Недавно попался сюжет про Титаник. Как там при евакуации делили по классам/сортам. 3-й закрыли в трюмах, чтобы не путался под ногами.
Очень знакомая ситуация в масштабах корабля.
|
|
![]() Re: Напад росії і білорусі на УкраїнуНедавно попался сюжет про Титаник. Как там при евакуации делили по классам/сортам. 3-й закрыли в трюмах, чтобы не путался под ногами.
Очень знакомая ситуация в масштабах корабля. ![]()
Ці хачі з Позняків, навіть трамвай впізнав , може на відео не громадяни України.
![]() Re: Напад росії і білорусі на Україну
Цілком реальні математики з НАН виїжджають, дехто і не вернувся. Для них це було важливе питання, бо могли пролетіти з грантами, але з певними труднощами вирішують. Крім того ще і для оборонки виконують завдання. Ну і студентам:
![]() Re: Напад росії і білорусі на Україну_>>>>>Не скажу за всю науку. Стосовно фізиків-ядерників, мова в першу чергу за мирний атом, плюс викладачі. Хтось повинен завтра працювать у Рівному, Хмельницьку, Південно-Українську, в майбутньому в Енергодарі.
Не знаю як там лісник смотався на свадьбу доньки, Він не зовсім лісник. В лісі не буває. Це офісний планктон, який щось там обліковує щотижня за всі райони області. Щодо науки і ядерників. Зараз буде те, в чому я не дуже розуміюсь, тому я більше зараз питаю, ніж щось стверджую. А просто вузІв недостатньо ? В сфері підготовки тих самих фізиків-ядерників. Я так розумію всілякі НИИ, НАН та інше потрібно якщо у нас розробляють щось нове і конкурентне. А не просто експлуатують чужі станки, чужі турбіни, або хай навіть і своє, але те що було розроблено 30-40 років тому . І ніяких новинок, Візьму сферу, де я трохи більше розуміюсь. Авіація і відповідно авіа інженерія. За останні 10 років жодного літака, вузла, агрегату. Ремонт старих - є. Легке вдосконалення старих (Мотор-Січ трохи модернізує 40-річні двигуни) - так. Але розробок, тим більше конкурентних - нема. Автомобілебудування так само. Знання в конкретній сфері (хай ядерна) передають ВУЗи , кращі залишаються викладати, тобто процес йде безперервно, воно не буде втрачено . Але навіщо оте все, що вище ВУЗів?? Я кажу конкретно про нашу країну, яка вже не дожене ні в автомобіле, ні в авіабудуванні ніяких конкурентів. Гуляв по території НАУ Чимала територія. Підозрюю, що в радянську епоху там працювали тисячі людей над кресленнями двигунів, планерів. Що там зараз роблять? Кого вони готують, що розробляють? І у нас же чимало авіаційних вузів по державі. А ще є і військовий. Востаннє редагувалось Hotab в Пон 08 лип, 2024 08:37, всього редагувалось 1 раз.
![]() Re: Напад росії і білорусі на УкраїнуНу Ви оптиміст. Враховуючи ситуацію в сфері освіти і науки, то залишаються далеко не кращі, а навіть якщо залишаються як я, то працюють не на благо України... В сучасному світі звісно сам ніхто США чи Китай не дожене. Але приклад того ж Grammarly показує, що якщо правильно вирішити маленьку прикладну задачу, то можна заробляти мільярди. Тобто весь автомобіль ми ніколи нормальний не зробимо, але якісь нові підшипники чи шестерню в коробку передач цілком можемо. Щодо фізики, то ми стоїмо на порозі квантових комп'ютерів, а хто як не фізики-ядерники в них розберуться? Я пробував, для мене то занадто складно. А без квантових накриється вся кібербезпека, банківська справа і зв'язок, які особливо актуальні в контексті війни... Хто не вкладає в науку зараз буде через 50 років жити як Африка зараз. ![]() Дюрі-бачі
Розвинена (окремі країни) Африка і зараз живе не гірше України. В своїх ВУЗах готують базові професії. Вузькі - вчать в Європі. Не роблять вигляд, що на ЗАЗі роблять автомобілі, а на Антонова (пр.Перемоги) , на ХАЗ і в Гостомелі - літаки. Бо насправді не роблять. ![]() Re: Напад росії і білорусі на УкраїнуНа майже 70% може зрости тариф на воду у Києві
У області вартість кубометра хочуть підняти із 35,86 до 60,8 грн. Це найбільший показник по Україні. Також подорожчання стосуються Хмельницької, Дніпропетровської та Чернівецької областей. ㅤ Ну вода, надеюсь, будет как хотя бы в Венгрии, там можно пить воду из крана, как и в большинстве стран Европы
|
|