Realist написав:єдиний варіант розвитку для сировинної країни третього світу - це плавна девальвація, щоб її продукція із низькою доданою вартістю залишалась конкурентною на світових ринках.
Сумасшедшие печатные станки и ковид-лохдауны поддерживают высокий спрос и цены на "комоды" из третьего мира
somilitark написав:Жарти жартами, але люди постійно сідають в останній вагон, іноді на кредитні, ось намагаюсь розпитати в них, як так в них виходить
розкажу виключно за себе. зарплата/не дохід розприділена наступним чином: бюджет на сім"ю на місяць (65-70%) + 10-15% на непередбачувані - це недоторкані кошти до наступної ЗП. 20% чистого залишку - одразу або на депо короткострокове, або у валюту на поточні рахунки, якщо курс сприяє. Якщо другий кошик не використовується, після наступної ЗП він переходить додатком у третій кошик - заощадження. З третього кошика формуються витрати на довгострокові покупки / подорожі / вартісні мед. процедури. В абсолютних величинах не пишу, гумористи-теоретики заснути не дадуть
Realist написав:єдиний варіант розвитку для сировинної країни третього світу - це плавна девальвація, щоб її продукція із низькою доданою вартістю залишалась конкурентною на світових ринках.
Сумасшедшие печатные станки и ковид-лохдауны поддерживают высокий спрос и цены на "комоды" из третьего мира
Так. Але ж цей процес починають пригальмовувати. І ми маємо дані із історії як це впливало на ринки. І ще одне. Там де дуже легко отримувати і продавати сировину по хороших цінах, там не має розвитку, адже ті хто "знімають вершки" їм і так достатньо, а всі решта доступу до "кормушки" не мають. Тому при такій моделі розвитку наші мільярдери ставатимуть все багатші, а населення все бідніше. А ви чудово знаєте, що бідність завжди ходить в парі із дурістю (неосвіченістю). Це в свою чергу приводитиме до того, що у владу будуть обирати все більше популістів, а вони в свою чергу будуть допускати ще більше помилок. Рано чи пізно все це виллється в чергову девальвацію, щоб отримати більше гривні за те що ми продаємо щоб популісти мали що "дерибанити". Це я так дуже грубо та узагальнено описав весь процес який потенційно нас очікує якщо ми і далі продовжимо завалювати наші державні інституції.
Открылись на 6.5 копеек ниже вчерашнего закрытия. НБУ к этому времени плановую пятерку уже взял. После утреннего кофе выросли на полкопейки. Чуть позже на рынок вышел регулятор на этом уровне. После 11 котировки приподнялись на полкопейки, а к 12 вернулись обратно. В мире доллар продолжает рост и находится вблизи годовых максимумов. Справочный курс встретили котировками 26.1000 - 26.1200, что на полкопейки выше открытия.
Вчера до 15-30 НБУ выкупил 145.5 млн. Остатки на коррсчетах незначительно уменьшились. Рост объема суточных сертификатов был почти полностью компенсирован интервенцией.
В среду объем МБ уменьшился с 444.9 до 397.5 млн. Чистый спрос на 5 млн. меньше. Клиентские обороты выросли и превысили объем МБ. Спрос слегка превышал предложение за счет форвардных покупок.
* кустарный индекс гривны по отношению к корзине мировых валют. Ссылка на методику расчета у меня в подписи, которая видна в профиле.
Так. Але ж цей процес починають пригальмовувати. І ми маємо дані із історії як це впливало на ринки. І ще одне. Там де дуже легко отримувати і продавати сировину по хороших цінах, там не має розвитку, адже ті хто "знімають вершки" їм і так достатньо, а всі решта доступу до "кормушки" не мають. Тому при такій моделі розвитку наші мільярдери ставатимуть все багатші, а населення все бідніше. А ви чудово знаєте, що бідність завжди ходить в парі із дурістю (неосвіченістю). Це в свою чергу приводитиме до того, що у владу будуть обирати все більше популістів, а вони в свою чергу будуть допускати ще більше помилок. Рано чи пізно все це виллється в чергову девальвацію, щоб отримати більше гривні за те що ми продаємо щоб популісти мали що "дерибанити". Це я так дуже грубо та узагальнено описав весь процес який потенційно нас очікує якщо ми і далі продовжимо завалювати наші державні інституції.
рано чи пізно це перестає працювати, так як робити потім задурно нема дурних
fin написав:Вообщем,вижу я, что надо будет на следующей неделе снова затариваться долларом,как весной. Только уже не по 27, а по 26.
у вас какой-то индивидуальный график, летом обычно тарятся. Впереди декабрь, не ожидаете еще падения бакса?
Я уже не знаю чего ожидать? Думал, что в это время курс будет минимум за 28, а в нашей стране ничего невозможно прогнозировать. Но я не люблю сидеть в гривне, некомфортно мне в гривне. Поэтому на следующей неделе хочу прикупить доллары, как сделал это весной.
fin написав:Вообщем,вижу я, что надо будет на следующей неделе снова затариваться долларом,как весной. Только уже не по 27, а по 26.
А можна у вас запитати де ви гривню берете? Бо в мене наприклад є сім'я, наче я непогано заробляю, але вільних гривень майже не залишається, бо іноді хочеться кудись поїхати, кудись сходити, їхати не на маршрутці, а на власному авто, так би мовити з комфортом, та ще багато життєвих речей, які потребують фінансових ресурсів. А тут всі віруючи у доллар постійно його купують, перебуваючи заощадженнями в валюті, як так відбувається, я зрозуміти не можу. Чи ви мали на увазі сотку чи полтос зелені? Таке собі самозаспокоєння і кумедне усереднення, ну тоді питань не має, віряни вони такі, дуже цікаві люди. По курсу, я не вгадав, вже втратили 10 копійок з ранку, я дуже радий так помилятися, мені це подобається!🤭
Гривну имею с 3-х источников. Но я не покупаю доллары каждый день. Вот весной последний раз брал по 27, теперь думаю на следующей неделе. 2-3 раза в год,не чаще.
fin написав:Гривну имею с 3-х источников. Но я не покупаю доллары каждый день. Вот весной последний раз брал по 27, теперь думаю на следующей неделе. 2-3 раза в год,не чаще.
Я лично последние полгода практически не покупаю валюту (мелочь не в счет). Накапливаю "свободную гривну". Жду признаков разворота. Радуюсь падению курса, т.к. за ту же сумму в гривне куплю больше долларов и евро.