Що думають читачі FINANCE.UA про штрафи за відмову в розраху
+Додати тему
Відповісти на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Faceless написав:Не треба так перемішувати вигоди банку та торговця. Витрати на інкасацію більше стосуються не банку, а саме продавця.
1 Стосуються і банку і продавця 2 Сьогодні продавець платить за інкасацію 1% - Ви запевняєте його що заплативши 2% він додатково заробить
Мене цікавить Ви кого пробуєте надурити/переконати - себе? Ви серьозно думаєте що я повірю що сьогоднішній 1% який я плачу для мене краще ніж 2 % ? Ви серьозно думаєте що я вірю що сервер з багатоядерним процесором в 2Ггерци і шиною данних 64 біти обробляє одну транзакцію в секунду?
budivelnik написав:А Азіров каже - штраф 8500 грн якщо немає ? І кому вірити ?
Ніби стосувалось не всіх повально. Банку й справді не треба мороки ставити термінал там, де ним користуватимуться раз на місяць. І справа не в можливості здерти абонплату - бо це копійки, щоб тільки замортизувати термінал та окупити його сервіс. На ній не заробляють.
Эксперты отмечают, что причиной щедрости отечественных банков стала политика международных платежных систем (МПС), которые около года назад пересмотрели тарифы на карточные транзакции, значительно снизив так называемый interchange - комиссионные, которые эмитент карты платит эквайру (собственнику банкомата) за обслуживание своей карты. По некоторым продуктам interchange снизился до 2-х гривен.
"Банкам стало выгоднее отправлять своих клиентов (держателей карт) в "чужие" сети, нежели обслуживать в своих", - отметил председатель правления Украинского процессингового центра Антон Романчук.
По его словам, в среднем снимают с карты наличными 700 гривен, тогда как себестоимость такой операции для банка составляет 0,3–0,5% выданной суммы.
Эксперты отмечают, что причиной щедрости отечественных банков стала политика международных платежных систем (МПС), которые около года назад пересмотрели тарифы на карточные транзакции, значительно снизив так называемый interchange - комиссионные, которые эмитент карты платит эквайру (собственнику банкомата) за обслуживание своей карты. По некоторым продуктам interchange снизился до 2-х гривен.
"Банкам стало выгоднее отправлять своих клиентов (держателей карт) в "чужие" сети, нежели обслуживать в своих", - отметил председатель правления Украинского процессингового центра Антон Романчук.
По его словам, в среднем снимают с карты наличными 700 гривен, тогда как себестоимость такой операции для банка составляет 0,3–0,5% выданной суммы.
Це стосується зняття в банкоматах, якщо помітили. Там ставки відмінні від операцій в ПОС-терміналах.
Faceless написав:Це стосується зняття в банкоматах, якщо помітили. Там ставки відмінні від операцій в ПОС-терміналах.
Шановні банкіри - а Ви можете думати на два кроки вперед? 1 Якщо можете - то як поясните - чому операції в банкоматах які видають готівку повинні бути безкоштовними , в той час коли операції з безготівкою - повинні коштувати 2%. В чому відмінність ? Як на мене , то операції в банкоматах навіть дорожчі , адже як мінімум банкомати потребують завезення(вивезення) з них готівки - а саме програмно/апаратне забезпечення - що в банкоматі що в терміналі - однакове 2 Чому борячись за безготівкові операції - ви робите їх дорожчими за готівкові.
Як на мене то на п2 - відповід проста як двері Банки просто створюють ринок на якому хочуть заробляти , а всі оповідання про дороговизну - це від лукавого.
budivelnik написав:- чому операції в банкоматах які видають готівку повинні бути безкоштовними , в той час коли операції з безготівкою - повинні коштувати 2%. В чому відмінність ?
А хто сказав, що МАЮТЬ бути безкоштовними? Вони й не є безкоштовними в багатьох випадках. Якщо зняття у "власному" банкоматі - то банку не потрібно платити комусь (бо банкомат його), витрати за обслуговування банкомата лягають на клієнт через всілякі можливі комісії, або й зовсім фінансються з інших джерел. В тому числі з доходів, що отримуються за розрахунки карткою в торговій мережі Якщо зняття у "чужому" банкоматі - зазвичай це комісія 5-10 грн +%% від суми. Виключенням є деякі картки з можливістю зняття без комісій у будь-яких банкоматах, але зазвичай це для конкретних типів карт, для яких платіжна система встновила більш низький інтерчейндж. Інший фактор - обороти. В Україні більшу частину грошей з карток знімають в банкоматах, в банкоматах в рази більши проводится операцій. Тож і тариф виходить дешевше.
budivelnik написав:Чому борячись за безготівкові операції - ви робите їх дорожчими за готівкові.
Як на мене то на п2 - відповід проста як двері Банки просто створюють ринок на якому хочуть заробляти , а всі оповідання про дороговизну - це від лукавого.
По вашому банки, яких під 170, ввсі разом змовилися й тримають ціну на обслуговування? При тому що їм самим вигідніше, щоб більше операцій було безготівковими, а відповідно вони самі зацікавлені їх здешевити? От коли Захар про змову десятку київських "шаромиг" пише, то ви критикуєте, а зараз самі банки в "шаромиги" записали, й запевнюєте що 170 конкуруючих установ змовилось?
Faceless написав:По вашому банки, яких під 170, ввсі разом змовилися й тримають ціну на обслуговування?
А Ви з ніг на голову - не ставте Коли Захар викрикує про змову то забуває - у найпотужнішого гравця на ринку Києва КГС - всього 20% від ринку Яка частка від ринку карточок в того ж Привату? 50 І чи не потрапив би він під антимонопольне розслідування якби таке проводили.
Так що у Випадку банків - все просто , монстр під себе написав . а Ви в найближчих років 5-10 будете написане виконувати.
Але головної відповіді на запитання - я так і не отримав Чому в статті собівартість операцій по банкомату=2 грн або 0,3-0,5% - а Ви й далі відстоюєте правильність 2% комісії+оренда терміналу в магазині??
budivelnik написав:Але головної відповіді на запитання - я так і не отримав Чому в статті собівартість операцій по банкомату=2 грн або 0,3-0,5% - а Ви й далі відстоюєте правильність 2% комісії+оренда терміналу в магазині??
Тому що не треба мішати разом м"яке й тепле. Перше: 0,3-0,5% це собівартість лише операції для банка-емітента картки. Ці 2 гривні - це лише плата, яку банк-емітент картки платить банку-власнику банкомата. Це зовсім не значить, що вся собівартість володіння банкоматом для банку покривається тими 2 грн доходу, що він отримує за користування банкоматом власниками картокінших банків.
По-друге: не прирівнюйте банкомат до терміналу. Зазвичай оборот черезх банкомат в десятки й сотні разів більший, за оборот через середньостатистичний термінал. В країна 38424 банкомати і 155019 торгових терміналів. Через термінали обіг за 2012 рік був 91561 млн грн, через банкомати - 649859 (тільки зняття готівки, не включаючи інші послуги). Обіг в середньому на банкомат - 16,9 млн грн / рік Обіг в середньому на термінал - 0,59 млн грн / рік
По третє: зновуж таки, не прирівнюйте банкомат до терміналу. Ставка інтерчейнджу по операціям через банкомати - фіксована, а по операціям через термінали - у відсотках. І частина, що йде чисто платіжній системі і емітенту картки, значно вища за 0,3%.
По четверте: що значить "відстоюєте правильність 2% комісії+оренда терміналу"? Це ринкова ціна. Це те саме, що вам казати "відстоюєте правильність цін на новобудову". Ви ж теж скажете - що це ринкова ціна, і самі ви не станете у здоровому ґлузді продавати по собівартості, якщо ринкова ціна вище?
Faceless написав:По-друге: не прирівнюйте банкомат до терміналу. Зазвичай оборот черезх банкомат в десятки й сотні разів більший, за оборот через середньостатистичний термінал. В країна 38424 банкомати і 155019 торгових терміналів. Через термінали обіг за 2012 рік був 91561 млн грн, через банкомати - 649859 (тільки зняття готівки, не включаючи інші послуги). Обіг в середньому на банкомат - 16,9 млн грн / рік Обіг в середньому на термінал - 0,59 млн грн / рік
Є простий спосіб - називається порівняння Я Вам ( як людині повязаній з банківською системою) пропоную вийти з пропозицією в кабмін 1 Скасувати примусове встановлення терміналів( адже для вас як для банкірів вони в рази збитковіші - по Вашим же словам) 2 Замість 155 000 терміналів(збиткових) - встановити ще 50000 банкоматів( прибуткових) Знову ж по вашим словам це вигідно 3 Так як Ви збільшите кількість банкоматів то споживач легше зможе отримати готівку а продавець нехай думає як йому не зручно за 1% цю готівку інкасувати замість зручно 2% через термінал.....
Тому ще раз 1 З монополізацією ринку - Ви лаханулись ( в банках вона на порядок більша ніж в тому самому будівництві , порівняйте у всеукраїнських масштабах КГС - 2% загальноукраїнського ринку і Приват ) 2 Банки не оподатковуються ПДВ , а значить мають можливість вищих доходів 3 Я так і не з0розумів Чому чисто безготівкова операція ( термінал) для банку більш дорога ніж гібридна безготівка-готівка(банкомат) , адже в терміналі відбувається та сама кількість операцій по безготівці що і в банкоматі , але крім цього банкомат ще повинен додатиково готівку видати - чого не робить термінал + термінал під постійним наглядом людини - що спрощує його конструкцію + сам по собі термінал це набір електронного хламу з низькою ціною і ліквідністю ( на відміну від сейфу з готівкою банкомату)