|
Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві? |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Нед 08 тра, 2022 13:14
farm написав:Гостинка в центре ушла за 1,5 недели. Цену аренды не снижал. Риелторы обижались и пытались хамить когда отказывался сотрудничать.
Ціна як до війни? Наскільки вона була ринкова на той час? Який портрет орендаря? Знімав в Кийові, та змінив квартиру, біженець зі Сходу, реевакуювався з Заходу? Співпрацювати це віддати квартиру їм на "ексклюзив", чи відмовляли ріелторам з клієнтами?
-
Vlad442
-
-
- Подякував: 6 раз.
- Подякували: 2203 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 08 тра, 2022 13:22
fler написав:Це означає, що мінімум 25% працездатних не повернуться в Україну з Польщі. Ще якийсь % (мінімум 3% за останніми даними) знайшли роботу в інших країнах, тобто теж не повернуться. Поки триває війна цей відсоток лише зростатиме. Як це вплине на ринок нерухомості? Звісно, що житло продовжить вивільнятися та додаватися на продаж/оренду.
В мене жінка фізично працює на "чорної" роботі в Європі. В Україні вона була "білий комірець", мала зарплату вище ніж середня. Всі мої знайомі мріють повернутися. Не повернуться ті, хто й так планував виїжджати. Зараз у Європі багато жінок, які мають чоловіків в Україні, яки не захочуть їхати. Не всяка жінка поміняє роботу на фабриці і життя в оренді, на сім'ю та комфортне житло в Україні.
-
Vlad442
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 08 тра, 2022 13:51
fler написав:Спеціально для Вас виділено кольором. Ви маєте розуміти, що не повернуться не лише ті працездатні, які знайшли роботу. Не повернуться також діти та пенси, які там разом з ними. Не повернуться ті, кому не потрібно шукати роботу в Польщі, бо вони мають достатні джерела доходів. Тому до офіційних 25% я вживаю ще слово "мінімум". Вікова та статтєва стуктура тут не грає вагому роль. Ключове слово - працездатні, яке, між іншим, означає від 18 до 60 років.
Ви знову переносите частковий випадок на всю популяцію. Якщо працевлаштувалось 100к із 400к - то це не означає, що серед інших тимчасових біженців збережеться цей відсоток. По-перше, чи є попит на ринку праці у такому обсязі? По-друге, чи готові самі українці працювати на таких умовах? Як вище зазначили, і я згоден, що багато осіб із з/п вище середнього в Україні будуть повертатися, залишаться закордоном лише білі комірці, або ж люди, що втратили житло.
-
alfredhaos
-
-
- Подякував: 9 раз.
- Подякували: 35 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 08 тра, 2022 14:00
Vlad442 написав:В мене жінка фізично працює на "чорної" роботі в Європі. В Україні вона була "білий комірець", мала зарплату вище ніж середня. Всі мої знайомі мріють повернутися. Не повернуться ті, хто й так планував виїжджати. Зараз у Європі багато жінок, які мають чоловіків в Україні, яки не захочуть їхати. Не всяка жінка поміняє роботу на фабриці і життя в оренді, на сім'ю та комфортне житло в Україні.
Так, звісно. Повертатимуться переважно: 1) ті, хто не зміг добре влаштуватися там; 2) жінки, яким потрібні їх чоловіки; 3) ті, хто не втратив майно та пристойну роботу/бізнес тут.
-
fler
-
-
- Подякував: 1213 раз.
- Подякували: 1338 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 08 тра, 2022 15:04
alfredhaos написав: fler написав:Спеціально для Вас виділено кольором. Ви маєте розуміти, що не повернуться не лише ті працездатні, які знайшли роботу. Не повернуться також діти та пенси, які там разом з ними. Не повернуться ті, кому не потрібно шукати роботу в Польщі, бо вони мають достатні джерела доходів. Тому до офіційних 25% я вживаю ще слово "мінімум". Вікова та статтєва стуктура тут не грає вагому роль. Ключове слово - працездатні, яке, між іншим, означає від 18 до 60 років. Ви знову переносите частковий випадок на всю популяцію. Якщо працевлаштувалось 100к із 400к - то це не означає, що серед інших тимчасових біженців збережеться цей відсоток.
Де Ви таке знайшли у моїх постах  Там конкретно вказано - 25% працездатних знайшли роботу у Польщі. Де саме я переношу це на всіх інших? Не приписуйте, б-ласка, мені Ваші фантазії.
-
fler
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 08 тра, 2022 15:14
fler написав:Так, звісно. Повертатимуться переважно: 1) ті, хто не зміг добре влаштуватися там; 2) жінки, яким потрібні їх чоловіки; 3) ті, хто не втратив майно та пристойну роботу/бізнес тут.
Тобто 98%. Еміграція це складне рішення, яке готується заздалегідь. Язик, навички, пошук роботи, житла. Тому у більшості тих, хто опинився на чужбині зненацька, маючи навіть підтримку місцевих та законодавства, не вийде там закріпитися. Крім того зараз дуже велика конкуренція за некваліфіковані робочі місця з боку біженців.
-
Vlad442
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 08 тра, 2022 15:19
fler написав:Де Ви таке знайшли у моїх постах Там конкретно вказано - 25% працездатних знайшли роботу у Польщі. Де саме я переношу це на всіх інших? Не приписуйте, б-ласка, мені Ваші фантазії.
Я критично оцінюю якість цифр від журналістів. Не може буди, що у Польші з міліонів біженців усього 400 тис працездантих. Левова частка з 100 тис, хто влаштувався, можуть буди "професійні заробітчани" з ЗУ, яки скористалися нагодой, а не біженці.
-
Vlad442
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 08 тра, 2022 15:31
Vlad442 написав: fler написав:Де Ви таке знайшли у моїх постах Там конкретно вказано - 25% працездатних знайшли роботу у Польщі. Де саме я переношу це на всіх інших? Не приписуйте, б-ласка, мені Ваші фантазії.
Я критично оцінюю якість цифр від журналістів. Не може буди, що у Польші з міліонів біженців усього 400 тис працездантих. Левова частка з 100 тис, хто влаштувався, можуть буди "професійні заробітчани" з ЗУ, яки скористалися нагодой, а не біженці.
Навіщо перекручувати та вигадувати? Ми про кого говоримо? Звідки Ви взяли 400 тис. працездатних - таку цифру ніхто ніде не називав У Польщі кожен четвертий працездатний біженець з України вже знайшов роботу. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ та адміністрації Польщі, уповноважений уряду у справах біженців з України Павло Шефернакер, передає Укрінформ із посиланням на Polskie radio.
-
fler
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 08 тра, 2022 16:01
Vlad442 написав: fler написав:Де Ви таке знайшли у моїх постах Там конкретно вказано - 25% працездатних знайшли роботу у Польщі. Де саме я переношу це на всіх інших? Не приписуйте, б-ласка, мені Ваші фантазії.
Я же там прямо под тем сообщением правильную цитату привел... Из примерно трех лямов "понаехов" -- 0.4ляма решили попробовать найти работу. У трех человек из 4-х решивших попробовать -- это (пока?) не получилось. Понятное дело, что не все три ляма способны работать в принципе: где-то лям из них -- дети, еще лям -- дедушки/бабушки (ну или полторашка на 0.5), тысяч 600 -- мажоры, которым нафиг эти польские грОши не нужны -- как-то так 
-
_hunter
-
-
- Подякував: 15 раз.
- Подякували: 488 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Нед 08 тра, 2022 16:36
Vlad442 написав: fler написав:Так, звісно. Повертатимуться переважно: 1) ті, хто не зміг добре влаштуватися там; 2) жінки, яким потрібні їх чоловіки; 3) ті, хто не втратив майно та пристойну роботу/бізнес тут.
Тобто 98%. Еміграція це складне рішення, яке готується заздалегідь. Язик, навички, пошук роботи, житла. Тому у більшості тих, хто опинився на чужбині зненацька, маючи навіть підтримку місцевих та законодавства, не вийде там закріпитися. Крім того зараз дуже велика конкуренція за некваліфіковані робочі місця з боку біженців.
Цифра 98% выглядит смешной как минимум. Как минимум вся наша молодежь из депрессивных регионов освоится и останется за рубежем, для них возможность работать и жить в арендном жилье кажется манной небесной. В Киеве их зарплат в супермаркете не хватало зачастую даже на то чтобы приличную комнату снять, не говоря уже о квартире. Толпы наших и молодых, и не очень учат язык так, что дым идет коромыслом. Причем не только из пострадавших регионов. В Германии море семей из Буковины и Закарпатья. Сели здесь на 24 статью мертво и рассказывают немцам, как страшно их в Украине бомбили. Не хотят возвращаться отсюда ни ногой, ни траком. Если Европа сама их не выпрет, большинство здесь так и окопается.
-
antey1969
-
1
-
- Подякував: 1701 раз.
- Подякували: 3641 раз.
-
-
Профіль
-
-