Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1815118152181531815418155 ... 18157>
Повідомлення Додано: Вів 23 чер, 2026 12:56

ЛАД написав:И даже очевидца событий порой можно убедить в том, что он что-то напутал в своих воспоминаниях. И чем больше прошло лет, тем легче это сделать.

право розказати як воно було насправді за тим з компанії хто в момент події був найбільш тверезим і прожив довше всіх :lol:
Banderlog

Подякував: 123 раз.
Подякували: 112 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Вів 23 чер, 2026 13:12

Banderlog написав:
  Shaman написав: - вже тридцять п'ять років минуло з розвалу срср - а дехто досі ментально там, й не хоче сприймати реальність, живе у своїх вигаданих спогадах :lol:

Шо ти мелеш? :lol:
мож тобі муляє, що людина яка там жила має память про ті часи не вигадану і не сприймає твої байки з методички?

ти про яку людину кажеш, про тверду? чи іншу

яка там жила має память
маю память з 1968 (коли був похорон Гагарина/Серьогіна) фрагментарну, а з 1971 року -чітку, тобто як пошов до школи, то багато чого памятаю (і як батьки посилали в молочний магазин у 06.30 заняти заздалегідь чергу і купити молочних продуктів, у мене була дуже гарна память і здатьність порахувати все в розумі), запитай що цікавить?
prodigy

Подякував: 3419 раз.
Подякували: 3371 раз.

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Вів 23 чер, 2026 13:22

ЛАД написав:Память, конечно, штука хитрая.
Но "загальна картина" достаточно часто меняется исходя из сегодняшних политических течений и предпочтений.
И даже очевидца событий порой можно убедить в том, что он что-то напутал в своих воспоминаниях.

Мне кажется, что для этого убеждаемый должен быть уж очень внушаемым. Человек, переживший в зрелом возрасте кардинальную смену идеологии, получает прививку от слепой веры в новую. Действенность этой прививки сильно зависит от склонности к критическому мышлению.
Человеку, сформировавшемуся в атмосфере только одной веры, не на что опереться, чтобы сопротивляться внушению. Для таких людей покушение на их веру очень болезненно, поэтому попытки спорить приводят только к озлоблению. Даже когда кажется, что это борьба за правду, это все равно крайне негуманно.
Думаю, что достаточно скоро эта ситуация изменится. Жизнь ускоряется, изменения в идеологии будут происходить чаще и количество вакцинированных будет увеличиваться. Потом смены станут настолько частыми,что перестанет хватать времени на ускорение веры. Вот тогда и придется учиться жить в атмосфере плюрализма мнений,и даже в одной голове 😁
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6540 раз.
Подякували: 21818 раз.

Профіль

136
85
39
2
Повідомлення Додано: Вів 23 чер, 2026 13:28

prodigy написав: запитай що цікавить?

мене ніц. В мене ще батьки живі і я встиг ще поговорити з дідами і прабабою.
Для чого мені слухати як комуніст пре проти системи частю якої був?
Banderlog

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Вів 23 чер, 2026 13:38

Re: Напад росії і білорусі на Україну

ЛАД написав:А что касается вашей прабабы... Не знаю её и не знаю, что она вам рассказывала, но обычно люди, которые испытывали "страх перед комуняками", просто молчали, а не меняли "воспоминания". И в 90-е я уже слабо представляю себе "страх перед комуняками", уже не было ни КГБ, ни самого Союза.

Ну от, в 90их вона ще мовчала. А в нульових уже багато цікавого розповідала...
sashaqbl

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 23 чер, 2026 13:44

shapo написав:Не знаю что там у меня сквозит,но прекрасно понимая причины ненависти к нынешней России и русским стараюсь смотреть объективно назад,тем более половину своей жизни прожил именно при клятом совке и в отличие от многих здесь присутствующих кроме разве что ЛАДа знаю его лучше тех кто о нем только слышал или тогда ходил под стол пешком

https://www.youtube.com/watch?v=YSsKw8gRVlY

коли совок сканал мені було майже 28років,

на жаль, спогади ЛАДа не обєктивні, тому що він не пам'ятає не тільки "недоліки" як-то : дефіцит товарів (а після 1980р і продуктів),
блат при вступі до вишу, також при отриманні гарної роботи чи посади, чи до гарного майстра СТО, або хірурга, чи сантехніка

клятий "розподіл" на Далекій Схід чи у Сибір)
антисемізм, шовенизм, дідовщину -бо це дрібниці

у нього кардинально схиблене ставлення до країни, яка за ради мети панування у світі вусатого вурдалака сталіна запланувала і розпочала ДСВ (так разом з Гітлером) і за ради хибної мети угондоніла 50млрд населення планети(в тому числі 28млн громадян СССР),
потім після 1955р Хрущев будував "соціалізм з людяним обличам"(бо до того він був з кгб-ним прищуром, як сьогодні в рф)
Хрущев (Відлига)дав ковток свободи людям і за це йому подяка,
хоч у нього руки по лікоть у крові -брав участь в огрганізації голодомору і Україні,
ставив підпись під розстрільними трийками,
а розстріл в Новочеркаську 1962р)
Л. Брежнев- леня у 1968року почав відпрацьовувати назад, свобода закінчилась,
кров на вулицях Праги, леня навіть повернув сталіну долю поваги(брехливі фільми Озерова-"Освобождение" і тд, і під кінець життя тотально обісрався, вмазавшись в Афганістан)

для мене те , що люди вважають благами совка-безкоштовна освіта, безкоштовне житло(це брехня)і пломбір по 19коп ніяк не перекривають відсутність свободи(також свободи вибору, яку ви маєте сьогодні, де людина хоче жити: Сша, Канада, Нігерія чи Австралія)
prodigy

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Вів 23 чер, 2026 13:47

Сибарит написав:Вот тогда и придется учиться жить в атмосфере плюрализма мнений,и даже в одной голове 😁

плюралізм в одній голові це шизофренія. Більш цікаво спостерігати світогляд міняється митттєво.
Banderlog

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Вів 23 чер, 2026 13:51

Banderlog написав:
  ЛАД написав:И даже очевидца событий порой можно убедить в том, что он что-то напутал в своих воспоминаниях. И чем больше прошло лет, тем легче это сделать.

право розказати як воно було насправді за тим з компанії хто в момент події був найбільш тверезим і прожив довше всіх :lol:

особийтий пунктік-алкоголь?
це пояснює всі твої перли за 15 років на форумі

років 12 тому, коли тут ще були коріфеї гілки ДС,
я на користь своїх доказів написав таке: і Бандерлог теж так думає,
форум реготав декілька сторінок,
персона Бандерлога 12 років тому не користувалась повагою і авторітетом,
а чому?
prodigy

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Вів 23 чер, 2026 13:54

Banderlog написав:
  Shaman написав: - вже тридцять п'ять років минуло з розвалу срср - а дехто досі ментально там, й не хоче сприймати реальність, живе у своїх вигаданих спогадах :lol:

Шо ти мелеш? :lol:
мож тобі муляє, що людина яка там жила має память про ті часи не вигадану і не сприймає твої байки з методички?

Про методички для осуществления кремлевской пропаганды начинают, как правило, говорить именно те, кто эту самую антинародную антиукраинскую пропаганду и осуществляет. Человек склонен обвинять других именно в том, в чем сам измазан по самые уши, предполагая перевести стрелки таким образом. К тому же времена меняются к 5-му году войны и кремль ментально сдувается все больше. Поэтому своим условным "соловьевым" в Украине для маскировки фсб росии предположительно дает имена - бандеровец, бандерлог и т.п.

Что касается ЛАДа, то память у него какая-то не объективная, скорее избирательная. Это особенно смешно так как он, неся свет в нашу тьму, :mrgreen: считает, что в СССР жил только он один. Это ж понятно, раз он утверждает, что ему ~80 лет. Но в этом возрасте во всю расцветают проблемы с памятью. К тому же есть и психологическое объяснение момента скучания по ссср - человек путает свою молодость, которая для него прекрасна, с объективным качеством жизни в ссср, которое он к тому же пытается сравнивать с прекрасной украинской довоенной и, надеюсь, с послевоенной реальностью.

Гляньте сколько ЛАД постит тут любви к СССР. Для 80-ти летнего это занадто большая нагрузка и умственная и для пальцев. Следовательно ЛАД не тот, за кого себя выдает. Кстати, это справедливо для большинства активных писателей на политические темы.

Я не люблю любую власть,
она всегда — ур** и насилие,
но если власть решит упасть,
то я не стану ей подпоркой в бессилии.

Слова Губермана выше, а он точно постарше ЛАДа, ведь справедливы именно для советской власти или подобной, завистливой и безбожно агрессивной ко всему доброму, богатому и комфортному.
Востаннє редагувалось buratinyo в Вів 23 чер, 2026 14:05, всього редагувалось 1 раз.
buratinyo

Подякував: 2900 раз.
Подякували: 516 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 23 чер, 2026 13:55

Banderlog написав:
  prodigy написав: запитай що цікавить?

мене ніц. В мене ще батьки живі і я встиг ще поговорити з дідами і прабабою.
Для чого мені слухати як комуніст пре проти системи частю якої був?

не був навіть кандидатом, не встиг

ти ж наполегливо преш проти країни,
від якої отримаєш гроші за "службу"

якщо твої родичи мають такий самий інтелект як ти,
то погляди у них про російські (рпц)
це ж вони тебе там охрестили
Востаннє редагувалось prodigy в Вів 23 чер, 2026 13:57, всього редагувалось 1 раз.
prodigy

Профіль

1
4
2
  #<1 ... 1815118152181531815418155 ... 18157>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти