Xenon написав:Довготривала війна можлива тільки в одному випадку Так як Захід вже прямо сказав , що фінансувати безстроково війну не буде
ТО Потрібно - відмовитися повністю від виплат війсковим, воюємо за Ідею/Країну/Свободу (як в Другу Світову) В тилах переходимо повністю на управління війсковими адміністраціями, всі кошти на війну і оборонку, вводяться продуктові картки; весь розважальний і т.п бізнес закривається; майже все населення повинно працювати або на оборонку або на підтримку життедіяльності країни (ЖКХ, станції, заводи, харчова пром. сільске госп., логістика, медецина) Без коучерів, спортклубів, менеджерів, кавьярень і т.п можна прожити
Это даже в глубокой теории могло бы быть возможным если бы у нас все государственное было, как в том СССРе методы которого в отношении простых смертных приняли 24.02.22 закрыв границы. Но стараниями 30 летней полититки "прихватизации" у нас государственного ничего нет - а все заводы частные, их не получится так просто нагнуть, там акционеры и бенефициары будут совершенно разные, с разными паспортами и у них бизнес-планы всякие, инвестиции и ROI - а вы им "шоб завтра была тушенка". Или придется национализировать заводы у граждан далеко не Росссии, а это уже огого, шкандаль может быть...
pesikot написав:барабашов Зачем ты хаваешь Охрименко ? Это же брехливый поц
Хитрий це точно , но щоб він явно десь брехав не вспомню. При янику щось було, не радив долари купляти по 7,50)... а так досить башковитий дядько. Кого зараз з серйозних аналітиків ви б радили почитати?
Помнится мне, цитирование Охрименко было на это форуме - нон грата
То я могу вам только посоветовать этого "аналитика" не слушать
В конце концов, мой совет - не вступать в говно. Это же не повод спрашивать, с вашей стороны:- а в какое гавно можно вступать ? в коровье ? в козье ?
Я далекий од думки, що Ви навмисно передьоргуйте зміст написаного мною. Напевно просто не правильно мене зрозуміли, бо ми мислимо різними категоріями. Добре, спробую говорити на Вашій мові. Кого з українських економічних експертів сенсей не вважає говном?
До чого я веду, в той час, коли окупанти підари перелаштовують свою, хоч і рагульну, але в РАЗИ більшу економіку на умовні "військові" рейки, наші можновладці роблять усе, щоб спиздити якнайбільше з бюджету та з допомоги від союзників.
Влада досі не спромоглася побудувати, купити, позичити, родити ЖОДНОЇ нової лінії по випуску набоїв! ЖОДНОЇ!
Про державне виробництво ФПВ для фронту я взагалі мовчу...
Зате дебілуваті тендери на всіляку хєрь постійно потрапляють в поле зору небайдужих людей.
Про 60% від світового виробництва мавіків, які нібито купує шмигаль, я навіть згадувати не хочу...
Якщо міноборони та рєзніков пиздять мільярди на харчах для ЗСУ абсолютно без наслідків, то уявіть скільки вони вкрали на інших контрактах.
Більше того, нещодавно роботу ЄДИНОГО українського виробника унікальних пристроїв Archer було паралізовано, через відверто ворожі дії НАБУ. Так-так, під час війни, палки в колеса...
Допомога заходу не безкінечна, там все бачать: і розкішне життя усіх чиновників, і їх рашистські паспорти, і міліярдні схеми по розпилу та мародерству під час війни... і безкарність з якою це все проходить. Своїми діями та бездіяльністю, непокараною коррупцією та відвертим ідиотизмом влада підіграє підарам, а за це, хлопці та дівчата, платять своєю кров'ю та життями.
Бачите щось подібне - не мовчіть, бо це шлях у прірву.
ЛАД написав:Не дуже довгий рубль. Высокие выплаты в авиации, прилично офицерам. Рядовому составу очень скромненько. За подбитые танки более-менее, но Вы же понимаете, что подбитых танков не так много, на всю 5-млн армию не хватит. Ну и сколько самолётов сбивал лётчик, до того, как погибал сам. Сейчас рядовой получает значительно больше (независимо от результатов), чем на гражданке, чем всё время попрекают Успиха.
Розрив між офіцерським складом і рядовим дійсно був колосальний, таке враження, що не "соціалістична" країна, а ще царсько-імперські тарифи. Ну але і не задурно. От наукова стаття на цю тематику https://science.lpnu.ua/uk/law/vsi-vypu ... yi-vidvagy Взагалі посил в тому що ні у 2 світову, ні раніше, зовсім без матеріальної стимуляції не обходились ну і в разі успішного завершення деколи дуже навіть непогано виходило забезпечити і себе і нащадків.
Спасибо за ссылку, посмотрю. Совсем не обходились, но согласитесь для рядового в Красной армии матстимуляция была весьма слабенькая. Ну кроме поощрения за уничтоженный танк. Но это мало. А "в разі успішного завершення деколи дуже навіть непогано виходило" за счёт разграбления побеждённых, а не благодаря доброте собственного государства. "Три дня на грабёж взятого города".
То ти просто не вмієш читати після 9 класів. Або розуміти прочитане. Бо я писав. Є постанова КМУ , в якій визначено перелік тих, хто має право на тимчасовий виїзд у відрядження (задля наповнення бюджету країни та недопущення перекосу валютного балансу) . В дужках - то моє, авторське, але мотиви уряду цілком зрозумілі. Бо якщо відпустити з ЗСУ тебе, то ти ляжеш на диван (вже заробив же достатньо з твоїх слів) і повертати в бюджет те, що отримав - не станеш. То навіщо тебе відпускати? Хіба мо муху вмовиш підмінити. Але поки що не вдається тобі. Тебе влаштувала моя відповідь?? Ну а відсутність твоєї на моє питання говорить про те, що куй ти клав на країну , поки це не торкнулось безпосередньо твого тухеса. Зараз він мерзне в окопі, і ти раптом завив. Зараз по ньому стріляють, і тебе раптом не влаштовує навіть 3+ кує. В мій стріляли за набагато менші гроші.
Xenon написав:Довготривала війна можлива тільки в одному випадку Так як Захід вже прямо сказав , що фінансувати безстроково війну не буде
ТО Потрібно - відмовитися повністю від виплат війсковим, воюємо за Ідею/Країну/Свободу (як в Другу Світову) В тилах переходимо повністю на управління війсковими адміністраціями, всі кошти на війну і оборонку, вводяться продуктові картки; весь розважальний і т.п бізнес закривається; майже все населення повинно працювати або на оборонку або на підтримку життедіяльності країни (ЖКХ, станції, заводи, харчова пром. сільске госп., логістика, медецина) Без коучерів, спортклубів, менеджерів, кавьярень і т.п можна прожити
Это даже в глубокой теории могло бы быть возможным если бы у нас все государственное было, как в том СССРе методы которого в отношении простых смертных приняли 24.02.22 закрыв границы. Но стараниями 30 летней полититки "прихватизации" у нас государственного ничего нет - а все заводы частные, их не получится так просто нагнуть, там акционеры и бенефициары будут совершенно разные, с разными паспортами и у них бизнес-планы всякие, инвестиции и ROI - а вы им "шоб завтра была тушенка". Или придется национализировать заводы у граждан далеко не Росссии, а это уже огого, шкандаль может быть...
"Нагибать", может, и не получится. Но перевести экономику на военные рельсы возможно. Во вторую мировую это делали и США, и Великобритания, и другие капстраны.
Bobua написав:О. Нарешті Залужний взявся за голову і більше не каже сюр типу “нам не потрібні солдати...”
І якщо резерви зростуть -- то треба ж і ДЕмобілізація. Бо багато людей скиглило, що хочуть гарантовано автомат. Отже нас (20міс) додому, автомати, броню, каску -- здамо, і новенькі будуть в шоколаді .
Отож)) А то тут дуже переймались, що на них не вистачить касок/автоматів/форми))
Bobua написав:Бойове стажування? Прекрасно, прекрасно... Це як я торік чи півроку тому писав. Старі по черзі додому, а нові, так само струмочком приходять приходять на заміну. Спочатку на тихий (північн.фронт), а через місяць -- на активний фронт. Із кожної сотні (рота) 3додому, 3нових на їхнє місце. Щодня. За місяць так майже вся сотня і заміниться.
Питання лише щодо мобілізації. Треба 7тис щодня з країни...
Та не так жорстко)) Пошкодуйте ухилянтів Я пропонував хоч по 30тис. щомісяця замінювати. Це всього лиш 1тис. на день. Але це треба то було розпочати ще минулої осені!!!
Bobua написав:Але я у вас всіх вірю. Зможете коли захочете. Коли не захочете -- теж зможете...
Вони, поки в тилу, то навіть собі можуть покращити майбутні умови(у вигляді чітких термінів і т.д.) - але щось не бачу, щоб вони розпочинали "кувати своє щастя"!?
1тис в день -- це всього 365тис на рік, це якось занадто надовго затягнеться... я так розумію, що до 24.2.22 в Україні вже ж було щонайменше 120тис війська, і їх і досі десь та тримають... тоді 1тис/день -- то аж до 1 березня тільки їх демобілізовувати.
а ще ж позачергові звільнення “за доглядами”... та й втрати якісь та можуть бути, навіть якщо би ідеально вкопались.
а вкопуватись таки треба...
Бо наразі є очевидний факт. Контрнаступи -- вже все, фініта, або як писали у Time “Відповідь повернулася у вигляді запитання: Чим? "У них немає ні людей, ні зброї", — каже офіцер. "Де зброя? Де артилерія? Де новобранці?", - стверджує автор матеріалу.” Стаття (про кріпацтво) на dou -- взагалі моторошна місцями, особливо здивувало, що то пише ніби якийсь, а таки ж командир -- але дуже сходиться з Time. Все разом створює відчуття, що дедалі менше бажання у війська терпіти свинство. Від будь-кого. І дивне ставлення кафешково-дискотечних мирних тилів до війська -- радості не додає. Невже вони і справді почали вважати ніби військо пожиттєво і безстроково має сидіти на фронті? Чи ж не думають підсвідомо, ніби підібрали нас ще кошенятами чи радше цуценятами, врятували від смерті, виростили -- і тепер ми їм винні довічну вдячність, відданість, вірність... -- повний комплект? Як Лессі і т.п.... Бо у мене в анамнезі такого нема. Не цуценя, не підбирали, не рятували... -- нічого.
Вкопатись. Глибочезна, надійна оборона. Зниження смертності до одиниць на день-тиждень... на все військо. Стріляти лише прицільно, берегти і економити таки БК. Журналістів пускати нарешті на фронт. Союзників уважно й ввічливо слухати. А там диви і мобілізація+ДЕмобілізація піде як по маслу...