Banderlog написав:То я так розумію ми то ссср? Значить мобілізація економіки? Жінок і підлітків на заводи по випуску снарядів і ракет до градів? Продуктові пайки? Заград отряди для передової робити будем? а десь коло берегів аргентини авіаносці не могли б стримувати китай від допомоги росії
Що там каже народна мудрість про дурня який якщо не зрозуміє то що? 1 Прямих аналогії в історії не буває Буває що щось подібне до того що відбувалось раніше, а щось відрізняється 2 З точки зору 2 Світової Ми СРСР , на який напали і якому допомагають США+Англія+ЄС 3 З точки зору економіки - ми капіталістична країна з добре розвинутим і свідомим суспільством, яке замінило методи Гулагу в СРСР на добровільні пожертви і волонтерство. Так на хвилинку Мінус 15% виїхало ( від загальної кількості населення) , мінус 10% в ЗСУ ( від працездатного) - а ВВП виросло на 30%... тобто ті що в тилу збільшили ефективність своєї праці ( і обєми сплати податків) в 1,5 рази Тому продуктові пайки вводитись не будуть 4 Точно так само як в тилу - в ЗСУ у нас служать найкращі , тому Наказ №227 у нас не віддавався + як правило ми вже другий рік наступаємо більше ніж відступаєм 5 Нагадаю Вам що другий фронт союзники СРСР відкривали в Африці, Італії, Франції і не вели бойових дій як на території СРСР так і на територіях країн бувшого Варшавського Договору
шо за дикий брєд про підвищення ефективності праці? Це ще більше ніж аналогія про 2 світову.
Брєд- це коли емоції мозок замінюють... А я більш звик користуватись цифрами У нас є згідно сайту https://index.minfin.com.ua/ua/economy/gdp/ рік _____________ВВП_____________чисельність населення 2021 року -5 459 574 000 000________41 млн 2022 року -5 191 028 000 000________41 млн-6 млн виїхало=35 млн Можете кричати що в 2021 нас було менше і в 2022 виїхало більше - але на сам розрахунок це не вплине, ба більше - чим менше нас є сьогодні в Україні тим краще(ефективніше) ми працюємо щоб вийти на суму... 5459574млн грн/41 млн= 133 160 грн/особу 5191028млн грн/35 млн= 148 315 грн/особу Можна кричати що це виключно вплив інфляції..а можна згадати що ми втратили 20% території і 30% промислового потенціалу
Banderlog написав:1. В нас нема союзників в цій війні а в ссср були. 2 проти росії не воює ніхто крім нас.
1 Хто нам дав на 40 млрд зброї і економічної підтримки? Історична довідка В 1941 - поставок США в СРСР - не було взагалі 1942-1945 - поставлено на 11,3 млрд доларів 2 На рахунок ніхто не воює - а різні там санкції/ембарго і так далі це війна чи ні? А по моєму війни виграють не в окопах а з допомогою економік.
Banderlog написав:3 там було протистояння ідеологій, тут воюють 2 капіталістичні країни з свідомим суспільством. В москалів донатять також. ну й в ссср донатили.і свідомо і напівпримусово через облігації воєнного займу)
Це взагалі лютий треш.... Соціалістичне СРСР + капіталістичні антагоністи СРСР США і Англія проти капіталістично фашиської Німеччини....
Banderlog написав:4. Половина моїх предків воювали за румунію, для мене ваші умозрєнія про агресивний напад країн залізної осі на совітів взагалі не очевидні
В мене один дід захищав Україну від москалів а другий завойовував для москалів у 1939 році... І що Це якимось чином заперечує те що Німеччина напала на СРСР ?
Яка гарна пісня - який гарний текст)) Тільки лише потрібно замінити - "А я на морі" - на "А я на фронті!" Якщо раптом дощ не піде Барбекю з усіх нас буде Спека цілий день і всю ніч Чи це місто є, чи велика піч? Поки я пітнію вві сні Дивний острів сниться мені З пекла до раю тікаю Подзвони мені аж у вересні
Не шукай мене Бо я на, бо я на фронті Знаєш, де я є? А я на, а я на фронті Маєш безліч справ А я на, а я на фронті Все життя відклав Бо я на, бо я на фронті
Обірвав мій сон телефон Пальми за вікном не ростуть Хвилі упірнуть не кличуть Хочу бути там і не хочу тут! Знову цілий день метушня Сонце розпікає мізки На що чекаю — не знаю Дайте на літак мені два квитки
Не шукай мене Бо я на, бо я на фронті Знаєш, де я є? А я на, а я на фронті Маєш безліч справ А я на, а я на фронті Все життя відклав Бо я на, бо я на фронті
Bobua написав: в Україні великої мобілізації не уникнути. Одна із причини - це необхідність демобілізації тих, хто воює від перших днів.
треба зрозуміти й тут: йти на війну страшно, але піти на війну - це менше зло. Бо якщо ти не підеш - буде гірше",
людям потрібно дати чіткі терміни перебування в армії та провести демобілізацію тих, хто воює від перших днів.
З боку держави має бути низка кроків, зокрема - демобілізувати тих, хто відвоював півтора року. Це не можна зробити за день. Я чудово розумію командирів, які не хочуть відпускати тих, хто воює від перших днів. Це були мотивовані та досвідчені люди. Але зараз вони зношені та втомлені.
Півтора року цієї війни - це велике навантаження. Але якщо буде рішення, що через пів року ті, хто воює від перших днів, підуть додому - це правильно. Їх можна замінити"
Військовий аналітик вважає, що саме так можна пришвидшити мобілізацію в Україні, адже чіткі терміни дадуть людям розуміння, скільки часу їм доведеться пробути на фронті
"Це впливає на мотивацію тих, кого треба мобілізувати. Мало хто готовий купити квиток в один кінець, навіть добровольці. Тоді (у перші дні повномасштабної війни - ред.) усі думали - або загинемо, або переможемо. Варіанту, що це затягнеться на роки, не було. Люди йшли на кілька місяців, але не підписувались воювати до кінця свого життя. Ми маємо встановити фіксований термін служби з дедлайном. Далі людина може або залишатись, або повернутись в тил. Розв’язання цієї проблеми зрушить мобілізацію",
Євген Дикий також вважає, що призовникам потрібно дати право обирати ту військову частину, в якій вони хочуть служити. Адже дуже часто люди бояться, що через поганого командира вони стануть "м’ясом".
Також Дикий наголосив, що військкоматам потрібно враховувати цивільне життя мобілізованих, зокрема їх досвід роботи. Військовий також наголосив, що суспільство має право тиснути на тих, хто ухиляється від служби в армії.
Гайки потрібно закрутити, але після тих кроків, про які ми говорили. Треба криміналізувати ухилення від військового обліку",
Аналітик зазначив, що тоді Україна зможе мобілізувати ще мільйон людей. "І тоді у нас буде ще мільйон людей у пікселі – і ми винесемо орків", - пояснив він.
Добре, що Ви тут почали частіше з'являтись, - менше я тут буду писати D
А можуть ще й попрацювати ці 4міс, і змусити владу зробити фронт якомога безпечнішим (глибочезні бліндажі, капоніри, дистанційне стеження і зброя, і т.д.....)
1. Може і не так страшно в піхоті - я просто мав на увазі всі ризики(а не тільки "ризик смерті"). Тобто, я думав/думаю, що ризик поранення (навіть "легкого") за 20міс. в піхоті = 95%. Ви кажете, що значно менше? Ну тоді вийде, що арта - не далеко втікає від піхоти... - бо в нас тут контузія - це як "добрий день!")) 2. А те, що тут тиловикам треба нагадувати хором - так я вже їх так заіпав що вони вже виють від моїх дописів про демобілізацію (рік/через/рік, чи 2 через 2). Просто виють від одної думки, що нас з вами треба буде підмінити 3. Тиловики ще мають(ми їм стільки ще даємо ) 4міс. на "все про все", щоб "змусити владу зробити фронт якомога безпечнішим" і прийняти закон про "18міс., а далі на вибір..."
Бо в іншому разі - далі буде "цікавіше"! Не перемикайтесь!😁😁😁
budivelnik написав:А я більш звик користуватись цифрами У нас є згідно сайту https://index.minfin.com.ua/ua/economy/gdp/ рік _____________ВВП_____________чисельність населення 2021 року -5 459 574 000 000________41 млн 2022 року -5 191 028 000 000________41 млн-6 млн виїхало=35 млн Можете кричати що в 2021 нас було менше і в 2022 виїхало більше - але на сам розрахунок це не вплине, ба більше - чим менше нас є сьогодні в Україні тим краще(ефективніше) ми працюємо щоб вийти на суму... 5459574млн грн/41 млн= 133 160 грн/особу 5191028млн грн/35 млн= 148 315 грн/особу Можна кричати що це виключно вплив інфляції..а можна згадати що ми втратили 20% території і 30% промислового потенціалу
Звик ще не значить навчився їх розуміти... Дивитись потрібно не на кінцеві цифри, а на структуру ВВП та як вона змінилася. 3. ВВП (В.1*g) за категоріями доходу D.1i – оплата праці найманих працівників і-го виду економічної діяльності: (Для 2. ВВП (В.1*g) виробничим методом оплата праці теж рахується в ВВП зі знаком "+") +~500 000 млн виплат військовим +~50 000 млн виплат з/п бюджетникам, пенсій та іншої соціалки після чергового популістського збільшення мінімальної з/п та всього, що до неї прив"язано B.2gi – валовий прибуток і-го виду економічної діяльності експорт в 2022 це від $44млрд (дані ДМС) до $60млрд (розрахунки Forbes), шляхом впровадження штучного неринкового курсу банківська система отримала "прибуток" порядку 6грн на кожен $ експорту не створивши жодного продукту, це ще +~250 000 - 350 000 млн Тобто вже по 3х найбільш очевидних параметрах маємо 800-900 млн фактично неіснуючого ВВП, просто за рахунок суттєвої зміни його структури. (Можливо супер-бізнесмен колись чув про таке поняття як "систематична похибка"? - порівнювати відносне ВВП скажімо 2021 та 2022 вона не заважає, але при зміні його структури між 2021 та 2022 - маємо -20%...)
Навіть за вашим посиланням є таблиця "Структура ВВП України за кінцевим використанням" (третій метод розрахунку ВВП), яку ви схоже не бачили, чи не взмозі зрозуміти... Реальний ріст від"ємний Експорт - Імпорт: -870 000 млн валове нагромадження: -100 000 млн Зросли лише "споживчі витрати" - "+" 650 000 млн
По факту маємо 125 000 грн/особу в кращому випадку, швидше за все десь 110-120
budivelnik написав:1 Хто нам дав на 40 млрд зброї і економічної підтримки? Історична довідка 1942-1945 - поставлено на 11,3 млрд доларів А по моєму війни виграють не в окопах а з допомогою економік.
Інфляція долара з 1942 року майже х20. Тобто допомога Совітам в перерахунку на рік війни +/- така ж як зараз отримує Україна , дійсно цікавий та неприємний факт, про який я до вашого посту не замислювався. Майже впевнений, що саме ваш вклад в "війну економік" - це прибутки з спричинених з війною додаткових видатків бюджету та вміння "домовлятися"...
budivelnik написав:В мене один дід захищав Україну від москалів а другий завойовував для москалів у 1939 році...
Дуже жаль, що гени та світогляд дістались не від того діда.
Denik написав:І бачимо, що орко арти з 01.05.2023 набили в 1,5 раза більше аніж з початку війни до 01.05.2023. Війна до певного періоду - це не про карти. Це про втрати. Страшні втрати орків - не є невдача.
який це відсоток від всієї орківської арти? Ви ж маєте розуміти, що якщо це 90%, то це одна справа і перемога не за горами, а якщо 10%, то такими темпами треба буде воювати 10 років. А вже стільки не витримає Україна. Дані, потрібні дані.
По состоянию на утро 29.10.2023-го года группировка российских войск, развернутая на территории Украины ("Объединённая группировка вооружённых сил российской федерации на Юго-Западном ТВД") насчитывала, без учета группировки федеральной службы войск национальной гвардии рф (фсвнг "Россгвардия"):
- артиллерийских систем (АС), калибром от 100-мм – 3148 единиц - реактивных систем залпового огня (РСЗО) – 982 единицы
слухайте, ну це вже не смішно. Хіба не зрозуміло, що доки війна триватиме з такою ж інтенсивністю, і доки не ясні подальші перспективи, ніякої демобілізації ні через 18 місяців, ні через 24, ні через 100500 місяців НЕ БУДЕ! Бо невідомо, скільки ще триватиме війна в такому форматі.
Поставте себе на місце командування - ви б відпустили тих, хто а) мають досвід б) у разі ускладнення ситуації (пуйло вирішує йти в черговий мʼясний наступ) їх не треба знову збирати по всій країні - вони вже в армії
Ніхто не каже про зупинку мобілізації. Вона буде тривати. Але новомобілізовані будуть захищати Україну поряд з тими, хто вже служить довгий час, а не замість них.
Я пропоную взагалі перестати говорити про конкретні строки служби доки невідомі конкретні строки тривалості війни. Бо це просто переливання з пустого в порожнє.
1) не знаю людей, які би були 20міс на активній передовій -- то ж сказитись можна ... пишу ж, що розпихають зрештою в інші місця. хіба що в часи ато сиділи сиднями, але тоді майже ж не стріляли...
Хоч заплатили арті 100тис?
2) так, так, нагадуймо їм зранку і увечері :) сиропчик гіркий, але дуже корисний :) от мобілізують їх, а вони вже все знатимуть!