Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 774775776777778 ... 1059>
Повідомлення Додано: Чет 28 вер, 2023 08:37

Супер!
Для того часу це приємне та важливе надбання.

Коли люди пишуть якусь розумну в лапках думку про те, що хтось та якось розжирів, то дійсно ретроспективу варто підключати.
Якщо я не помиляюся, то ямка в цінах на нерухомість в Україні була в 1997-2000 роках.
Я це споглядав на декількох прикладах.

Приклад 1 це катастрофа із зсувом грунту в Дніпрі влітку 1997 року.
Тоді постраждалим виплачувало місто компенсацію (по памʼяті): за 2к квартиру 11000$, за 3к - 14000$.
Після цього звісно підріс попит на квартири і відразу 3к квартира почала коштувати десь 16500$, а різниця в 3000$ була майже непереборною силою. А ось хто взяв компенсацію за 2к квартиру - той виграв.
Стагнація продовжувалася (я можу помилятися, бо не торгував та не торгую і зараз квартирами, а просто колекціоную цікаві факти) десь три роки і в 2002-2003 роках можна було взяти нове з дуже гарним ремонтом (тоді ще здавали будинки навіть із шпалерами) по 190-200$ за кв.м
Це був час, коли інвестори викупали квартири «стояками», тобто забирали відразу підʼїзд.
І не даремно: ще пара років і там же в тих же будинках вже було спочатку по 400$, а потім і за карколомні 450$ за кв.м.
Всі ціни наведено не для Нікополя або Червоноармійська, а для Дніпра - міста в Україні не першого, але і не другого.

Гадаю, пан барабашов мене підправить, якщо я помилився.

Але якщо помилився, то не сильно: те, що люди брали по 450$ кв.м вже через рік - два легко продавалося по 1200$ за кв.м.
Що на це скаже спеціаліст з корівок, які розжиріли та яких треба різати?

Приклад 2 щодо «елітного житла».
Десь в 1997 чи 1998 році вирішив продати 4к квартиру в 100 кв.м в дуже престижному будинку в дуже престижному мікрорайоні один пан.
І продав за 100 000$ або за карколомні в ті роки, коли $ ще чогось вартував: по 1000$ за кв.м.
Сума була просто гігантською.
Це при тому, що в ті часи при обміні квартир доплатою була сума приблизно в 200…300$ за кв.м.

Цей приклад спонукав його сусіда продати таку ж квартиру в тому ж підʼїзді.
Старт ціни був 100 000$ із словами: «Ну, в мене перший поверх, в того - четвертий, може якусь 1000 прийдеться і вступити…»
Продаж йшов важко: ціну поступово знижували зі 100 000$ до 99, потім до 79, потім до неймовірних 69, потім до 50. В 50 ніхто не вірив.
Але з гучномовців лунала пісня: «Нєт ніхто!»
Віддав за 26 000 (двадцять шість тисяч) тому що вже на завтра була посадка на літак та відбуття за кордон.

Синусоіда працювала бездоганно: через рік - у 2000 році та сама квартира вже продавалася за 41000$. А ще через рік вже 65000$ (за 41000$ не купив ніхто).
Подальшу долю саме цієї квартири не знаю, але можна припустити, що з нею було на підставі точних даних за 3к квартиру в сусідньому будинку і площею не 100 кв.м, а 118 кв. м.
Ціну Покупцем було озвучено в 300 000$. При чому саме так: це Покупець озвучив ціну, зваблюючи Продавця.
Продавець сказав, що він подумає до ранку і на ранок назвав ціну в 350 000$.
Покупець вислухав, пообіцяв передзвонити, але не передзвонив.
Вже років 10 невдалий Продавець дуже жалкує що ніхто не підказав а він сам не помітив вершини красивої синусоіди.
Спитаю спеціально, чи дають йому зараз хоча б третину від 300 000$…

Це про «жирних корівок», яких не знаєш чим різати… та коли саме різати.
«Добре дуть - як дадуть…» (мама полтавчанка говорила).
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1444 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 28 вер, 2023 08:48

finuser521 написав:Турецька "корівка" нерухомості добре розжиріла.
Далі питання чи її будуть доїти чи різати.

