sens написав:Борг , ще одна причина щодо майбутнього для наших дітей
знов маячня, від вас 150% маячні кожного дня
майбутнє наших дітей -визначає ЗСУ на полі бою, тому маю 100% впевненість стосовно боргу-спишуть 99% (при умові подолання корупції, інакше не більше 75%)
Маячня не маячня, ви або існуєте в реальності і тверезо дивитися треба як жити далі або дивитися телемарафон,а потім курс х2..5 і ваша пенсія частково покриє комунальні
sergikkc007 написав:lsd08111982 буде ще цікавіше дивитися на їхні "обличчя" коли курс буде 38.ХХ )))
А ещё интересней будет посмотреть на лица и комент. когда курс летом будет ниже 38
напевне, як у вас в дзеркалі останніми місяцями
а так безпрограшний варіант - коли валюта постійно зростає, в якийсь момент вгадаєш, що вона здешевшає
але рівень коливання вже змістився, тому літній курс 39-40. теоретично може просісти в серпні, але ж схоже пшениці буде набагато менше, а відповідно й надходжень у 3 кварталі...
Shaman написав:а давайте на вихідних відволічемося то подивимось на ситуації у Туреччині.
чим вона мені зацікавила? а там, що у кожній другій публікації кажуть про те, що причина девалу та інфляції - це те, що Центробанк тримав занадто низьку ставку. але ставка - це інструмент регулювання інфляції, яка викликана чим? так, занадто високим вкиданням коштів у фінансову систему. а про це чомусь не пишуть. де не де напишуть
...якщо уряд припинить наповнювати країну не забезпеченою грошовою масою.
ось це основна причина й інфляції, й девальвації. а яким чином роблять цю емісію - от про це взагалі не знайшов ніде згадки.
про це свідчить й динаміка грошових агрегатів М0 (готівка) - з 200 ярдів лір в 2021 до 400 ярдів на поточний момент а М2 взагалі збільшився з 3 трлн лір в 2021 до 14 трлн лір на поточний момент.
на жаль показник грошової бази ніде не пишуть - а це головний показник, скільки емітовано грошей
тобто не зважаючи на велику економіку, популізм може дуже сильно викривляти економічну ситуацію в країні.
обговоримо? чи це нецікава тема для валютної гілки?
в контексті розвитку економіки послаблення локальної валюти для стимуляції експорту працює певний час така модель
Ukrainian написав:А якщо подивитись акції AAPL MSFT за останні п’ять років в порівняти з LMT ? Зовсім інша картина виходить.
Коли практично кожен ПК що я бачу має віндовс, кожна друга дівчіна має айфон, а кожен ІТшик має МАСбук - я розумію чому ростуть AAPL&MSFT. А чому росте LMT?
Ой+ написав:Грошики зі США будуть не швидше червня. А зараз хіба моральний стимул. І 5 млрд на рік все одно не вистачає, надія на ОВДП.
Нам бы день простоять да ночь продержаться(с)
Shaman написав:обговоримо? чи це нецікава тема для валютної гілки?
На вихідних не встиг, але... Порівнювати Туреччину та країну у війні - це якась маячня.
таки маячня) до того нон-стоп стосовно пенсії-мене це не цікавить, розраховую тільки на себе
Ви нічого не переплутали? Завжди треба розраховувати на себе,це аксіома, пенсію отримують мільйони пенсіонерів громадян України,вам теж на них не цікаво? Якщо так ,то ваше ставлення до проблеми зрозуміла - позиція недобросовісного платника податків