detroytred написав:Бо саме так --- обов'язки різні.
І саме, і тільки в найвищих посадовців ЗСУ відповідальність за стан справ в ЗСУ.
Застав дурня Богу молитись-він і голову розібє...ТМ Народна Мудрість(с)
1 В кожного керівника є політична відповідальність за ЗАГАЛЬНИЙ стан того чим він керує, і якщо його посада вибірна- то виборці дають свій вердикт
2 В ЖОДНОГО КЕРІВНИКА відповідальність за 100% ЕКОНОМІЧНИХ ДОСЯГНЕНЬ (втрат) того чим він керує - немає.
Простий приклад
Президент Південної Кореї - постійно перед судом за якісь вказівки які привели до ЗБИТКІВ ДЕРЖАВИ..
і всі ці збитки визначає СУД
І СУД жодного разу не написав у вердикті що за все що відбулось відповів Президент...
До речі був НЮРНБЕРГ і засудили як керівників так і НАЦІЮ якій примусово приписали денацифікацію
В Японії після війни , в Китаї після Мао-цзе дуна..
Тому
Так керівник НЕСЕ якусь ЧАСТОЧКУ відповідальності за те що відбувається
Питання тільки в розмірі цієї часточки
Я кажу що це менше 5%
Як тільки Ви назвете якесь число - так відразу й змушені будете привести всі свої висновки до якогось логічного ланцюжка.
І привести число 100% - то навіть такий дурник як девятикласник це не зробить...
А такий як Ви ( який полковник) також не хоче щоб такий як я заявляв що ВАШ вплив на процес =0, а якщо він вищий - то чим потрібніші були Ви ( чим сильніше впливали на кінцевий результат) - тим менше залишиться відсотків впливу для можновладців вищого від вашого гатунку.
Тому я пропоную наступну табличку
Все що вище
ТИП __відсоток до загальної кількості населення__відсоток впливу на кінцевий результат
генерала(губернатора)___________________0,01% ___1%___100 разів сильніший
вищі офіцери,голови райрад, підприємці ____5%___50%__10 разів сильніше середнього
вчителі,лікарі,працівники з доходом 1-3 сер__20%___40%___2рази сильніше середнього
всі інші________________________________75%_____9%__тобто ледве на себе
Тому
Вплив Президента, Міністрів і Генералів - в сто разів сильніший ніж вплив окремої людини( тих 75%), яка тільки те й робить що впливає виключно на своє життя і не робить ніяких заощаджень , голою в цей світ приходить , голою йде і нічого не залишає
Вплив полковника, підприємця, чиновника середньої руки в 10 разів сильніший ніж вплив простої людини...
Тепер ти хоч розумієш
Що сперичаючись з тобою про ТОТАЛЬНИЙ вплив на все можновладців я відстоюю для ТЕБЕ( і для себе) тезу про те що і ми на щось впливали і за це щось несемо відповідальність
Дійшло?
чи знову почнеш-єралашики/шнобелівки?