Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
kingkongovets написав: вул. Регенераторна, 4к1 ЖК «Комфорт Таун» Дніпровський район 1 кімната | 46 м² | 5-й поверх 90 000$
1к в бывшей промзоне на левом берегу 90 тысяч
мир окончательно сошёл с ума
Погодили мені еОселю на днях, так як на мені житло менше 52 кв.м. Мене зараз цікавить або Київ, або Ужгород. Лише ці 2 міста. Проте поки ні там, ні там ціни не є адекватні. Я маю на увазі здані новобуди з ремонтом. З поставкою через рік/два є багато хороших варіантів. Але такого, щоб "заїхав і живи" нема зовсім. Вчора дивився ринок Ужгорода, новобуди не в дупі міста з ремонтом вже продають від 4куе/метр. Це блін вже ціни Мюнхену чи Мадриду?
П.с. Я вже вклався в новобуд в Мукачеві з поставкою через півтора року, тож хочеться готове. Але готове по сумі не проходить по програмі, тому відмовився від неї і купівлі. Там є гранична ціна м2 для Києва та для обл.центрів. П.с.2. До речі, по моєму новобуді в М. забудовник вже підняв ціну на 200уе/метр всього за 3 місяці. Тож зараз в Україні хіба розглядати ринок Харкова/Херсону в надії на мир.
Київ - столиця. Є в більший кількості робочі місця, інфраструктура, ВУЗи, медицина.
Ужгород тимчасово подорожчав через війну, але фундаментально там перспектив менше ніж в столиці.
я взагалі на розумію як можна всерйоз порівнювати мегапереоцінений на моменті Ужгород, де взагалі нема чого робити і недооцінений через всім зрозумілі обставини Київ
але хто ми такі шоп це коментувати?
зи: Мукачево до речі дуже люблю, до Ужгорода абсолютно байдужий
Да какие 4куе/метр там за газобетон с дешмановским ремонтом китайскими кранами и дсп? Почём там рядом у словаков и мадяров метр в таких же райцентрах? Под ипотеку в 5% от силы.
барабашов написав:Да какие 4куе/метр там за газобетон с дешмановским ремонтом китайскими кранами и дсп? Почём там рядом у словаков и мадяров метр в таких же райцентрах? Под ипотеку в 5% от силы.
Київ - столиця. Є в більший кількості робочі місця, інфраструктура, ВУЗи, медицина.
Ужгород тимчасово подорожчав через війну, але фундаментально там перспектив менше ніж в столиці.
я взагалі на розумію як можна всерйоз порівнювати мегапереоцінений на моменті Ужгород, де взагалі нема чого робити і недооцінений через всім зрозумілі обставини Київ
але хто ми такі шоп це коментувати?
зи: Мукачево до речі дуже люблю, до Ужгорода абсолютно байдужий
Київ столиця десуверенізованої держави(навіть хоча б через курс на євроінтеграцію), трохи не фейлд стейт. І держава ще з обрубленим східним та північним вектором. хто буде буде щось інвестувати в українське лівобережжя , та навіть надніпрянщину - хз. 90 км до кордону з екзистенційним ворогом. І нема на то ради як це виправити. Розташування столичних функцій зараз у цій лоації викликає сумніви. Ужгород, Лівів та навіть Одеса ближче до метрополії та економічних центрів тяжіння, далі від небезпеки "Зрозумілі обставини" нікуди не дінуться найближче десятиліття Ужгород поки дешевше за Болгарію, тим більще за Словаччину, тому сильно не впаде. А ось чи залишилось щось від аеропорту Бориспіль - питання
барабашов написав:Да какие 4куе/метр там за газобетон с дешмановским ремонтом китайскими кранами и дсп? Почём там рядом у словаков и мадяров метр в таких же райцентрах? Под ипотеку в 5% от силы.
Наприклад
не з цієї, а з сусідньої фатерки вид на ЄС та НАТО у цьому районі понабудували пафосних мансард а що мені подобається в Ужгороді - не бачив швів на панельках, якось так зроблен радянський фонд що не зрозуміло цегла чи панель. І на хрущіках червона черепиця, майже Прага І новобуди нормальної поверховості 4-8, дуже рідко домінанти 10+ Ріелтор внатурє бігунець
Бетон написав:Ужгород це село. Воно так обвалиться, мало не буде
дивитися треба на динаміку Ужгород стрімко зростає років за 10 буде як Братислава Київ зупинився у розвитку метро - нуль прогресу, загальні архітектурні переспективи погіршилися, ніяких амбітних проектів , все в стилі "опять 25" Чого нема в Ужгороді і є вдосталь в Києві так це водна рекреація - ні пляжів, ні яхтингу-каякінгу. Річка мілка, але вода проточна, навіть качки виглядають здоровішими
Бетон написав:Ужгород це село. Воно так обвалиться, мало не буде
дивитися треба на динаміку Ужгород стрімко зростає років за 10 буде як Братислава Київ зупинився у розвитку метро - нуль прогресу, загальні архітектурні переспективи погіршилися, ніяких амбітних проектів , все в стилі "опять 25" Чого нема в Ужгороді і є вдосталь в Києві так це водна рекреація - ні пляжів, ні яхтингу-каякінгу. Річка мілка, але вода проточна, навіть качки виглядають здоровішими
Поток переселенцев + венгерские паспорта + близость границы — это не органический рост. Это временный спрос, который исчезнет на 70–80% после стабилизации. В Киеве спрос — системный: там всегда будут люди, работа, образование, бизнес.
Инфраструктура — нулевая база против уже построенной экосистемы. В Киеве уже есть:
метро,
3 аэропорта (один пока не работает),
больницы уровня нации,
бизнес-центры,
университеты,
транспортные развязки и индустрия. В Ужгороде этого просто нет и не будет в обозримом будущем, сколько там ни строили евродворики.
Киев — бесконечная агломерация на миллион гектар. Ужгород — маленькое пограничное село. Земля, магистрали, промзоны — всё ограничено физически. Рост цен там не поддержан развитием экономики.
сейчас цены непропорциональны доходам. Средняя зарплата в Ужгороде даже близко не покрывает его текущие квадратные метры. Это тупо пузырь. В Киеве — есть арендаторы, корпорации, IT, посольства, студенты, внутренний туризм, медицина
Через 2–4 года:
Часть переселенцев вернётся в центральные и восточные области.
Военные выплаты уменьшатся.
Нормализуется рынок аренды. И что тогда? Кому сдавать квартиры в Ужгороде по 500€? Венграм? Чехам?