Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
roberto dark написав:последствия которых ещё не раз поставят в тупик не только нас с вами, но и многих авторитетных экономистов.
Те кто вкладывался (или планировал вложиться) для сдачи жилья в аренду в ближайшие годы этого делать не будут. Многие выйдут из этого бизнеса. Стройки (если их не подогреют внешними займами) 100% гарантий что заморозятся, себестоимость строительства уже космос из-за цен на топливо. Свободные на рынке квартиры выкупят погорельцы с Чернигова/Мариуполя/Ирпеня (за свои или на компенсацию), куда пойдут цены на аренду? Простая математика. Чем ниже конкуренция, тем выше цена. Погорельцы поедут жить туда, где есть жильё и работа. В Бердычеве некуда поселить 500 тыс человек, и невозможно их трудоустроить. Будут ехать в крупные города. Надеюсь я никому истину не открыл?
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Сер 11 тра, 2022 18:45, всього редагувалось 2 разів.
_hunter написав:Вопрос не в том "надо ли держаться", а в том, что конкретно "менеджер по продажам или экономист в банке" с украинским опытом -- за бугром не нужен чуть менее, чем везде...
Я уже представил послевоенный Киев. Сантехников и электриков нет совсем. Одни бывшие менеджеры по продажам и тренеры личностного роста работают в такси...
Ага, и будут ...и прочие белые воротнички-сантехники-електрики-маляры... программист-сантехник/электрик звучит
Потому как найти кто эту работу тебе в квартире сделает будет анриал.
vladimir07 написав:А не будет проблем с тем, что живут в Порту, работая и платя налоги по факту другой стране ?
183 дня -- вообще без проблем, потом придется устраиваться легально (ну или от налоговой нычковаться).
Т.е. если будут сидеть на квартире и удаленно арбайтен на условный епам, получать на карту укрбанка зарплату, то местная налоговая может предъявить претензии ?
Скорее сам условный епам, начнет предьявлять претензии, ибо они становятся соучастниками нарушения Закона.
vitaliian написав:Переселенцев надо заселить, накормить, одеть, устроить в садики/школы, стрижка/маникюр, развлекать и лечить
Они, в большинстве своем, захотят это бесплатно. Или "почти". И не только "захотят", но и денег у большинства может быть маловато.
це все вони можуть мати на халяву там, в добавок до миски безплатного супу... і вертатися з халяви і виживати тут ... он і долярчик каже що за хвилину переворту думок закриття чахлого бізнесу ... заробити на ще одну кавалірку
Faceless написав:Так. Особливо, якщо захочеться іноді вийти і вкусити благ цивілізації А в Україні, якщо туди довго не повертатися, тупо ФОПа закриють
Да ну? У нас наскільки пам'ятаю, тригером до САМОСТІЙНОГО закриття "сплячих" ФОПів, які не працювали взагалі десятиліттями було введення обов'язкової сплати ЕСВ.
А якщо ФОП працює, на його рахунок приходять гроші, платить податки, здає віддалено звіти...
ІМХО НЕ буде його чіпати держава якій він платить податки.
Востаннє редагувалось _Mykola_ в Сер 11 тра, 2022 19:05, всього редагувалось 1 раз.
про то что "будет дорого" я и не писал, за время войны мало кто обогатился, а работу потерял много кто, заначки проели/потратили/потеряли тоже многие.
Скорее где то год-два будет "окно возможностей" (скажем Киев по 1куе). Но продлится оно не долго, жильё строится медленнее, чем печатаются деньги.
Когда расшатаются и определятся с кредитами и компенсациями, внезапно окажется что строить новое стало космически дорого (солярка к примеру уже по 40), тогда с рынка начнут выгребать всё +/- ликвидное.
Вариант что партнеры по коалиции нас кинут, а сотни тысяч (или миллионы?) погорельцев поселят в пещере Оптимістична (село Королёвка Борщёвского района Тернопольской области. Длиннейшая гипсовая пещера в мире 267км) я не рассматриваю.
Я ще брав кавалірки нахалстроя по 650..700уе м2, 1куй за м2 то не вікно можливостей, а от $400 ..$500 уже так
солярка ще впаде, як інші комодітіс, ФРС вже почало спалювати надруковане раніше бабло.
vitaliian написав:Те кто вкладывался (или планировал вложиться) для сдачи жилья в аренду в ближайшие годы этого делать не будут.
В этом и был мой главный посыл. На счёт погорельцев и правда ещё рано говорить. Не думаю что платежеспособность 90 % из них будет достаточно высокой для покупки квартир по 1000$ за метр в том же Киеве, исходя из вашей же статистики о падении доходов в НОЛЬ за время войны. Кроме того неизвестно ещё какие будут реальные шаги навстречу от правительства в виде материальной помощи, льготных кредитов и прочих программ.
Если цена метра падает а цена аренды растет значит доходность аренды тоже растет) спекульнуть квартирой хз а за аренду я не переживаю, она быстро переплюнет довоенную (в гривне).
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Сер 11 тра, 2022 19:13, всього редагувалось 1 раз.
В Україні від початку повномасштабного вторгнення Росії було втрачено 4,8 млн робочих місць. Якщо бойові дії припиняться негайно, може настати швидке відновлення з поверненням 3,4 млн робочих місць. У разі подальшого загострення війни в Україні втрати робочих місць досягнуть 7 млн. Про це йдеться у звіті аналітиків Міжнародної організації праці (МОП).https://www.ilo.org/global/about-the-il ... /index.htm Згідно зі звітом, від початку війни з України до сусідніх країн виїхали 5,2 млн біженців, з них 2,75 млн – це люди працездатного віку. Серед працездатних 1,2 млн осіб (43,5%) раніше працювали, втратили роботу або ж звільнилися.
На цей час виїхало майже 6 млн. і "ще не вечір".. Отже, є над чим міркувати власникам житла.
drevlyanin написав:Моя мала наразі знімає, в компанії таких же молодих та несімейних(в основному айті) пристойну чотирикімнатну квартиру в непоганому малоповерховому ЖК Порту за 1200€ на місяць. Судячи з відео, яке вона прислала, така в Києві до війни здавалась би як мінімум не дешевше. Були перед цим у Лтссабоні, місто сподобалось менше, передусім кліматом. Так що не скрізь занадто дорого. Обід в кафе: гарнір, смажені кальмари, салат, сік-сім з хвостом €. З січня в київських кафешказ не бував, скільки зараз таке коштує не в гадюшнику?
Обед в котором только кальмары из впечатляющего (а в тех широтах вполне привычное) на гривны 250. Я думаю у нас можно побольше съесть на такие деньги. Это не организованный выезд конторой, просто сами собрались, выехали и работают ? А не будет проблем с тем, что живут в Порту, работая и платя налоги по факту другой стране ?
в Португалії ні, там можна отримати "номад візу", і податки не сплачувати із доходів що не в Португалії
Faceless написав:Так. Особливо, якщо захочеться іноді вийти і вкусити благ цивілізації А в Україні, якщо туди довго не повертатися, тупо ФОПа закриють
Да ну? У нас наскільки пам'ятаю, тригером до САМОСТІЙНОГО закриття "сплячих" ФОПів, які не працювали взагалі десятиліттями було введення обов'язкової сплати ЕСВ.
А якщо ФОП працює, на його рахунок приходять гроші, платить податки, здає віддалено звіти...
ІМХО НЕ буде його чіпати держава якій він платить податки.
Так, з ФОП я мабуть дезинформував, бо щось таке чув (і тут мабуть мене дезинформували), але не цікавився, то й не перевіряв - зараз глянув, і не побачив в прицнипі ніяких передумов. Але є податкове законодавство країн, де ви знаходитеся. І в більшій частині випадків, ваша постійна робота віддалено на їхній території кладе на вас обов'язок реєструватися й платити податки в країні перебування. До загострення війни - легально так працювати можна було не більше 3 місяців (Зараз більшість країн ввели послаблення). Як само може контролюватися факт того, що ви порушуєте цю норму, сказати не можу, але й галера, на якій плацює умовний айтівець, не буде заохочувати свідомо порушувати законодавство. А уявімо, що така людина захоче вікрити рахунок, щось придбати на значну суму - питання джерела доходів і відповідна цікавість до них може постати раптово.