edvardd написав:когда был на даче и по нам работали грады, звук выхода ракеты града звучит именно как выстрел...
Мы как раз рассмартиваем случай, когда вы на даче (в точке Д), стреляют из точки А в направлении точки Д. В момент выстрела звук выстрела будет двигаться к вам со скоростью звука. Одновременно из точки А вылетит снаряд со сверхзвуковой скоростью. Вместе со снарядом со сверхзвуковой скоростью движется скачек уплотнения и звуковой удар.
Из вики о звуковом ударе
Фронт косого скачка уплотнения неограниченно удлиняется. Вследствие этого прохождение скачков уплотнения, возникающих при обтекании тела, движущегося в атмосфере со сверхзвуковой скоростью (самолёта, баллистической ракеты, метеорита и т. п.) ощущается на расстоянии нескольких километров как звук взрыва[6].
Хотя в вике снаряд прямо не пречислен, его полет подчиняется тем же законам аэродинамики с учетом его скорости.
Поскольку интенсивность конической ударной волны при её движении в атмосфере ослабевает, давление звукового удара зависит от высоты и скорости полёта объекта.
Возникает вопрос, что раньше услышит наблюдатель в точке Д: - звуковой удар от скачка уплотнения, движущегося со снарядом из точки А со СВЕРХзвуковой скоростью; - или звук выстрела, двигающегося из точки А со скоростью звука?
у меня нет сейчас сил на теорию(замучен борьбой с электричеством), но если град сверхзвуковой, я не должен слышать выход до прихода, а я его слышу...
*Про це він заявив сьогодні, 19 лютого 2022 року, під час свого виступу на Мюнхенській конференції з безпеки (Німеччина). Пряму трансляцію здійснює німецький суспільний мовник DW.
detroytred написав:"Я думаю, що Російська Федерація - це теж люди, це теж росіяни. Вони не зможуть піти війною на Україну", - сказав глава української держави.
очень жёстко сказал. Если пошли войной, значит - не люди. С его слов получается.
otg написав:Все, на сим дискуссию заканчиваю, из за безглуздости оной
стесняюсь спросить, с кем у вас не безглузді дискуссии выходят?
Мене переповнює ненависть до окупантів. Але ще більше ненависті до наших власних зрадників в погонах. Якби їх не було в Херсоні, то не було б прориву з Криму. І тілами найкращих людей міста не був би всіяний той парк.
Для нас вже зрозуміло, що місто ще до 24 лютого здала група зрадників в місцевих силових структурах, зокрема, управлінні СБУ в Херсонській області.
Кількох затримали і, вочевидь, надовго «закриють».
Ігор Садохін, помічник начальника УСБУ по АТЦ, тобто, з координації антитрерористичної діяльності. Мав доступ до всіх мобілізаційних та оборонних документів. В тому числі, до схем мінно-інженерних загороджень. Його затримали в Чернівецькій області в березні.
Геннадій Семелетов, колишній начальник відділу контррозвідки УСБУ в Херсонській області. Він був власником готелю десь на Арабатській стрілці і розміщував там орків. Його «прийняли» за колабораціонізм вже після звільнення Херсона.
Є у Семелетова друг, такий собі Андрій Гутор. Нещодавно я писав про нього (https://t.me/Tsaplienko/22623). Він був заступником начальника відділу захисту національної державності УСБУ в Херсонській області. Департамент контррозвідки зібрав достатньо доказів того, що він російський агент, ще до літа 2021 року, а влітку він сів на лаву підсудних по ст.111, це держзрада.
Та гуманний український суд випустив його під заставу в 900000 гривень на «домашній арешт». Під час окупації Херсона він опинився на волі. Потім втік, ймовірно, до Санкт-Петербурга. Там на гонорари від росіян за зраду в нього була куплена квартира, в якій проживає його дочка.
Вони покидьки.
Але як назвати суддів, які відпускали державних зрадників?
Як назвати юристів, які рекомендували минулого року відхилити законопроект № 5505 від 18.05.2021, а там як раз попронувалось скасувати такі запобіжні заходи, як застава і домашній арешт, для державних зрадників?
Як назвати екс-чиновників СБУ або інших державних структур, які гальмували порядним офіцерам Служби Безпеки арешт Ігоря Садохіна до війни?
otg написав:Я вижу, Вам бы с этими генералами которых Вы назвали стояло б без приказа приехать в Крым и начать его защищать. Махровое не понимание ситуации и обстановки того времени. Вижу только шашкой махать. Почему не на фронте? Думаю и там бы Вы рассказали как воевать и освобождать. Все, на сим дискуссию заканчиваю, из за безглуздости оной.
А Ви почитайте-то мої посилання на твердження отих геналів. Бо не читали ж... Інакше знали, що той же генерал Назаров власне одразу й приїхав до Криму (разом з новопризначеним НГШ), щоб його захищати... І як отой НГШ на підписаний їм самим документ операції збройного відбиття пішов у відмову, сказав -- а що ви мені підсунути?! Я підписав не дивлячись.
Да й не хвилюйтеся за мене чому не на фронті. Визначить держава, то й опинюсь. В принципі всі ми там рано чи пізно опинимось. Держава визначить хто і коли. Звісно хто не "передислокувався" за кордон.
detroytred написав:Да й не хвилюйтеся за мене чому не на фронті. Визначить держава, то й опинюсь. В принципі всі ми там рано чи пізно опинимось. Держава визначить хто і коли.
⚡️Набиуллина признала, что у рф валютные резервы остались только в юанях и золоте. Золото неликвидно, его быстро не продашь.Так что реально в резервах - лишь юани. То есть рф целиком и полностью зависит от Китая. 💣🔥 Миллерово не спиш? На военном аэродроме «Миллерово» в Ростовской области бавовна. 💣🔥Техустановка комплексной подготовки газа Иркутской нефтяной компании горит на Ярактинском месторождении. Огонь разошёлся уже на 1000 квадратов. На месте работают экстренные службы и автоматическая система тушения.
detroytred написав:Да й не хвилюйтеся за мене чому не на фронті. Визначить держава, то й опинюсь. В принципі всі ми там рано чи пізно опинимось. Держава визначить хто і коли.