jump написав:Ігор Луценко - 107 тисяч СЗЧ за поточний рік Приблизно як армія Іспанії. На друге півріччя очікуємо армію Італії.
А на 2026 рік? За моїми відчуттями, на фронті реально воює тисяч 400, тож до 2027 року втече саме така цифра. Чи настане взагалі для нас 2027 рік?
думаете замена умерова на шмыгаля ничего не даст?
а думалка виросла на такі оцінки?
З плюсів, як не парадоксально, призначення Дениса Шмигаля міністром оборони. Хоч воно і дивно, коли поточний премʼєр іде на пониження в наступному уряді. Але це — до болючого питання субʼєктності. Основною проблемою міністерства оборони за Рустема Умєрова був управлінський хаос. А в чому Шмигаль і сильний — так це в кропіткий системній бюрократичній роботі.
Shaman написав:тому так, якби не Майдан було б ще гірше. наприклад, зараз би мобілізували населення України для війни в Прибалтиці, Молдові, Казахстані або Азербайджані. я не знаю, що було б - але нормального розвитку не було б
ну по перше не було ніякої диктатури при янику, за теперішніми мірками то все смішно... те що диктатура зароджувалась то теж тільки твої фантазії. Кажеш воювали б всеодно? Чого ж білоруси не воюють в україні? І хто сказав що нам гірше б воювалось в прибалтиці чи польщі ніж зараз в Україні?
наведи приклади, що в нас диктатура порівняно з Яником - бе це нахабна брехня. за виключенням обмежень військового стану. те, що Зеля не хоче створювати коаліцію - так, це його косяк й помилка, але маємо що маємо - я не прихильник Зе, вже казав неодноразово. й дзвіночки так, є.
а синок мільярдер за часи папи президента - це як? ти ж завжди якимось мутняком займався - особисто тобі може за Яника було й краще. знаєш що таке "програми". взяти під контроль основну частину "обналу" - це не так просто, але вони це зробили
мета нашої держави - не воювати. й ми воюємо, бо на нас напали. а під контролем Раші - воювали б, тому що ми напали. але схоже, ти взагалі не розумієш різниці. в 33 році німці не хотіли воювати, а в 39 вже ніхто не питав. жителі ОРЛДЛО воюють аж бігом.
то чому не воює білорусія в україні? думаю участь україни в війні з прибалтами також була б обмежена, можливо залучили б добровольців зі східних областей... і щось ти сильно загнув вгору- мета держави)))) а я тут при чі не треба путати моїх баранів з государствєнними. )))
Хочуть вивезти синків Та інших родичів, мабуть. Чоловікам 18–24 років можуть дозволити виїзд за кордон – деталі
Заговорив про це саме Стефанчук, тільки що показували. За словами Стефанчука його сину 18 років (на момент 2023-го р.) Зрозуміло... Хоча нібито і так їздить, але ж злі язики..
І про квартиру в Варшаві за 2 ляма баксів багато писали, але потім, сказали, ніби то фейк. Ну, до 21 я ще розумію, можна вважати дітьми, але чоловік у 23 чи 24 роки - незрозуміло, чим він гірший воїн за того, кому 25 чи 26 чи більше..
Востаннє редагувалось hxbbgaf в Суб 19 лип, 2025 16:06, всього редагувалось 1 раз.
Shaman написав:......... Салазар та Франко обговорювати не буду. це більш стара історія. нас цікавить більше сучасні автократії та їх наслідки. може Франко ще таке виключення - й я бачу, для ЛАДа співпраця з нацистами не є вже харамом в цьому випадку. це лише Бандері та Шухевичу він закидає таку співпрацю, а Молотову та Франко - можна
Молодец, ещё и Пиночета вспомнил! Но вот с датами вы путаетесь. "Салазар та Франко ... це більш стара історія". Франко умер 20.11.1975, Салазар - правил практически до 27.09.1968, Пиночет пришёл к власти в 1973 (а к практически единоличной в конце 1974), Ли Куан Ю - пришёл к власти в 1959. Так что всё это практически одно и то же время. Франко с нацистами "сотрудничал" (получал от них оружие) тогда же, когда с ними "сотрудничали" и Англия с Францией. Я для вас специально отметил, что во 2МВ он сохранял нейтралитет. В отличие от Шухевича. Молотова с вами обсуждать не буду, вы слишком зашорены, слишком с большим пиететом относитесь к предвоенным Англии и Франции и не хотите отвечать на вопросы. Только мне задаёте.
P.s. И добавлю к вопросу о диктаторах:
В начале XXI века Салазар остаётся популярным среди португальцев. 26 марта 2007 года в результате интерактивного голосования на шоу «Великий португалец» Салазар был назван самым великим португальцем в истории страны, обойдя Генриха Мореплавателя и Афонсу I (первого короля Португалии и основателя португальской государственности)
О Ли Куан Ю, думаю, говорить не стоит. Его тут много раз превозносили. Но... диктатор. Толку от того, что во многих странах демократия. Как были нищие, так и остаются.
P.p.s. И ещё раз напомню, о чём был разговор - все эти диктаторы обошлись без войн. Как внешних, так и гражданских. Так что не надо ваши домыслы и предположения выдавать за абсолютную истину.
1924 рік, срср - ще немає диктатури чи ти вважаєш, що тоді суцільний НЕП був - а червоний терор та хлопці в шкірянках з гарячими серцями та холодними головами коли були?
в срср виборів не було вже, не будемо про імітацію. чи на яких виборах обрали Сталіна?
а в нас зараз вибори на ПАУЗІ, бо війна - про яку різні провокатори постійно мовчать й намагаються прикладного МИРНОГО життя співставити з країною, що воює...
"Banderlog" писав - ну по перше не було ніякої диктатури при янику
Тільки бізнеса віджимали, політичних опонентів саджали ... то так, диктатури не було )
Але й до введення санкцій проти своїх же громадян якось не дійшли ((
detroytred, це ж ти голосував за Зеленського. Це ж ти верещав тоді "я не стільки голосую за Зеленського, скільки проти Порошенко" та "військові за зеленського і проти Порошенко
Тому не потрібно зараз робити вигляд, що ти не при справах
"Не нужно стыдливо натягивать юбочку на коленки на приему у венеролога" )
Притула розповів про плани сина щодо навчання та чи стоїть він на обліку у ТЦК Сергій наголосив, що Дмитро має бажання навчатися в Україні, проте це залежить від того, чи зможе він за результатами НМТ вступити на державне навчання.
"Навчання за кордоном він закінчить у червні наступного року, по ідеї. Але якщо він зараз добре здасть НМТ і зможе пробитися на державний в один виш, то ми схилимося до навчання там. Поки так. Останні кілька тижнів у нас будуть дискусії з ним, його мамою для вирішення короткотривалої перспективи. Та я такий, щоби тут, звичайно. Тим більше, що є його бачення і бажання. Він хоче тут. Але знову ж таки, є багато моментів", - підсумував Притула.
Притула закликав молодь не виїжджати з України: "Після війни тут будуть високі зарплати" Під час зустрічі з молоддю Сергій Притула зазначив, що демографічна ситуація в Україні створює унікальні можливості для працевлаштування та стрімкого кар’єрного зростання.
За його словами, 7 мільйонів українців наразі перебувають у країнах ЄС, ще 5 мільйонів залишаються на тимчасово окупованих територіях. Притула каже, що дуже важливо, аби в країні залишалися молоді спеціалісти, адже це необхідно для її відновлення після війни.