Investor_K написав:шойгу, герасимов. Где доллар по 40 для карусельщиков?
Да не будет уже никаких 40, я вам месяц назад еще говорил. Ежемесячно 5 млрд долларов грантов в бюджет дают (это по 150 баксов на рыло каждый месяц дармовых денег). Таких бабосов в мирное время собрать не могли, а тут просто задарма капают, а еще и собственные налоги на уровне 2017-2018 года.
На вибори Зе хоче 5млрд., ну щоб по феншу (за демократію), правда якраз тещі не вистачає на маєток 4,8. Тут ще питання, вибори чи що там США скаже. До речі, незрозуміло, навіщо стільки бояр, коли цар править? Насправді для того становища, в якому зараз знаходиться Україна, 5 млрд - це все копійки. Це стане ясно раптово, просто час ще не настав. Поки ручне управління кермує, гроші заробляються, плебс платить, життя йде
На які вибори Зе хоче 5 млрд?! Можна детальніше?! Чому в проекті бюджету їх нема?!
sergii_naushenko написав:Хто знає, що за підсумок курсу євро? Ще 30 хв. тому EUR/USD=1,0795, а зараз раптом 1,0844. При тому, що весь день співвідношення було не вище 1,0815. Чи це тимчасово, а загальний тренд все одно донизу?
Так загальний тренд донизу… У мене залишилось декілька сотень євро, а досить значна сума була продана по курсу 41,90! Дуже і дуже приємно вийшло, коли дивлюсь на нинішній курс!
moveton написав:кто покупает в обменках по их курсу продажи
купує людина авто, продавець каже ціну в доларах...йде до маклера і міняє гривну на долар (тому що 80% взагалі не мають уяви яким боком до того банку підійти , а в селі -всі 95%)
навіть працівники в банку мало що розуміють окрім вузької спеціалізації(депозит/кредит) вчора після відкриття депо в доларах, запропонували відкрити ще і гривні під 16%, сказав що купив ОВГЗ під 18% (Нетто, без податку)
ОВГЗ? що це таке? і там не має податку? (а людина працює в банку десь з 2005р умовно), тобто майже 20 років
і ті хто купує долар на вилиці бачать, що курси банків значно вище ніж у "знайомого міняли", а може в банку немає доларів, а раптом спитають -навіщо вам і треба принести підтвердження своїх доходів. Ще до війни у нас кожна сьома людина працювала неофіційно
ерез воєнний стан немає підстав передбачати кошти в державному бюджеті на президентські та парламентські вибори в 2024 році. Проте нещодавно Мінфін звертався до Центральної виборчої комісії щодо надання розрахунків вартості виборів на наступний рік.
Наразі у Міністерстві фінансів України переконані, що немає підстав передбачати кошти на проведення виборів у 2024 році. В Центральна виборча комісія 15 серпня повідомила, що отримала лист Міністерства фінансів з проханням надати "бюджетні запити на 2024 – 2026 роки, розрахунки відповідних додаткових видатків та орієнтовні розрахунки обсягів видатків державного бюджету, необхідних для проведення виборів Президента України та народних депутатів України у разі прийняття такого рішення у 2024 році". Згідно з розрахунками ЦВК, орієнтовний обсяг видатків, необхідних для: Проведення виборів президента України на 2024 рік, склав понад 5,4 млрд грн; Проведення виборів народних депутатів України у 2024 році коштуватиме державі понад 3,7 млрд грн. Проведення виборів депутатів місцевих рад, а також сільських, селищних, міських голів на 2024 рік коштуватиме державі 653,3 млн грн. https://informator.ua/uk/koli-v-ukrajin ... e-potribno
yama написав: Я так розумію оффтоп вихідного дня вже почався 1) підтверджую працював на виробництві ( машинобудування) то несли через прохідну все що могли вмістити в рюкзак сумку і так далі , а все що не вміщалось пробували тачкою вивозити поки їм чорних хід не закрили, про алкоголь теж правда - масово, АЛЕа) зарплати були смішні 15 чи 17 для зварювальника із постійними затримками виплати зарплатні і недоплатою за переробітки , а роботяги і того менше 12 + - б) це було вітчизняне підприємство ( сам здивований що таке є , на ладан дише, збиткове для власника українця, але є ) 2)йой, для всіх має бути чесно , я коли там працював то нам відключали на рівні з усіма !!! і поки власник з іншого підприємства (під кінець зими) не привіз дуже потужний генератор ( який до речі покривав тільки 20-30% наших потреб , бо то дуже матеріалоємне та енергозатратне підприємство зварювальний робот!, дві стаціонарних плазмові порізки з столами по Х метрів квадратних, одна умовно переносна плазмова порізка ! , 17 великих напів автоматичних зварювальних апарати, що працювали майже одночасно, зварювального дроту 1,2 мм йшло по кілька сотень кг в тиждень, величезна малярна камера з трьома пальниками, що їла до 200 літрів дизелю за робочу зміну в 12 годин, кромкогин з більш ніж метровими пуансонами , дробомет для чистки деталей від іржі, одна з найбільших в Україні пил по металу з полотном пили довжиною 8,1 чи 8,3 м і таке інше та ще багато цікавого ) але так і не змогли чи не захотіли домовлятися про те щоб не відключали ... 3) ой там я думаю власник сам багато кого міг би зарейдерити 4) щось там пробували і якесь номінальне законне сприяння від місцевої влади навіть було ... але так як підприємство тупо збиткове і економило навіть на засобах індивідуального захисту для працівників ну то що вдієш , а всьому виною якраз наш місцевий український менеджмент бо і компанія українська Я не розумію навіщо власник тримає цей дотаційний бізнес, невже він вірить в далеку перспективу ? і довгі інвестиції ? чи то просто місто таке прокляте ( де не скажу бо не гоже москалям знати куди стріляти)
А с чего Вы решили, что предприятие убыточное ? А пока это похоже на разговор сварщиков "забивающих козла" на обеде
Прораб написав:На вибори Зе хоче 5млрд., ну щоб по феншу (за демократію), правда якраз тещі не вистачає на маєток 4,8. Тут ще питання, вибори чи що там США скаже. До речі, незрозуміло, навіщо стільки бояр, коли цар править? Насправді для того становища, в якому зараз знаходиться Україна, 5 млрд - це все копійки. Це стане ясно раптово, просто час ще не настав. Поки ручне управління кермує, гроші заробляються, плебс платить, життя йде
На які вибори Зе хоче 5 млрд?! Можна детальніше?! Чому в проекті бюджету їх нема?!
Вибори хочуть його, він у такому разі хоче на вибори 5 млрд.
Зеленський хотів би провести вибори протягом року, але бачить багато перешкод ви готові мені дати 5 мільярдів, тому що я не людина, яка займається бруківкою, і не зможу просто забрати з бюджету 5 мільярдів, а мені здається, саме така сума потрібна на проведення виборів у звичайний час.
Yuri_61 написав:Мене завжди дивувало, що в Україну не заходив іноземний капітал (збірка автомобілів, смартфонів,меблів і т.д. і т.п.
В Закарпаті Єврокар, Джейбіл, Ядзакі відкрили... 1) Працювати нормально змогли тільки коли прислали менеджмет закордонний і ввели на прохідній обшук робітників і тест на алкоголь. До того одні збитки були і зриви планів. 2) Минулого року був скандал коли довелось платити хабарі, щоб не вимикали світло по графіку... 3) Я вже мовчу про вічну загрозу рейдерства.
4) Треба брати приклад з лижного заводу Фішер, який зумів з Балогою домовитись і в них все "в шоколаді"
Я так розумію оффтоп вихідного дня вже почався 1) підтверджую працював на виробництві ( машинобудування) то несли через прохідну все що могли вмістити в рюкзак сумку і так далі , а все що не вміщалось пробували тачкою вивозити :) поки їм чорних хід не закрили, про алкоголь теж правда - масово, АЛЕа) зарплати були смішні 15 чи 17 для зварювальника із постійними затримками виплати зарплатні і недоплатою за переробітки , а роботяги і того менше 12 + - б) це було вітчизняне підприємство ( сам здивований що таке є , на ладан дише, збиткове для власника українця, але є ) 2)йой, для всіх має бути чесно , я коли там працював то нам відключали на рівні з усіма !!! і поки власник з іншого підприємства (під кінець зими) не привіз дуже потужний генератор ( який до речі покривав тільки 20-30% наших потреб , бо то дуже матеріалоємне та енергозатратне підприємство зварювальний робот!, дві стаціонарних плазмові порізки з столами по Х метрів квадратних, одна умовно переносна плазмова порізка ! , 17 великих напів автоматичних зварювальних апарати, що працювали майже одночасно, зварювального дроту 1,2 мм йшло по кілька сотень кг в тиждень, величезна малярна камера з трьома пальниками, що їла до 200 літрів дизелю за робочу зміну в 12 годин, кромкогин з більш ніж метровими пуансонами , дробомет для чистки деталей від іржі, одна з найбільших в Україні пил по металу з полотном пили довжиною 8,1 чи 8,3 м і таке інше та ще багато цікавого ) але так і не змогли чи не захотіли домовлятися про те щоб не відключали ... 3) ой там я думаю власник сам багато кого міг би зарейдерити 4) щось там пробували і якесь номінальне законне сприяння від місцевої влади навіть було ... але так як підприємство тупо збиткове і економило навіть на засобах індивідуального захисту для працівників ну то що вдієш , а всьому виною якраз наш місцевий український менеджмент бо і компанія українська Я не розумію навіщо власник тримає цей дотаційний бізнес, невже він вірить в далеку перспективу ? і довгі інвестиції ? чи то просто місто таке прокляте ( де не скажу бо не гоже москалям знати куди стріляти)
а дехто не вірить, що у нас є такі традиції радянського виробництва - тягнути все, що погано лежить. але щоб так нахабно - в принципі більш-менш не дозволяють так явно красти.
низькі зп - це таке питання, є ринок праці. як на дивно, на Західній Україні зп вищі. на виробничих спеціальностях часто платять за об'єм зробленої роботи.
