budivelnik написав:Розглядай Армію як лінійний процес. В тому ж США -армія контрактна, тому 20-30 років людина служить , так зовсім не в таких диких умовах як в тебе..але
Та ні. Американці добре розуміють нелінійність процесу. В США близько двох третин рядового та сержантського складу залишають армію протягом перших 6 років служби. Термін служби в зоні бойових дій 6-9 місяців. Якщо хочеш будувати ЕФЕКТИВНУ систему, то вона апріорі не може бути лінійною. Про правило парето чув наприклад?
Що з правила паретто ти хочеш притягнути за вуха? Те що чим меншу вибірку з населення ти обираєш - тим кращу ефективність ти отримаєш.
Друге питання Що бусифікація і цілеспрямований підбір -це різні речі. З цим погоджуюсь.. Але давай так Було 300 000 професіоналів які перед війною були КОНТРАКТНИКИ... тобто люди знали що підписують контракт Набрали 1 млн за пів року в 2022 році..... Потім що року добирали 200 000 При цьому щороку демобілізовувалось і йшло в СЗЧ тих самих 200 000 (бо зміни чисельності ЗСУ не відбувалось) Отже 4+ років, в ЗСУ йшов природний відбір, в якому слабкі гинули частіше ніж сильні, йшли в СЗЧ частіше ніж сильні.... Так що Парето показує що зараз бусифікований буде в рази гіршим від ВЕТЕРАНА ( згадай римля, Ветеран-це той хто пройшов найбільше баталій... і тому вступав в бій ОСТАННІМ) Але додатково За два роки Війна змінилась таким чином що знайшлась ніша для тих хто може освоїти БПЛА....
Тому ще раз АКСІОМА Чим довше ти в якійсь галузі тим ефективнішим ти в ній стаєш ( при чому це стосується будь-яких галузей, бізнес, сільське господарство , жулік на зоні) і так далі....
ПС я не просуваю думку що на плечах тих хто сьогодні, без зовнішньої підпитки ми зможемо пройти всю війну... Але ти повинен зрозуміти Якщо ми хочемо ПЕРЕМОГТИ, то зобовязані ЕФЕКТИВНО використовувати те що є , а не впроваджувати соціалізм.... Якщо я ефективний в тилу - то міняти мене на долярчика в ЗСУ а його в тил - то отримати а - в тилу дятла який навіть себе не прогодує не те що на тебе заробить б - в ЗСУ дятла який підніме два снаряда й скаже а тепер несіть мене в санчастину, або залишайте тут помирати...
Тому ще раз ПЕРЕСТАНЬ боротись за СПРАВЕДЛИВІСТЬ почни боротись за ефективність... Якщо віриш що флайман/хантер можуть тебе замінити через 3 місяці, а ти заміниш їх то вперед.... Але я ТЕБЕ в ЗСУ ТОЧНО не заміню, і не факт що ТИ зможеш замінити в тилу МЕНЕ.
Питання То набуя нам такий обмін який одночасно погіршить і тил і нуль? Ми що хочемо ПРЕМОГТИ чи ПРОГРАТИ але справедливо, і потім тебе загребуть в рашаармію і ти підеш воювати з поляками?
prodigy написав:в Червоній армії срср демобілізація настала не в червні 1945, а після 1948р, чому?
Дивно, що людина, яка ненавидить СССР, показує його як приклад для дій.
При этом ещё и перевирает собственную цитату. демобілізація не "настала ... після 1948р". В 1948 она была полностью закончена, а началась всё же в 1945. Проводилась поэтапно.
1-я очередь (июль — сентябрь/октябрь 1945 года) Кого увольняли: 13 старших возрастов (рождения с 1893 по 1905 гг.). Количество: Около 2 050 000 человек (из них порядка 292 тысяч — женщины, увольнявшиеся вне очереди).
При этом видим, что самым старшим было 52 года (а не 60).
2-я очередь (октябрь — декабрь 1945 года) Кого увольняли: Еще 10 возрастов солдат и сержантов. Параллельно увольняли студентов, учителей, агрономов и специалистов народного хозяйства, призванных в начале войны, а также трижды раненых. Количество: Около 1 350 000 человек.
Итог 1945 года: До наступления нового 1946 года из армии в общей сложности вернулось домой около 3,4 млн фронтовиков.
3-я очередь (май — сентябрь 1946 года) Кого увольняли: На основании указа Президиума Верховного Совета от 20 марта 1946 года демобилизации подлежали следующие возрастные группы (еще несколько призывных возрастов), а также шло масштабное сокращение избыточного офицерского состава.
Количество: Около 1 600 000 человек.
5-я очередь (март — август 1947 года) Кого увольняли: На этом этапе шло планомерное доувольнение личного состава, заставшего войну в зрелом возрасте. Процесс шел медленнее, так как требовалось заменять уходящих солдат молодыми призывниками мирного времени.
Количество: Около 1 120 000 человек.
6-я очередь (январь — март 1948 года) Кого увольняли: Последние оставшиеся в армии фронтовики старших и средних возрастов. После этого указа в ВС СССР остались служить только молодые призывники конца 1920-х годов рождения.
Количество: Около 1 080 000 человек.
Т.о. до августа 1947 из армии было демобилизовано 6 120 000, а в 1948 оставшийся 1 080 000 человек. И это называется "демобілізація настала після 1948р" Просто поразительно, как людям не надоедает врать даже во имя, по их мнению, "благой цели".
чи ПРОГРАТИ але справедливо, і потім тебе загребуть в рашаармію і ти підеш воювати з поляками?
не бачу принципової різниці, загребуть воювати з москалями чи з поляками. Для мене поляки також ні який не братній народ. Щодо твого дарвінізму про виживання сильніших то це хрєнь. виживають пристосовуваніші а сильні гинуть. Це правило діє як загалом для країни. Твої сини виживуть, а сильні в ссо загинуть. Так і в армії. Сильні в ссо загинуть, а обмежено придатні в тцк виживуть. В тцк з меншою ймовірністю виживуть ніж в волонтьорах. Но з більшою ніж в дшб. Це колись компесувалось тільки тим, що сильніше розмножались сильні. Соціальною кастрацією непридатних.
prodigy написав:там нижче -демобіліхація врмії США після окупації Іраку, читайте
В США була мобілізація в 2003? Можна з цього місця детальніше?
Військо США вдається до мобілізації
середа, 30 червня 2004 p., 01:36 GMT 04:36 за Києвом
Американське військо вдається до мобілізації майже шести тисяч резервістів, щоби у такий спосіб підтримати нинішній рівень своєї присутності в Іраку та Афганістані.
............... Це перша масштабна мобілізація резервістів від війни 1991 року у Перській затоці.
"масштабна мобілізація резервістів" - 6000 человек. И вряд ли американские военные участвовали в боевых действиях по 3-4 года. Или даже по году. И там не было постоянных боевых действий. Не хочу искать данные, но наверняка там была ротация.
Тут сегодня много написали об обещаниях повысить зарплату военным, установить сроки службы. Интересно, людям, прослужившим уже год-два-три, тоже предложат "підписати нові контракти з чіткими термінами замість безстрокової служби"? Или тем, кто подписал раньше контракт на 3 года? Ещё на 10 или на 24 месяца? Хотя, вроде Фёдоров обещает: "Справедливість для тих, хто найдовше в Силах оборони та провів найбільше часу на бойових. Для них до кінця року починаємо поступове звільнення зі служби." Правда, пока никакой конкретизации.
И за какие деньги повысят зарплаты? Наши "партнёры" добавили на это средства? Вроде, не слышно. Если нет, а повышение "за счёт внутренних ресурсов", то почему не сделали это раньше? Хотя, честно говоря, мне это не нравится, несмотря на то, что понимаю военных, которые говорят об этом. Если люди будут получать "от 300 до 460 тыс." (или от 6700 до 10 000 долл.), как они после демобилизации будут смотреть на работы, за кот. им будут платить 500-600 долл.?
FEDOROV 🔹Відкриваємо ринок рекрутингу іноземців для підсилення бойових підрозділів та збереження життів українських військових.
Наша мета — до 30–50% посад штурмовиків та піхотинців заповнити іноземцями.
. Наёмные армии не новость в истории. Но в новейшее время не вижу примеров массовых армий.Разве что в колониальных войнах, но это другая ситуация. Да и численность ограниченная. Есть ещё пример ЧВК, но их численность это тысячи, а не десятки тысяч человек. У "Вагнеров" доходило до 50 тыс., но это уже за счёт зэков, а ядро было около 10 тыс. Да и сейчас росс. армия занималась привлечением иностранных наёмников. Но о больших успехах в этом отношении не слышал. Хотя платят они своим контрактникам неплохо. И это уже вызвало протесты ряда государств. Почему у нас это должно получиться лучше? И я понимаю, что я "отживший своё "совок", но я не понимаю "экзистенциальную" войну за независимость, ведущуюся руками наёмников, в то время, когда собственные граждане отсиживаются в тылу. Или в эвакуации за границей.
budivelnik написав:При цьому щороку демобілізовувалось і йшло в СЗЧ тих самих 200 000 (бо зміни чисельності ЗСУ не відбувалось) Отже 4+ років, в ЗСУ йшов природний відбір, в якому слабкі гинули частіше ніж сильні, йшли в СЗЧ частіше ніж сильні....
Ти знову бавишся в лінійку. Сильні з 2022 стали слабими. І гинуть не рідше ніж свіжобсифіковані. Це ФАКТ, а не припущення.
budivelnik написав:Тому ще раз ПЕРЕСТАНЬ боротись за СПРАВЕДЛИВІСТЬ почни боротись за ефективність...
те що ти малюєш - ефективне в очах ухилянтів, які бояться попасти на фронт(я зараз не про когось конретно, а загалом). А по факту - просто безтолкова розтрата ресурсів. Бо ті, хто своє відвоювала - ВЖЕ НЕ Є ЕФЕКТИВНИМИ. А ті, хто може бути ефективними - ховаються, або тікають в СЗЧ, бо бачать, що армія - це до смерті. А так як наж бюджет формується переважно з грошей вестернів(не кажу вже про поставки техніки та БК) - то апріорі НЕ МОЖЕ БУТИ ЕФЕКТИВНОГО громадянина в тилу. Ефективний - це той хто воює. А той хто ухиляється, за чим би він не ховався - лиє воду на млин ворога. Звісно, можна ховатися за папірчиками і потребами. Але по факту - всі розуміють, що при владі довбойоби. Навіть до ЛАДа з Долярчиком це дійшло. Але багато хто закриває на це очі, покиїм це вигідно.
budivelnik написав:США та Україна ведуть переговори про продаж гелікоптерів Bell AH-1Z або UH-1Y в рамках програми іноземних військових продажів,
Хотаб - нам це допоможе? Як я розумію перші це ударні другі багатоцільові
Якщо більше ударних - готуємось наступати?
В сьогоднішній війні вертольоти виключили з поля бою, як ударні. Але санітарні, транспортні задачі. Та і перехоплювати дрони в тих місцях, де мобільні групи не перекривають. Коротше це відродить структуру, в якій вже майже нема машин. Особливо здатних виконувати вогневі задачі. Навряд чи це показує наміри. Просто закрити велику діру в номенклатурі.
prodigy написав:sashaqbl вас демобілізація цікавить, чи мобілізація?
Не буває ДЕмобілізації без мобілізації. Законодавством США передбачена мобілізація. Але востаннє вона оголошувалась під час війни у Вєтнамі. В 2003 мобілізації не було - тільки призив резервістів. Це зовсім інша тема, тому порівняння теж хуюхувате.