Не для реклами - хоча зранку скопіював з рекламного оголошення.
Прямо свіжина із свіжої корови, яка розжиріла.

В центре Анталии квартиры бизнес - класса с готовым ремонтом 53 м2 , 3 минуты до моря

✅ Содействуем в оформлении ВНЖ Турции или Гражданство для всей семьи
✅ Высокая доходность (до 40% годовых €)
✅ Цена 167 000 €
✅ В 3 минутах от моря, в 5 минутах от главной исторической достопримечательности Калеичи
✅ Оплата ЛЮБЫМ удобным способом, поможем перевести
✅ Рассрочка 0%, без комиссий
✅ Индивидуальный план оплаты для каждого
✅ Полное сопровождение во всем, личный менеджер

Жми «ПОДРОБНЕЕ»!

(Кінець цитати).
Наведено для інформації про корову, яка розжиріла, її параметри та ціну.

Щодо ЛЛЛ - якщо в тексті згадується старовинний центр Анталії “Kaleçıı”, то мова йде про самий центр - десь неподалік від Консульства України в Анталії - там викупають старі будинки, повністю розбирають та будують зовсім нове.
Так що вірю, що це новобудова. Можу повірити, що непогана: часто проходив мимо таких перебудов/реконструкцій.
І не дорого: 167 000€ за 53 кв.м.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 28 вер, 2023 09:08

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

akurt написав:Высокая доходность (до 40% годовых €)

Це має насторожити, бо "до 40% годовых €" може означати і мінус 40%.
BIGor

Подякував: 1454 раз.
Подякували: 1860 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 28 вер, 2023 10:35

Ну так це рієлторський рекламний «трюк» - це зрозуміло….

У вівторок прилітає з Ізраїля приятель - наш «українець».
Сказав, що хоче купити собі «запасний аеродром» саме в Анталіі (жінка його зараз в Анталії живе в орендованій квартирі).
Якісь страшні ціни назвав на все про все в Ізраїлі.
Це при стабільному курсі шекелів до долара.
Домовилися поїхати разом в офіс продажу квартир - Забудовник одружений на нашій жіночці із Запоріжжя - поговоримо, що реально з реального можна взяти та які умови кредиту/розтермінування,
Бо людина сказала, що має тільки половину грошей.
Буде точна інфа - напишу.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 28 вер, 2023 10:39

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

Пам"ятаю, коли був кілька разів в Болгарії (м. Поморьє) ближче до Туреччини, собі дуже захотів на пенсію придбати там якесь житло. Можливо хто знає як це зробити, або хтось має вже там (в Болгарії)?
Serginioo

Подякував: 13 раз.
Подякували: 7 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 28 вер, 2023 10:42

Щодо надання Виду на проживання в Туреччині для українців.
Зранку в українській діаспорі стався «землетрус» - одна пані повідомила, що є відмова в наданні ВНП та питала, які дії треба виконати нещасному (треба залишити територію Туреччини в термін 10 діб).
Інформація викликала неабиякий інтерес, бо досі Туреччина включала для українців «зелене світло» у всіх питаннях з проживанням та автомобілями (ввезення та перебування без розмитнення!!!).
Почали розбиратися - я в діаспорі не останнє обличчя - зʼясували звідки роги ростуть.
Відмову отримав 18-ти річний хлопець.
І не просто так. Приїхав в Туреччину - з Криму.
Точніше получається втік від призову до орків.

Хлопця шкода - кримчанин - але треба було раніше думати, що тобі дорожче - обіцяні та отримані «камені з неба» (відомий в Криму слоган в 2014 році), чи паспорт громадянина України…
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 28 вер, 2023 11:15

Serginioo написав:Пам"ятаю, коли був кілька разів в Болгарії (м. Поморьє) ближче до Туреччини, собі дуже захотів на пенсію придбати там якесь житло. Можливо хто знає як це зробити, або хтось має вже там (в Болгарії)?

Останнім часом вже декілька повідомлень було із словом «Болгарія», але реальних відповідей немає.
Ваш вибір регіону підтримую: рідко де в світі можна зустріти такі красиві місця як північний схід Туреччини та південний захід Болгарії. Район спільного кордону.
Неймовірно красиві місця.

Спробуйте за’язатися з цим забудовником в Болгаріі - здається це сайт для болгар, а не рієлторів для іноземців.
Цікаві варіанти від 77 300€.
Готови апартаменти в България от 77 300 евро.
https://forestclub.bg/?gclid=CjwKCAjwyN ... H0QAvD_BwE

Я гадаю, якщо написати їм запит англійсько або болгарською «Яка технологія купівлі у вас нерухомості» - розпишуть механізм.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 28 вер, 2023 13:14

akurt написав:Ну так це рієлторський рекламний «трюк» - це зрозуміло….

У вівторок прилітає з Ізраїля приятель - наш «українець».
Сказав, що хоче купити собі «запасний аеродром» саме в Анталіі (жінка його зараз в Анталії живе в орендованій квартирі).
Якісь страшні ціни назвав на все про все в Ізраїлі.
Це при стабільному курсі шекелів до долара.
Домовилися поїхати разом в офіс продажу квартир - Забудовник одружений на нашій жіночці із Запоріжжя - поговоримо, що реально з реального можна взяти та які умови кредиту/розтермінування,
Бо людина сказала, що має тільки половину грошей.
Буде точна інфа - напишу.

Роберто Дарк? :D
BIGor

Подякував: 1454 раз.
Подякували: 1860 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 28 вер, 2023 13:35

akurt написав:Супер!
Для того часу це приємне та важливе надбання.

Коли люди пишуть якусь розумну в лапках думку про те, що хтось та якось розжирів, то дійсно ретроспективу варто підключати.
Якщо я не помиляюся, то ямка в цінах на нерухомість в Україні була в 1997-2000 роках.
Я це споглядав на декількох прикладах.

Приклад 1 це катастрофа із зсувом грунту в Дніпрі влітку 1997 року.
Тоді постраждалим виплачувало місто компенсацію (по памʼяті): за 2к квартиру 11000$, за 3к - 14000$.
Після цього звісно підріс попит на квартири і відразу 3к квартира почала коштувати десь 16500$, а різниця в 3000$ була майже непереборною силою. А ось хто взяв компенсацію за 2к квартиру - той виграв.
Стагнація продовжувалася (я можу помилятися, бо не торгував та не торгую і зараз квартирами, а просто колекціоную цікаві факти) десь три роки і в 2002-2003 роках можна було взяти нове з дуже гарним ремонтом (тоді ще здавали будинки навіть із шпалерами) по 190-200$ за кв.м
Це був час, коли інвестори викупали квартири «стояками», тобто забирали відразу підʼїзд.
І не даремно: ще пара років і там же в тих же будинках вже було спочатку по 400$, а потім і за карколомні 450$ за кв.м.
Всі ціни наведено не для Нікополя або Червоноармійська, а для Дніпра - міста в Україні не першого, але і не другого.

Гадаю, пан барабашов мене підправить, якщо я помилився.

Але якщо помилився, то не сильно: те, що люди брали по 450$ кв.м вже через рік - два легко продавалося по 1200$ за кв.м.
Що на це скаже спеціаліст з корівок, які розжиріли та яких треба різати?

Приклад 2 щодо «елітного житла».
Десь в 1997 чи 1998 році вирішив продати 4к квартиру в 100 кв.м в дуже престижному будинку в дуже престижному мікрорайоні один пан.
І продав за 100 000$ або за карколомні в ті роки, коли $ ще чогось вартував: по 1000$ за кв.м.
Сума була просто гігантською.
Це при тому, що в ті часи при обміні квартир доплатою була сума приблизно в 200…300$ за кв.м.

Цей приклад спонукав його сусіда продати таку ж квартиру в тому ж підʼїзді.
Старт ціни був 100 000$ із словами: «Ну, в мене перший поверх, в того - четвертий, може якусь 1000 прийдеться і вступити…»
Продаж йшов важко: ціну поступово знижували зі 100 000$ до 99, потім до 79, потім до неймовірних 69, потім до 50. В 50 ніхто не вірив.
Але з гучномовців лунала пісня: «Нєт ніхто!»
Віддав за 26 000 (двадцять шість тисяч) тому що вже на завтра була посадка на літак та відбуття за кордон.

Синусоіда працювала бездоганно: через рік - у 2000 році та сама квартира вже продавалася за 41000$. А ще через рік вже 65000$ (за 41000$ не купив ніхто).
Подальшу долю саме цієї квартири не знаю, але можна припустити, що з нею було на підставі точних даних за 3к квартиру в сусідньому будинку і площею не 100 кв.м, а 118 кв. м.
Ціну Покупцем було озвучено в 300 000$. При чому саме так: це Покупець озвучив ціну, зваблюючи Продавця.
Продавець сказав, що він подумає до ранку і на ранок назвав ціну в 350 000$.
Покупець вислухав, пообіцяв передзвонити, але не передзвонив.
Вже років 10 невдалий Продавець дуже жалкує що ніхто не підказав а він сам не помітив вершини красивої синусоіди.
Спитаю спеціально, чи дають йому зараз хоча б третину від 300 000$…

Це про «жирних корівок», яких не знаєш чим різати… та коли саме різати.
«Добре дуть - як дадуть…» (мама полтавчанка говорила).

Про цены Тополя после оползня не прокомментирую, но на Победе на круге 3К в домах постройки 84-86г,г. евреи реально продавали за 18+ тыс. в 98!!! году при отьезде
В 99м вроде 12тыс рядом тоже кто то продал 3К панель, так что 4х кратных ралли я в то время не помню(100К$>>>26К$)
А та прелесть что 100К стоила 25 лет назад и которую реально хотели купить за триста при Хфёдорыче - это 4К в доме Кучмы на Жуковского? Просто даже на Дзержинского и в домах "политкаторжан" на музее матросова таких метражей(100-118метров) на одну!!! квартиру не было. Какой то обкомовско-ГБшный рай прямо а не метраж.
Кстати дед моего друга был сосед Макарова по дому над парком Чкалова, так у самого Макарова была при Лёне обычная 4К метров под 90 как у меня на моменте с крохотной столовой, раздельным огромным санузлом и спальнями по 12-15метров
барабашов

Подякував: 293 раз.
Подякували: 361 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 28 вер, 2023 14:12

akurt написав:Мабуть забули, що в нерухомості завжди є «синусоіда». В будь-якій країні. Я вище наводив офіційні статистичні дані і по США, і по Канаді, і по Німеччині, і по Великій Британії, і по Туреччині.
Турецька нерухомість в ціні дійсно «розжиріла» - а хто вам особисто заважав інвестувати та підраховувати профіт?

Всі прогнози та реальні цифри регулярно оприлюднювалися на цьому форумі: достатньо було не читати щоденні дурниці збоченців.
Інколи думати головОМ. Інколи викопувати гроші з попід груші. Діяти. Шевелитися. Рухатися.

Як там на ґатунок нерухомості в Україні в період 2003-літа 2008? Українська коровка тоді так розжиріла, що з вересня 2008 року не вистачало ножиків, щоби її різати. Як у Шевченка: «Неначе люди подуріли, ніхто із розумом не дружив…»
Що особисто ви зробили в той час?
Мій колишній підлеглий, який жив у малосімейці, встиг купити 3-и кімнатну квартиру в обласному центрі за 5 500$.
Пʼять тисяч пʼятсот доларів.
Я точно памʼятаю його слова: «Я був останнім на світі, хто примудрився купити трьошку за 5500. Вже такої шари ніколи не буде…».
Квартира дуже пригодилася: зайнявся виробництвом дітей і на сьогодні має їх аж пʼять. З головою дружив: вже має зовсім іншу квартиру і не одну. В кишені додатково диплом кандидата наук та хороша посада.
Ну, а що ви робили з нерухомістьʼю, або в нерухомості?
Мирно спали на канапі? Позіхали?
Щойно прокинулися, коли вас «прокинули»?

якщо дути бульбашку, то після того вона лопне ціни летять до 20% від піку
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
  #<1 ... 774775776777778 ... 1059>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти