Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Bobua написав:Вони можуть піти на фронт у випадку потреби?
Астанавитесь. а вы можете стать кардиохирургом в случае необходимости ? или инженером атомной станции? Я вас просил поменьше кичиться тем, что вы военный. Если в обществе останутся одни военные, получим сев.корею с натуральным хозяйством и трудовой повинностью. Сердце - важный орган, но не единственный. Если удалить все остальные, организм тоже жить не сможет.
Астанавитесь. а вы можете стать кардиохирургом в случае необходимости ? или инженером атомной станции? Я вас просил поменьше кичиться тем, что вы военный. Если в обществе останутся одни военные, получим сев.корею с натуральным хозяйством и трудовой повинностью. Сердце - важный орган, но не единственный. Если удалить все остальные, организм тоже жить не сможет.
І я не військовий... Інженер я. На атомну -- та легко. Нам пропонували щось таке на останніх курсах універу.
А якщо в суспільстві всі вважатимуть, що негодящі для війни -- то от це і є шлях у півн.корею. Почому там нерухомість? Чи цін нема і майже всім дають “безплатно”? Я чув там цілі міста незаселені! О як багато житла!!
Как говорил один профессор, в бытность мою студентом полутеха:,, Не каждый хирург может отремонтировать машину, но каждый инженер-механик может зарезать человека. "
І я не військовий... Інженер я. На атомну -- та легко. Нам пропонували щось таке на останніх курсах універу.
А якщо в суспільстві всі вважатимуть, що негодящі для війни -- то от це і є шлях у півн.корею. Почому там нерухомість? Чи цін нема і майже всім дають “безплатно”? Я чув там цілі міста незаселені! О як багато житла!!
После стакана кимчи на праздник(день рождения идеального лидера естественно, не Новый Год) и стакана бурьянов с миской гуманитарного риса из разлива Янцзы каждый вечер(ни о каком сыре или тем паче курочке на гриле речь вообще не идёт!) вам захочется петь только со Швондером хором, а не интересоваться ценами на новострои Пхеньяна, шо стоят пустыми целыми кварталами. Заодно надо будет написать N-нное количество доносов на соседей, чтоб опередить их в деле занимания N-нного количества пустых квадратных метров в идеальном для жизни доме в идеальном районе идеальной для вас страны. Только не забудьте про фразу «бухенвальдский крепыш» Высока вероятность что вы так и будете выглядеть когда получите ключи от той квартиры
Bobua написав:Почому там нерухомість? Чи цін нема і майже всім дають “безплатно”? Я чув там цілі міста незаселені! О як багато житла!!
где там? в 20 км от Киева можно найти по 350уе. В Дымере например. В Киеве хрущи и панель от 750 у.е. То что поприличнее существенно дороже. Иногда в разы. На центр готовьте 3куе/м.
Bobua написав:Почому там нерухомість? Чи цін нема і майже всім дають “безплатно”? Я чув там цілі міста незаселені! О як багато житла!!
где там? в 20 км от Киева можно найти по 350уе. В Дымере например. В Киеве хрущи и панель от 750 у.е. То что поприличнее существенно дороже. Иногда в разы. На центр готовьте 3куе/м.
До війні ті ціни були ілюзією. Корупційною. Бо різниця ціни і собівартості не йшла на розвиток міста і покращення якості життя в ньому.
Нині ці ціни теж ілюзія. Безпекова. Бо тримається на трьох примарних китах (транші допомоги, петріоти, і втомлені фронти).
Найцікавіше було би помножити середню ціну м2 на середні м2/людину і на кількість людей.
От припустімо до весни 22р було 500$*20м2*40млн = 400млрд$ Це пристойний середносвітовий рівень ( ≈ 100трлн$/8млрд)
Після весни 22р. -- якось ті 500$ важко пояснити.
До речі, грошей у наших людей чомусь замало:
Ой+ написав:"епоха бідності" подолана?
За даними Національного банку, на 1 жовтня всі депозити бізнесу й населення в національній валюті становили 1 439,8 млрд грн, в іноземній – 18,5 млрд дол. Депозити у гривні зросли на 57% з лютого 2022 року https://ubr.ua/uk/business-practice-uk/ ... -2022-goda У вересні позитивна динаміка приросту банківських вкладів у гривні продовжилась: вони зросли на 22,5 млрд грн (+1,6%), в тому числі на 16,2 млрд грн за рахунок населення. У той же час, депозити у валюті у вересні скоротились на 0,3 млрд дол. (-1,7%), що обумовлювалось зменшенням валютних вкладів підприємств. Окрім того, строкова структура вкладів продовжувала покращуватись. На початок вересня частка вкладів на вимогу в гривні скоротилась до 62,6% (із 73,3% на початку року), у валюті – скоротилась до 64,7% (з 70,1%). Загалом з початку повномасштабної війни банківські вклади в гривні зросли на 520,4 млрд.грн. (+56,6%), у валюті – на 2,2 млрд дол. (+13,4%).
Трюлік грн та 12 млрд валюти на вимогу трохи небезпечна пропорція.
І сума депозитів -- якось взагалі не вражає. А там ще й “бізнес”: 1440мрлд.грв/40млн ≈ 36тис на людину, або по 144тис на родину з 4х. 18.5млрд.валют/40млн ≈ 463 на людину або по 1850 на родину з 4х. ≈ 70тис.грв.
Всього 56млрд валюти. Тут дуже якось не дотягуємо до середньосвітового рівня. Чи всі решта 350млрд в готівці? Бо інакше, якби одна половина населення раптом вирішила продати житло іншій половині (а та раптом готова була би купити...?), то виникне питання де взяти ще 144млрд валюти. Або ж... м2 буде не 500$. Взагалі.
Іноземці навряд чи купуватимуть. От москвини чомусь не скористались таким способом. А могли ж... На ті заморожені 300млрд ЗВР. Ото дебіли...
Bobua написав:До війні ті ціни були ілюзією. Корупційною. Бо різниця ціни і собівартості не йшла на розвиток міста і покращення якості життя в ньому.
Нині ці ціни теж ілюзія. Безпекова. Бо тримається на трьох примарних китах (транші допомоги, петріоти, і втомлені фронти).
У вас якісь казкові уявлення про економіку, якісь комуністично-абсурдні. Зауважте хоча б, що це ніде в світі так не працює і не працювало ніколи
Я теж вважаю, що нинішні ціни - нерівноважні. Спекулятивні
Реальні ціни побачимо після війни, коли прикриють краник допомоги. Якщо ми підемо європейським шляхом, то податки будуть платити всі. Хабарі чиновники не зможуть масово брати.