Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
барабашов написав:У нас в днепре есть место в центровом центре в доме 1881года постройки, на суперпроходном месте, коммерция метражом примерно 80 метров - с начала декабря не могут сдать. Нюансов не знаю, но думаю там и тепло с дворовой котельной по неизвестной цене, и ставка за метр жёстко привязана к курсу(хозяин помещения точно не в стране). Свет уже с начала марта практически не выключают, поэтому в принципе одной проблемой(25+++грн/квт-ч от генератора) меньше. Посмотрим когда оно сдастся.
Постійно бвчу в пейсбуці пости як люди жаліються що Київ пустий, молоді на вулицях немає, торгові центри пусті. Вчора бачив пост що Оушен пустий. Був здивований. Оушен в 2015 році нагадував мурашник.
У нас у Львові на пейсбуці тенденція,міськрада вихваляється що стала зносити тимчасові ресторани кафешки(вони раптом незаконними стали) , ну, як тимчасові, одну знаю вже років 25 стояла буквально 100 м від оперного. Видно з відвідувачами так погано, що нічим долю Долі платити. Оренда в касу не рахується. 😏
барабашов написав:У нас в днепре есть место в центровом центре в доме 1881года постройки, на суперпроходном месте, коммерция метражом примерно 80 метров - с начала декабря не могут сдать. Нюансов не знаю, но думаю там и тепло с дворовой котельной по неизвестной цене, и ставка за метр жёстко привязана к курсу(хозяин помещения точно не в стране). Свет уже с начала марта практически не выключают, поэтому в принципе одной проблемой(25+++грн/квт-ч от генератора) меньше. Посмотрим когда оно сдастся.
Постійно бвчу в пейсбуці пости як люди жаліються що Київ пустий, молоді на вулицях немає, торгові центри пусті. Вчора бачив пост що Оушен пустий. Був здивований. Оушен в 2015 році нагадував мурашник.
Оушен вже давно не в тренді. Це гілка нерухомості. Вже сто раз писалося про важливість реновації та зміни концепції. Зайдіть в рівер молл, республіка та інші. Там забито Оушен це формат 2010-х: класичний рітейл с фудкортом Нові ТРЦ з концепцією лайф стайл, зонами відпочинку та розвагами
Як і житлова нерухомість, якщо трц перетворюється в бабушатник, трафік зникає
Це повнісінька дурня. Київ такий "пустий" що затори з ранку до вечора. В Оушені якось не був, в Рівер молі наприклад посеред дня людей повно. Молоді на вулицях якраз достатньо, принаймні тих кому до 25
Прямого офіційного рейтингу відвідуваності київських ТРЦ (із точними цифрами трафіку) у відкритому доступі наразі немає. Девелопери публікують ці дані вибірково.
Втім, на основі аналітики ринку (UTG, RAU, VKURSI, девелопери) можна сформувати досить точну картину за рівнем відвідуваності.
⸻
Лідери (максимальний трафік)
* Respublika Park * Lavina Mall * Blockbuster Mall
Причини лідерства:
* дуже великі площі (до 300–450 тис. м²) * потужна розважальна складова (парки, кінотеатри, фудкорти) * сильні якірні орендарі
Respublika Park також вважається лідером за доходами, що зазвичай означає і високий трафік.
⸻
Другий рівень (стабільно високий потік)
* Ocean Plaza * River Mall * SkyMall
Особливості:
* Ocean Plaza — сильний потік завдяки центру міста та метро * River Mall — ключовий ТРЦ лівого берега * SkyMall — стабільний трафік попри вік
Важливо: Такі ТРЦ часто мають високий щоденний потік, бо працюють як районні центри (покупки, їжа, побут).
⸻
Поточна ситуація з відвідуваністю
* У 2025 році відвідуваність ТРЦ в Україні зросла приблизно на 7–16% * Але все ще нижча за доковідний рівень (~–15%) * Середній показник — близько 390+ відвідувачів на 1000 м² на день
Висновок
Якщо коротко:
* №1 за сукупними показниками — Respublika Park * найбільш «живий» класичний ТРЦ — Lavina Mall * найстабільніший за потоком — Ocean Plaza»
зи: після відкриття Оушен Моллу ситуація знову зміниться
Бетон написав:Зачем мне гпт? Я бываю в оушен часто. Людей субъективно мало. В ривер молл больше. В республике и лавине овер дофига
я спеціально навів цитату щоб потім не бути втягнутим в нубськи суперечки з тими, хто дупля в цьому не рубить
якщо не згоден - подискутуй з гпт, а мені трусити чєпуху не потрібно
зи: порівняй в цих трьох трц площу і кількість магазинів, «експерд»
« Щоб швидко зрозуміти різницю
* Respublika Park ≈ у 2 рази більший, ніж Ocean Plaza За рахунок масштабу там більше магазинів, розваг і зон — це «місто в місті». * Ocean Plaza менший, але має вищу щільність трафіку Тобто людей менше в абсолюті, ніж у Respublika, але на кожен квадратний метр — більше. Причина — центр міста + метро + постійний «транзитний» потік. * River Mall — «золота середина» Не гігант і не компактний: * сучасний * добре спланований * стабільний потік без перевантаження
⸻
Якщо сказати простіше
* Respublika Park → їдуть спеціально (шопінг + розваги на пів дня) * Ocean Plaza → заходять «по дорозі» (дуже живий щоденний потік) * River Mall → комфортний районний центр з рівним трафіком»
Бетон написав:Зачем мне гпт? Я бываю в оушен часто. Людей субъективно мало. В ривер молл больше. В республике и лавине овер дофига
я спеціально навів цитату щоб потім не бути втягнутим в нубськи суперечки з тими, хто дупля в цьому не рубить
якщо не згоден - подискутуй з гпт, а мені трусити чєпуху не потрібно
Никто тут не собирается спорить, отвечаю на оценочные суждения "маячня" і "чєпуха" Ты думаешь, ты самый борзый тут? Я не трушу, а выражаю своё личное мнение, основанное на личном опыте
Бетон написав:Никто тут не собирается спорить, отвечаю на оценочные суждения "маячня" і "чєпуха" Ты думаешь, ты самый борзый тут? Я не трушу, а выражаю своё личное мнение, основанное на личном опыте
ну так я тобі і відповідаю що думаю про твої «суждєнія», посилаючись на відкриту інфу від гпт
і ні, я не вважаю себе самим борзим, я вважаю що ти несеш забагато пурги в питаннях, в яких нічого не розумієш
зи: до речі я глибоко сумніваюсь що ти дійсно часто відвідуєш Оушен, бо на Либідській постійно чатує страшне тецека, якого ти так панічно ссишся вже декілька років
Скоріше всього Оушен на момент відкриття був топ, а зараз інші моли перебили, та ж Республіка. В 2015 сусіди з Чабанчиків їздили в Оушен на вихідних в кіно. Тепер думаю Республіка більше підходить.