Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 605606607608609 ... 2892>
Повідомлення Додано: П'ят 21 кві, 2023 07:35

Re: Еміграція, заробітчанство

Gastarbaiter написав:Вже кілька разів пропонував порівняти рівень життя людей однакових професій. Наприклад, водія київського автобуса та водія автобуса у Парижі.

Можна і різних. В Європі як правило нема таких фантастичних як у нас різниць в доходах керівника чи належних до певних професійних каст, яким на їхнє переконання та і підтримку багатьох тутешніх, необхідно в 10-1000 разів більше ніж пересічним.
Мер Вільнюса: «Моя зарплата – 2200 євро на місяць. Стільки ж отримує водій міського автобуса чи тролейбуса» https://mind.ua/publications/20255913-m ... a-chi-trol

В перспективі бажаючі бути суддями, мерами, чи очільниками нафтогазів і т.д. будуть в достатній к-ті. А от з водіями виникне напряг.
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1115 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: П'ят 21 кві, 2023 08:08

Ой+ написав:
  Gastarbaiter написав:Вже кілька разів пропонував порівняти рівень життя людей однакових професій. Наприклад, водія київського автобуса та водія автобуса у Парижі.

Можна і різних. В Європі як правило нема таких фантастичних як у нас різниць в доходах керівника чи належних до певних професійних каст, яким на їхнє переконання та і підтримку багатьох тутешніх, необхідно в 10-1000 разів більше ніж пересічним.
Мер Вільнюса: «Моя зарплата – 2200 євро на місяць. Стільки ж отримує водій міського автобуса чи тролейбуса» https://mind.ua/publications/20255913-m ... a-chi-trol

В перспективі бажаючі бути суддями, мерами, чи очільниками нафтогазів і т.д. будуть в достатній к-ті. А от з водіями виникне напряг.

Вже, здається, тут писав про українського ІТ-вця, який повернувся в Україну з Данії, після того, як довідався, що його ЗП всього на 500€ більше за водія автобуса, на якому він їздить в офіс.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 270 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 21 кві, 2023 08:08

airmax78 написав:
  Gastarbaiter написав:
  Faceless написав:Порівняння рівня життя спирається на цифри. Та й тема пішла з того що начебто в Україні не можна заробляти навіть на рівні просто заробітчанина, а це геть неправда

Вже кілька разів пропонував порівняти рівень життя людей однакових професій. Наприклад, водія київського автобуса та водія автобуса у Парижі. Чи бухгалтера у Вінниці та бухгалтера у Філаделфії. Працівника складу у Броварах із працівником складу у передмісті Варшави. Ось і все.
Які продукти купують, яке житло, який автомобіль можуть собі дозволити, як часто та куди можуть поїхати у відпустку. І т.д.

Це працює до якогось рівня. Далі в наших просто не має шансів потрапити на аналогічну роботу або посади за кордоном. Тому починаємо з покоївок, закінчуємо водіями фур, ну добре, молодшим інженерним персоналом. Далі просунутись зможуть не тільки лише усі. Коли ми розмовляємо про еміграцію в зрілому віці - позиції вищі за молодший персонал взагалі немає сенсу порівнювати.

Нормально всі влаштовуються на аналогічні роботи, купа знайомих таких. Чому я маю після ІТ йти двірником, якщо тут повно роботи для ІТ? Якісь кліше, можлива Ваше коло спілкування складається з прибиральників і водіїв вантажних авто...
Та навіть Ви собі класно влаштувались в еміграції, хоча і втікли "чучелом і тушкою"...
BIGor

Подякував: 1452 раз.
Подякували: 1859 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 21 кві, 2023 08:23

Re: Еміграція, заробітчанство

stm написав:Но так же как и Вас не тянет в Германию или Нидерланды (они гораздо комфортнее Кракова), так и кого-то может не тянуть в Польшу
Все кто хочет остаться, но живёт на социале, в предоставленном жильё, а смотрят на пенсионеров с полной тачанкой на новом паркетнике 99,9999% ждёт разочарование

Комфортніші країни, але Німеччина наприклад не виглядає справедливою країною для роботи, бо маєш платити за себе, і того арабського здорового чолов'ягу з Сирії з сім'єю в 5 людей...
Ось навіть на карті видно результат, чому люди з оплачуваною роботою НЕ обирають Німеччину.
https://dou.ua/lenta/articles/war-migration-map/

Куди переїхали ІТ-спеціалісти через війну. Карта міграції

Серед інших країн, куди айтівці виїжджали після початку війни, лідирує Польща (сюди прибули 35% тих, хто виїхав за кордон). Наступна за популярністю — Німеччина (10%).
BIGor

Подякував: 1452 раз.
Подякували: 1859 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 21 кві, 2023 08:47

rjkz написав:
Почитал Вас и никак не пойму - что со мной не так?
То что писал Либо - все проглатывали кроме меня. в США.

Ну чому всі-наприклад я переконаний, що більшість з того, про що "звітував" Лібо то бре... пардон-казочки і можливо в США він був як турист а то й взагалі начитався про все в путівниках.
Занадто часто він палився на зовсім вже дитячих "дрібницях" та й сам стиль оповіді-чистий барон Мюнхаузен.
drevlyanin

Подякував: 514 раз.
Подякували: 519 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 21 кві, 2023 09:02

drevlyanin написав:Занадто часто він палився на зовсім вже дитячих "дрібницях" та й сам стиль оповіді-чистий барон Мюнхаузен.

"По прилету в Украину в аэропорту встречает грудастая украинка с запахом парного молока и протягивает пирог с вишней"
Grand Touring

Заблокований
Подякував: 363 раз.
Подякували: 352 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 21 кві, 2023 09:48

Bolt написав:Вже, здається, тут писав про українського ІТ-вця, який повернувся в Україну з Данії, після того, як довідався, що його ЗП всього на 500€ більше за водія автобуса, на якому він їздить в офіс.

Айти специалисты получают +- одинаково во всех странах. Сын знакомых работает в айти в Лондоне, зп 3500 фунтов, комната (не квартира) около 800 фунтов. За 800 фунтов арендодатель устраивал смотрины претендующих. И вот здесь у наших преимущество перед многочисленными негро - индусскими соискателями.)
hume

Подякував: 944 раз.
Подякували: 1890 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 21 кві, 2023 10:19

hume написав:
  Bolt написав:Вже, здається, тут писав про українського ІТ-вця, який повернувся в Україну з Данії, після того, як довідався, що його ЗП всього на 500€ більше за водія автобуса, на якому він їздить в офіс.

Айти специалисты получают +- одинаково во всех странах. Сын знакомых работает в айти в Лондоне, зп 3500 фунтов, комната (не квартира) около 800 фунтов. За 800 фунтов арендодатель устраивал смотрины претендующих. И вот здесь у наших преимущество перед многочисленными негро - индусскими соискателями.)

Брутто чи після виплати податків? В сша it отримує більше мінімум в 2 рази, в Європі наш айтішнік отримує менше ніж в Україні - бо тут ФОП а там податок)
cherchiltank

Подякував: 0 раз.
Подякували: 251 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 21 кві, 2023 10:21

hume написав:

Зависит от позиции.
adeges

Подякував: 433 раз.
Подякували: 1066 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 21 кві, 2023 11:19

rjkz написав:Почитал Вас и никак не пойму - что со мной не так?
То что писал Либо - все проглатывали кроме меня. Много понтов, а по сути, одно финансовое решение, основанное на том как намахать американскую систему.
Решение оригинальное, надо признать, но не вяжется с понтами и по сути исключает смысл жизни в США.

Хіба я кажу, що з вами щось не так? :D Мене просто дивує ваша позиція щодо життя в США, тому що вона різко відрізняється від всіх інших, які я чула від знайомих.
Ви, наприклад, писали, що 60-річній жінці (яка хотіла емігрувати з України) можна легко влаштуватися на роботу доглядати стареньких. Для мене це був шок.
Дивує також те, що ви емігрували у 45+, але не жалієтесь на коштовне медичне обслуговування. При цьому мої одногрупники будучи 25+ називали жахливі цифри щодо стоматології та інших лікарів.
В цілому, я мала на увазі це:
  Grand Touring написав:Не факт, я со своими тремя тысячами фунтов на руки живу хуже, чем когда был студентом в общаге в Киеве.

rjkz, коли Вас читаєш, то складається враження, що в США ви забезпечені краще, ніж у Києві. При тому, що ваша дружина не працює та двоє дітей теж доходів не приносять.
Щодо Libo у мене є досвід приватного спілкування через вайбер. Не можу судити, в яких постах на форумі він збрехав, але впевнена, що він жив і працював у США багато років.
Востаннє редагувалось fler в П'ят 21 кві, 2023 12:12, всього редагувалось 2 разів.
fler

Подякував: 1213 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

#<1 ... 605606607608609 ... 2892>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор