А як Ви запропонуєте стимулювати виробництво коли Україна перейде на євро?
Очевидно, що нас не пустять перейти на Євро, поки ми не виконаємо ряд умов по стабілізації економіки. А коли ми їх виконаємо, як Чехія чи Польща, і нас пустять, то сенсу від переходу не буде, а навпаки - більше шкоди.
Я про те, що Польщі та Чехії вже давно дозволили перейти на Євро, але воно їм зараз не потрібне й вони не спішать переходити, от Хорвати перейшли, скоро Болгари перейдуть. От справжній приклад вдалого переходу, який врятував народ від девальвації - це Греція. Тільки їм довелось підробляти статистику, щоб пустили
А что там по блокировке счетов ухилянтов в новом законе о мобилизации. Если этот пункт оставили - вынос денег (валюты) из банков неизбежен в самое ближайшее время.
Victor8 написав:А что там по блокировке счетов ухилянтов в новом законе о мобилизации. Если этот пункт оставили - вынос денег (валюты) из банков неизбежен в самое ближайшее время.
Давным давно уже убрали этот пункт - иначе бы ещё в феврале всё вынесли... 😡😡😡
З приводу повернення боргів була цікава думка не віддавати Як греки, іспанці... та ін.
27 березня, довелося вивчати "оновлений меморандум з МВФ" та Plan for the Ukraine Facility, одразу в кількох аспектах: приватизація держбанків, прикручування пільгового кредитування, зниження суверенного рейтингу.
При вивченні цих документів побачив, що Європа нам не даватиме, а кредитуватиме. Що погашати євробонди цього року – ми навіть не плануємо і домовимося про відстрочку. І в Мінфіні і в МВФ - просто впевнені, що відстрочка буде... і не тільки на борг, а й на відсотки (які пропонують капіталізувати до основної суми боргу. А відсотків там Ого-го! У 3,5 рази більше, ніж сам борг. Мені стало цікаво, хто ж там такий зговірливий - з ким домовлятимемося?
Поколупався я знатно , так що циферки, конкретика і трохи картинок є, найбільше сподобалася дохідність, яку обіцяють за нашими облігаціями на європейських біржах докладніше хто основний власник українських євробондів:
Acceptus написав:З приводу повернення боргів була цікава думка не віддавати Як греки, іспанці... та ін.
27 березня, довелося вивчати "оновлений меморандум з МВФ" та Plan for the Ukraine Facility, одразу в кількох аспектах: приватизація держбанків, прикручування пільгового кредитування, зниження суверенного рейтингу.
При вивченні цих документів побачив, що Європа нам не даватиме, а кредитуватиме. Що погашати євробонди цього року – ми навіть не плануємо і домовимося про відстрочку. І в Мінфіні і в МВФ - просто впевнені, що відстрочка буде... і не тільки на борг, а й на відсотки (які пропонують капіталізувати до основної суми боргу. А відсотків там Ого-го! У 3,5 рази більше, ніж сам борг. Мені стало цікаво, хто ж там такий зговірливий - з ким домовлятимемося?
Поколупався я знатно , так що циферки, конкретика і трохи картинок є, найбільше сподобалася дохідність, яку обіцяють за нашими облігаціями на європейських біржах докладніше хто основний власник українських євробондів:
Якщо пощастить, то підемо шляхом Аргентини: борг-дефолт-списання-... Буде відповідна економіка та умовами життя (прощавай пенсії). В гіршому випадку, питання боргів зніметься саме собою.