anduzenko написав:фицеров выше лейтенанта не берут, потому что придётся понижать в должности нынешних офицеров, которые занимают должности не по званию. Механизма понижения в звании нет, потому что это опасный прецендент.
В мене взводним якийсь час був майор. Загалом молодших офіцерів бракує. "С ізбітком" хіба старших офіцерів. Але є підозра, що можуть бути проблеми в кваліфікації...
*Сержанти, які воювали не менш як три місяці та три місяці перебували на офіцерських посадах тепер можуть стати офіцерами без обов'язкової до цього умови — вищої освіти.
Такі офіцери упродовж пів року після закінчення воєнного стану повинні будуть пройти курс військової підготовки за своїм напрямом.
Також з 30 до 32 років підвищено граничний вік для підписання офіцерського контракту, громадянами, які завершили курс військової підготовки при вищих військових навчальних закладах.* https://www.ukrmilitary.com/2023/07/ofi ... y-ubd.html
По пам'яті, якщо не помиляюсь, -- до посад ШПК *майор* включно. Тільки в такого майора не повинні бути в підпорядкуванні інші майори, п\п-ки.
Востаннє редагувалось detroytred в Пон 20 тра, 2024 12:37, всього редагувалось 1 раз.
detroytred написав:Є 54+ рядові, сержанти, старшини, які пройшли срочку за совдепу і доволі якісну саме фахову підготовку, бо українців багато брали в ГСВГ тощо, де більш менш була нормальна військова підготовка.
По-перше, я не впевнений, чи багато з них памятає ту фахову підготовку, що була 35 років тому. По-друге, наскільки та фахова підготовка відповідає сучасним викликам поля бою?
Мова була в порівнянні з *Але питання наступне - чому в першу чергу не беруть тих, хто вже раніше стикався з в-службою, з військовою справою? Хто знає/вміє стріляти зі зброї, а не тільки бачив її у фільмах в бойовиках? Чому так?* (С) Успіх
detroytred написав:Мова була в порівнянні з *Але питання наступне - чому в першу чергу не беруть тих, хто вже раніше стикався з в-службою, з військовою справою?
Чому - не знаю? Але я вважаю, що будь-який 24 річний без військової підготовки був би в окопі ефективнішим за Будівельника чи вас.
Востаннє редагувалось sashaqbl в Пон 20 тра, 2024 12:36, всього редагувалось 1 раз.
unicdima написав:В нашому баті молодших офіцерів вже вистачає, сержанти за місяць стають молодшими лейтенантами.
Але й тут є нюанси. Спілкувався недавно з старлєєм артилеристом(піджак-айтішник), то жалівся, що майже рік виконує функцію СОБа, але посада вільна, бо він мобілізований, а контракт не підписує.
detroytred написав:Мова була в порівнянні з *Але питання наступне - чому в першу чергу не беруть тих, хто вже раніше стикався з в-службою, з військовою справою?
Чому - не знаю? Але я вважаю, що будь-який 24 річний без військової підготовки був би в окопі ефективнішим за Будівельника чи вас.
Так знов уточнюю, що 55+ тракториста, баристу (які танк бачили тільки в кіно) беруть. А 55+ командира танка у ГСВГ, який не одне навчання на полігонах пройшов - ні.
unicdima написав:В нашому баті молодших офіцерів вже вистачає, сержанти за місяць стають молодшими лейтенантами.
Але й тут є нюанси. Спілкувався недавно з старлєєм артилеристом(піджак-айтішник), то жалівся, що майже рік виконує функцію СОБа, але посада вільна, бо він мобілізований, а контракт не підписує.
Підкажіть, чому непідпис контракту заважає призначити на посаду мобілізованого? Не той сорт?)) Цікаво чим обгрунтовується такий підхід? І де він числиться цей старлей?
detroytred написав:Так знов уточнюю, що 55+ тракториста, баристу (які танк бачили тільки в кіно) беруть. А 55+ командира танка у ГСВГ, який не одне навчання на полігонах пройшов - ні.
ІМХО, корупція і кумівство. У вас з Будівельником явно більше зв'язків у ТЦКіСП, ніж в мого батька.
detroytred написав:Так знов уточнюю, що 55+ тракториста, баристу (які танк бачили тільки в кіно) беруть. А 55+ командира танка у ГСВГ, який не одне навчання на полігонах пройшов - ні.
ІМХО, корупція і кумівство. У вас з Будівельником явно більше зв'язків у ТЦКіСП, ніж в мого батька.
Так в тому й справа, що була б корупція тощо, то ніяких питань в мене не було б. Але точно знаю, що без корупції-кумівства отакі дива відбуваються. Тому й дивуюся. Чому.
detroytred написав:Підкажіть, чому непідпис контракту заважає призначити на посаду мобілізованого? Не той сорт?)) Цікаво чим обгрунтовується такий підхід? І де він числиться цей старлей?
Командир другого взводу. Пояснення таке "тобі того не треба, ти після закінчення війни вернешся в айті, тому краще призначемо того, кому це реально потрібно". З нагородою його прокатили з тим самим поясненням...