Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 605606607608609 ... 3433>
Сообщение Добавлено: Пт 21 апр, 2023 06:35

Re: Еміграція, заробітчанство

Gastarbaiter писал(а):Вже кілька разів пропонував порівняти рівень життя людей однакових професій. Наприклад, водія київського автобуса та водія автобуса у Парижі.

Можна і різних. В Європі як правило нема таких фантастичних як у нас різниць в доходах керівника чи належних до певних професійних каст, яким на їхнє переконання та і підтримку багатьох тутешніх, необхідно в 10-1000 разів більше ніж пересічним.
Мер Вільнюса: «Моя зарплата – 2200 євро на місяць. Стільки ж отримує водій міського автобуса чи тролейбуса» https://mind.ua/publications/20255913-m ... a-chi-trol

В перспективі бажаючі бути суддями, мерами, чи очільниками нафтогазів і т.д. будуть в достатній к-ті. А от з водіями виникне напряг.
Ой+

С нами с: 19.04.12
Благодарил (а): 113 раз.

2
6
Сообщение Добавлено: Пт 21 апр, 2023 07:08

Ой+ писал(а):
  Gastarbaiter писал(а):Вже кілька разів пропонував порівняти рівень життя людей однакових професій. Наприклад, водія київського автобуса та водія автобуса у Парижі.

Можна і різних. В Європі як правило нема таких фантастичних як у нас різниць в доходах керівника чи належних до певних професійних каст, яким на їхнє переконання та і підтримку багатьох тутешніх, необхідно в 10-1000 разів більше ніж пересічним.
Мер Вільнюса: «Моя зарплата – 2200 євро на місяць. Стільки ж отримує водій міського автобуса чи тролейбуса» https://mind.ua/publications/20255913-m ... a-chi-trol

В перспективі бажаючі бути суддями, мерами, чи очільниками нафтогазів і т.д. будуть в достатній к-ті. А от з водіями виникне напряг.

Вже, здається, тут писав про українського ІТ-вця, який повернувся в Україну з Данії, після того, як довідався, що його ЗП всього на 500€ більше за водія автобуса, на якому він їздить в офіс.
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Пт 21 апр, 2023 07:08

airmax78 писал(а):
  Gastarbaiter писал(а):
  Faceless писал(а):Порівняння рівня життя спирається на цифри. Та й тема пішла з того що начебто в Україні не можна заробляти навіть на рівні просто заробітчанина, а це геть неправда

Вже кілька разів пропонував порівняти рівень життя людей однакових професій. Наприклад, водія київського автобуса та водія автобуса у Парижі. Чи бухгалтера у Вінниці та бухгалтера у Філаделфії. Працівника складу у Броварах із працівником складу у передмісті Варшави. Ось і все.
Які продукти купують, яке житло, який автомобіль можуть собі дозволити, як часто та куди можуть поїхати у відпустку. І т.д.

Це працює до якогось рівня. Далі в наших просто не має шансів потрапити на аналогічну роботу або посади за кордоном. Тому починаємо з покоївок, закінчуємо водіями фур, ну добре, молодшим інженерним персоналом. Далі просунутись зможуть не тільки лише усі. Коли ми розмовляємо про еміграцію в зрілому віці - позиції вищі за молодший персонал взагалі немає сенсу порівнювати.

Нормально всі влаштовуються на аналогічні роботи, купа знайомих таких. Чому я маю після ІТ йти двірником, якщо тут повно роботи для ІТ? Якісь кліше, можлива Ваше коло спілкування складається з прибиральників і водіїв вантажних авто...
Та навіть Ви собі класно влаштувались в еміграції, хоча і втікли "чучелом і тушкою"...
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Пт 21 апр, 2023 07:23

Re: Еміграція, заробітчанство

stm писал(а):Но так же как и Вас не тянет в Германию или Нидерланды (они гораздо комфортнее Кракова), так и кого-то может не тянуть в Польшу
Все кто хочет остаться, но живёт на социале, в предоставленном жильё, а смотрят на пенсионеров с полной тачанкой на новом паркетнике 99,9999% ждёт разочарование

Комфортніші країни, але Німеччина наприклад не виглядає справедливою країною для роботи, бо маєш платити за себе, і того арабського здорового чолов'ягу з Сирії з сім'єю в 5 людей...
Ось навіть на карті видно результат, чому люди з оплачуваною роботою НЕ обирають Німеччину.
https://dou.ua/lenta/articles/war-migration-map/

Куди переїхали ІТ-спеціалісти через війну. Карта міграції

Серед інших країн, куди айтівці виїжджали після початку війни, лідирує Польща (сюди прибули 35% тих, хто виїхав за кордон). Наступна за популярністю — Німеччина (10%).
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Пт 21 апр, 2023 07:47

rjkz писал(а):
Почитал Вас и никак не пойму - что со мной не так?
То что писал Либо - все проглатывали кроме меня. в США.

Ну чому всі-наприклад я переконаний, що більшість з того, про що "звітував" Лібо то бре... пардон-казочки і можливо в США він був як турист а то й взагалі начитався про все в путівниках.
Занадто часто він палився на зовсім вже дитячих "дрібницях" та й сам стиль оповіді-чистий барон Мюнхаузен.
drevlyanin

С нами с: 01.04.20
Благодарил (а): 514 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 21 апр, 2023 08:02

drevlyanin писал(а):Занадто часто він палився на зовсім вже дитячих "дрібницях" та й сам стиль оповіді-чистий барон Мюнхаузен.

"По прилету в Украину в аэропорту встречает грудастая украинка с запахом парного молока и протягивает пирог с вишней"
Grand Touring

Заблокирован
С нами с: 23.03.20
Благодарил (а): 363 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 21 апр, 2023 08:48

Bolt писал(а):Вже, здається, тут писав про українського ІТ-вця, який повернувся в Україну з Данії, після того, як довідався, що його ЗП всього на 500€ більше за водія автобуса, на якому він їздить в офіс.

Айти специалисты получают +- одинаково во всех странах. Сын знакомых работает в айти в Лондоне, зп 3500 фунтов, комната (не квартира) около 800 фунтов. За 800 фунтов арендодатель устраивал смотрины претендующих. И вот здесь у наших преимущество перед многочисленными негро - индусскими соискателями.)
hume

С нами с: 27.12.12
Благодарил (а): 944 раз.

1
Сообщение Добавлено: Пт 21 апр, 2023 09:19

hume писал(а):
  Bolt писал(а):Вже, здається, тут писав про українського ІТ-вця, який повернувся в Україну з Данії, після того, як довідався, що його ЗП всього на 500€ більше за водія автобуса, на якому він їздить в офіс.

Айти специалисты получают +- одинаково во всех странах. Сын знакомых работает в айти в Лондоне, зп 3500 фунтов, комната (не квартира) около 800 фунтов. За 800 фунтов арендодатель устраивал смотрины претендующих. И вот здесь у наших преимущество перед многочисленными негро - индусскими соискателями.)

Брутто чи після виплати податків? В сша it отримує більше мінімум в 2 рази, в Європі наш айтішнік отримує менше ніж в Україні - бо тут ФОП а там податок)
cherchiltank

С нами с: 31.05.20
Благодарил (а): 0 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 21 апр, 2023 09:21

hume писал(а):

Зависит от позиции.
adeges

С нами с: 14.03.06
Благодарил (а): 435 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 21 апр, 2023 10:19

rjkz писал(а):Почитал Вас и никак не пойму - что со мной не так?
То что писал Либо - все проглатывали кроме меня. Много понтов, а по сути, одно финансовое решение, основанное на том как намахать американскую систему.
Решение оригинальное, надо признать, но не вяжется с понтами и по сути исключает смысл жизни в США.

Хіба я кажу, що з вами щось не так? :D Мене просто дивує ваша позиція щодо життя в США, тому що вона різко відрізняється від всіх інших, які я чула від знайомих.
Ви, наприклад, писали, що 60-річній жінці (яка хотіла емігрувати з України) можна легко влаштуватися на роботу доглядати стареньких. Для мене це був шок.
Дивує також те, що ви емігрували у 45+, але не жалієтесь на коштовне медичне обслуговування. При цьому мої одногрупники будучи 25+ називали жахливі цифри щодо стоматології та інших лікарів.
В цілому, я мала на увазі це:
  Grand Touring писал(а):Не факт, я со своими тремя тысячами фунтов на руки живу хуже, чем когда был студентом в общаге в Киеве.

rjkz, коли Вас читаєш, то складається враження, що в США ви забезпечені краще, ніж у Києві. При тому, що ваша дружина не працює та двоє дітей теж доходів не приносять.
Щодо Libo у мене є досвід приватного спілкування через вайбер. Не можу судити, в яких постах на форумі він збрехав, але впевнена, що він жив і працював у США багато років.
Последний раз редактировалось fler Пт 21 апр, 2023 11:12, всего редактировалось 2 раз(а).
fler

С нами с: 07.08.09
Благодарил (а): 1216 раз.

#<1 ... 605606607608609 ... 3433>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 1
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама