Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
BIGor написав:Можете дати їм пораду знімати дешевше в якомусь селі, або навіть в Катовіцах. Якщо не тянуть 600 доларів в місяць... Ситуація така, що наплив українців дуже підняв оренду за останній рік, і можливо вони ще дешево знімають.
600 долларов - навіть дешево. Приятель переїхав у Вроцлав - двое детей - то 900 долларов на місяць: квартира=дві спальні+ кухня+зала. Плюс підземний паркінг. Плюс комуналка. Все - 900 доларів на місяць. Гарний південний район Вроцлава.
Katowice можна радити: дуже сучасне місто. Класні автодороги. Зручна розмітка доріг на вулицях міста. Дуже люблю це місто... Як рідне... Серед родзинок: - аеропорт із великою кількістю напрямів руху літаків (трохи далеко від міста - колишній військовий аеродром). - по дорозі в Pszczyna (дуже цікавий імператорський палац) - зоопарк із зубрами. - близько до гірськолижного центра в містечку Wisla.
Ще як варіант інвестицій, якщо людина не при"язана до Кракова або Катовиць: саме містечко Wisla - саме тут зимова резиденція президента Польщі та нерухомість відносно дешевша: я мацав квартири в новобудові по 1000 євро кв. метр. Переваги: - карколомно цікава природа. Не даремно вибрано в якості резиденції президента (можна вільно відвідати, коли президента Польші немає); - досить непоганий гірськолижний центр - саме тут я вперше став на гірські лижі. Тобто можна жити на курорті. - велика кількість готелів для гостей/друзів - серед них виділяється готель із шикарним СПА-центром - взимку будете ходити та плавати в Hotel Gołębiewski. Рекомендую.
У мене таке враження, що Ви по google earth подорожуєте і ціни від фонаря малюєте. Як вчора про бабушатники на лб по 2800$/метр))) шкода, що швидко потерли, не встиг відповісти. Не має в тих краях (Вісла) халяви. Наведіть приклад, що там є по 1 тис? На маювку катався в Порембу, бо в Закопаному аншлаг був шалений. Сподобалось. Дай, думаю, гляну, що тут почому. Був у Świradów Zdrój. Апартаменти по 15 зл/м, хати під ремонт по 300) Але місця красиві, це правда. І обстановка - Швейцарія на мінімалках)
Пане gonchik74! По-перше, умійте відрізняти ГОЛИX теоретиків від реальних практиків. Тут на гілці голі теоретики запропонують Вам не тільки Аргентину - щось Ви не пишете, що вони мандрують за допомогою Google Earth. По-друге, я НЕ мандрую тим методом, про який Ви написали, а мандрую світом за кермом свого авто, за кермом орендованого авто, авто членів моєї родини або літаками. З 19 по 23 квітня перебував в Болгарії і Румунії і вже писав, що 20 травня о 03-15 повинен вилетіти у Фінляндію.
Про ціни на нову квартиру в містечку WISLA я написав точно, бо багато разів там бував. І реально дивився там квартиру для себе. Мабуть не варто пояснювати, що ринок нерухомості динамічний: і те, що можна взяти на етапі будівництва, в ціні відрізняється від ринкової ціни готового або з часом. Якщо не читали мої рекомендації раніше і ніде нічого не інвестували - то не я винний. Не треба було слухати голих теоретиків.
Пропонуйте своє. Цікаве. Точне. Почитаємо.
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 05 тра, 2023 15:51, всього редагувалось 2 разів.
Ось якось Краків мені "не зайшов" - хоча дужа радила добра знайома, яка мала мешкання в Краков Podgórze (на півдні міста). І Варшава зовсім "не зайшла". Реально розглядав та реально мацав: Lublin, Кatowice, Bielsko Biala, Wisla... трохи Cieszyn та через кордон до Словаччини: в Liptovský Mikuláš - але чомусь там було дорожче, ніж в Польщі.
gonchik74 написав:Ну то будьмо коректними. Бо багато хто багато що «мацав». Я мацав двокімнатні в Кракові по 25$ на початку нульових. Дайте ще раз помацати)))
flyman написав:Rank City Year In years Retirement age 4% Withdrawal Cost of Living Net worth 0. Zhytomyr,Ukraine 2024 2y+ 30 y/o $141/mo $141/mo $42300
Аналітика так собі, Житомир за останні 30 років втратив 40 тис. населення, і це мінімум. А вони радять жити в місті, звідки люди виїзжають... цікаво.
akurt написав:Ось якось Краків мені "не зайшов" - хоча дужа радила добра знайома, яка мала мешкання в Краков Podgórze (на півдні міста). І Варшава зовсім "не зайшла". Реально розглядав та реально мацав: Lublin, Кatowice, Bielsko Biala, Wisla... трохи Cieszyn та через кордон до Словаччини: в Liptovský Mikuláš - але чомусь там було дорожче, ніж в Польщі.
Ринок все рішає, є міста де хочуть жити всі, як от Париж, Лондон ітд - там дуже дорога нерухомість. І так по спадаючій - чим менше платоспроможний попит - тим менше ціни.