Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 90829083908490859086 ... 14645>
Повідомлення Додано: Сер 17 лип, 2024 18:14

sashaqbl написав:Я свій прогноз вже писав. +/- поточна ЛБЗ, решта по стамбульським хотєлкам педерації, тобто зняття санкцій, обмеження для ЗСУ, відмова від НАТО, РФ - гарант...
А ти свій - не написав. Жодної конкретики. Повна окупація України - це теж завершення війни...

Трохи не зрозумів - Це так буде? Чи це так захоче Трамп? А якщо ми(Зе) на це не погодимось(майже очевидно що ми(Зе) не погодимось), то що тоді?

Але бачу що по суті наші "прогнози" не сильно відрізняються. Хоча я вважаю що умови мирного договору за Трампом будуть значно кращі за твій прогноз. Твій прогноз надто песимістичний.

А в чому ми принципово розходимось - це в шляху України. Я вважаю що "поганий мир"(Трамп) краще ніж "вічна війна"(Байден). Ти ж вважаєш навпаки.

Також ми розходимось в оцінці позицій України. Я вважаю що позиції України погіршились. Зокрема - мотивація армії сильно впала(і буде падати), союзникам набридла ця війна і помагати будуть менше і в кінці кінців останні півтори роки ми тільки втрачаємо території, хоч і помаленьку.
Ти ж вважаєш що "зараз позиція[України] в чомусь краща, в чомусь гірша".
andrijk777

Подякував: 190 раз.
Подякували: 286 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 17 лип, 2024 18:20

ЛАД написав:Не буду спорить, на мой взгляд, наши переговорные позиции заметно хуже, чем в 2022. Поставки оружия тогда уже начались. Оценивать варианты с Трампом не берусь.

А ваши переговорные позиции - это чьи ?

В 2022 году россияне катались вокруг Харькова. Сейчас это есть ?
В 2022 году россияне почти полностью блокировали Чернигов. Сейчас это есть ?
В 2022 году россияне стояли под Киевом. Сейчас это есть ?
В 2022 году россияне были в Херсоне. Сейчас это есть ?

С позиций россиян, да.
Сейчас для них хуже, чем в 2022 году
pesikot

Подякував: 542 раз.
Подякували: 1259 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Сер 17 лип, 2024 18:34

_hunter написав:
  ЛАД написав:
  _hunter написав:---------------------------
ЛАД
Уже много раз приводил цифры расходов на оборону по годам. При По они были не выше, чем при Зе (в % к бюджету, абсолютные значения при Зе выше).
----------------------------
А в деньгах (а не в бумаге) кто больше тратил? ;)

Не очень понял, что вы имеете ввиду.
При этом: если покупать яйца по 17 - затраты на оборону, конечно же, выше - а вот с "выхлопом" - не все так однозначно :)

Можете не сомневаться, "яйца по 17" покупались всегда и при всех президентах.

В у.е. затраты у кого были выше.

Бюджет у нас не в у.е.
В % к бюджету не ниже.
Если учесть, что ВВП в долларах у нас постоянно рос с 2015 по 2021 (https://index.minfin.com.ua/economy/gdp/), а расходы бюджета в % к ВВП примерно постоянны, то, наверное, в у.е. тоже затраты росли/не падали.

А я, если позволите, всетаки буду сомневаться :D - такой кучи коррупционных скандалов, как при зеле - ни при одном президенте не было. И это в военное время-то...

Да ради бога!
Для этого даже моего позволения не нужно. :)
Считайте, как хотите.

Мне нравится, что все почему-то от меня требуют строгих доказательств, но при этом сами ничего доказывать обоснованно не хотят. (_hunter это общее замечание, относится не только и не столько к вам).
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Сер 17 лип, 2024 18:37

_hunter написав:........
потому, что до зели хватило мастерства "пропетлять". А у зели - не хватило. Потому с него и спрос.

Не смешите мои тапочки. :)
И прочитайте моё замечание в конце предыдущего поста.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Сер 17 лип, 2024 18:41

Andrey2512 написав:
  ЛАД написав:почему-то не рыли "бліндажі і окопи" и раньше, до Зе.

Та чё ))) рубежи на линии ЛДНР долго продержались, а вот Херсонская обл. - вопрос.

"На линии ЛДНР" рубежи строились, потому что там были бои много лет.
По всей остальной границе (а не только в Херсонской обл.) ничего не строилось и не рылось.
Так что никаких вопросов.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Сер 17 лип, 2024 18:51

ЛАД написав:
  Andrey2512 написав:
  ЛАД написав:почему-то не рыли "бліндажі і окопи" и раньше, до Зе.

Та чё ))) рубежи на линии ЛДНР долго продержались, а вот Херсонская обл. - вопрос.

По всей остальной границе (а не только в Херсонской обл.) ничего не строилось и не рылось.

"Зе" знали що буде війна з осені (це 4-5 місяців), але росіяни їхали дорогами загального користування. Винуваті звичайно ж "папьєрьєднікі".
BIGor

Подякував: 1455 раз.
Подякували: 1861 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 17 лип, 2024 18:59

ЛАД написав:Не мы являлись инициаторами войны. Это желание РФ. Мы могли избежать войны, пойдя на уступки РФ. Порошенко на это точно не шёл - доказано практикой. Юля тоже вряд ли пошла бы. Зе тоже не решился.
Поэтому "війна була б все-рівно, не важливо По, Зе чи Юля".
Теперь ваша очередь, ответьте на вопрос, от которого вы всё время уходите: почему "якщо б обрали Порошенко можливо війни б не було"?

Все це логічно і я приблизно згідний. Але це все аргументи типу "я так думаю".
В цьому питання у мене також такі ж аргументи. :D
*можливо - означає 10%-20% ймовірності.
  ЛАД написав:При Зе была примерно такая же, как при По.
Если не согласны, докажите цифрами расходов на оборону. Или ещё чем-то объективным, а не просто голословными утверждениями.
И что вы называете "більш-менш нормальною підготовкою"?

Ви плутаєте ситуації в якій були Зе і По. При Зе була загроза повноцінного вторгнення, при По її не було. Хоча ні, була, але По по-швидкому підписам Мінські угоди і уникнув повноцінної війни.
"расходы на оборону" - нічого не означає.
"більш-менш нормальною підготовкою" - це коли танки не доїжджають за 4 години з Криму до Херсону по трасі і через мости.
  ЛАД написав:И к чему его в результате "схилили"?
Или США сдались, не выдержали стойкости Зеленского?

Так. Тільки не Зе, а України. І не "сдались" а зрозуміли безперспективність таких дій.
  ЛАД написав:"у нас залежність від США не така тотальна" только потому, что нам ещё и Европа помогает. Но, думаю, что США с Европой как-нибудь договорятся. Если США действительно захотят принудить нас к миру, то это сделать не очень сложно. И над возможностью Зе "упереться" я только посмеюсь. Возможностей у него меньше, чем у чехов в 1938. Те хотя бы сами производили оружие и имели хорошо укреплённые рубежи.

Я вже вам писав про варіанти а) і б) як може поступати Захід. В цьому питанні ми розходимось, я не буду обговорювати це ще раз.
Ні, чехи шансів не мали, почитайте літературу. Якщо війна триває менше місяця, власне виробництво зброї вам не допоможе.
Востаннє редагувалось andrijk777 в Сер 17 лип, 2024 19:05, всього редагувалось 1 раз.
andrijk777

Подякував: 190 раз.
Подякували: 286 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 17 лип, 2024 19:02

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Завтра на голосування мають поставити питання під 200 млрд грн — законопроєкт №11146. Про будівництво енергоблоків №3 та №4 Хмельницької атомної електричної станції.

Це дорогий, довготривалий, невчасний проєкт, зав'язаний на технологіях Pocaтома. Комітет ВРУ з питань антикорупційної політики визнав, що він не відповідає вимогам антикорупційного законодавства.

Але також №11146 має грубі процедурні порушення:

❌ Проєкт закону зареєстрували з порушення регламенту Ради та вимог закону про ядерні установки (ст. 5 Закону України № 2861-IV від 08.09.2005)

Коли законопроєкт має загальнодержавне значення — при його реєстрації потрібно додати пакет документів, щоб можна було все ретельно проаналізувати та завчасно виявити ризики. Інакше реєструвати такі законопроєкти в парламенті заборонено. При реєстрації законопроєкту №11146 не додали:

📌 техніко-економічне обґрунтування створення ядерної установки або об'єкта, призначеного для поводження з радіоактивними відходами, та вибору запропонованого майданчика для їх розміщення
результати оцінки впливу на довкілля
📌 звіт щодо заходів з інформування суміжних держав про можливий вплив у транскордонному контексті відповідно до закону тощо

А ці документи вкрай важливі. Ми ж говоримо не про установку генератора біля кав'ярні, а про будівництво 2 ядерних реакторів? 26 червня я відправила депутатське звернення щодо цих доків. Магічним чином в день, коли я отримала відповідь на це звернення, частину документів додали в картку проєкту на сайті ВР.

❌ Техніко-економічне обґрунтування будівництва ядерних реакторів затвердили ще у 2018 році. За 6 років розрахунок вартості проєкту втратив будь-який зв'язок із реальністю. Тоді це було 78 млрд грн, зараз, за різними оцінками, — 200 млрд грн чи більше. Станом на 27 червня техніко-економічного обґрунтування не мав на руках навіть Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, як мені відповіли у зверненні. То що ми збираємося будувати, та в скільки це обійдеться?

❌ 200 млрд грн на два енергоблоки Хмельницької АЕС в бюджеті України немає. Кабмін очікує, що гроші нам дадуть міжнародні фінансові установи. Під техніко-економічне обґрунтування будівництва 2018 року? Дуже наївні сподівання.

Скоріш за все, гроші Міненерго розраховує отримати з підвищеного тарифу. І вже відкрито зізнається, що принаймні частина коштів з тарифу піде на ХАЕС.

Тоді як за ці 200 млрд грн можна було б розв'язувати нагальні проблеми з електрикою, запустивши численні проєкти малої потужності, які включать газопоршневі та газотурбінні електростанції, когенераційні установки (в тому числі ТЕЦ на біомасі), теплові електростанції на природному чи відновлюваному газі, системи накопичення енергії в поєднанні з сонячною та вітровою генерацією.

Натомість Міненерго вирішує зайнятися ядерними реакторами, які будуватимуть роками.

Проєкт із добудовою 2 ядерних реакторів на Хмельницькій АЕС стає вже просто ганебним. Дуже хочу побачити, хто ж із депутатів наважаться його підтримати.
BeneFuckTor

Подякував: 262 раз.
Подякували: 27 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 17 лип, 2024 19:05

ЛАД написав:
  _hunter написав:
  ЛАД написав:Мне нравится, что все почему-то от меня требуют строгих доказательств, но при этом сами ничего доказывать обоснованно не хотят. (_hunter это общее замечание, относится не только и не столько к вам).

так это общее правило любых дискуссий: человек озвучивает утверждение - он _обязан_ его доказать.
А вот "ответка" может быть и в виде отдельных аргументов.
Вот для примера зелин Резников. Вы _утверждаете_ _всегда_ крали не меньше - при По кто/что в аналогичных размерах накрал?
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 488 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Сер 17 лип, 2024 19:06

BIGor написав:
  ЛАД написав:..........

"Зе" знали що буде війна з осені (це 4-5 місяців), але росіяни їхали дорогами загального користування. Винуваті звичайно ж "папьєрьєднікі".

Это ваши слова.
Виноваты все.
Но некоторые форумчане всю вину возлагают только на последнего.
С памятью плохо?
Или считают, что за "4-5 місяців" можно наверстать упущенное за 30 лет?
Обсуждать "знали" даже не буду. Такие вещи "знать" практически невозможно. Можно только предполагать с той или иной степенью достоверности.
А так "знали" и весной 2021, и "предупреждения" были, и "выражения обеспокоенности", но война не началась.
Востаннє редагувалось ЛАД в Сер 17 лип, 2024 19:19, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
  #<1 ... 90829083908490859086 ... 14645>
Форум:
+ Додати
    тему