Валютний ринок в контексті ДС

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
  #<1 ... 1188811889118901189111892 ... 11908>
Повідомлення Додано: Сер 21 тра, 2025 17:50

Re: Валютний ринок в контексті ДС

yama написав:Начебто я відкрив для когось Америку - про те що через ФОП йде уникнення податків то це відомо вже з моменту утворення ФОП , а те що мої знайомі працюють в таких фірмах, які це практикують, то це звісно моє коло \ кружок .
Знаєте де звін-не чули де він...
1 Реально зекономити можна тільки за рахунок ЄСВ для ФОП на єдиному...., бо показуєш зарплату в 100 000, платиш 5%ПДФО+1%Військовий + пенсійний з мінімалки 1760..
Оце і весь виграш
2 ФОП на єдиному використовують як правило для зменшення менінгітів при веденні документації і таким чином зменшення ймовірності різного роду штрафів (тут дійсно виграш суттєвий)
budivelnik

Подякував: 290 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 21 тра, 2025 18:09

budivelnik написав:
  yama написав:Начебто я відкрив для когось Америку - про те що через ФОП йде уникнення податків то це відомо вже з моменту утворення ФОП , а те що мої знайомі працюють в таких фірмах, які це практикують, то це звісно моє коло \ кружок .
1 Реально зекономити можна тільки за рахунок ЄСВ для ФОП на єдиному...., бо показуєш зарплату в 100 000, платиш 5%ПДФО+1%Військовий + пенсійний з мінімалки 1760..
Оце і весь виграш
2 ФОП на єдиному використовують як правило для зменшення менінгітів при веденні документації і таким чином зменшення ймовірності різного роду штрафів (тут дійсно виграш суттєвий)

випадково прочитав бо зазвичай не читаю вас.
навіщо ви порівнюєте з 3-ю гурпою ФОП ? порівняйте ТОВ з 2-ою групою ФОП
https://ibb.co/S4gT4Zq0
43 тис грн чи 540 тис грн ? так це gpt бо мені лінь ручками
yama

Подякував: 9176 раз.
Подякували: 1067 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Сер 21 тра, 2025 19:21

yama написав:
  budivelnik написав:
Оце і весь виграш
випадково прочитав бо зазвичай не читаю вас.
навіщо ви порівнюєте з 3-ю гурпою ФОП ? порівняйте ТОВ з 2-ою групою ФОП
https://ibb.co/S4gT4Zq0
43 тис грн чи 540 тис грн ? так це gpt бо мені лінь ручками
Перше - 2-га група не має права працювати з юридичними особами...
Тому те що отримає ФОП 2-гої групи не можна занести у витрати юридичної особи, а раз не можна-то нахіба юридичній особі ділитись на таких фопів
Друге - інше питання, коли ресторан ділять на парочку фопів.....
На одного вішають акцизні товари(але тоді він на загальній системі і його використання НІ ЧИМ не відрізняється від юрособи)
На інших вішають приготування їжі....
Якщо грубо
Всі затрати висять на тому фопі на загальній системі
Всі прибутки на фопах інших.

Повірте, дуже великого зиску від цього немає...
Ба більше
Якби база для нарахування на ФОПа йшло від середньої зарплати по Україні ( а не від мінімальної як зараз) - то навіть гетьманцев би рот не відкривав
І останнє
Вигода від оподаткування є тільки для самого ФОПа, а для найцнятих цим ФОПом-система оподаткування така сама як і на підприємствах.

ПС
є ще правда виграш від ПДВ, але ще раз це стосується тільки тих ФОПів що працюють на кінцевого споживача...
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 21 тра, 2025 21:05

гілка стала не цікавою
Yuri_61

Подякував: 378 раз.
Подякували: 474 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 21 тра, 2025 21:27

Yuri_61 написав:гілка стала не цікавою

Але ви завжди можете розбавити її, і сказати «скоро вашому долару кірдик».
Hotab

Подякував: 395 раз.
Подякували: 2414 раз.

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: Сер 21 тра, 2025 22:07

Hotab написав:
  Yuri_61 написав:гілка стала не цікавою

Але ви завжди можете розбавити її, і сказати «скоро вашому долару кірдик».

