|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Вів 31 жов, 2023 18:45
flyman написав:офтоп: $30K за будинок в мальовничій Швеції
Щось будинок виглядає як подєлка з контейнера й вагонки
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8233 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Вів 31 жов, 2023 18:47
Та ні, чого там. Саме такі будинки і в Норвегії, і в Ісландії. Я в такому точно жив в Латвії - ліс біля озера, хто зна де від Риги (122 км близько 2-х годин електричка). Не дуже далеко від Плявиняс Pļaviņas. Виглядає цей доволі приємно. Це мабуть саме те, що є «живим» в Латвії - там називають забутим у нас словом «хутір». Ліс, пасовисько, один чи два будинки метрів 500 від траси і що дивно: на трасі стоять без охорони бідони з молоком. Іде автівка та забирає. Красти немає кому: олЕні, не бриті і не голені…
Востаннє редагувалось akurt в Вів 31 жов, 2023 18:53, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4009 раз.
- Подякували: 1449 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Вів 31 жов, 2023 18:52
Faceless написав:Щось будинок виглядає як подєлка з контейнера й вагонки
а животные как 2 капли похожи на ирпенских
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2522 раз.
- Подякували: 3503 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Вів 31 жов, 2023 22:20
Bolt написав:То взагалі держ організація була. (Якби там не помінявся дир і не почав пхати своїх родичів, до вахтера включно може би там ще і працював би😛) В жирні роки так з нашої родини до 5 людей працювало, зара там тільки моя дружина за 10 к на руки нігті пиляє. 😎
я зрозумів схему - директор почав пхати своїх родичів, випихуючи ваших 
-
Shaman
-
-
- Подякував: 775 раз.
- Подякували: 1633 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Вів 31 жов, 2023 22:22
Shaman написав: Bolt написав:То взагалі держ організація була. (Якби там не помінявся дир і не почав пхати своїх родичів, до вахтера включно може би там ще і працював би😛) В жирні роки так з нашої родини до 5 людей працювало, зара там тільки моя дружина за 10 к на руки нігті пиляє. 😎
я зрозумів схему - директор почав пхати своїх родичів, випихуючи ваших 
В таких організаціях, як правило, трудові династії працюють. 😏
-
Bolt
-
-
- Подякував: 21 раз.
- Подякували: 277 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 31 жов, 2023 23:55
Bolt написав:В таких організаціях, як правило, трудові династії працюють
я работал в 3х крупных корпорациях (одна 15 тыс чел) и везде династии. Я знал всех родственников топ верхушки (кроме бабушек) в лицо и по ФИО. К счастью, любовниц можно было не запоминать, долго не задерживались. А жёны(реже мужья) работали абсолютно у всех региональных, генеральных, продукт менеджеров, директоров филиалов, финансовых, по маркетингу, директоров производств. Это наши реалии тащить всю семью в бизнес.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2522 раз.
- Подякували: 3503 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Сер 01 лис, 2023 00:19
drevlyanin написав: vitaliiangel написав: Shaman написав:а знайти робочих - проблема.
словами оспаривать статистику это сильно. Цифры есть? Кого конкретно нельзя найти, специалистов с узким проф.опытом и высокой квалификации? это логично при безработице, или где можно получить высокую квалификацию, когда работы нет. вероятно сложно найти кандидата на тяжелую пыльную работу за минималку. Такие вакансии обычно подают в центры занятости. И потом ими кошмарят тех кандидатов, кто по наивности туда обратился. Неактуальных вакансий гораздо больше, этот инструмент используют, например чтобы узнать что от конкурента увольняются ведущие специалисты (то есть проблемы). Светите вы, что вам нужен глав.бух и получая резюме смотрите у кого из конкурентов главбух уволился. Вдобавок фальшивыми вакансиями собирают персональные данные, чтобы предлагать кредиты или курсы немецкого/польского.
Підтверджую. В минулому році, коли перебували в евакуації, намагався знайти роботу на новому місці. Обзвонив 30+ оголошень і тільки 2 виявилися "живими": 1) важка фізична праця за невелику платню але й там сказали, що шукають працівників віком до 45 а краще до 40; 2) +- те ж саме але з оплатою ще веселіше-повідомили що зі збутом зараз проблеми, тому вчасну зарплатню не гарантують.
Таже фигня. Еле нашел. А ведь помню те времена когда людей действительно нехватало - тогда при подаче запроса (слова резюме еще не было) на работу скажем слесарем тебе говорили "увы, слесаря не нужны - а сборщиком не пойдешь, у нас сборщиков сильная нехватка, обучим-покажем-там не сложно", а начальник бригады сам приезжал в профильный техникум встречаться с выпускниками агитируя работать у него - что-то сейчас такого не видно, в большинстве случаев резюме просто "бульк" и все, ни ответа ни привета.
-
katso
-
-
- Подякував: 117 раз.
- Подякували: 245 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 01 лис, 2023 06:45
rjkz написав:С одной стороны, я не утверждаю, что ИИ заменит полностью человека, но с другой, то, что он сейчас может...еще и года вроде не прошло с момента его появления. Посмотрим через 10 лет что он будет делать. И еще, он, я так понимаю, в состоянии будет на основании уже имеющегося опыта построить оптимальные сценарии. Поживем - увидим.
Насколько я понял - пока что ИИ может нарисовать или отредактировать картинку или сочинить сказку. Может решить квадратное уравнение. Не более. Недавно подбросил ChatGPT любимую школьную игру - "построение слов из букв заданного слова" (сейчас есть много приложений для этой игры, говорят, спасает от Альцгеймера  ). Полное фиаско.
-
Starikan
-
2
-
- Подякував: 2618 раз.
- Подякували: 3165 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 01 лис, 2023 07:23
Faceless написав: flyman написав:офтоп: $30K за будинок в мальовничій Швеції
Щось будинок виглядає як подєлка з контейнера й вагонки
Мой коллега и приятель купил 4комн (панель) в Гетеборге за 400 тыс. крон. Правда, это было лет 20 назад, по тому курсу приблизительно $60К. Примерно такой же домик (точнее, половина и весьма потрепанная) был у профессора, руководившего его отделом. У шведов нет особого пафоса относительно недвиги, авто, шмоток. В южной Швеции, где живет большинство населения, особых морозов не бывает, судя по моим многолетним визитам в холодное время года.
-
Starikan
-
2
-
- Подякував: 2618 раз.
- Подякували: 3165 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 01 лис, 2023 09:59
Starikan написав:асколько я понял - пока что ИИ может нарисовать или отредактировать картинку или сочинить сказку. Может решить квадратное уравнение. Не более. Недавно подбросил ChatGPT любимую школьную игру - "построение слов из букв заданного слова" (сейчас есть много приложений для этой игры, говорят, спасает от Альцгеймера ). Полное фиаско.
Його можна вже зараз навчити абсолютно всьому. Але енергоефективність поки катастрофічна. На розв'язування завдання з НМТ йдуть гігавати електроенергії... А те, що доступно загалом - вдалий маркетинговий хід, хоч і глибо збитковий, щоб підсадити на ШІ цільову аудиторію: девелоперські фірми і саппорт.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 891 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1