Порівняли середню зарплату в Україні та Європі

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші.
Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
  #<1 ... 14151617>
Повідомлення Додано: Суб 09 гру, 2017 12:04

BIGor написав:
  andrijk777 написав:Боже, що воно несе?

Не обращайте внимание, это изветный телепат-психотерапевт.
  драйвер написав:Нашим заробитчанам в Польше такие заработки только снятся. Более того,никакого соц.обеспечения у них нет. Надо проработать много времени,чтоб появилась хотябы минималка. А на 88,44грн/час уже можно и поляков нанимать водителями. Шучу,но белорусы и русские уже готовы ехать.

:mrgreen:

Ну пока согласна с вами,по поводу " :mrgreen: ", но когото знакомая уже якобы оформляет. Посмотрим... Узнаю - напишу.
драйвер

Подякував: 0 раз.
Подякували: 187 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 09 гру, 2017 12:40

драйвер написав:
  BIGor написав:
  andrijk777 написав:Боже, що воно несе?

Не обращайте внимание, это изветный телепат-психотерапевт.
  драйвер написав:Нашим заробитчанам в Польше такие заработки только снятся. Более того,никакого соц.обеспечения у них нет. Надо проработать много времени,чтоб появилась хотябы минималка. А на 88,44грн/час уже можно и поляков нанимать водителями. Шучу,но белорусы и русские уже готовы ехать.

:mrgreen:

Ну пока согласна с вами,по поводу " :mrgreen: ", но когото знакомая уже якобы оформляет. Посмотрим... Узнаю - напишу.

Пусть приезжают, мое рабочее место недавно освободилось, так что милости просим :D
BIGor

Подякував: 1459 раз.
Подякували: 1865 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 09 гру, 2017 14:47

BIGor написав:
  yarg написав:190 евро ? меньше 6000 гривен ? что-то маловато. хотя , учитывая что куча народа сидит на "минималка + конверт" , то возможно.

Попробуйте в обл. центре устроится на 6000. Да и в сравнении не учитывают, что у нас куча народу работает 6-дневку или по 12 часов + масса переработок.

А для чого так працювати?
Мені вистачає 2-3 роб.дні на тиждень.
Джек Ма напророкував людству 4-годинний робочий день +
Чи можливе скорочення робочого дня до 4 годин? +
viewtopic.php?p=4106110#p4106110
У Німеччині ініціюють скасування восьмигодинного... +
viewtopic.php?p=4215011#p4215011

До речі, крім порівняння зарплат, потрібно також порівнювати і ціни. У нас вони менші в 3-4 рази:
Коеф.паритету країн світу за 2015р. Новий "рекорд" України.
Додатковий доказ – індекс біґ-мака:
https://uk.wikipedia.org/wiki/Індекс_БігМака +
http://www.economist.com/content/big-mac-index
Там ми на почесному останньому місці... – як країна, де вже кисільні ріки і молочні береги... :)
А у США люди навіть буряк купити не можуть..., бідолахи... :(: https://espreso.tv/article/2016/08/04/d ... ist_gryvni

Маю таке враження, що люди, які виїздять за кордон, потім просто соромляться визнати, наскільки значна частина тих великих закордонних зарплат "згорає" на підтримання життя у дорогих країнах.

Так, заробити там можна. І навіть, у режимі жорсткої економії, щось відкласти й послати в Україну. Але ж панове – для цього ж треба буде працювати як проклятий. Забудьте про 8-годин роб.день. Забудьте про відпочинок.
Як довго таке витримаєте?

А загалом – маю враження, що в Україні вже створений Рай на Землі.
Низькі ціни, які дозволяють розслабитись власникам валютних заощаджень.
Низькі зарплати, які спонукають менше працювати і більше жити.
Субсидії, щоби не порушувалась ця казкова ідилія (навіть у марнотратних людей і власників зайвих м2.)
Інфляція – щоб посумувати.
І зростання зарплат – щоб розвіяти сум. І, звісно ж, поскаржитись:
Названо можливу причину підвищення "мінімалки" до 4100...

А наскільки приємна і цінна можливість безперешкодно критикувати все і всіх, щоб не стало надто нудно: Ми просто так скаржимось (за звичкою), чи ми дійсно бідні?
Bobua

Подякував: 120 раз.
Подякували: 175 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Суб 09 гру, 2017 15:37

Re: Порівняли середню зарплату в Україні та Європі

Bobua написав:А загалом – маю враження, що в Україні вже створений Рай на Землі.

Петро Олексійович - перелогіньтесь! :mrgreen:
Багато знайомих поїхали в США по програмі Work and Travel - жоден не вернувся в цей Рай. Напевно, немає змоги купити білети назад. :D
Про валютних вкладників Ви взагалі клас написали!
2% річних у надійному банку, це ж яку суму доларів треба тримати, щоб з неї нормально жити?
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 09 гру, 2017 16:46

BIGor написав:
  Bobua написав:А загалом – маю враження, що в Україні вже створений Рай на Землі.

Багато знайомих поїхали в США по програмі Work and Travel - жоден не вернувся в цей Рай. Напевно, немає змоги купити білети назад. :D
2% річних у надійному банку, це ж яку суму доларів треба тримати, щоб з неї нормально жити?
За воркендтревел легально там не вдасться залишитись
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 09 гру, 2017 20:56

BIGor написав:

Про емігрантів.
А Ви б повернулись, якби вклали купу грошви в переїзд?
І куди б повертались? На старе місце, де вже всім розповіли, який Ви крутий?
Чи сиділи б там, і сподівались, що от-от і вдасться відбити вкладення?
А чи чули про типів, яким аж так "добре" у всіляких США, що вони, від надміру відчуттів, теракти влаштовують?
А чи знаєте, що в США ~15% (~42млн) людей – нижче межі бідності (500$/міс, що у нас, в 2016 було рівне (за купівельною спроможністю) — 125-140$).
А чи читали амер.книги (напр., Кінга) і чи бачили фільми, де американці мерзнуть взимку, бо опалення задороге...

Про валюту.
Я не писав про вкладників. Я завжди кажу, що валютні заощадження (назбирані до 2014) було дуже вигідно тратити в 2015-2016 і навіть в 2017. Бо, напр., їжа коштувала (в $ екв.) менше в 1.91, 1.96, 1.7?разів відповідно.
Але й % по вкладах (навіть нині) більші, аніж пишете (2/.805=2.48%). Насправді:
$=4.5% в УкрГазі
€=3.5% там же
₴=18% в дрібних банках, які Фонд обробляє, за необхідності, впродовж місяця.
А щось варто тримати і в гривні, бо аж надто завзято нам розказують про курс 30 в 2018р. Так, ніби хочуть, щоби народ закупився по 27...
Bobua

Подякував: 120 раз.
Подякували: 175 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Суб 09 гру, 2017 21:06

Bobua написав:Про емігрантів.
А чи чули про типів, яким аж так "добре" у всіляких США, що вони, від надміру відчуттів, теракти влаштовують?
А чи знаєте, що в США ~15% (~42млн) людей – нижче межі бідності (500$/міс, що у нас, в 2016 було рівне (за купівельною спроможністю) — 125-140$).
А чи читали амер.книги (напр., Кінга) і чи бачили фільми, де американці мерзнуть взимку, бо опалення задороге...

Це мені нагадало: "А знаєте, в америці негрів вбивають!".
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 10 гру, 2017 00:22

BIGor написав:
  Bobua написав:Про емігрантів.

Це мені нагадало: "А знаєте, в америці негрів вбивають!".

Ну во многом с Bobua я согласна, и знаю не одного человека из сша которые пожалели о эмиграции, а встреча со мной вообще для них оказалась адом. А возвращаться куда? Они уже всё,и там чужие и здесь не свои. По поводу Польши... Как то недавно пришел устраиваться водитель, парнишка 24 года. Я прямо спросила,если он работал в Польше,почему ищет работу в Киеве. Там дороже продукты,расходы выше,в остатке заработал меньше,чем зарабатывал в Киеве. На вопрос почему он нам не подошел,я даже не стала подыскивать нейтральных причин типа не в том районе проживаете- далеко вам ездить на работу. Я так ему и сказала:" вы слишком мобильны, я ищу постоянного работника,а не временного и человек,который может легко рвауть кудато на заработки,мне просто не интересен."

А вообще у меня предложение к вам BIGor, вы же рассматриваете возможность поздки на"заработки", вот вы нам чесно всё и распишите,взамен, мы не будем вас тролить и смеятся над вами,когда вернетесь. Договор?
драйвер

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 10 гру, 2017 12:56

драйвер написав:А вообще у меня предложение к вам BIGor, вы же рассматриваете возможность поздки на"заработки", вот вы нам чесно всё и распишите,взамен, мы не будем вас тролить и смеятся над вами,когда вернетесь. Договор?

Я не знаю, что у меня будет через неделю, а Вы строите какие-то глобальные планы. Это Украина, тут нельзя планировать не более чем на 3 месяца. Пока знаю 5 человек которые остались в США (некоторые уже скоро как 10 лет живут) и 2 человек которые работают в Польше. Из Польши люди точно вернуться, а из США вряд ли, люди уже с детьми (рождёнными в США), не знаю, как они будут возвращаться с американскими детьми.
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 10 гру, 2017 22:42

BIGor написав:
  драйвер написав:А вообще у меня предложение к вам BIGor, вы же рассматриваете возможность поздки на"заработки", вот вы нам чесно всё и распишите,взамен, мы не будем вас тролить и смеятся над вами,когда вернетесь. Договор?

Я не знаю, что у меня будет через неделю, а Вы строите какие-то глобальные планы. Это Украина, тут нельзя планировать не более чем на 3 месяца. Пока знаю 5 человек которые остались в США (некоторые уже скоро как 10 лет живут) и 2 человек которые работают в Польше. Из Польши люди точно вернуться, а из США вряд ли, люди уже с детьми (рождёнными в США), не знаю, как они будут возвращаться с американскими детьми.

Дорогой BIGor, считаю Ваш пост честным и это внушает к Вам уважение.
драйвер

Профіль

#<1 ... 14151617>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Ірина_, Модератор