heineken написав:Тут на форуме некоторые форумчане активно ванговали удешевление мировых цен на нефть после снятия санкций с Ирана и Венесуэлы,в следствии чего топливо и газ в Ураине подешевеет и все заживут.Но забыли указать ,в каком году это ждать))) Хорошо,когда прочитав таких нострадамусов,делаешь точно наоборот и имеешь профит.Пока боковик,вышел окончательно из гривны.Всем добра!
А Вы не торопитесь с козами на торг! Сегодня ОПЕК заседает, снова квоты будут делить. Под это заседание и нефть подросла хорошо. Но если крутые дяди ничего опять не решат толкового, то как резко выросла цена на "жижу", так и вниз обвалится на сухих фактах итогов встречи. Просто подождите до вечера, когда официальные результаты переговоров огласят.
Перша колонка курс на початок 2021, друга - курс на 01.06.2021 початок дня, третя - відсоткова зміна, актив, місце в попереднєму місяці. Останні два стовбчики, то є річний відсоток зміни коштовності валюти у гривнях в попередні два ревальваційних роки. Курс - це середина дійсно доступних мені курсів купівлі-продажу. На горі в таблиці більші збитки
За місяць по відношенню до гривні втрали австралієць, доляр і євро. Інші активи здобули, і здобувших більше ніж втративших! Більше за всіх здобуло золото! Аж 5,83 відсотка на місяць
З фунтом, здається, вгадали, бо тільки він з початку року і виграє у гривні та виграш нарасає! Порахуємо свій прибуток/втрати гривні через кошик! Я попереджав в середині місяця що додав 2 відсотки золота за рахунок доляра коли дізнались про квітневу інфляцію в Америці. На сьогодні якось так сталося що євро підскочив аж на другу сходинку тобто здешавшав відносно інших активів. Тому я вирішив додати його в кошику на 1 відсоток, бо задешево куплю за гривню.
Хоч за місяц і заробили, та з початку року все ще маємо втрати На моменті кошик над британцем, всі інші вище. І, як я вже кілька разів писав, що я за наш напрямок в Європу, тому рахую капітал в євро. Отож я в євро маю зиск. Програю тільки британцю
На останній місяць втратили 0,63%. Якщо привести до всього року маємо втрати -0,63*12/5= −1,51(-5,97%(-12,96))). Отакої.
Офіційний курс гривні до іноземних валют за 1 одиницю Починає діяти з...............01.06.2021..........02.06.2021 дата розрахунку..............31.05.2021...........01.06.2021 Євро.................................33,5116................33,5335...+0.07% Долар США......................27,4674................27,4381...-0.11% После полудня курс почти не изменился. Открылись на 2.5 копейки ниже вчерашнего закрытия. Наскоро хлебнув кофе, приподнялись на полкопейки и никуда не пошли. Около 11 вернулись к уровню открытия. Незадолго до 12 опустились на полкопейки. В мире доллар вчера вечером обвалился, а после этого ведет себя относительно спокойно. Справочный курс встретили котировками 27.4300 - 27.4500, что на полкопейки ниже открытия. Точно также, как и вчера, после 12 приподнялись на полкопейки, потом опустились на копейку и ушли на обед. После обеда приподнялись на полкопейки. В мире доллар немного отскочил от утренних минимумов и стабилизировался. Официальный курс встретили котировками 27.4300 - 27.4500. За день опустились на 0.5 копеек относительно открытия и на 3 копейки относительно вчерашнего закрытия.
Этот день в истории: 2020 - 26.8181 (-5) +62 2019 - 26.8547 (-2) +58
[quote="5236722:yuri_m"[/quote] А Вы не торопитесь с козами на торг! Сегодня ОПЕК заседает, снова квоты будут делить. Под это заседание и нефть подросла хорошо. Но если крутые дяди ничего опять не решат толкового, то как резко выросла цена на "жижу", так и вниз обвалится на сухих фактах итогов встречи. Просто подождите до вечера, когда официальные результаты переговоров огласят.[/quote].
Вы выдаете желаемое за действительное.Так денег не заработать.Покупай на слухах,продавай на фактах.Конечно,завтра все может быть,но бензин и дизель будут в Украине дорожать.И снова некоторые оптимисты скажут- значит фермеры сольют больше валюты для уборочной и гривна укрепится.Везде можно выковырять позитивчик
Striker написав:Как видно со второй таблицы, гривна начала стабильно укрепляться ещё с Декабря прошлого года. Можно сказать, что в этом году фактор сезонности работает на 100%. Дно курса в прошлом году пришлось на Июнь, думаю, что в этом году будет похожая ситуация. Сам ещё с Января сижу на текущих гривневых счетах и частично на грн депо до 22 июня, т.е. скоро будет полгода, как сижу полностью в гривне. В этом месяце или начале следующего планирую заходить в валюту как минимум на 50%.
Я б не назвав це фактором сезонності. Це інфляція і вона заставляє запускати гроші в роботу, щоб вони не знецінювались. А оскільки тут пів країни сидить у валюті, то відповідно, щоб запустити заначки в роботу, цю валюту потрібно поміняти про що і пише пан Данилишин Клієнти ж банків, навпаки хомячать валюту. Швидше за все, все що можна вийняти із бізнесу без втрати продуктивності, скирдується у валюту. Девальвація буде. Це точно. От тільки не відомо коли цей процес почнеться і наскільки масштабним він буде. Адже якщо зробити фальстарт (відкупитись), то недоотримаєте вигоду. А враховуючи суттєву інфляцію, то можливо навіть втратите. Поки що все виглядає так, неначе ми повернулись в доковідний 2018. Але це омана. І не через вірус чи ще щось. А саме через інфляцію. Саме вона буде головною дієвою особою на всіх ринках в найближчі місяці а можливо навіть роки. Зараз, в даний конкретний момент, інфляція нам навіть допомагає. Вона запускає процес витрачання грошей у пересічних, тим самим підтримуючи нашу економіку та дохідну частину бюджету. Але ця ілюзія не буде тривати довго. Тому постійно потрібно бути на поготові.
Realist написав:Я б не назвав це фактором сезонності. Це інфляція і вона заставляє запускати гроші в роботу, щоб вони не знецінювались. А оскільки тут пів країни сидить у валюті, то відповідно, щоб запустити заначки в роботу, цю валюту потрібно поміняти про що і пише пан Данилишин Клієнти ж банків, навпаки хомячать валюту. Швидше за все, все що можна вийняти із бізнесу без втрати продуктивності, скирдується у валюту. Девальвація буде. Це точно. От тільки не відомо коли цей процес почнеться і наскільки масштабним він буде. Адже якщо зробити фальстарт (відкупитись), то недоотримаєте вигоду. А враховуючи суттєву інфляцію, то можливо навіть втратите. Поки що все виглядає так, неначе ми повернулись в доковідний 2018. Але це омана. І не через вірус чи ще щось. А саме через інфляцію. Саме вона буде головною дієвою особою на всіх ринках в найближчі місяці а можливо навіть роки. Зараз, в даний конкретний момент, інфляція нам навіть допомагає. Вона запускає процес витрачання грошей у пересічних, тим самим підтримуючи нашу економіку та дохідну частину бюджету. Але ця ілюзія не буде тривати довго. Тому постійно потрібно бути на поготові.
Можна називати це як завгодно, але по факту я з початку року обрав правильну стратегію. До речі, з того ж моменту вже не читаю Переса і без його порад маю кращий профіт, ніж коли намагався повторювати за ним. По інфляції - так, також почав багато витрачати на техніку, на облаштування житла та інше, бо % по депозиту та на поточних рахунках її, інфляцію, не компенсують в повній мірі. Але все витратити не можна, бо заначка завжди необхідна, тому все одно доведеться крутитися і робити все можливе для збереження своїх заощаджень. В мене майже немає сумнівів, що в серпні буде ослаблення гривні, якщо не наступного місяця. Як тільки побачу динаміку на девальвацію, відразу ж почну заходити частинами. Я ж не просто так малюю ці таблички, в першу чергу - роблю це для себе, ну і ділюся з іншими. Звісно, ситуація ще може багато разів змінитися як в одну, так і в іншу сторону, але минулий рік для мене як шаблон, від якого я буду відштовхуватися для наступних дій.
somilitark написав:А что за печалька на ветке? Может из-за продолжающейся ревальвации? Так она же маленькая сегодня, на полшишечки) Всего навсего примерно 4 копейки сбросили. А вот на наличке истерика, бумаги нет, на себя реально по 38 и осторожно, продажа 43, но говорят можно и дешевле. Караул, посевная затягивается, но скоро лето. Можно и традиционный летний укрепляж замутить. Каждому словившему дно, новое дно в нагрузку🙃
чего радуетесь-то ? тому что доят инфляцией с одной стороны и крепенькой гривной с другой стороны ? ну радуйтесь дальше . Можете еще открыть 27 гривнедепозитов
а я же спокойно покупал в апреле по 27.85 - 28 на свободную гривну (пошортив ради принципа эквивалент до курса 26+) и не ипу себе мозг. скоро опять пойду куплю.
"завтра" кто-то стянет войска или опять какая-нибудь хрень - а доллярчиков по прийнятній ціні "резко" не станет .
Востаннє редагувалось Alex2007 в Вів 01 чер, 2021 17:26, всього редагувалось 2 разів.
Striker написав:Можна називати це як завгодно, але по факту я з початку року обрав правильну стратегію. До речі, з того ж моменту вже не читаю Переса і без його порад маю кращий профіт, ніж коли намагався повторювати за ним.
Будь-який автор та дописувач - це тільки ще одна точка зору. Чим більше цікавих дописувачів - тим ширше коло думок, тим більша ймовірність прийняти правильне рішення. Не потрібно повторювати ні заким. Бо те, що підходить одному, може бути шкодою для іншого.
Striker написав:По інфляції - так, також почав багато витрачати на техніку, на облаштування житла та інше, бо % по депозиту та на поточних рахунках її, інфляцію, не компенсують в повній мірі.
Головне правильно витрачати гроші. На модернізацію або поповнення основних засобів. Навіть нова м'ясорубка на кухні яка дозволяє молоти собі фарш самому швидше та якісніше зекономить вам час, а відповідно гроші в майбутньому. Капітал - це не тільки гроші (заначка), а всі матеріальні та нематеріальні активи за допомогою яких ви можете заробляти гроші або зменшувати витрати.
Striker написав: Я ж не просто так малюю ці таблички, в першу чергу - роблю це для себе, ну і ділюся з іншими. Звісно, ситуація ще може багато разів змінитися як в одну, так і в іншу сторону, але минулий рік для мене як шаблон, від якого я буду відштовхуватися для наступних дій.
За таблички - дякуємо. А щодо шаблонів... Ця помилка принесла збитки багатьом. Не прив'язуйтесь до якогось періоду як до шаблону. Тільки використовуйте його як орієнтир потенційних варіантів розвитку подій.
За результатами проведення розміщень облігацій внутрішньої державної позики 1 червня 2021 року до державного бюджету залучено 15.862 млрд грн (за курсом НБУ).
Баланс між залученими коштами та виплатами по держ. боргу, млрд грн
* - помісячні платежі за державним боргом у 2021 році за діючими угодами станом на 01.05.2021 (з урахуванням фактично здійснених платежів)