так не скажу, а от євро точно не буде років так через п'ять.
Yuri_61

Подякував: 378 раз.
Подякували: 474 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 21 тра, 2025 22:26

budivelnik написав:Друге - інше питання, коли ресторан ділять на парочку фопів.....

Як я був давно в Україні, що вже забув про ці схеми, і вони ще є до цих пір.
І пригадав про оплату картою на розетка/олх/НоваКрута!Пошта яка не оплата а перевід.
Може хто з тутешніх прокоментувати це, чи це дзвіночок, чи дзвін(пані флер) і коли це зміниться? Чи не буде це провокувати надходження бюджету і як піде на ціну долара.
BeneFuckTor

Подякував: 259 раз.
Подякували: 25 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 21 тра, 2025 22:46

….працюйте в готівковому доларі і все на цьому .
yama

Подякував: 9176 раз.
Подякували: 1067 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Сер 21 тра, 2025 23:03

BeneFuckTor написав:
  budivelnik написав:Друге - інше питання, коли ресторан ділять на парочку фопів.....
Як я був давно в Україні, що вже забув про ці схеми, і вони ще є до цих пір.
І пригадав про оплату картою на розетка/олх/НоваКрута!Пошта яка не оплата а перевід.
Може хто з тутешніх прокоментувати це, чи це дзвіночок, чи дзвін(пані флер) і коли це зміниться? Чи не буде це провокувати надходження бюджету і як піде на ціну долара.
Так головне питання не коли зміниться
А в яку сторону повинно змінитись....
Якщо змусити в кожному чеку прописувати УКТЗ , назву товару без скорочень ( фактично це ж для податкової одне і те саме, головне розуміти яка група товарів а не колір пачки), номер акцизної марки,номер операції при безготівці,номер картки по якій ця безготівкова операція проводилась...
Потім признати за три роки чеки касового недійсними бо де помилка
І до цього всього , виписувати звідну накладну ПДВ до кожного зет-відліку(касовий може працювати не більше 24 годин між зет-звітами)...
То мріяти що всі так почнуть працювати може тільки гетьманцев або дебіл....
А от якщо рух піде в іншу сторону - зменшення паперової звітності з одночасним збільшенням варіантів викупити якийсь патент на певний термін діяльності, сплата якого забезпечить відсутність звітів/перевірок...
То дивишся тупизни стане менше-креативу більше.

ПС
чим відрізняється Китай від США ?
в китаї масово розвинуте копіювання
в сша- масово розвинута творчість...

А чому
бо перевірити копію -китай може, але тільки в тому випадку коли це типова діяльність
А сша творять..бо там заборонене тільки те що забороненне прямо, а все не описане - дозволене
в диктаторській країні все просто і по іншому
дозволене тільки те що дозволено прямо , а все що не описано - заборонене.
І спробуйте щось нове в таких умовах створити.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 22 тра, 2025 01:21

BeneFuckTor написав:І пригадав про оплату картою на розетка/олх/НоваКрута!Пошта яка не оплата а перевід.

Это никак не связано с ФОП и не содержит в себе никакого мошенничества.
При оплате в интернете, продавцы, независимо от формы ведения бизнеса, пользуются услугами эквайринга. Это сбор денег с покупателей посредником и передача их продавцу. Т.е. это по сути перевод средств.
С оплатой наложенным платежом картина та же - почта переводит деньги от получателя отправителю.
Оплата доставки на НП непосредственно в отделении проходит как оплата услуги.

Я понимаю, что при оплате кредиткой это влияет на грейс и прочие плюшки, но об этом просто надо знать и учитывать при выборе карты. Тут все не только законно, но и логично. Более того, при оплатах в интернете обычно происходит переход на страницу, на которой видно название эквайринговой компании (агрегатора платежей), поэтому и утаивания тут никакого нет.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6449 раз.
Подякували: 21573 раз.

Профіль

131
82
38
2
  #<1 ... 1188811889118901189111892 ... 11908>
Форум:
+ Додати