведе чергову зустріч з учасниками ринку, щоб обговорити ухвалене у вівторок рішення.

https://interfax.com.ua/news/general/917904.html
Игорь Алексеевич

Заблокований
Подякував: 113 раз.
Подякували: 866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 20 чер, 2023 22:21

Alien написав:
  yama написав:Я перепрошую , але мої батьки втратили в ощад банку УРСР тисячі рублів і довіри банківській системі в мене нема
а можна поцікавитись про яку саме втрату мова? Знецінення вкладів, чи щось інше? Бо якщо знецінення то від того що вони тримали б кошти не у банку а в матраці вони б знецінились так само (і навіть гірше - у Ощадбанку СРСР хоч якийсь відсоток на вклад капав).

Добре я за «матрас» це більш оперативний доступ до грошей.
Щодо знецінення, так ви праві в матраці так само знецінюються (девальвація).
Але банкрутства банків теж бувають , так є Фонд гарантування вкладів, але уе додаткові проблеми навіть якщо повернуть , як швидко ? А може гроші швидше девальвують ніж вам їх повернуть ?
Я додам іншу історію вже мого діда , коли з ним розрахувалася держава СССР за його тяжку професійну роботу кровельника ( він самотужки перекрив дах цілої школи) ОВДП ( як воно тоді називалось — я не памятаю вилетіло з голови ) мало того що використати він їх не міг , так потім вони перетворилися в мукулатуру .
Підкажіть чи зараз Україна платить по ОВДП ? Крім військових? По валютних скоріш за все заморожено.
Можемо подивитися ширше , якщо гроші девальвують то вигідно брати в банку позику і віддати позичальнику вже знецінені гроші. Тут вже маю приклад знайомого 72+ який позичив товаришу певну суму грошей за яку товариш купив собі авто, а потім відбулась гіперінфляція , і товариш «на голубом глазу» після цього повернув йому ту ж саму суму в тих же грошах , але вже після девальвації :mrgreen: На якісь аргументи чхати він хотів , не всі готові звертатись до криміналу за поверненням таких боргів :oops: і чи це спрацювало б — хто зна.
У банку багато боржників буде за всіми не вполюєш . Я писав про те що буде повномасштабна війна за рік і більше до, мене обзивали зрадофілом ( в кращому випадку) , якщо я скажу що тактична ядерка можлива , мене забанять чи просто витруть цей пост ? Тоді хто вам поверне ваші гривневі депозити ? Ок повернуть точно в термін , отримаєте свій депозит і підете в магазин купите за весь депозит 1 кг ковбаси і пачку морозива. А я поверну банку кредит замість 100 кг купленої ковбаси 1 кг :oops: . То ж настільки просто і зрозуміло що мені дивно що люди тут про високі матерії говорять а я пробую опускати вас в реальний світ.
yama

Подякував: 9195 раз.
Подякували: 1071 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Вів 20 чер, 2023 22:34

sergey_sryvkin написав:
  Alien написав:
  sergey_sryvkin написав:Їх просто не віддають.

Вибачте що повертаюсь до свого попереднього питання - а якби ту саму 1000+ радянських рублів ваші батьки тримали у матраці і ви їх знайшли вам би зараз було вигідніше від наявності тих грошей.

Ви розумієте різницю між знецінились і не віддають, чи ні?..
Якби віддавали, це було б кількасот баків. Зараз це вже 30 і їх так само не віддають. Ви пропонуєте дочекатися коли це буде один бак, та подякувати ощаду, що позбавив зайвих турбот ? :)

Чекайте-чекате - що саме не віддають? Ще раз: вклади по яким минув час виплати та надходження на рахунки (зарплата та ін.) на початку 90-х ощад віддавав. Я отримував і зарплатню, і вклад який мені відкрили на 3 роки батьки наприкінці 80х (1000 рублів під 3% річних). Їх усі віддавали. Може комусь якісь великі надходження від біржі і блокували. Але заощадження можна було знімати. Так у той час відбувалось дуже значне знецінення радянського рубля, але обезцінювався як готівковий і так само безготівковий рубль. Тому це не могло бути причиною недовіри до банків.
А уже за часів незалежності керівництво України за певних міркувань вирішило нарахувати КОМПЕНСАЦІЇ по знеціненим вкладам та внескам до соцстрахування і (може) колись потім їх виплатити. Коли будуть кошти. Тобто це був чисто акт доброї волі. Ніхто нікому нічого платити був не зобов'язаний. Причому коштів на ці виплати у України не було і весь цей процес це було не стільки економіка скільки загравання з електоратом. Це були обіцянки (ті що згідно приказки - цяцянки, а дурневі радість). Більше того - я наприклад на початку 1992 року зняв усі кошти що були в Ощаді (там було пару тисяч рублів), а оскільки компенсація нараховувалась на залишки станом на 1.1.1992 і тоді кошти в мене були - пізніше отримав "Юліну тисячу". Тобто я хочу казати, що ці компенсації - це зовсім не про вклади - це все звичайний популізм. І ображатись на те що з того популізму після "юліної" та "вітіної" тисяч все заглохло - не дуже розумно. Популізм рідко приносить користь тим на кого він спрямований (на відміну від самих популістів які безумовно свої "дивіденди" частіше за усе отримує).
В мене на компенсаційному рахунку в ощаді щось там ще лишалось і я давно на них не розраховую. Але це повторююсь - це компенсації - популістська якщо хочете "пастка" для простих українців. А ось самі вклади які залучав ощадбанк платив. До 10 січня 1992 року по курсу 1 рубль СРСР вкладу = 1 рубль СРСР готівкою, після 10.01.1992 1 рубль СРСР вкладу = 1 карбованець, який став законим засобом платежу на территорії України. Так кошти знецінювались і знецінювались постійно. Але то не провина банку. І казати, що хтось щось втратив через вклади в Ощаді на мій погляд не правильно. Люди самі у більшості своїй добровільно несли в той банк кошти. Вважали що так краще (а по суті нести особливо куди не мали - валюта, яку тут згадували - дуже довго була під забороною і більшість пересічних не ризикували мати справу з такими видами "активів"). Так вклад в 10000 радянських рублів по суті перетворився на 10 укр.копійок у 1996 році. Старим людям звичайно важко зрозуміти - як так - вартість "Волги" перетворилась у ніщо. Але це вже якраз про економіку перехідного періоду від соціалістичної моделі до моделі країни, що намагається розвиватись, яку всі люди того часу, вибачте, - заслужили. Той хто раніше зняв кошти і щось купив - отримав хоч якийсь товар, а той хто тримав - хоч на рахунку, хоч у готівці - втратили по суті однаково. Такою я бачу саме економічну (а не емоціональну) сторону цього процесу. І щоб ощадбанк когось при цьому якось обманув - чи поступив не чесно - вибачте я не бачу.
Alien

Подякував: 72 раз.
Подякували: 721 раз.

Профіль

3
Повідомлення Додано: Вів 20 чер, 2023 22:51

Re: Валютний ринок в контексті ДС

yama написав:Але банкрутства банків теж бувають , так є Фонд гарантування вкладів, але уе додаткові проблеми навіть якщо повернуть , як швидко ? А може гроші швидше девальвують ніж вам їх повернуть ?
Вибачте ви починаєте юлити. Ви чітко писали що "мої батьки втратили в ощад банку УРСР тисячі рублів" - тепер виявляється що не бітьки а дід, і не в ощаді, а в ОВДП (я так розумію мова йшла по державні облігації які були популярні до 60 років минулого сторіччя), і не втратив, а отримав облігаціями які не зміг далі реалізувати. Далі пишете про можливі банкрутства - а який саме Ощадбанк УРСР збанкрутував? Не розумію. Ну і так далі і тому подібне. Вибачте я не звик спілкуватись з людьми які пишуть про одне, думають про друге, а на мають на увазі взагалі третє. "Реальний світ", який ви згадали, він між інших існує і в чітких недвозначних формулюваннях теж. Можете звичайно називати це високими матеріями, але моє питання якраз було чітко сформульовано і стосувалось чітких ваших висловлювань - тепер я бачу - що то якраз було зовсім не "про втрати батьків в ощаді", але за таких обставин що саме було у вас на думці коли ви то все писали зрозуміти було неможливо. Зокрема - я не зміг. Вибачайте!
Alien

Подякував: 72 раз.
Подякували: 721 раз.

Профіль

3
Повідомлення Додано: Вів 20 чер, 2023 22:56

Игорь Алексеевич написав:заборонивши фінустановам відмовляти клієнтам в обміні валюти, якщо лічильник або детектор на касі підтвердив справжність банкнот.

И всё так же никаких обязательств банкам перестать выпендриваться, если валюта для вноса на счёт, а не для обмена. Ну и "лічильник або детектор на касі" - это такое. Видал, что и синие счётная машинка несколько раз постоянно выплёвывала, а кассир (именно в этой кассе) глянул и принял. Зато один из самых массовых вариантов отказа: "У вас в ультрафиолете что-то местами светится. Не пойму что, но на всякий случай не приму" - это как считается: подтвердил детектор или нет?
moveton

Подякував: 65 раз.
Подякували: 701 раз.

Профіль

1
6
Повідомлення Додано: Вів 20 чер, 2023 23:54

НБУ скасував поняття "незначного зношення" банкнот

https://delo.ua/finance/nbu-skasuvav-po ... ti-419664/
"Не втрачайте свої заощадження в спровокованій панікою гонитві за обміном валюти "білої" на "синю". Фантомні перестороги, які ви можете почути чи прочитати, щодо таких банкнот ‒ безпідставні", - написав Пишний.

Как отреагирует рынок?
Курс 33 на 40 :mrgreen:
UA

Подякував: 1882 раз.
Подякували: 2340 раз.

Профіль

1
1
1
Повідомлення Додано: Сер 21 чер, 2023 00:28

UA
Да никак не отреагирует, как болтались 37+ так до осени и будем, потом конечно вверх.
75stasstas75

Подякував: 5 раз.
Подякували: 166 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 21 чер, 2023 09:37

Re: Валютний ринок в контексті ДС

Луцьк, обмінки зранку дружньо стали купувати бакс по 36,50.
Продаж не змінився: 37,20-37,40
NatiK

Подякував: 175 раз.
Подякували: 45 раз.

Профіль

#<1 ... 1058710588105891059010591 ... 11936>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей