_hunter написав:наибольшую потужность на форуме демонстрируют "специалисты", которые в Европе зарабатывать _гарантированно_ не смогут. Совпадение?
Я якось не розумію а що тебе в цьому дивує? В мене відсутня англійська і я був би дурнем їхати в європу на посаду муляра, маючи диплом і знання інженера... З іншого боку Якщо якась секретарка маючи повноцінне знання іноземної -не влаштувалась як мінімум у фірму яка доплачує за знання - то це ж ЇЇ проблема.. І якщо вона вирішить(ризикне) покращити своє життя і зможе влаштуватись в Європі не повією - то вона права...
Так що абсолютні поради на всі випадки в реальному житті відсутні. Кожен приймає своє рішення і несе за прийняте персональну відповідальність
Shaman написав:а в Копенганені де будеш? прям на кладовищі? й мову все одно треба знати - а те, що ти описав гадаю якщо й читає, то по складах написи на пляшках, яка там іноземна мова...
умовні узбеки-далекобільники на словацькій фірмі з околонульовим знанням словацької та німецької зараз дико герочуть на парковці під Мюнхеном, перераховуючи отримані 3 тис євриків за листопад
в шамана професія балабольство, а руки я в киртиці назовні і обидві ліві) тому йому не поняти що знання мови це +. Но в такій роботі не головне. За рік півроку вивчуть достатньо щоб етикетки на бутилках читати по складах.) Молодь не бачить себе в Україні і порожньої нерухомості повно, не тримає воно їх.
_hunter написав:Вот кстати интересное наблюдение -- кто в Европе действительно особо не нужен: бухгалтера (и вообще финансы) ex-СНГ, докторицы гум-наук, владельцы ларьков алко-сигаретной продукции, пилоты специфических бортов (но с оговорками). -- кого в Европе радостно встречают: строительство, медики (до 60ти), BIGor - кто-то из IT? Никого не забы?..
Їм багато треба спеціалістів які б заробляли вище середнього - інженери, будівельники, лікарі і ІТ (ІТ потрібна в центральній Європі/США). Звичайно рішали, прокурори, всякої масті силовики/адвокати/базарники їм не дуже потрібні.
добре, що хоч фінансистів не вказали - а то наш земляк з Польщі популярно пояснить, що ви не праві
Shaman написав:а в Копенганені де будеш? прям на кладовищі? й мову все одно треба знати - а те, що ти описав гадаю якщо й читає, то по складах написи на пляшках, яка там іноземна мова...
умовні узбеки-далекобільники на словацькій фірмі з околонульовим знанням словацької та німецької зараз дико герочуть на парковці під Мюнхеном, перераховуючи отримані 3 тис євриків за листопад
в шамана професія балабольство
Написав той, хто постійно балаболить ...
Ти довіришь складну техніку тому, хто читати не вміє ? Якщо ця техніка куплена на твої гроші
_hunter написав: Звичайно рішали, прокурори, всякої масті силовики/адвокати/базарники їм не дуже потрібні.
Звідси питання - що будуть робити родичі цих категорій, які виїхали за кордон, щоб перечекати війну, і зараз сидять на гуманітарці? Вони повернуться в Україну після підписання миру чи залишаться ТАМ і підуть працювати, коли "шара" закінчиться і доведеться за все платити з власної кишені?
_hunter написав:Я ... про то, что наибольшую потужность на форуме демонстрируют "специалисты", которые в Европе зарабатывать _гарантированно_ не смогут.
Соромлюсь запитати, де та ким у Німеччині працює hunter?
в шамана професія балабольство, а руки я в киртиці назовні і обидві ліві) тому йому не поняти що знання мови це +. Но в такій роботі не головне. За рік півроку вивчуть достатньо щоб етикетки на бутилках читати по складах.) Молодь не бачить себе в Україні і порожньої нерухомості повно, не тримає воно їх.
Бандерлог, ти щось від втоми починаєш плутати себе та мене. то му балабольство це про тебе, а що таке працювати головою, ти схоже не уявляєш. чому ти в киртиці, й чому в тебе дві лівих руках, вибач, я не знаю
Те, що перспектив в Європі більше - це так. а чому це стало можливим - бо в 14 році повикидали декого на мороз - й в молоді тепер є перспективи. а які перспективи в молоді на Раші - за 2 млн руб померти під Бахмутом чи Покровськом? таке собі. а в Європі їх ніхто не чекає. бачиш, як ти сам несвідомо, але показуєш навіщо був Майдан
щось надто багато порожньої нерухомості я особливо не бачу. на Донбасі хіба...
_hunter написав:Вот кстати интересное наблюдение -- кто в Европе действительно особо не нужен: бухгалтера (и вообще финансы) ex-СНГ, докторицы гум-наук, владельцы ларьков алко-сигаретной продукции, пилоты специфических бортов (но с оговорками). -- кого в Европе радостно встречают: строительство, медики (до 60ти), BIGor - кто-то из IT? Никого не забы?..
Хіміки, лаборанти, профі водії. Будівництво, ремонт потрібні, обслуговування техніки та устаткування потрібні майже в необмеженій кількості. Взагалі без тех. освіти це на конвеєр або сільхозгосподарство. Своїх трутнів вистачає. Айті, біотех, фарма... дещо в стронції міграційних процесів. Вони глобалізовані.
висновок - ані UA, ані Letusrock, ані ху_нтер за кордоном взагалі не потрібні. найцікаве, що й тут вони теж не потрібні...
а ти чому не рахуєш? бо вмієш лише казки розповідати?
3 т євро на місяць - й з машини не вилазили весь цей місяць. й цікаво скільки вони ще податків сплатили. чи ти хочеш сказати, що оскільки мови не знають, то не знають, що й податки треба платити?
бо знаю інші історії - хочеш електриком працювати - то диплом трудова й В1. В2 так не вимагають. немає В1 - в іншому місці можуть взяти - але лише на мінімалку.
найбільш цікаво, що казки про Європу розповідають люди, які цим ніколи в житті не займались. а історії з інтернету переповідати - багато розуму не треба. на форумі навіть профі є з цього