Для тих хто знімає та здає житлову нерухомість у Києві

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 24032404240524062407 ... 2533>
Повідомлення Додано: Чет 03 сер, 2023 15:44

prodigy написав:
  Zebra написав:Навіть якщо котлом буде опікатися ОСББ, це все одно дорожче

3 роки за французькою котельнею на верхньому 17му поверсі доглядав директор ОСББ, прийшли з перевіркою: дали штраф і сказали що має бути окрема людина(котельник),і він має доглядати 8годин( тобто треба 4 котельника, тому що має бути вихідні дні або на лікарняному), порахували і вирішили, що 4 додаткових ОСББ не потягне ( тобто ще 3к дол в місяць), закрили котельню і перейшли на обігрів від Центрального опалення (яке стало 25/м2, а було 6грн/м2 на власній котельні), через пару років почали ще додавати по 2к грн на рій на "загальні втрати тепла". Краще мати власний будинок, де сам собі голова? грій два приміщення(до +18-20с), а решта при 12/14с

Зашибісь - люди проміняли тариф і можливість економити на колгосп - ось вам і осбб і деградація модних мопів - скоро в них буде сидіти бабуся і варити борщ - бо охорона чи консьерж - дорого)
cherchiltank

Подякував: 0 раз.
Подякували: 251 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 03 сер, 2023 16:24

cherchiltank написав:Якщо власний будинок і теплий пол то уже 21 комфортно, я в 23 всмажуся навіть якщо голим буду ходити) ще й вологість зимою при плюс 24 в квартирі така що волосся дибки)

Я за квартиру писав без теплих полів. Вологість - так, але я цю проблему вирішив осушувачем повітря компресорним за 8к грн. Крім того, що він чудово сушить повітря, він ще й підігріває його трохи. Умовно, якщо на вході 22 градуси, то на виході вже 25-26. А електроенергії їсть всього 230W в годину, я в минулу зиму навіть конвектор вже не включав.
Striker
Форумчанин року

Подякував: 3673 раз.
Подякували: 5914 раз.

Профіль

38
20
38
Повідомлення Додано: Чет 03 сер, 2023 16:26

Striker написав:
  cherchiltank написав:Якщо власний будинок і теплий пол то уже 21 комфортно, я в 23 всмажуся навіть якщо голим буду ходити) ще й вологість зимою при плюс 24 в квартирі така що волосся дибки)

Я за квартиру писав без теплих полів. Вологість - так, але я цю проблему вирішив осушувачем повітря компресорним за 8к грн. Крім того, що він чудово сушить повітря, він ще й підігріває його трохи. Умовно, якщо на вході 22 градуси, то на виході вже 25-26. А електроенергії їсть всього 230W в годину, я в минулу зиму навіть конвектор вже не включав.

В мене навпаки - ставлю зволожувач, бо зимою коли топлять у будинку 18-20 вологість)
cherchiltank

Подякував: 0 раз.
Подякували: 251 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 03 сер, 2023 17:03

Faceless написав:Котельня ефективніша за інд котли, а на транспортування втрати при масштабі дому/комплексу мінімальні. Обслуговування одної котельні дешевше, ніж сотень малих котлів. І безпечніше
это вам так хочется. на практике ни разу не встречал чтобы котельная обходилась дешевле. Допустим квартиру со своим котлом я могу закрыть на любой срок и платить только небольшую абонку (45грн). Начинать отопительный сезон и заканчивать когда удобно мне.

Моему котлу 12 лет, как раз в прошлом месяце приглашал специалиста из облгаза для обслуживания, он снял крышу всё проверил, ещё проверил вытяжку, сказал всё норм, делать ничё не надо, перпетуум мобиле, с вас 100грн и ушел. Всё обслуживание, которого вы почему-то боитесь. Это для застройщика котельная проще, по газу в каждую квартиру много гемора.

По безопасности, как много взорвалось котлов за год? а в дтп сколько погибло?
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3504 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Чет 03 сер, 2023 17:14

vitaliiangel написав:По безопасности, как много взорвалось котлов за год? а в дтп сколько погибло?

Газовий котел, на відміну від котла паровоза, корабля чи іншої теплової машини - не може вибухнути. Тому що там фактично немає підвищеного тиску. Вибухає суміш газу з повітрям. Таких випадків відомо чимало. Місяць назад в Києві на Лівому березі був випадок.
Frant

Подякував: 1763 раз.
Подякували: 2581 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 03 сер, 2023 18:18

Re: Для тих хто знімає та здає житлову нерухомість у Києві

vitaliiangel написав:это вам так хочется. на практике ни разу не встречал чтобы котельная обходилась дешевле.

І банато на вашій практиці було котелень на будинок чи групу будинків?
  vitaliiangel написав:Начинать отопительный сезон и заканчивать когда удобно мне.

Це вирішується наявністю лічильника і можливістю перекрити опалення на квартиру.
  vitaliiangel написав:По безопасности, как много взорвалось котлов за год?

Інд котел - це газ в кожну квартиру. Майже щороку випадки трапляються, нажаль.
Щоб котельні вибухали взагалі не чув
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Чет 03 сер, 2023 18:25

Faceless написав:І банато на вашій практиці було котелень на будинок чи групу будинків?
По порядку
1 Котельня районна...- ККД 70% , втрати на транспортування тепла - половина в результаті до квартири доходить в кращому випадку 35% енергії спалених енергоресурсів
2 Котельня будинкова- ККД 80%, все одно присутні втрати тепла при транспортування , хоча й не більше 15%
3 Газовий котел - ККД 75% ( те що пишуть 90% - то і Ви куме кажіть), втрати на транспортування відсутні
Витрати на працівника який слідкує - відсутні
Можливість легкого регулювання витрат енергоносія...

Тому
Як на мене а двоконтурний газовий - виграє на раз в районної котельні, і теоретично в будинкової...
budivelnik

Подякував: 291 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 03 сер, 2023 22:51

Faceless написав:
  vitaliiangel написав:Начинать отопительный сезон и заканчивать когда удобно мне.

Це вирішується наявністю лічильника і можливістю перекрити опалення на квартиру.

Перекриття опалення не звільняє від оплати "мінімального питомого споживання".

Централізоване опалення включати можуть коли вже давно холода, наприклад 31.10 замість 10.10. І відключати так само.

Індивідуальне опалення також гарантує гарячу воду. Котли двухконтурні.

Тобто до витрат центрального опалення треба додавати - необхідність в лічильнику тепла і дороговартісної повірки. Необхідність мати лічильник на гарячу воду і так само платити за повірку. А ще платити абонплату за горячую воду і за полотєнчік.
Zebra

Заблокований
Подякував: 1885 раз.
Подякували: 2675 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Чет 03 сер, 2023 23:00

Zebra написав:
  Faceless написав:

Перекриття опалення не звільняє від оплати "мінімального питомого споживання".

Звільняє, якщо це котельня будинку, а не міське ЦО
Полотєнчик ставите електричний і не паритесь
Повірка раз на 4 роки зовсім не дорого
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Чет 03 сер, 2023 23:11

Faceless написав:Інд котел - це газ в кожну квартиру. Майже щороку випадки трапляються, нажаль.
Щоб котельні вибухали взагалі не чув
1-2 раза в год на 30 млн Украину...ужас-ужас
  Faceless написав:Це вирішується наявністю лічильника і можливістю перекрити опалення на квартиру.
перекрыли и ничего не платите? не верю. Котельную нужно обслуживать, если её обслуживание не идёт отдельным счётом, значит оно сидит в квитанции осбб. Может это не дорого, честно не знаю. Не может быть такого, чтобы одни платили за обслуживание, а другие нет. А свой котел хотите обслуживаете, хотите нет. И можете выбрать организацию, которой доверяете, или в которой работает ваш кум.

Есть другой кейс, в новострое сказали подключат котельную, когда 50+ % квартир будут готовы платить за тепло. Как известно, как раз 50% квартир инвестиция, с целью перепродажи или какой-то ещё, остальные тоже не все спешат с ремонтами, а кто спешил как минимум год топил электричеством. Нагрузка на сети, и кстати безопасность, купят на олх советский калорифер, вы ж это не контролируете. А котёл с мусорки вам газовая компания не запустит. Ещё и доки на котёл проверяли, что куплен не у барыг.

Ну и теплопотери, воду нагрели и тут же передали тепло в соседнюю комнату или через 20 этажей. Есть разница?
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3504 раз.

Профіль

2
3
  #<1 ... 24032404240524062407 ... 2533>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему