Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 6364656667 ... 1129>
Повідомлення Додано: Чет 03 тра, 2018 23:16

akurt написав:change_pm!
П"ять балів!
  change_pm написав:Я був у Стамбулі ще коли курс був 2 ліри за долар і ціни, що Акурт публікує і тоді були такі самі. То питаннячко, це зрада чи перемога для турків? А для українців?

Так і є.

Черт, а ведь единственное что не вызывало у меня недоверия, была цена огурцов/помидоров. А теперь...

akurt написав:КУМЕДНА АРИФМЕТИКА
Якщо доляр в Турції я сьогодні здав по 4,18, а доляр в Україні мені сьогодні Приватбанк порахував за курсом 26,24 гривні, то получається, що я купую молоко жирністю в 3,1 відсотка по 2,25х(26,24/4,18)=14,12 гривні за літр.
А курку по 5,95х(26,24/4,18)=37,35 гривні за кіло.

Хлопці, я Вас дуже прошу: ну навчіться хоча би рахувати вірно.

Пытаюсь, Приват он-лайн бакс не продает больше... А если Вы сдавали бакс он-лайн то цена другая...
На оф.сайте Привата по картам конвертация двойная (гривна-доллар-валюта другой страны) отменена говорят...

Акурт, я очень-очень расстроюсь если цены помидоров/огурцов/рыбы будут больше на базарах Турции через 2 недели. Я ж бюджетный турист, а не олл-инклюзифф. в конце-концов 20000GBR не так уж и важны... )))
Востаннє редагувалось stm в П'ят 04 тра, 2018 03:23, всього редагувалось 1 раз.
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 03 тра, 2018 23:42

Coder написав:akurt

Маніпуляції та висмикування фактів з контексту, до яких Ви часто вдаєтеся, дещо ускладнюють спілкування з Вами.

Я розглядаю освіту в США системно, а не на прикладі одного студента з Індії, з яким Ви особисто знайомі.

Давайте візьмемо одне з Ваших тверджень

akurt написав:Доречі, кредит на навчання студента майже безвідсотковий (щось там 0,75 процента РІЧНИХ, оформити може - і це зрозуміло - або громадянин США, або той, хто має "Вид на прожиття" ("Green Card"))

Я беру і вбиваю в Google запит

us university loan interest rate

Google говорить, що ставки по кредитах на навчання піднялися з 3.76 до 4.45% річних лише за 1 рік. І це ми говоримо про федеральні програми. Для приватних університетів, а саме вони займають перші сходинки рейтингів, які ви наводите, ставки за позиками ще вищі. Наприклад, Ця стаття каже, що від 7,76% до 9.66%. І це дані на 2017 рік.

Тобто наразі я бачу, що 0.75% - це +/- зростання відсоткової ставки за останній рік, а не річна ставка за кредитом.

Звідки дані про ставку кредиту на навчання "щось там 0.75%"? Можна посилання на таку програму (це може бути англомовний ресурс)? Наголошую, це має бути загальнодоступна програма, а не пільгова/спеціалізована. Тобто така, якою зможуть скористатися 70% студентів-американців.

akurt написав:Це дійсно жахливо, коли рік навчання в Stanford university для хлопця/дівчини - мешканця штату Каліфорнія - коштує 1/10 річної заробітної плати батька/мати (одного із батьків)

На жаль, запит "average salary in Сalifornia" видає дані за 2012 рік - $51910, можна коригувати на коефіцієнт інфляції, але це час. Тому, я взяв інший запит "average household income in California 2017", який мені видав $77359, але, звертаю увагу, це household income, а не на одну людину (батька чи мати).

Тепер відкриваємо сторінку Stanford University, яка допомагає студентам розрахувати приблизний річний бюджет на навчання. Згідно інформації наведеній там, орієнтовний річний бюджет студента $71587, з яких навчання (якщо Ви мали на увазі вартість лише навчання) складає $50703, хоча логічно було б враховувати повну вартість (власне гуртожиток рівня 4-зіркового готелю, який Ви так гарно описали, також коштує грошей - $15763/рік, і це ще не найдорожча опція).

Тобто, ось так з вулиці, виходить, що вартість навчання в Стенфорді це не "1/10 річного доходу одного з батьків", а майже річний сукупний дохід обидвох батьків. Якби я обрав, стиль дискусії подібний до Вашого, я би тут мав додати, що "akurt підтасував факти, за рахунок чого результат спотворено приблизно в 10 разів", і зупинитися, але я так робити не буду.

Звичайно, я намалював іншу частину спектру, реальні випадки навчання в Стенфорді будуть знаходитись десь посередині. Є безліч Financial Aid програм, від повного фінансування + стипендія до часткової компенсації витрат на навчання або проживання.

Ця сторінка каже, що в тій чи іншій формі допомогу отримують 70% студентів, 58% відсотків отримують її від Стенфорда. Минулого року 47% студентів отримали допомогу в середньому в $13600. Тобто ще близько 45000-50000 потрібно або заплатити батькам (а це більше ніж 1/10 річної ЗП одного за батьків, знову ж таки в середньому по Каліфорнії), або брати в кредит (під відсоток 7%+).

Слід зазначити (інформація тут), якщо у Вас дійсно талановита дитина, але рівень доходу невисокий, то шансів на повне покриття витрат на навчання значно більше. Але починаючи з household income $215000 на рік, шанси стрімко падають. Отже вже при доході сім'ї $250000/рік шанси отримати допомогу - мізерні (виключення, якщо у Вас двоє дітей поступили в Стенфорд).

Отже для того, щоб оплата навчання в Стенфорді складала 1/10 частину річної ЗП одного з батьків, це має бути дуже висока ЗП, тобто в більшості випадків на гранти навряд чи можна розраховувати. $700К за умови покриття всіх витрат, або $500К за умови оплати лише навчання. Я не зміг швидко нагуглити розподіл по ЗП, але навіть за грубою оцінкою, навряд чи таких людей більше ніж 2-3% навіть в багатій Каліфорнії.

Наведіть, будь ласка, Ваші розрахунки, які підтверджують Ваші слова про те, що вартість навчання в Стенфорді, для типової каліфорнійської дитини обійдеться одному з батьків в 10% річного доходу. Не на прикладі однієї-двох-п'яти осіб, з якими Ви особисто знайомі, а так, щоб це могло бути доступно на широкий загал, нехай для 30-50% дітей.

Процитирую этот довольно большой пост, но уж больно хорошо все расписано. Уважаемый акурт ответит на него с цифрами в руках или общими фразами или вообще не заметит?
Temps

Подякував: 49 раз.
Подякували: 24 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 03 тра, 2018 23:44

Я достаю из широких штанин...паспорт Украины

stm
Bank Millenium. 4 разных счета, если нет движения по счету в злотых (поступление денег, оплата картой), тогда 8 злотых в месяц плата. Остальные счета бесплатны.
Открывал, ессно, с украинским паспортом, другого у меня нету (((
change_pm

Заблокований
Подякував: 126 раз.
Подякували: 1070 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 03 тра, 2018 23:57

Долярчик написав:
  change_pm написав:То найкраще, маючи добрий пасивний дохід, жити на дві-три країни, щоб скрізь бути нерезидентом.

...от і підібрались ми до мого улюбленого! :idea: :D - що саме Ви маєте під розумінням: "добрий пасивний дохід" :?:
Ваші варіанти?
...трохи допоможу :D
1) здавати в оренду декілька квартир/чи приміщень(під комерцію) в Україні
2) мати депозити в різних банка, як в Україні, так і за її межами..... і отримувати хороші %%
3)....
4)....
5)....

п.с.
...підставляти свої варіанти можуть(навіть ДУЖЕ БАЖАНО!) всі форумчани!!! :D

Долярчик, тут ділись, не ділись, ніц не буде. У всіх же ж різні обставини (дохід) і ніхто з вами "золотою" жилою ділитись не буде. Хоч питай, хоч випитуй.
Я просто найманий робітник, який з "відсутності" розуму вкладає в недорогу нерухомість в/не в Україні. Депозити вже нічого не дають, ця тема закрита.
На фондовий ринок/кріпту/і т.д. в мене часу і ризиковості немає. Хоча, мабудь, це тема на майбутне.
change_pm

Заблокований

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 04 тра, 2018 00:42

change_pm написав:stm
Bank Millenium. 4 разных счета, если нет движения по счету в злотых (поступление денег, оплата картой), тогда 8 злотых в месяц плата. Остальные счета бесплатны.

Ещё раз о практической стороне.
Пишут в интернете:
Поступление на счёт минимум 1000 злотых+операция оплаты чего-либо, тогда бесплатное содержание счета. В противном случае будет взиматься сумма от 5 до 8 злотых в месяц за содержание счета (в некоторых случаях стоимость может возрасти). Очень люблю такие приписки про некоторые случаи )))

Сколько за конвертацию злотый/другая валюта, неужели бесплатно? Банк - коммерческое заведение и в любой стране это значит что "где-то возьмут за что-то" :)
Вот и узнаем у условного Долярчика может ли он достать из широких штанин и заработать в Bank Millenium :) ведь советы Акурта рассчитаны на простого обывателя, не так ли )))

Хотя стоимость помидоров на рынках Турции для меня гораздо важнее. И честно, обижусь, если вдруг инфляция в стране резко возрастает на время моего прибывания )))
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 04 тра, 2018 01:06

stm написав:
  change_pm написав:stm

Ещё раз о практической стороне.
Пишут в интернете:
Поступление на счёт минимум 1000 злотых+операция оплаты чего-либо, тогда бесплатное содержание счета. В противном случае будет взиматься сумма от 5 до 8 злотых в месяц за содержание счета (в некоторых случаях стоимость может возрасти). Очень люблю такие приписки про некоторые случаи )))

Сколько за конвертацию злотый/другая валюта, неужели бесплатно? Банк - коммерческое заведение и в любой стране это значит что "где-то возьмут за что-то" :)
Вот и узнаем у условного Долярчика может ли он достать из широких штанин и заработать в Bank Millenium :) ведь советы Акурта рассчитаны на простого обывателя, не так ли )))

Хотя стоимость помидоров на рынках Турции для меня гораздо важнее. И честно, обижусь, если вдруг инфляция в стране резко возрастает на время моего прибывания )))

Stm вам же все четко написали. если счет мертвый-то за него надо платить от 5 до 15 злотых, в разных банках по разному. если по счету идет движение--от 300 до 1000 злотых в месяц(опять же в разных банках по разному) то за него( за счет в банке) платить не нужно.

но я бы советовал очень аккуратно ложить суммы более 20куе в польские банки. особенно в долларах.а лучше конечно не ложить их туда совсем так как смысла нет. если в злотых 2-3% годовых, то в долларе вообще около 1%. в злотых проблем намного меньше. у меня был счет в банке Заходний, если что. банк такой себе, рекомендовать бы его не стал.
Жека79

Подякував: 418 раз.
Подякували: 620 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 04 тра, 2018 04:31

Жека79!
Как Вы видите, есть категория людей, которым трудно и невозможно объяснить какие-то простые вещи.
Не понимают. Вот не понимает человек, что ему дают бесплатно карту банка всемирно-известного бренда и ничего от него не хотят. Но если ты картой не пользуешься, то плата за обслуживание - 7 злотых. Это цена 3-х бутылок польского пива в месяц. В Польше 7 злотых это вообще очень мелкие деньги. 2 билета на городской автобус в Варшаве, и то не хватит...
При этом за обслуживание карты Приватбанка платят 20 гривен в месяц и не "хрюкают".
Да еще и комиссию за каждый шаг вправо-шаг влево.

stm написав:Акурт, я очень-очень расстроюсь если цены помидоров/огурцов/рыбы будут больше на базарах Турции через 2 недели. Я ж бюджетный турист, а не олл-инклюзифф. в конце-концов 20000GBR не так уж и важны... )))

Я думаю, Вам надо ОЧЕНЬ_ОЧЕНЬ_ОЧЕНЬ расстроиться от цен на базаре в Украине.
И Вы правы: 20000GBR не так уж и важны. Обратите внимание - у меня лично их уже нет, подержал в руках купюры разного достоинства. Прикольнее всего, конечно, "десятки" фунтов - супер новая технология изготовления денег. Заметили, на какую такую другую валюту их я поменял? На турецкие лиры. То-то же. Это самое главное, а вы и не заметили. Не заметили главного; печалька...

Temps написав:Процитирую этот довольно большой пост, но уж больно хорошо все расписано. Уважаемый акурт ответит на него с цифрами в руках или общими фразами или вообще не заметит?

Даже не собираюсь отвечать, хотя прочитал с интересом. Заметил текст, конечно. Внимательно прочитал.
Автор того текста - очень умный человек. Надо отдать должное. Умеет работать с материалом.
Это важное умение в наше необразованное время.
Яркий представитель теоретиков, оторванных от жизни навечно и умело находящий нужную информацию.
Пять строк, которые я напишу ниже, я не хотел писать (хотя в голове они были давно), не желая обидеть реально умного человека, но Вы сами меня вынудили.

(текст ниже содержаол не пять строк, а гораздо больше и содержал не столько анализ интересного текста Кодера, а анализ нынешней ситуации в университетах Украины, о которой автор знает много много много интересного, но я в 7-35 этот текст удалил, кто не успел - тот опоздал)

Tак что пусть господин Coder - реально подтверждаю - очень умный парень - лично для меня пишет сколько угодно забавных цифр про гибель университетов в США. И про ужасные условия жизни нищих, берущих кредит на обучение не под обычные 0,75 процента годовых, а под 4,75 процента годовых - и это на 20 (двадцать) лет - студентов.
Я ему давал на этой ветке перечень университетов, в которых был не раз лично.
Я в июне этого года буду минимум в двух. Самых-самых.

ОСМЕЛЮСЬ НАПОМНИТЬ, ЧТО ФОРУМЧАНИН Долярчик задал форумчанам простой конкретный вопрос.
И ждет ответ.
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 04 тра, 2018 07:36, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 4005 раз.
Подякували: 1447 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: П'ят 04 тра, 2018 07:10

[11
Востаннє редагувалось slavek в П'ят 04 тра, 2018 12:42, всього редагувалось 1 раз.
slavek

Заблокований
Подякував: 101 раз.
Подякували: 871 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 04 тра, 2018 11:09

... а успіх ЗАВЖДИ там, де ним вміють ділитись!

change_pm написав:
  Долярчик написав:
  change_pm написав:То найкраще, маючи добрий пасивний дохід, жити на дві-три країни, щоб скрізь бути нерезидентом.

...от і підібрались ми до мого улюбленого! - що саме Ви маєте під розумінням: "добрий пасивний дохід"?
Ваші варіанти?
...трохи допоможу
1) здавати в оренду декілька квартир/чи приміщень(під комерцію) в Україні
2) мати депозити в різних банка, як в Україні, так і за її межами..... і отримувати хороші %%
3)....
4)....
5)....

п.с.
...підставляти свої варіанти можуть(навіть ДУЖЕ БАЖАНО!) всі форумчани!!! :D

Долярчик, тут ділись, не ділись, ніц не буде. У всіх же ж різні обставини (дохід) і ніхто з вами "золотою" жилою ділитись не буде. Хоч питай, хоч випитуй.
Я просто найманий робітник, який з "відсутності" розуму вкладає в недорогу нерухомість в/не в Україні. Депозити вже нічого не дають, ця тема закрита.
На фондовий ринок/кріпту/і т.д. в мене часу і ризиковості немає. Хоча, мабудь, це тема на майбутне.

... так, так...... і скільки Долярчик "не скаче по валютних гілках" в пошуках подібної інфо. - нема ніц! :D
...і лише там, десь далеко в глибині душі :mrgreen: жевріє іскорка надії, що натрапить Долярчик на поважного ДОБРОГО пана(як пан Акурт), але старшого, років 85-90, якому вже немає сенсу "тримати секрети успіху", а навпаки, буде відчувати ШАЛЕНУ РАДІСТЬ/ЩАСТЯ, що він ще може з кимось поділитись своїми секретами! :D

п. с.
...і зверніть увагу, що Долярчик НЕ ПРОСИТЬ ГРОШЕЙ, ЧИ ЩЕ ЩОСЬ МАТЕРІАЛЬНОГО! - а лише малесеньку пораду/підказку..... :wink:
Долярчик

Заблокований
Подякував: 593 раз.
Подякували: 633 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 04 тра, 2018 11:46

slavek написав:
  akurt написав:

Написано все правильно, могу подтвердить как человек 30 лет назад ушедший из вузов кой системы и 25 из НИИ. Но не покидает ощущение дежавю. Ведь пишет человек из самого украинофильского региона о том, что Украина как государство не состоялось ни в одной из областей и из неё нужно валить хоть куда, хоть временно оставив возможность заработка, хоть постоянно, предпочтительно в Турцию. Поэтому вопрос.
М. Б., есть такие неудачные народы которым в принципе нельзя иметь собственную государственность?

Можно я свою точку зрения тут оставлю. Я сам занимаюсь оптимизацией процессов, предприятий, реструктуризациеи и т.д., эффективность систем - это мой хлеб. Так вот лет 10 назад я осознал, что проект Украина требует полного перезапуска или закрытия...Страшные слова, но это не означает потерю государственности, это означает получить ответы на вопросы, куда мы идем, зачем и понимание того, что кому на всех уровнях необходимо делать и как контролировать отклонения от процесса.
Как проект независимого национального государства в эпоху глобализации мы неудачны и неуспешны, т.к. в мире это не на повестке дня. На повестке дня объединения в союзы, принятие и согласие с тем, что тебе говорит "брюссель, вашингтон, москва" и следование их повестки дня.
Эти причины, а также многие другие, как например, отсутствие национальной элиты, опыта государственности, украинский менталитет (моя хата скраю, зона комфорта заканчивается за дверьми квартиры и т.д.) не дают нам возможности быстро перестроиться.
И мы на старом запоре 965 пытаемся обогнать / догнать мерс...
change_pm

Заблокований

Профіль

1
  #<1 ... 6364656667 ... 1129>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему