antey1969 написав:Проблема с легитимностью Зе - это бред, высосанный из пальца. Выгоден только рашке и нашим политиканам. Ну серьезно. Какие могут быть выборы во время войны на своей территории?
Стаття 8. В Україні визнається і діє принцип верховенства права.
Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.
Норми Конституції України є нормами прямої дії.
Норма прямого действия, прямого
Далее
Стаття 103. Президент України обирається громадянами України на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування строком на п'ять років.
Прямое действие - на 5 лет. Не на 6 лет, не на 4 года, не на 5 лет и 2 месяца
Далее
Стаття 108. Президент України виконує свої повноваження до вступу на пост новообраного Президента України.
Прямое действие - до вступление новоизбранного Президента
И эта норма выполнялась, выборы Президента проводились заранее, чем за 5 лет до окончания и далее, по процідурі
Что есть сейчас ... война, военное положение, выборы запрещены, что логично
Но в Конституции об этом не прописано. Ну не могли в 1996 году предположить, что будет война
И, по закону, Конституционный Суд должен был выдать своё заключение, что делать в такой ситуации - есть две нормы прямого действия, которые являются взаимоисключающими в условиях военного положения
Но Конституционный Суд никто не собирается спрашивать
1) вирішення питань про відповідність Конституції України (конституційність) законів України та інших правових актів Верховної Ради України, актів Президента України, актів Кабінету Міністрів України, правових актів Верховної Ради Автономної Республіки Крим;
2) офіційне тлумачення Конституції України;
Стаття 51. Конституційне подання
1. Конституційним поданням є подане до Суду письмове клопотання щодо:
1) визнання акта (його окремих положень) неконституційним;
2) офіційного тлумачення Конституції України ... Стаття 52. Суб’єкт права на конституційне подання
1. Відповідно до Конституції України суб’єктами права на конституційне подання є: Президент України, щонайменше сорок п’ять народних депутатів України, Верховний Суд, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Верховна Рада Автономної Республіки Крим
Тобто, я не входжу в перелік суб"єктів права на конституційне подання. Я, по закону, не можу цього зробити
Я ви, як "юріст", мені це пропонуєте зробити
Я розумію, що я вам не подобаюсь, але 1) Я не золотий червонець, щоб всім подобатись 2) Перед тим, як щось писати, хоч погугліть предмет розмови
Я запитував, чому особисто ти вважаєшь, що Путін хоче РПВ ?
Ти думаєш, що він чи Зеленський читає цей форум? От я ж колись написав, що він хоче, він прочитав, маякнув американцям, що таки да, потім NYT про це написав. А без моєї думки нічого б цього не було. Дрібниця, а мені приємно.
V2 , тоді виходить пригледіли, що там кілька разів сідали вертольоти, і пасли. Засіб враження наведений зарані , а. БПЛА лише контролював момент посадки (момент удару). Дивного нічого, мене теж дивувало, що місяцями майданчики дозаправки не мінялись. Машина в лісі, її не видно, але коли заправка йде півгодини, то БПЛА може виявити і чекати там на наступний раз. Нажаль не вчаться наші полковники в штабі АА .
Ну і оці посадки разом і запуски двигунів одночасно теж ще та дурь.
ЛАД написав:Но Вы знаете, надоело заниматься юридической эквилибристикой. В общем, всё ясно, так что предлагаю закрыть этот вопрос. Повторю, моё мнение - выборы сегодня могут отстаивать либо враги Украины, либо идиоты, либо люди, которых ненависть к Зеленскому настолько ослепляет, что ничего другого они уже видеть не могут ("сгорел сарай, гори и хата" - хрен с ней, Украиной, лишь бы снять Зе).
Дуже зручно: якщо ти против деструктиву при владі, то ти…. або…, або… Самі себе до кого причислюєте? Чи як стм вчора писала « я на стражє здравого смисла»? Хто вас у цю стражу призначив, що ви даєте оцінки іншим?
Конституция Украины статья 108 Президент выполняет свои обязанности до вступления на должность нового Президента Избирательный кодекс Украины Статья 77 1. Выборы Президента Украины назначаются Верховной Радой Украины путем принятия соответствующего постановления. ЗАКОН УКРАЇНИ Про правовий режим воєнного стану Стаття 19. Гарантії законності в умовах воєнного стану 1. В умовах воєнного стану забороняються: проведення виборів Президента України, а також виборів до Верховної Ради України, Верховної Ради Автономної Республіки Крим і органів місцевого самоврядування;
та все чудово, але є одне але
Стаття 103. Президент України обирається громадянами України на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування строком на п'ять років.
Я запитував, чому особисто ти вважаєшь, що Путін хоче РПВ ?
Ти думаєш, що він чи Зеленський читає цей форум? От я ж колись написав, що він хоче, він прочитав, маякнув американцям, що таки да, потім NYT про це написав. А без моєї думки нічого б цього не було. Дрібниця, а мені приємно.
Вмикнув дурника ... Тобто, своїх думок у тебе немає ... ти тупо пишешь, що РПВ буде, а чого саме воно буде, ти пояснити не можешь ...
Так ось, під словами, що Путін хоче РПВ чи Путин хоче перемовин, криється проста теза - Путін хоче капітуляції України.
Він хоче, щоб вже записане в їх Конституцію, відійшло рашистам Харьків і Одеса - російські міста Щоб армії у нас не було, щоб ніяких військових блоків з західними країнами
Slon_Nosov написав:про ріст економіки краше не пишіть.
В смислі? Ви можете заперечити? Ні. Тоді в чому проблема? Вам невідомо про безмитний експорт до Британії та/або пільговий до інших країн? Чи вам невідомо про кількість грошей, залитих в економіку України як у грантовій формі, так і в формі інвестицій і допомоги? Чи ви не чули про створення спільних виробництв у різних галузях із різними країнами (США, Німеччина, Франція, Туреччина, Південна Корея і т.д)? А якщо ви про це все чули і не можете зібрати ці пазли та отримати картинку, (щоб не ганьбитися на фінфорумі), то звиняйте, "краще не пишіть"(с).
Оскільки тут багато засекречено, говорити особого сенсу не має. Можливо +5%, можливо -5%, або +15%. І методика підрахунків від 2021 р. Про ці діні треба забути до кінця 2-го післявоєнного року. Можливо більше.
fler написав:є економічне зростання на 5% за 2023 рік у країні
Зростання по відношенню до 2022 року ? Ну таке собі порівнення... В 2022 році, в наслідок бойових дій, багато чого тупо не працювало, потім восени мали тривали відключення єлектроєнергії
Пес-и-рысь, ну хоть ты не расстраивай меня. Головне, що падіння зупинилося та почалося зростання, а 5%, між іншим, це непоганий темп для нерозвинених країн і ще й в умовах війни.
ПС. Кіберармія трохи призупинила московський метрополітен і ряд інших. Піклуються про здоров'я кацапів, щоб більше ходили пішки та бігали, бо це корисно))
fler написав:є економічне зростання на 5% за 2023 рік у країні
Зростання по відношенню до 2022 року ? Ну таке собі порівнення... В 2022 році, в наслідок бойових дій, багато чого тупо не працювало, потім восени мали тривали відключення єлектроєнергії
Пес-и-рысь, ну хоть ты не расстраивай меня.
Так отож, не расстраивайте меня и помните про "Ефект низької бази"
+5%, конечно хорошо, но перед этим хорошо гепнулись