з того, що ви описуєте - це ще з радянських часів підприємство - бо там є свої хвороби, які треба подолати, щоб стати ефективним.
а те що винен менеджмент - це вже шаблон, зазвичай причини збитковості комплексні. як вам варіант, що підприємство збиткове, бо впали об'єми, але намагається виплачувати зп робітникам на рівні?
Shaman написав:а дехто не вірить, що у нас є такі традиції радянського виробництва - тягнути все, що погано лежить. але щоб так нахабно - в принципі більш-менш не дозволяють так явно красти.
низькі зп - це таке питання, є ринок праці. як на дивно, на Західній Україні зп вищі. на виробничих спеціальностях часто платять за об'єм зробленої роботи.
з того, що ви описуєте - це ще з радянських часів підприємство - бо там є свої хвороби, які треба подолати, щоб стати ефективним.
а те що винен менеджмент - це вже шаблон, зазвичай причини збитковості комплексні. як вам варіант, що підприємство збиткове, бо впали об'єми, але намагається виплачувати зп робітникам на рівні?
Харьковские Мивина и Табачка, а вместе с ними и Нестле смахивают скупую слезу
striped написав:Не хочу вступать в полемику, просто мысли для тех, кто уверен, что нам спишут долги. Вижу ситуацию следующим образом - те, кто нас кредитует, очень хорошо понимает, что за долю малую наши чиновники будут более благосклонны к иностранным кредиторам, чем к отечественным пенсионерам. А потому долги будут отдавать сполна и с лихвой.
скільки "+" а можна детальніше, що за "под грабительский процент и кабальные условия"?
Наступного року Україна планує запозичити у міжнародних партнерів 1,77 трлн грн. Позичати будемо у міжнародних фінансових організацій та окремих країн за середньозваженою ставкою в 5,5%. При цьому на внутрішні запозичення опиратися не доводиться – майже всі залучені кошти від них підуть на погашення попередніх випусків ОВДП. Рівень залежності України від міжнародних партнерів демонструють і такі показники: наступного року держава планує їхнім коштом профінансувати 47,4% усіх видатків держбюджету, а інші 52,6%, які цілком спрямовані на оборону країни від агресора, – власним коштом. Втім, гіпотетично може скластися ситуація, коли НБУ – з огляду на скрутну ситуацію з бюджетним дефіцитом – таки запустить "друкарський станок". Або, як кажуть фінансисти, піде на приховану емісію. Однак опитані нами експерти вважають, що наступного року ризик переходу до "друкарського станка" завеликий. "Так, емісія цілком можлива, якщо надходження коштів до бюджету буде меншим за плани або надходитиме неритмічно. Але говорити про її обсяги зарано. Щонайменше, бо в США і в деяких країнах Європи відбуваються процеси, які Україні не на користь", – говорить Борис Кушнірук, маючи на увазі передвиборчу кампанію в США та Словаччині, де лідером на парламентських виборах буде партія проросійського експрем’єра Фіцо. "Є шалені ризики, що ми від міжнародних партнерів не отримаємо бажаного. Ми чекаємо від них наступного року $37-40 млрд. Без цього соціальні зобов’язання держава не виконає. При цьому ми збираємося підвищувати мінімальну зарплату й індексувати пенсії по-новому, доводячи середню пенсію до 6 тис. грн. Я, м’яко кажучи, аж ніяк не виключаю, що Мінфін по необхідні кошти знов піде до НБУ, аби він їх надав через облігації", – каже Пендзин. Олег Пендзин, обґрунтовуючи скепсис щодо отримання міжнародної підтримки з боку іноземців, наводить такий приклад: цього року Україна отримала €18 млрд від Євросоюзу, а на наступний рік від ЄС очікується щонайбільше €9 млрд. Україна також очікує $13,5 млрд від США. "Але вони вже викотили нам лист з вимогами, щоб ці гроші отримати. І навіть якщо ми все виконаємо, до вересня ми ще щось отримаємо. Але потім настане надскладний період". Експерт має на увазі ті самі політичні змагання в США, коли Вашингтону, найвірогідніше, буде вже не до України. Наступний напрямок, звідки Україна планує отримати допомогу, так це МВФ, місія якого вже працює з перегляду програми, висуваючи вимоги, що й виставили Сполучені Штати, включаючи, зокрема, боротьбу з корупцією і встановлення для населення тарифів на енергоносії на ринковому рівні, що катастрофічно непопулярно. https://delo.ua/economy/deficitnii-2024 ... ti-424417/
І т.д. Взагалі цікаво анонсувати збільшення пенсій і т.д. очікуючи, що кошти на це дасть вуйко із Заходу.
Shaman написав:а дехто не вірить, що у нас є такі традиції радянського виробництва - тягнути все, що погано лежить. але щоб так нахабно - в принципі більш-менш не дозволяють так явно красти.
Харьковские Мивина и Табачка, а вместе с ними и Нестле смахивают скупую слезу
й що малося на увазі? що там добрі зп? так ок, гадаю не тільки там. а для декого немає високих зп взагалі - не бачать