Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 689690691692693 ... 1045>
Повідомлення Додано: Чет 04 тра, 2023 15:46

Gastarbaiter написав:
  akurt написав:Серед переваг - траса на Katowice, ... та близкість до аеропорту Кракова.

Траса, якою через вартість проїзду та постійні пробки місцеві майже не їздять (дорогами через села буде майже то саме). А у літаків глісада саме над цим районом. :mrgreen:

Літаки вище Броновіц пролітають. Сам дивися на Flightradar. І коли бував в тому районі - чутно зовсім трохи. Ну точку виміру можна взяти за кінцеву трамваїв.
BIGor

Подякував: 1445 раз.
Подякували: 1853 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 04 тра, 2023 16:38

akurt написав:
  BIGor написав:Кроводжа не подобається? Мені дуже зайшов район що подалі - Броновіце - але там мало нового житла + все дуже дорого в порівнянні з іншими районами.

Вибір району Bronowice підтримую, бував там багато разів.
Серед переваг - траса на Katowice, ландшафтний парк та близкість до аеропорту Кракова. Місця красиві.
В центрі Кракова Ви навряд чи будете бувати часто: пару раз відвідаєте Zamek Królewski na Wawelu - більше набридне.
Приємні родзинки - автотраси на Chyżne (Словаччина) та на Zakopane.
Якщо остаточно не вирішили саме з Краковом - рекомендую Bielsko-Biała: сам там розглядав варіант купівлі НОВОГО (тоді було здається по 1200 євро за кв. м.).
Собі дивився щось приблизно таке:
https://www.otodom.pl/pl/oferta/apartam ... 2a-ID4bi8n

Ну ок, скільки на Вашу думку, таке має коштувати в Кракові, та ще й в нормальному районі, якщо в Бєльсько Бялій воно коштує 150$?)
gonchik74

Подякував: 15 раз.
Подякували: 159 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 04 тра, 2023 18:31

akurt написав:Ідеальних районів мало на світі.
Ніколи не бачив проблем на трасі А4. Хоча все може бути…
За даними Google Maps на трасі А4 є зараз несуттєвий затор тільки біля Пункту оплати в Balice.
Сьогодні на 147 км орієнтовно об 10-00 була аварія, вже все ОК.
Ось повідомлення поліції: «AKTUALIZACJA godz. 11.05 Ruch na dwóch pasach autostrady A4 został przywrócony. Czynności w związku ze zdarzeniem prowadzone są na pasie awaryjnym.»
Якщо у людини дійсно немає 10 злотих на оплату (Opłata dla płatności automatycznych: A4Go, videotolling, за готівку 13), є альтернативна траса 94, правда їхати на 1/2 годину довше. Є приємний бонус: радар в районі Boleslaw. Для тих, хто хоче економити.
Злітно-посадкові смуги аеропорту Кракова мають напрямок, НЕ спрямований на той мікрорайон - орієнтація смуг - південний захід - північний схід.
За цим критерієм де не треба селитися, так то в Києві: як там заходили на посадку літаки в Жуляни - по дахам будинків, чи може я помиляюсь?

Ну а для себе я й дивився Bielsko Biala - тому і як варіант рекомендував.

Вони там якусь дебільну систему оплати зробили. Самі поляки нарікають. Через застосунок. Або разовий проїзд на АЗС Орлен треба купити.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 267 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 04 тра, 2023 20:14

gonchik74 написав:
  akurt написав:
  BIGor написав:Кроводжа не подобається? Мені дуже зайшов район що подалі - Броновіце - але там мало нового житла + все дуже дорого в порівнянні з іншими районами.

Вибір району Bronowice підтримую, бував там багато разів.
Серед переваг - траса на Katowice, ландшафтний парк та близкість до аеропорту Кракова. Місця красиві.
В центрі Кракова Ви навряд чи будете бувати часто: пару раз відвідаєте Zamek Królewski na Wawelu - більше набридне.
Приємні родзинки - автотраси на Chyżne (Словаччина) та на Zakopane.
Якщо остаточно не вирішили саме з Краковом - рекомендую Bielsko-Biała: сам там розглядав варіант купівлі НОВОГО (тоді було здається по 1200 євро за кв. м.).
Собі дивився щось приблизно таке:
https://www.otodom.pl/pl/oferta/apartam ... 2a-ID4bi8n

Ну ок, скільки на Вашу думку, таке має коштувати в Кракові, та ще й в нормальному районі, якщо в Бєльсько Бялій воно коштує 150$?)

Щоб Ви розуміли, тут такого нема що відїдь від столиці 10 км і ціни в рази менше. Варшава щось близько +20% від Кракова. Краків, Гданськ, Вроцлав +- ті ж самі ціни. Звикайте до іншого укладу життя.
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 04 тра, 2023 23:11

cherchiltank написав:Я був в Кракові - навіть порівнюючи з Оболонню - Краків це повна дура - що там купувати і навіщо?)

То не купляй, в чому питання?
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 04 тра, 2023 23:18

BIGor написав:
  cherchiltank написав:Я був в Кракові - навіть порівнюючи з Оболонню - Краків це повна дура - що там купувати і навіщо?)

Я і не купляю - просто цікавить - що можно купити в Кракові дешевше 200 тисяч баксів хороше і не однокімнатне - а цією суми у 99 відсотків українців нема як і у 99 відсотків користувачів форуму?)
cherchiltank

Подякував: 0 раз.
Подякували: 251 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 04 тра, 2023 23:38

cherchiltank написав:
  BIGor написав:

Я і не купляю - просто цікавить - що можно купити в Кракові дешевше 200 тисяч баксів хороше і не однокімнатне - а цією суми у 99 відсотків українців нема як і у 99 відсотків користувачів форуму?)

Цікаво, виходить що можна. Я тут перший ліпший варіант скидував 2-3 сторінки назад. Дорого - так, так тут і зарплати не такі маленькі як в Києві, та і туристів дуже багато. Ринок є ринок.
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 05 тра, 2023 06:33

BIGor написав:
  cherchiltank написав:
  BIGor написав:То не купляй, в чому питання?

Цікаво, виходить що можна. Я тут перший ліпший варіант скидував 2-3 сторінки назад. Дорого - так, так тут і зарплати не такі маленькі як в Києві, та і туристів дуже багато. Ринок є ринок.

Білоруські ІТівці, що в мене квартиру орендували і втікали до Польші на другий день війни, зара в Кракові живуть. Райончик Prądnik Biały. Жалілися, що оренда дорога.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 267 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 05 тра, 2023 08:31

Bolt написав:
  BIGor написав:
  cherchiltank написав:Я і не купляю - просто цікавить - що можно купити в Кракові дешевше 200 тисяч баксів хороше і не однокімнатне - а цією суми у 99 відсотків українців нема як і у 99 відсотків користувачів форуму?)

Білоруські ІТівці, що в мене квартиру орендували і втікали до Польші на другий день війни, зара в Кракові живуть. Райончик Prądnik Biały. Жалілися, що оренда дорога.

Можете дати їм пораду знімати дешевше в якомусь селі, або навіть в Катовіцах. Якщо не тянуть 600 доларів в місяць... Ситуація така, що наплив українців дуже підняв оренду за останній рік, і можливо вони ще дешево знімають.
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 05 тра, 2023 09:57

BIGor написав:Можете дати їм пораду знімати дешевше в якомусь селі, або навіть в Катовіцах. Якщо не тянуть 600 доларів в місяць... Ситуація така, що наплив українців дуже підняв оренду за останній рік, і можливо вони ще дешево знімають.

600 долларов - навіть дешево.
Приятель переїхав у Вроцлав - двое детей - то 900 долларов на місяць:
квартира=дві спальні+ кухня+зала. Плюс підземний паркінг. Плюс комуналка.
Все - 900 доларів на місяць. Гарний південний район Вроцлава.

Katowice можна радити: дуже сучасне місто. Класні автодороги. Зручна розмітка доріг на вулицях міста. Дуже люблю це місто... Як рідне...
Серед родзинок:
- аеропорт із великою кількістю напрямів руху літаків (трохи далеко від міста - колишній військовий аеродром).
- по дорозі в Pszczyna (дуже цікавий імператорський палац) - зоопарк із зубрами.
- близько до гірськолижного центра в містечку Wisla.

Ще як варіант інвестицій, якщо людина не при"язана до Кракова або Катовиць: саме містечко Wisla - саме тут зимова резиденція президента Польщі та нерухомість відносно дешевша: я мацав квартири в новобудові по 1000 євро кв. метр.
Переваги:
- карколомно цікава природа. Не даремно вибрано в якості резиденції президента (можна вільно відвідати, коли президента Польші немає);
- досить непоганий гірськолижний центр - саме тут я вперше став на гірські лижі. Тобто можна жити на курорті.
- велика кількість готелів для гостей/друзів - серед них виділяється готель із шикарним СПА-центром - взимку будете ходити та плавати в Hotel Gołębiewski.
Рекомендую.
akurt

Подякував: 3980 раз.
Подякували: 1430 раз.

Профіль

4
  #<1 ... 689690691692693 ... 1045>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему