"Дехто в оточенні президента хотів би замінити його (Залужного - УНІАН) генералом Олександром Сирським, командувачем Сухопутних військ України... Офіційні особи, близькі до Зеленського, підкреслюють, що генерал Залужний не відвідував лінію фронту. Це, кажуть захисники генерала, тому що ті ж самі чиновники заборонили йому це робити", - додає The Economist.
Damien написав:Ну нет ни одного случая, чтоб жена "там", а муж "тут". Повыезжали либо семьями(это не сложно было в первый месяц и для невыездных при наличии желания), либо одинокие бабы, у которых и мужей не было. Наверняка такие случаи есть, но не думаю, что это массово и повлияет на статистику
Підтверджую. В мене серед знайомих було досить багато випадків, коли жінки з дітьми виїхали, а чоловік лишився. Але практично всі вже повернулися(крім однієї, але там йде до розлучення).
Интересные данные, подтверждающие высказывавшиеся здесь опасения о вероятном значительном количестве "невозвращенцев". Скорее всего, со временем их доля будет расти. А после отмены запрета на выезд мужчинам количество выехавших увеличится за счёт мужей/сыновей остающихся там женщин. Единственное замечание - "собственное жилье". Термин неточный. Точнее, видимо, - "отдельное жильё" или как-то так. В смысле, что не живут в каких-нибудь лагерях для беженцев.
Так і судячи з усього, що і це житло для них безкоштовне, чи умовно безкоштовне. Як тільки халява скінчиться, картина сильно зміниться
Damien Напевно це локальне: серед мої знайомих в 60% дружини виїхали, залишивши чоловіків тут. В результаті 40% досі в режимі: дружина там, чоловік тут, 20% чоловіків якось проскочили з дружинами і десь 40% родин тут (тобто повернулась 1/3 дружин). P.S. розірвані переважно ті родини, де до війни було навпаки: чоловік на заробітках, а дружина вдома. І повернулись переважно дружини найбагатших знайомих, які до війни не працювали.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в П'ят 16 гру, 2022 11:18, всього редагувалось 4 разів.
Damien написав:Ну нет ни одного случая, чтоб жена "там", а муж "тут".
Підтверджую. В мене серед знайомих було досить багато випадків, коли жінки з дітьми виїхали, а чоловік лишився. Але практично всі вже повернулися(крім однієї, але там йде до розлучення).
Дюрі-бачі написав:Ой+ Багато мігрантів з бідної Словакії чи Мадярщини їдуть до багатої Німеччини.
В Угорщині і так б-ть транзитом, мало хто там отримував статус.
Найбільше біженців з України прийняла, звичайно, Польща – там зареєстровано майже 1,5 млн людей. Трохи більше мільйона українців із початку війни прийняла Німеччина. На третьому місці за кількістю українських біженців Чехія – там зареєстровано трохи більше ніж 455 тисяч наших громадян. До десятки країн, в які від війни поїхали найбільше українців, також увійшли: Італія (171,5 тисяч), Іспанія (150,4 тисяч), Туреччина (145 тисяч), Британія (141,5 тисяч), Франція (118, 9 тисяч), Словаччина (99,3 тисяч) та Молдова (95,4 тисяч). https://www.slovoidilo.ua/2022/11/08/in ... bizhencziv
Словаччина і до війни заманювала українських дітей безплатним навчанням і утриманням. Якби там не було, але розказувати про масове повернення не приходиться, навіть якщо чиїсь знайомі так і зробили.